Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Προολυμπιακό μπάσκετ γυναικών (Quarter finals)




Φτάσαμε στο ζουμί στο γυναικείο μπάσκετ. Στα προημιτελικά. Εκεί όπου οι 4 νικητές των προημιτελικών παίρνουν απ' ευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ενώ οι 4 χαμένοι σήμερα θα το πάνε μέχρι τέλους για ένα τελευταίο εισιτήριο. Συνεπώς τα σημερινά παιχνίδια είναι προημιτελικοί στα χαρτιά... Ουσιαστικά είναι τελικοί!

(+2,5)  Κροατία- Καναδάς   2  νίκη   8/10

Ελαφρύ φαβορί ο Καναδάς και δίκαιο το χάντικαπ. Ένας Καναδάς που πάλεψε και το παιχνίδι με την Γαλλία στους ομίλους και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Η Κροατία πήρε την πρωτιά στον όμιλο (αναμενόμενο με Κορέα και Μοζαμβίκη) άλλα σήμερα η δυσκολία του αγώνα είναι μεγάλη. Πιστεύω πως ο Καναδάς έστω και πολύ δύσκολα κερδίζει σήμερα. Νίκη Καναδά λοιπόν στο 1,65

Τσεχία- Ιαπωνία (+13,5)     1    7/10

Υπάρχει διαφορά ποιότητας εδώ. Βέβαια σε γυναικείο μπάσκετ όπου το σουτ προτιμάτε κατά 80% (σε σχέση με μπασίματα μέσα, χουκς, καρφώματα που δεν μπορούν οι γυναίκες) το θέμα είναι πως η αστοχία ή η ευστοχία θα καθορίσει κατά πολυ την τύχη του χάντικαπ. Πάμε πάντως με την ανώτερη Τσεχία και ελπίσουμε σε εύστοχη μέρα!

Τουρκία- Αργεντινή (+13,5)   2   7/10

Η Τουρκία παίζει εντός έδρας. Στην Άγκυρα διεξάγεται το τουρνουά. Λογικά προκρίνεται. Η Αργεντινή με την Τσεχία στον όμιλο δεν είχε βλέψεις πρωτιάς. Ζορίστηκε και με την Νέα Ζηλανδία άλλα ας μην ξεχνάμε πως ήταν στον πιο δύσκολο όμιλο αν απομονώσουμε τα φαβορί. Εκτιμώ πως δεν καλύπτεται σήμερα το χάντικαπ.

Γαλλία- Κορέα (+21,5)   N/B

Η Γαλλία είναι από της παραδοσιακές δυνάμεις στο γυναικείο μπάσκετ. Θέμα διάθεσης για μένα εδώ η διαφορά. Η καλή Γαλλία για 40' την καλύπτει. Δεν μπλέκουμε πάντως.

*** Παίζουμε με χαμηλά πονταρίσματα. Δεν αξίζει να παιχτεί δυνατά κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου