Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Όλοι για ένα εισιτήριο! (Ανάλυση 1ης φάσης προκριματικών ευρωμπάσκετ 2015)




Μπορεί άπαντες να περιμένουμε το τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας άλλα από σήμερα και για ένα μήνα ακριβώς ξεκίνα και ο πρώτος προκριματικός γύρος πρόκρισης για το Ευρωμπάσκετ του 2015 που θα γίνει στην Ουκρανία. Σε αυτόν τον πρώτο προκριματικό λοιπόν 13 ομάδες θα παλέψουν  για ένα και μοναδικό εισιτήριο που δίνει απ’ ευθείας την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας και έτσι σε ένα μήνα από τώρα θα ξέρουμε πλην της οικοδέσποινας Ουκρανίας και την δεύτερη ομάδα που θα συμμετέχει στο τουρνουά!

Το κακό είναι πως οι ομάδες είναι για το «ανάθεμα». Γι αυτό άλλωστε και δεν εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Εμείς θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα να αναλύσουμε τα υπέρ και τα κατά των μονομάχων και αναλόγως φυσικά θα κάνουμε τα πονταρίσματα μας.

Να πω εδώ πως έχουμε 4 ομίλους. Μόνο ο πρώτος κάθε ομίλου περνά στα ημιτελικά. Όλα τα παιχνίδια είναι διπλά (δηλαδή έχουμε home-away) δεν υπάρχει δηλαδή κάποια πόλη που να φιλοξενεί την διοργάνωση.

Στον πρώτο όμιλο έχουμε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ισλανδία. Οι βούλγαροι χωρίς τον γερόλυκο Βιντένοφ λογικά θα στηριχτούν στα αδέρφια Ιβάνοφ ( Αβελίνο, Βαρέζε) άλλα και στο ανερχόμενο ταλέντο της χώρας τον φόργουορντ του Άρη, Βεζένκοφ. Από τις τρεις ομάδες του ομίλου είναι η πιο έμπειρη.

Η Ρουμανία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ομάδα συνόλου με καλή έδρα απλά.

Η Ισλανδία ενδέχεται να έχει τον γκαρντ Στέφενσον της Σαραγόσα οπότε ένας σταρ υπάρχει. Γενικά πάντως ρηχά νερά.

Στον δεύτερο όμιλο έχουμε Εσθονία, Πορτογαλία και Ολλανδία. Οι εσθονοί είναι το φαβορί για μένα απλά σε διπλά παιχνίδια δεν είναι απαραίτητο να κάνεις και το απόλυτο όποτε προσέχουμε γενικά. Λογικά παίζει ο Κανγκούρ της Σιένα και ο Ταλτς της Βαρέζε. Ο Κανγκούρ είναι η πολυτέλεια πάντως.

Η Ολλανδία δεν έχει κάτι σπουδαίο. Ο Σμέουλντερς της Όλντενμπουργκ (γκαρντ) θα είναι το μυαλό άλλα μέχρι εκεί.

Η Πορτογαλία χαράσει το δικό της μοναχικό δρόμο στο μπάσκετ. Γενικά οι πορτογάλοι με «γέφυρες» συνεργασίας πάντα με την έμπειρη μπασκετικά Ανγκόλα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο άλλα όταν πχ στο εγχώριο σου πρωτάθλημα δεν κατεβαίνει να παίξει ο ένας από τους δύο γίγαντες, η Πόρτο, τότε όλοι καταλαβαίνουν πως το μπάσκετ στην χώρα δεν είναι και η μεγάλη «κάψα» του κόσμου.

Στον τρίτο όμιλο 4 ομάδες. Ελβετία, Αυστρία, Δανία και Λουξεμβούργο. 

Οι ελβετοί αν έχουν τον Σεφολόσα (γκαρντ- Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) διαθέσιμο και με κέφια είναι ένα επίπεδο πάνω. Θα δούμε πως θα παραταχθούν στο πρώτο τους παιχνίδι πάντως.

Το Λουξεμβούργο είναι ανάξιο ανάλυσης.

Η Δανία ίσως απασχολήσει με τον πιτσιρικά Λάρσεν που πήρε μια εμπειρία με την Μανρέσα στην Ισπανία και ακούστηκε να γίνεται draft στο ΝΒΑ άλλα γενικά ο πιτσιρικάς δεν είναι και η όαση στην ομάδα. Ίσως περάσει και απαρατήρητος.

Η Αυστρία θα στηριχθεί στον Μαχάλμπασιτς (φορ- Νύμπουργκ) και στην καλή χημεία που πάντα βγάζει.

Στον τέταρτο όμιλο τέλος έχουμε Ουγγαρία, Λευκορωσία και Σλοβακία. Στην Λευκορωσία αν ξεχωρίζαμε κάποιον αυτός θα ήταν ο Πουσταχβάρ της πρωταθλήτριας Μινσκ (φορ). Η Σλοβακία έχει τον γνώριμο μας Γκαβέλ (γκαρντ- Μπάμπεργκ) που για τα δεδομένα του ομίλου είναι πολύ ποιοτικός.

Τέλος η Ουγγαρία έχει τον ελπιδοφόρο Χάνγκα (γκαρντ) που πήρε μεταγραφή φέτος στην Λαμποράλ (πρώην Κάχα) και τον επίσης γκαρντ Τρότερ της ρώσικης Νίζνι οπότε οργανωτικά τουλάχιστον θα είναι από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά…

Συνεπώς τι παίζουμε τώρα στην πρώτη αγωνιστική. Εννοείται πως πάμε πολύ συντηρητικά.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ- ΕΣΘΟΝΙΑ  2  ΜΕ  2,5π. ΥΠΕΡ ΕΣΘΟΝΙΑΣ

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ- ΟΥΓΓΑΡΙΑ  2  ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου