Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ταύροι από χρυσάφι… (Παρουσίαση Ισπανίας)




Μένουν 28 μέρες για το τζάμπολ του φετινού Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Σλοβενία. Ήδη κάποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει κάποια καλά φιλικά, άλλες ακόμα χαλαρώνουν και προετοιμάζονται και άλλες ακόμα έχουν εκκρεμότητες με μεγάλες λίστες προεπιλογής άλλα και αναμονή σπουδαίων παιχτών που θα αλλάξουν άρδην την μοίρα τους αν εν τέλει παίξουν. Εμείς, όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωσή, θα αναλύσουμε μέσα από τα άρθρα μας, μία προς μία την κάθε εθνική ομάδα ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα των 24 μονομάχων και να μην χρειάζεται τελευταία ώρα να ενημερωθείτε για όλα μαζεμένα. Φυσικά μία μέρα πριν την έναρξη της διοργάνωσης θα δοθούν και τα καθιερωμένα μακροχρόνια μας στοιχήματα για ότι αξίζει. *( Επειδή είναι πολύ νωρίς για αναλύσεις και είμαι ο μοναδικός που ξεκινάω έναν ολόκληρο μήνα πριν θα προσπαθήσω αν προκύπτει κάτι σπουδαίο να κάνω update σε κάθε άρθρο- παρουσίαση εθνικής ομάδας. Στόχος είναι πάντα η πιο ακριβής και ολοκληρωμένη παρουσίαση).

Πάμε λοιπόν. Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε…


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΙΜΠΑ: 2η

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: 29 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (2 ΧΡΥΣΑ, 6 ΑΡΓΥΡΑ, 2 ΧΑΛΚΙΝΑ)

ΤΕΛ. ΕΥΡ. 2011: ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΧΟΥΑΝ ΟΡΕΝΓΚΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

ΡΟΣΤΕΡ

  1. ΧΟΣΕ ΚΑΛΝΤΕΡΟΝ, ΓΚΑΡΝΤ / 30-1,92  (ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ)
  2. ΡΙΚΙ ΡΟΥΜΠΙΟ , ΓΚΑΡΝΤ / 22-1,93 (ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ)
  3. ΣΕΡΤΖΙΟ ΓΙΟΥΛ, ΓΚΑΡΝΤ / 24-1,92 (ΡΕΑΛ)
  4. ΣΕΡΤΖΙΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ, ΓΚΑΡΝΤ / 26-1,92 (ΡΕΑΛ)
  5. ΡΟΥΝΤΙ ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 27-1,98 (ΡΕΑΛ)
  6. ΑΛΕΞ ΜΟΥΜΠΡΟΥ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ/ 34-2,02 (ΜΠΙΛΜΠΑΟ)
  7. ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝ ΕΜΕΤΕΡΙΟ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ/ 28-1,99 (ΛΑΜΠΟΡΑΛ)
  8. ΒΙΚΤΟΡ ΚΛΑΒΕΡ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 23-2,07 (ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ)
  9. ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ, ΣΕΝΤΕΡ / 27-2,16 (ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ)
  10. ΤΖΕΡΜΑΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ, Π. ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 32-2.09 (ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ)
  11. ΠΑΜΠΛΟ ΑΓΚΟΥΪΛΑΡ, Π. ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 24-2,08 (ΣΑΡΑΓΟΣΑ)
  12. ΤΣΑΒΙ ΡΕΪ, ΣΕΝΤΕΡ / 26-2,09 (ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ)

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Αν και η Ισπανία είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις εν τούτοις υπάρχουν ηχηρές απουσίας όπως αυτές του Πο Γκασόλ (σέντερ- Λέϊκερς), του Ναβάρο (γκαρντ- Μπαρτσελόνα), του Ρέγιες (σέντερ- Ρεάλ), του Ιμπάκα (φοργ.- Οκλαχόμα) άλλα και του Μίροτιτς (φοργ.- Ρεάλ)

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ

Όπως βλέπουμε και από το ρόστερ 9 παίχτες τουλάχιστον είναι σούπερ κλάσης. Αν θα έπρεπε πάντως να ξεχωρίσουμε 2-3 θα ήταν ο Μάρκ Γκασόλ, ο Καλντερόν και ο Ρούμπιο.

ΣΤΟΧΟΣ

Η Ισπανία στοχεύει και φέτος στο χρυσό μετάλλιο. Εφικτός στόχος με την ομάδα που κατεβάζει.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Οι ίβηρες φέτος παρουσιάζουν μία ανανεωμένη ομάδα καθώς κακά τα ψέματα Γκασόλ, Ναβάρο και Ρέγιες δεν είναι στην πρώτη τους νιότη και ορθά ξεκουράζονται. Δεν λείπουν και φέτος τα «γεροντοπαλίκαρα» άλλα δεν είναι πρώτης γραμμής (Μουμπρού- Γκάμπριελ). Σε μία διοργάνωση πάντως που όλοι έχουν απουσίες (μικρές ή μεγάλες) η Ισπανία λογικά όπως το συνηθίζει θα πράξει αναλόγως τον αντίπαλο και το μομέντουμ. Στα θετικά ο προπονητής Ορένγκα που είναι πλέον ισπανός. Έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα ο ιταλός Σκαριόλο δεν ήταν και η συμπάθεια όλων και περισσότερο τα παιχνίδια τα έπαιρναν οι παίχτες που ήταν σούπερ κλάσης και όχι το κοουτσάρισμα του ιταλού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου