Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Καλή χρονιά με Ευρωλίγκα (Αναλύσεις- Προτάσεις)



Μια ανάσα βρεθήκαμε χθες από το διπλό ταμείο άλλα δεν ευτυχίσαμε. Η Μούρθια ηττήθηκε στην παράταση από την Γκραν Κανάρια σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και μας στέρησε την ευκαιρία να πληρωθούμε. Πέρασαν η Λουντβιγκσμπουργκ και ο Παναθηναϊκός. Σήμερα θα δούμε την Ευρωλίγκα της Παρασκευής. Όπου έχουμε 6 παιχνίδια αρκετά δύσκολα ειδικά μετά τα χθεσινά αποτελέσματα στην Ισπανία όπου είχαμε τις ήττες των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ άλλα και την νίκη της Μάλαγα.


Ξεκίνημα από το Βελιγράδι όπου ο Αστέρας υποδέχεται την Ρεάλ. Κομπλέ οι δύο ομάδες άλλα η Ρεάλ δεν είναι στα καλύτερα της καθώς έχασε από την Μπαρτσελόνα δίκαια και από την Μάλαγα χθες στην παράταση όπου έχασε δικό της παιχνίδι κατά μία έννοια. Δεν έχει την σταθερότητα που είχαμε συνηθίσει και ο Λάσο δεν αισθάνεται πολύ άνετα. Στοιχηματικά η Αστέρας είναι υπολογίσιμος με +6,5 καθώς παίζει εντός άλλα έχει γενικά μία στρωμένη ομάδα με καλή χημεία. Η Ρεάλ φέτος δυσκολεύεται συνέχεια εκτός έδρας, έχει κάνει αρκετές ήττες (εκτός έδρας) άλλα τώρα σε τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι θα κάνει τρίτη ήττα; Δύσκολο σημείο όπου η νίκη της Ρεάλ από την μία μπορεί να αποδειχθεί παγίδα άλλα από την άλλη και όποιος την επιλέξει έχει τουλάχιστον καλό μομέντουμ. Δεν θα χάνει συνέχεια η Ρεάλ. Προσωπικά πάω λίγο με το +6,5 του Αστέρα στον άσσο και θα περιμένω το Live. Το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.


Στην Πόλη η Ουλκέρ υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ και ο δάσκαλος τον μαθητή. Ο Ομπράντοβιτς κοντράρεται με τον Ιτούδη κοοουτσάροντας αμφότεροι ίσως τις ακριβότερες ομάδες της διοργάνωσεις. Ο Ζοτς «χάλασε» το καλό σερί νικών που έτρεχε με την εύκολη ήττα από την Εφές. Χωρίς πάντως να αγωνιστεί ο Γκάουντλοκ ή Γκούντελοκ (οι δημοσιογραφάρες στην Ελλάδα αρέσκονται στο να μας μαθαίνουν να προφέρουμε καλά τους παίχτες γιατί πάνω από όλα, όλα είναι θεαθήναι και μόνο για αυτούς). Κομπλέ οι τούρκοι και μάλλον ντεμπουτάρει και ο Ζήσης. Εκτός Χριάπα και Ζοζούλιν και αμφίβολος ο Τεόντοσιτς άλλα η ΤΣΣΚΑ είναι χοτ αναμφίβολα και παίζει καταπληκτικά και με απουσίες. Δύσκολο παιχνίδι στοιχηματικά και μεγάλο ντέρμπι καθώς εντός έδρας η Ουλκέρ είναι πιο σοβαρή από ότι στα εκτός της. Πάω με τον άσσο και το +2,5. Επίσης καλό το live εδώ καθώς η ΤΣΣΚΑ έχει ξεσπάσματα και νεκρά διαστήματα που ευνοούν το live αρκετά.


Στο Βερολίνο η Άλμπα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Μία Μπαρτσελόνα που υπέστει ήττα σοκ χθες από την Ομπραντόϊρο αν και σας έγραφα πως θέλει προσοχή το συγκεκριμένο παιχνίδι μιας και η Μπάρτσα θα κάνει και οικονομία δυνάμεων με τις απουσίες που έχει. Απών ένας από τους ψηλούς της Άλμπα ο Βολφαρθ (αν το γράφω σωστά). Εκτός για την Μπαρτσελόνα ο Ναβάρο, ο Όλεσον, ο Αμπρίνες και ο μακροχρόνιος Έρικσον. Πάντως ο Τζάκσον άρεσε στο ντέμπουτο του με την Ρεάλ και θα βοηθήσει. Σωστό το χάντικαπ καθώς η Μπαρτσελόνα αν βρει ρυθμό κερδίζει με 10π. άλλα δεν ξεχνάμε πως η Άλμπα έχει καλή έδρα και θα παλέψει όσο αντέχει. Δύσκολο παιχνίδι όπου ναι μεν βοηθάει η ήττα της Μπαρτσελόνα από την Ομπραντόϊρο  άλλα η Άλμπα είναι υπολογίσιμη πάντα. Απέχουμε.


Στην Βιτόρια η Λαμποράλ υποδέχεται την Εφές και ο Ερτέλ επιστρέφει μετά από μια βδομάδα στα παλιά του λημέρια. Εκτός σταθερά ο Μπατούκ για την Εφές. Έφυγε για Ρωσία ο Χάμιλτον για την Λαμποράλ. Ανανέωσε ο Μπέγκιτς στην θέση του Χάμιλτον ενώ ντεμπουτάρουν στην Ευρωλίγκα Άνταμς (για τον Ερτέλ) και Χανσμπροου. Η Λαμποράλ παίζει καλύτερα εντός και με δικαίωσε με την ήττα της χθες στην Σαραγόσα. Αυτά που έγραφα χθες ισχύουν φυσικά. Δηλαδή πρέπει οι νέοι παίχτες να δέσουν καθώς οι βάσκοι έχουν κάνει πολλές αλλαγές από την αρχή της χρονιάς. Πάντως εντός έδρας σωστά είναι μικρό φαβορί αν και η Εφές με τον Ίβκοβιτς έχει αποκτήσει σοβαρότητα που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Τι παίζουμε τώρα. Δύσκολο ματς και εδώ άλλα πάμε λίγο με τον άσσο και την έδρα. Βοηθά και το πρόγραμμα.


Στην Μάλαγα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ουνικάχα σε ένα οριακό ματς και τέταρτο υποψήφιο θριλεράκι της ημέρας. Η Μάλαγα εντός έδρας είναι πολύ δυνατή και λογικά κομπλέ. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει Αγραβάνη και Παπαπέτρου. Τοπ ψυχολογία και για τις δύο ομάδες καθώς η Μάλαγα είναι πρώτη στην Ισπανία μετά και τον θρίαμβο επί της Ρεάλ χθες. Ο Ολυμπιακός εφ ΄όσον πήρε το ντέρμπι με τον «αιώνιο» του είναι καλά. Μερικά πράγματα είναι σταθερές αξίες. Στοιχηματικά πάλι προς άσσο είμαι με +2,5 άλλα όχι φανατικά. Πέρσι ο Ολυμπιακός έκανε 4 στα 4 με την Μάλαγα άλλα καμία σχέση η περσινή Μάλαγα με την φετινή. Και εδώ καλό το Live. Και οι ανατροπές από 1 σε 2 και από 2 σε 1.


Τέλος στο Μιλάνο η τοπική ομάδα υποδέχεται την ευχαριστη έκπληξη Νίζνι. Μία ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ και είναι ομάδα με ο κεφαλαίο. Κομπλέ οι ιταλοί. Προπονήθηκε ο Ροτσέστι άλλα θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του, η μόνη απουσία της Νίζνι, της οποίας ο λευκορώσος Παραχούσκι είναι ο αγαπημένος μου παίχτης και τον βλέπω άμεσα να μετακομίζει σε μεγάλο κλάμπ. Χοτ η Μιλάνο πάντως που απόκτησε σταθερότητα και στην Ιταλία πλέον κερδίζει με άνεση τα παιχνίδια της. Θυμίζει εν ολίγοις Σιένα άλλων εποχών που έκανε δυνατές προπονήσεις στην Ιταλία και πάλευε τίμια στην Ευρωλίγκα. Στοιχηματικά προς διπλό και +8,5 είμαι. Σέβομαι την έδρα της Μιλάνο και την φόρμα της άλλα η Νίζνι εκτιμώ πως θα πέσει ηρωϊκά δίνοντας ότι έχει και δεν έχει, όπως κάνει σε κάθε ματς στην Ευρωλίγκα άλλωστε.


Επομένως πάμε γενικά συγκρατημένα με καλύτερο σημείο ΟΥΛΚΕΡ (+2,5) και μετά σε αμφίρροπα παιχνίδια με ΜΑΛΑΓΑ (+2,5)- ΝΙΖΝΙ (+8,5)-ΛΑΜΠΟΡΑΛ  ΝΙΚΗ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


739. (+2,5) ΟΥΛΚΕΡ- ΤΣΣΚΑ   1
052-311 ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΕΦΕΣ    ΝΙΚΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    1,70
744. ΜΙΛΑΝΟ- ΝΙΖΝΙ (+8,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΟΥΛΚΕΡ- ΤΣΣΚΑ    1   ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ
ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΕΦΕΣ   1   ΝΙΚΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ



***ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΣΤΑ ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου