Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Έχουμε τζάμπολ! (Ευρωμπάσκετ)



Ο καιρός έφτασε και εμείς είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Δώδεκα παιχνίδια σε κάθε αγωνιστική όπου οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο περνάνε στα νοκ άουτ. Μέσα από τα άρθρα θα αναλύω τα σημεία τα οποία θα μας απασχολήσουν. Μέσω SOUNDCLOUD  θα αναλύω όλη την αγωνιστική. Για οτιδήποτε έξτρα ξέρετε που θα με βρίσκετε.


Πρώτη επιλογή το +3,5 χάντικαπ του Ισραήλ στο παιχνίδι με την Ρωσία. Για τους Ρώσους τα έχουμε πει. Αποδυναμωμένοι όσο δεν πάει άλλα ίσως βγάλουν πάθος και συσπείρωση. Είναι παραδοσιακή δύναμη, Το Ισραήλ θέλει επιτέλους το κάτι παραπάνω από την άχαρη μετριότητα και η ομάδα μοιάζει δεμένη και με διακριτούς ρόλους. Θριλεράκι περιμένω. Μου κάνει το χάντικαπ. Δεν έχουμε και καλύτερη επιλογή.


Δεύτερη επιλογή είναι η Ελλάδα. Που υπερτερεί καταφανέστατα των σκοπιανών και που θέλει μία νίκη ψυχολογίας στην πρεμιέρα. Τα Σκόπια (όπως αναλύσαμε) δεν έχουν καμία σχέση με παλαιότερα ρόστερ. Νομίζω μόνο το πάθος τους έμεινε άλλα δεν φτάνει. Δεν είναι μεγάλο το -15,5 που πρέπει να καλύψει η Ελλάδα.


Από απλές νίκες κρατάω την Ιταλία στο 1,35-1,38. Ομάδες με κακό παρελθόν σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ. Απλά η Ιταλία αν θέλει να κάνει κάτι καλό φέτος πρέπει να μπει με το δεξί. Οι τούρκοι από πλευράς μπασκετικής νοοτροπίας πάσχουν και ουδέποτε ήταν εμπιστοσύνης πλην του Μουντομπάσκετ του 2010 όπου και διοργάνωσαν και «σπρώχτηκαν» μέχρι αηδίας και τους είχαμε τιμήσει δεόντως τότε.


Κρατάω το 1,42-1,45 της Λετονίας. Στο αμφίρροπο ματς με το Βέλγιο. Οι Λετονοί που έχουν την έδρα, τον ενθουσιασμό και κατά την γνώμη μου καλύτερη ομάδα από τους Βέλγους.


Πιθανές μικρές νίκες είναι και αυτές της Κροατίας 1,26 και της Πολωνίας 1,28 περίπου.


Γενικά είναι πρεμιέρα και προσέχουμε μην έχουμε κανένα σπάσιμο-σοκ. Καλό είναι να μην ανοιχτούμε πολύ. Πρέπει να έχουμε εικόνα και από επίσημα παιχνίδια. Σαν στήλη νίκες κάτω του 1,30 δεν θα βάζω στις προτάσεις.


Οι προτάσεις πλέον θα είναι κοινές και για ΟΠΑΠ και για διαδίκτυο. Ο ΟΠΑΠ έχει εναρμονιστεί πλήρως με τα ιντερνετικά δεδομένα. Να θυμίσω ότι πλέον η παράταση  μετράει στο τελικό χάντικαπ τόσο στον ΟΠΑΠ όσο και στο διαδίκτυο. Για ευκολία και μόνο θα σας γράφω τον κωδικό ΟΠΑΠ. Δεν έχει μεγάλη χρηστικότητα καθώς στα καινούργια δελτία εκτός του κωδικού πρέπει να δηλώσεις και τι θέλεις. Στα σημεία με χάντικαπ π.χ. αν δεν μαρκάρεις το Π δουλειά δεν θα γίνει ποτέ… Να είστε προσεκτικοί όταν γράφετε δελτίο ΟΠΑΠ.


ΠΡΟΤΑΣΗ 1


2530. (+3,5) ΙΣΡΑΗΛ- ΡΩΣΙΑ   1   ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ
2533. ΙΤΑΛΙΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ   1  ΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ  1,35


ΠΡΟΤΑΣΗ 2


2537. (+15,5) ΠΔΓΜ- ΕΛΛΑΔΑ   2  ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

2538. ΒΕΛΓΙΟ- ΛΕΤΟΝΙΑ   2  ΝΙΚΗ ΛΕΤΟΝΙΑ  1,42


**Όποιος θέλει μεγαλύτερη απόδοση προσθέτει τις δύο προτάσεις.

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 

Όλα τα ηχητικά μου στο Soundcloud.com με αναζήτηση giopasx που είναι ο λογαριασμός μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου