Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Παιχνίδια χωρίς αύριο (Νοκ άουτ Ευρωμπάσκετ)



Με ταμείο κλείσαμε την φάση των ομίλων. Πλήρωσε η δυάδα μας με Ολλανδία και Γερμανία. Από όλη την μέρα χάθηκε μόνο η Ιταλία. Ο Πιανιτζάνι ξεκούρασε Μπελινέλι, εμείς το μάθαμε (από  έγκυρη πηγή) λίγο πριν το τζάμπολ όταν όλα τα στοιχήματα είχαν μπει και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Πήραμε εύκολα και την Πολωνία. Πλήρωσε και ακόμα ένα ειδικό μας. Τα Σκόπια να αποκλειστούν στην φάση των ομίλων. Τρία ειδικά μέχρι στιγμής έχουν πληρώσει. Η Ελλάδα, η Ρωσία και τα Σκόπια.


Σήμερα ξεκινούν τα νοκ άουτ. Στην φάση των 16 λογικό είναι να έχουμε φαβορί και αουτσάϊντερ. Από τα προημιτελικά θα αρχίσουν τα χάντικαπ να είναι συμμαζεμένα. Τώρα στα ματς των  Ελλάδα- Ισπανία- Γαλλία- Σερβία έχουμε χάντικαπ πάνω από 10π. επομένως πάμε προσεκτικά γιατί ζητούμενο είναι πάντα η νίκη και όχι η διαφορά με την οποία θα έρθει πλέον.


Θα σας πω μια  κουβέντα για όλα τα ματς. Θα πω πως θα παίξω εγώ. Αν θέλετε μεγαλύτερη απόδοση μπορείτε να μπλέξετε τα σημεία με δική σας χημεία.


Ξεκινάμε.


Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι των νοκ άουτ,  ανάμεσα σε Λετονία και Σλοβενία ανοίγει την αυλαία. Ο Ζντοβτς αν περιορίσει τον ξέφρενο ρυθμό των λετονών τους κερδίζει κιόλας καθώς πλην ενός καταιγιστικού run n gun παιχνιδιού μπλοκάρουν. Αυτό τους έκανε και η Λιθουανία και του κέρδισε πανεύκολα. Βέβαια και η Σλοβενία δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Οπότε υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην καταφέρει και πολλά. Σωστές οι αποδόσεις. Οι σλοβένοι είναι δίκαια το φαβορί άλλα στοιχηματικά μιλάμε για ένα ανοιχτό παιχνίδι που πάει παντού και σε νίκη και σε χάντικαπ. Στα ειδικά έχω προτείνει αποκλεισμός Λετονίας στα προημιτελικά και Σλοβενίας στην φάση των 16. Με νίκη Λετονίας δηλαδή κλείνουν δύο ειδικά στοιχήματα. Είμαι κομπλέ επομένως. Θα ψάξω και μία μικρή κάλυψη της Σλοβενίας σε νίκη και τέλος.


 Η Ελλάδα παίζει με το Βέλγιο. Που έκανε ήδη την υπέρβαση και όλοι είναι χαρούμενοι. Η Ελλάδα έκανε συντήρηση με την Ολλανδία (και καλά έκανε), την ίδια ώρα που το Βέλγιο έπαιζε τελικό με την Ουκρανία. Υπάρχει διαφορά ποιότητας και εκτιμώ πως η Ελλάδα θα θέλει να παγιώσει μια καλή διαφορά για να μην έχει άγχος στο τέλος. Άσσο με χάντικαπ επομένως στο -10,5.


Η Ισπανία παίζει με την Πολωνία. Μέχρι στιγμής είδαμε μία μονότονη Ισπανία που δεν πείθει. Άλλα προσοχή. Η Ισπανία σοβαρεύεται απότομα στα νοκ άουτ. Δεν ξέρω αν φέτος όντως δεν μπορεί άλλα η ιστορία λέει πως πάντα έχουμε μέτρια Ισπανία σε ομίλους και πολύ καλή στα νοκ άουτ. Φέτος γλίτωσε το έμφραγμα στο παραένα. Αν είναι σοβαρή όμως την Πολωνία την κερδίζει εύκολα. Στον αντίποδα η πολωνοί όλα τους τα παιχνίδια ήταν μεγάλα ντέρμπι πλην του τελευταίου με την Φινλανδία. Πάντως και με την Γαλλία έγινε ντέρμπι λόγω χαλαρότητας γάλλων, για να τα λέμε όλα. Γκορτάτ, λίγο Σλότερ, Βαζίνσκι, λίγο Πονίτκα, λίγο Κούλιγκ και τέλος. Μονότονο παιχνίδι από τους πολωνούς άλλα αποτελεσματικό μέχρι τώρα. Επιμένω και λέω πως η σοβαρή Ισπανία κερδίζει εύκολα και κλείνω προς άσσο με -12,5.


Η οικοδέσποινα Γαλλία παίζει με την Τουρκία. Ο «γάτος» Αταμάν το πήγε το καράβι πρίμα ως τώρα. Τσίμπησε την παράταση με την Ισλανδία (που ήταν καραστημένο άλλα το διαπιστώσαμε όταν το είδαμε μόνο), κέρδισε Ιταλία και Γερμανία που ήθελε και αδιαφόρησε όταν χάθηκαν από νωρίς τα ματς με Ισπανία και Σερβία. Τώρα πάει για το «κόλπο γκρόσο» και με την πονηρή Τουρκία φέτος σίγουρα δεν παίζουμε περίπατο Γαλλίας. Γενικά προσέχουμε το ματς και γνώμη μου είναι να επιλέξουμε χάντικαπ Τουρκίας (+10,5). Βλέπω δύσκολο βράδυ για τους γάλλους που με άνεση βγήκαν πρώτοι στον όμιλο άλλα ακόμα δεν δείχνουν σοβαροί όσο θα έπρεπε.


Από αύριο.


Καλό παιχνίδι το Κροατία- Τσεχία. Οι κροάτες φέτος θέλουν να πάνε ψηλά άλλα δεν είναι εύκολο. Οι τσέχοι είναι ομάδα δύο παικτών με βοήθειες από τον Σίλμπ όποτε μπορεί. Με τέτοιο ρόστερ δεν πας μακριά. Είναι όμως μαχητικοί. Χαμηλό το 1,30 της Κροατίας άλλα μάλλον περνάει. Οριακό το χάντικαπ 7,5. Προς άσσο είμαι Κροατία με -7,5 μία γνώμη. Δεν με ελκύει πολύ η αναμέτρηση γενικά.


Όπως δεν με ελκύει και το Ισραήλ- Ιταλία. Σετάκι τα ματς όπου και εδώ η Ιταλία είναι καταιγιστική πολλές φορές άλλα το Ισραήλ που ξεκούρασε με Γαλλία την αγία τριπλέτα (Μέκελ- Κάσπι- Ελιγιάχου) δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση. Εκτός ο Ντάτομε. Λογικά ο Μπελινέλι παίζει κανονικά. Και πονηρό το χάντικαπ καθώς αν αρχίσει να βομβαρδίζει η Ιταλία πάει διπλό εύκολο. Διαφορετικά θα έχουμε θρίλερ… Δεν μπλέκω. Χαμηλό το 1,35 της Ιταλίας άλλα λόγω φύσης νοκ άουτ περνά όπως και της Κροατίας παραπάνω.


Η Σερβία είναι τρένο. Δεν μπλέκω απλά βάσει αποτελεσμάτων και εμφανίσεων της Φινλανδίας το χάντικαπ είναι για +18,5 τουλάχιστον. Συνεπώς προσοχή. Δεν ξέρω τι να περιμένω. Εντελώς αθώα το ματς είναι περίπατος Σερβία με +15 για πλάκα. Απέχω.


Στο Λιθουανία- Γεωργία τέλος έχουμε ακόμα ένα πονηρό χάντικαπ. Η Γεωργία έγινε ξαφνικά σοβαρή ομάδα επειδή κέρδισε τα Σκόπια;;; Γιατί η Κροατία την άφησε να κερδίσει, ήταν πασιφανές. Ακόμα θυμάμαι τον πονοκέφαλο από τις εμφανίσεις της Γεωργίας στα τρία πρώτα ματς. Η Λιθουανία είναι καλύτερη; Όχι. Ο Καζλάουσκας πελαγοδρομεί. Προβλέψιμο παιχνίδι για μία Λιθουανία που ίδρωσε στα 4 από τα 5 ματς και με τύχη απόφυγε τα χειρότερα. Καμία σχέση με την Λιθουανία που ξέραμε. Στοιχηματικά επομένως πιστεύω πως το ματς θα πάει ανάλογα πως θα ξυπνήσουν οι ομάδες. Ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο αμφότερες. Δεν μπλέκω. Αστείο το 1,35 της νίκης της Λιθουανίας.


Συνεπώς πάμε στην σούμα με πιθανές άλλα χαμηλές νίκες για Κροατία 1,30 και Ιταλία 1,35. Και μετά στα χάντικαπ με σειρά προτίμησης Τουρκία (+10,5)- Ελλάδα (-10,5)- Ισπανία (-12,5). Αν πώ να κάνω δύο προτάσεις με χημεία δική μου θα ήταν:


ΠΡΟΤΑΣΗ   1


2506. ΕΛΛΑΔΑ- ΒΕΛΓΙΟ (+10,5)      1   ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ
2508. ΓΑΛΛΙΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ (+10,5)    2    ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ


**ΕΔΩ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ

2507. ΙΣΠΑΝΙΑ- ΠΟΛΩΝΙΑ (-12,5)     1  ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΑΔΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΑΔΑ.


ΠΡΟΤΑΣΗ 2


ΓΑΛΛΙΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ (+15,5)     2      1,45
ΚΡΟΑΤΙΑ- ΤΣΕΧΙΑ   1  ΝΙΚΗ 1,30
ΙΣΡΑΗΛ- ΙΤΑΛΙΑ    2   ΝΙΚΗ    1,35



ΕΙΔΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ

03.09


ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ          12,00   SB


ΠΡΩΤΟΣ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ ΡΕΓΙΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ      12,00    STOIXIMAN


Και από 20.08 έχω προτείνει
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20.08.2015

ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ Γ ΟΜΙΛΟ:  ΕΛΛΑΔΑ    1,95 SB   1,80 STOIXIMAN


HEAD TO HEAD STOIXIMAN (ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ)


ΛΕΤΟΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ  -----  ΛΕΤΟΝΙΑ  1,91


ΚΡΟΑΤΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ  ------  ΙΤΑΛΙΑ    1,87


ΓΥΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ   SB  (ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ)

ΠΟΛΩΝΙΑ   ΦΑΣΗ 16     1,80


ΚΡΟΑΤΙΑ   ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ   1,80


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ   2,15


ΠΓΔΜ  ΟΜΙΛΟΙ    1,95


ΣΛΟΒΕΝΙΑ  ΦΑΣΗ 16   2,90


ΡΩΣΙΑ  ΟΜΙΛΟΙ   2,60


ΛΕΤΟΝΙΑ  ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ   4,50


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 

Όλα τα ηχητικά μου στο Soundcloud.com με αναζήτηση giopasx που είναι ο λογαριασμός μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου