Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Πιστός στρατιώτης Αντώνης Πάρκερ…(Παρουσίαση Γαλλίας)




ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΙΜΠΑ: 8η

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ: 37 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (  2 ΑΡΓΥΡΑ, 5 ΧΑΛΚΙΝΑ)

ΤΕΛ. ΕΥΡ. 2011: 2η ΘΕΣΗ (ΑΡΓΥΡΟ)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΙΝΣΕΝΤ ΚΟΛΕ (ΓΑΛΛΙΑ)

ΡΟΣΤΕΡ

  1. ΤΟΝΥ ΠΑΡΚΕΡ, ΓΚΑΡΝΤ / 31-1,88  (ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ)
  2. ΝΑΝΤΟ ΝΤΕ ΚΟΛΟ , ΓΚΑΡΝΤ / 26-1,96 (ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ)
  3. ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΙΟΤ, ΓΚΑΡΝΤ / 24-1,91 (ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ)
  4. ΤΟΜΑΣ ΧΕΡΤΕΛ, ΓΚΑΡΝΤ / 24-1,88 (ΛΑΜΠΟΡΑΛ)
  5. ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΤΟΥΜ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ/ 25-2,03 (ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ)
  6. ΜΙΚΑΕΛ ΖΕΛΑΜΠΑΛ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 30-2,01 (ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ)
  7. ΜΠΟΡΙΣ ΝΤΙΑΟ, ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 31-2,03 (ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ)
  8. ΤΣΑΡΛΣ ΚΑΟΥΝΤΙ,  ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 27-1.97 (ΛΕ ΜΑΝ)
  9. ΦΛΟΡΑΝ ΠΙΕΤΡΟΥΣ,  ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 32-2,02 (ΒΑΛΕΝΘΙΑ)
  10. ΤΖΕΦΡΥ ΛΑΟΥΒΕΡΝ, Π. ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ / 21-2,10 (ΠΑΡΤΙΖΑΝ)
  11. ΑΛΕΞΙΣ ΑΖΙΝΚΑ, ΣΕΝΤΕΡ / 25-2,15 (ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ)
  12. ΓΙΟΧΑΝ ΠΕΤΡΟ, ΣΕΝΤΕΡ / 27-2,13 (ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ)


ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η Γαλλία «πονάει» ψηλά. Στην θέση «5». Θα μπορούσε αν δεν ήταν τόσο άτυχη να είχε από πλευράς ονομάτων την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Τουριάφ, σέντερ, Κλίπερς/ Νοά, σέντερ, Σικάγο/ Σέραφιν, σέντερ, Ουάσινγκτον/ Μαχίμνι, σέντερ, Ιντιάνα/ Τραορέ, σέντερ, Άλμπα είναι οι καλές απουσίες της Γαλλίας που λογικά την κάνουν ευάλωτη μέσα στην ρακέτα.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ

Ο Πάρκερ είναι ο φύσικος ηγέτης της ομάδας και ένας παίχτης που δίνει κίνητρο και στους υπόλοιπους να «χαλάσουν» τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να φορέσουν το εθνόσημο στο στήθος. Απόντος Πάρκερ (που συμβαίνει σπάνια) κανένα μεγάλο όνομα της Γαλλίας δεν «κατεβαίνει» να ενισχύσει την εθνική. Είναι κάτι ανάλογο του Νοβίντσκι στην Γερμανία ή του Ντίβατς παλαιότερα στην Σερβία.  Υπάρχουν και άλλοι σπουδαίοι παίχτες (Μπατούμ, Ντιαό κτλ) άλλα ο Πάρκερ είναι ο καθολικός ηγέτης.

ΣΤΟΧΟΣ

Η Γαλλία στο τελευταίο ευρωμπάσκετ έφτασε μέχρι τον τελικό άλλα εκεί έχασε από την ανώτερη και πιο «δεμένη» Ισπανία δίκαια. Λογικά οι γάλλοι έχουν ρεαλιστικό στόχο ένα μετάλλιο και κρυφό πόθο ίσως το χρυσό. Το θέμα είναι πως οι γάλλοι πάντα είναι ικανοί για το καλύτερο άλλα και για το χειρότερο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Η συνταγή είναι γνωστή. Μαέστρος ο Πάρκερ, με τον Κολέ στον πάγκο να έχει κερδίσει την συμπάθεια του γάλλου «σταρ» και η ομάδα να πηγαίνει καλά τα τελευταία χρόνια για τα δεδομένα της φιλοσοφίας της (δηλαδή παίχτες με ελατήρια στα πόδια, ατίθασοι με έμφαση στο θέαμα όπως ισχύει στο ΝΒΑ). Η σοβαρή Γαλλία είναι καλή ομάδα και θα φτάσει ψηλά. Μένει να δούμε αν θα είναι σοβαρή γιατί αρκετές φορές οι γάλλοι «μπλοκάρουν» ανεξήγητα ειδικά σε παιχνίδια δίχως αύριο όπου η σημασία της νίκης είναι μονόδρομος. Στα θετικά ο κορμός που δεν έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Στα αρνητικά το χτίσιμο της ομάδας λίγο μονότονα γύρω από τον Πάρκερ που όταν έχει όρεξη μοιράζει παιχνίδι και κάνει όργια όταν όμως είναι σε κακή μέρα παρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα παρότι στην οποία υπάρχουν μεγάλες μπασκετικές προσωπικότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου