Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Πυροβόλο Μίρσα.. (Παρουσίαση Βοσνίας)




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΙΜΠΑ: 50η

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: 8 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΤΕΛ. ΕΥΡ. 2011: 17η ΘΕΣΗ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ (ΚΡΟΑΤΙΑ)

ΡΟΣΤΕΡ

  1. ΖΑΚ ΡΑΪΤ, ΓΚΑΡΝΤ / 28-1,95 (ΣΠΑΡΤΑΚ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)
  2. ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΠΑΣΑΛΙΤΣ , ΓΚΑΡΝΤ / 25-1,92 (ΑΡΗΣ)
  3. ΝΙΧΑΝΤ ΝΤΕΝΤΟΒΙΤΣ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 23-1,98 (ΑΛΜΠΑ)
  4. ΝΕΜΑΝΙΑ ΓΚΟΡΝΤΙΤΣ, ΓΚΑΡΝΤ/ 24-1,92 (ΠΑΡΤΙΖΑΝ)
  5. ΜΑΡΚΟ ΣΟΥΤΑΛΟ, ΓΚΑΡΝΤ/ 30-1,94 (ΣΙΡΟΚΙ)
  6. ΑΝΤΕ ΜΑΣΙΤΣ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 28-2,00 (ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ)
  7. ΝΤΑΛΙΜΠΟΡ ΠΕΡΣΙΤΣ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 27- 1,96 (ΣΙΡΟΚΙ)
  8. ΕΝΤΙΝ ΜΠΑΒΤΣΙΤΣ, ΣΕΝΤΕΡ / 28-2,11 (ΚΑΟΔ)
  9. ΕΛΜΕΝΤΙΝ ΚΙΚΑΝΙΒΙΤΣ, ΣΕΝΤΕΡ / 24-2,10 (ΕΝΙΣΕΪ)
  10. ΝΕΖΝΤΑΝΤ ΣΙΝΑΝΟΒΙΤΣ, ΣΕΝΤΕΡ / 30-2,22 (ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ)
  11. ΜΙΡΣΑ ΤΕΛΕΤΟΒΙΤΣ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 27-2,06 (ΜΠΡΟΥΚΛΥΝ ΝΕΤΣ)
  12. ΑΝΤΡΙΑ ΣΤΙΠΑΝΟΒΙΤΣ, ΣΕΝΤΕΡ / 26-2,09 (ΒΑΝΟΛΙ)

ΑΠΟΥΣΙΕΣ


Σημαντική απουσία δεν υπάρχει για την Βοσνία. Ο καημός όλων ήταν να καταφέρει ο Τελέτοβιτς να πάρει άδεια από τους Νετς. Την πήρε. Όλα καλά επομένως.


ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ


Μακράν ο Τελέτοβιτς που τα κάνει όλα και συμφέρει. Βέβαια του τα «έχωσε» προ ημερών ο Πέτροβιτς περισσότερο για να τον έχει σε εκγρήγορση πιστεύω καθώς πάνω του είναι «χτισμένη» όλη η ομάδα. Καλός και ο «νατουραλιζέ» Ράϊτ.


ΣΤΟΧΟΣ


Η Βοσνία είναι στον όμιλο με Σερβία, Λιθουανία, Πγδμ, Λετονία και Μαυροβούνιο. Όπως είπα και  για την Πγδμ, δεδομένου πως Σερβία- Λιθουανία περνάνε εύκολα ή δύσκολα στο 1-2, η 3η προνομιούχος θέση θα παιχτεί στα ίσια από τις 4 υπόλοιπες ομάδες που πάνω κάτω με μικρές διαφορές στο ίδιο καζάνι βράζουν και περισσότερο στην μέρα των σταρς θα παιχτεί η υπεροχή κάποιας σε σχέση με κάποια άλλη. Συνεπώς στόχος της Βοσνίας η 3η θέση στον όμιλο που δίνει πρόκριση στην επόμενη φάση. 


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ


Όπως πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ προσπαθούν μετά την ανεξαρτησία τους να οργανωθούν στο μπάσκετ και να παράξουν ταλέντα έτσι και η Βοσνία προσπαθεί να μαζεύει εμπειρίες και να δουλεύει τις μικρές ηλικίες για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Δυστυχώς ο «νατουραλιζέ» της δεν είναι τόσο καλός όσο ο Μακ Κάλεμπ των Σκοπίων και δυστυχώς ένας Τελέτοβιτς δεν αρκεί για την υπέρβαση. Ο πιτσιρικάς Νούρκιτς είναι το μέλλον και λογικά θα μας απασχολήσει στο μέλλον (αν δεν κοπεί από τον Πέτροβιτς θα τον δούμε εν δράσει) άλλα με βασικό «τεσσάρι» τον Μπάβτσιτς νομίζω υπάρχει ταβάνι σε ορισμένα θέματα. Δεν παύει η χώρα βέβαια να έχει την μπασκετική παιδεία της πρώην Γιουγκοσλαβίας άλλα η Βοσνία  ως ένα κράμα θρησκευτικών εθνοτήτων- μειονοτήτων από μουσουλμάνους- ορθόδοξους- καθολικούς νομίζω δύσκολα στο μπάσκετ θα μπορέσει να αναπτυχθεί όπως πρέπει. Άλλωστε υπάρχει το ποδόσφαιρο για τους Βόσνιους που υπερτερεί σε δημοφιλία. Γενικά η Βοσνία μοιάζει μία μικρογραφία της πρώην Γιουγκοσλαβίας και έχει πολλές ιδιομορφίες- ιδιαιτερότητες ακόμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου