Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο Κάσπι και η παρέα του… (Παρουσίαση Ισραήλ)




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΙΜΠΑ: 31η


ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: 27 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ  (1 ΑΡΓΥΡΟ)


ΤΕΛ. ΕΥΡ. 2011: 13η ΘΕΣΗ


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΡΙΚ ΣΙΒΕΚ (ΙΣΡΑΗΛ)



ΡΟΣΤΕΡ



  1. ΓΙΟΤΑΝ ΧΑΛΠΕΡΙΝ, ΓΚΑΡΝΤ / 29-1,93 (ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ)
  2. ΡΑΒΙΒ ΛΙΜΟΝΑΝΤ , ΓΚΑΡΝΤ / 39-1,91 (ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ.)
  3. ΝΙΤΖΑΝ ΧΑΝΟΚΙ, ΓΚΑΡΝΤ / 27-1,94 (ΧΑΠΟΕΛ ΕΛΙΑΤ)
  4. ΓΙΟΓΚΕΒ ΟΧΑΓΙΟΝ, ΓΚΑΡΝΤ / 25-1,87 (ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ)
  5. ΓΙΟΥΝΑΛ ΝΑΪΜΙ, ΓΚΑΡΝΤ / 27-1,88 (ΤΡΙΟΥΜΦ)
  6. ΟΜΡΙ ΚΑΣΠΙ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ/ 24-2,04 (ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ)
  7. ΓΚΑΪ ΠΝΙΝΙ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ/ 30-2,00 (ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ)
  8. ΛΙΟΡ ΕΛΙΓΙΑΧΟΥ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 28-2,06 (ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ)
  9. ΕΛΙΣΕΪ ΚΑΝΤΙΡ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 25-2,02 (ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡ.)
  10. ΑΛΕΞ ΤΣΟΥΜΠΡΕΒΙΤΣ, ΣΕΝΤΕΡ / 27-2,12 (ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ))
  11. ΓΙΑΝΙΒ ΓΚΡΗΝ, ΣΕΝΤΕΡ / 32-2,06 (ΓΚΑΛΙΛ ΓΚΙΛΜΠΟΑ)
  12. ΑΛΕΞ ΤΑΪΟΥΣ, ΣΕΝΤΕΡ / 25-2,05 (ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ)



     Η δωδεκάδα δεν είναι η τελική. Ενδέχεται να έχουμε προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής. Γενικά η πληροφόρηση για την παρουσίαση  του Ισραήλ πάντα θυμάμαι ήταν από τις δυσκολότερες





ΑΠΟΥΣΙΕΣ



Η μόνη σοβαρή απουσία είναι ο γκαρντ Γκαλ Μέκελ που επιλέχθηκε από το Ντάλας και δεν θέλει να ρισκάρει την υγεία του οπότε και απέχει.



ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ



Ο Κάσπι θα ηγηθεί σαφέστατα. Από κοντά και οι παίχτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ (Τάϊους- Ελιγιάχου- Πνίνι- Οχαγιόν) που γνωρίζονται καλά και είναι καλής ποιότητας.



ΣΤΟΧΟΣ



Το Ισραήλ έπεσε σε εύκολο όμιλο. Η Αγγλία είναι αποδυναμωμένη όσο δεν πάει, το Βέλγιο δεν τρομάζει, η Γερμανία επίσης έχει κενά οπότε ρεαλιστικά το Ισραήλ στοχεύει σε πρόκριση στην β’ φάση των ομίλων. Εφικτός στόχος.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ



Παρόλο που δεν ανήκει στην Ευρώπη το Ισραήλ είναι από τα ιστορικές ομάδες των ευρωμπάσκετ καθώς μετρά 27 συμμετοχές άλλα πάντα φυσικά με κατάληξη οι περισσότερες να έχουν την μετριότητα. Φέτος ξεκινά με πίστη για κάτι καλύτερο από την 13η θέση που πήρε στο τελευταίο ευρωμπάσκετ και ρεαλιστικά μπορεί να το καταφέρει καθώς αν περάσει στην β΄φάση των ομίλων το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να τερματίσει στην 12η θέση. Στα θετικά η συμμετοχή του Κάσπι που έλειψε άλλες χρονιές. Σε σχέσεις μάλιστα με άλλες ομάδες το Ισραήλ βγαίνει σχεδόν αναίμακτο από τον «τυφώνα» των απουσιών και «κατεβάζει» μάλλον ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα. Επικίνδυνη ομάδα, θέλει προσοχή, έχει εμπειρία και ο Σιβέκ είναι καλός κόουτς που δεν «μπλοκάρει» στα δύσκολα. Η βασική πεντάδα του Ισραήλ είναι καλή (Οχαγιόν- Χαλπερίν- Κάσπι- Ελιγιάχου- Τάϊους) και προσωπικά περιμένω να δω την ομάδα στα επίσημα παιχνίδια. Στα φιλικά ως τώρα παίζει ωραία πάντως.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου