Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί αγώνες: Πέμπτη αγωνιστική



Έντονη η χθεσινή μέρα με πολλές συγκινήσεις. Ταμείο δεν κάναμε ελέω ανεκδιήγητων βρετανών άλλα γενικά είχαμε πληρωμές κυρίως με τα ειδικά μας στοιχήματα που δόθηκαν πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Έτσι πληρωθήκαμε το 4+ απόδοση που έδινε η Ρωσία για κατάκτηση πρωτιάς ομίλου ενώ είχε ήδη πληρωθεί και το στοίχημα 6+ τάπες από έναν παίχτη σε ένα παιχνίδι από την Πέμπτη (απλά παράλειψα να το γράψω στο άρθρο της Παρασκευής) με απόδοση 3,40! Στα αυθημερόν πήραμε ακόμα το χάντικαπ και την νίκη της Ρωσίας άλλα και το χάντικαπ των τυνήσιων απέναντι στην Γαλλία. Το συγκεκριμένο σημείο είναι η αλήθεια πως έπρεπε να το υποστηρίξω περισσότερο με την βαθμολογία καθώς όπως έγραφα και στο άρθρο οι γάλλοι όταν αδιαφορούν είναι για καλή κόντρα.
Αύριο έχουμε την τελευταία αγωνιστική των ομίλων με τα περισσότερα παιχνίδια να είναι αδιάφορα ρεαλιστικά και μόνο βάσει ακραίων- ουτοπικών  σεναρίων θα μπορούσαμε να τα δώσουμε κίνητρο. Πάμε επομένως συντηρητικά και περιμένουμε πλέον τα νοκ άουτ προημιτελικά όπου εκεί είναι και όλο το ζουμί!

11.00   (+7,5) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ- ΡΩΣΙΑ    2   7/10

Τα παιχνίδι είναι εντελώς αδιάφορο καθώς η Ρωσία είναι πρώτη στον όμιλο ότι και να γίνει και η Αυστραλία τέταρτη. Οι ρώσοι προετοιμάζονται για να υποδεχθούν στα νοκ άουτ κατά 99% την γείτονα Λιθουανία ενώ οι αυστραλοί θα διασκεδάσουν με ένα παιχνίδι κόντρα στην «dream team». Λογικά από πλευράς Ρωσίας θα έχουμε πολλές αλλαγές (λόγω και του δυνατού παιχνιδιού που προηγήθηκε με την Ισπανία), πειράματα και δοκιμές συστημάτων που μπορεί να φανούν χρήσιμα στο επόμενο κρίσιμότατο νοκ άουτ  παιχνίδι. Η Αυστραλία άγνωστο αν θα ξεκουράσει ή όχι τα βασικά εργαλεία καθώς είναι αδύνατο στα προημιτελικά να προκριθεί εις βάρος των ΗΠΑ οπότε λογικά θα παίξει κανονικά με φουλ ρυθμό. Σωστά δοσμένο το χάντικαπ τόσο χαμηλά. Απλά όσο και να χαλαρώσει η Ρωσία, δεν είναι στο DNA της να αδιαφορεί τόσο, όσο η Γαλλία λόγου χάρη, συνεπώς πάμε με το διπλό σε χάντικαπ. Για λίγα.

13.15  (+18,5) ΤΥΝΗΣΙΑ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ    ΝΟ ΒΕΤ

Η Λιθουανία έκανε το καλύτερο της παιχνίδι εκεί που δεν χρειαζόταν, με τις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα ακόμα μία ήττα άλλα τουλάχιστον τώρα κέρδισε τις εντυπώσεις. Ομάδα που όπως φαίνεται, λόγω Κεζμούρα, στα δύσκολα λυγίζει ενώ σε παιχνίδι χωρίς άγχος και όντας αουτσάϊντερ «ζωγραφίζει». Η Τυνησία το είπαμε από την αρχή. Θα παίξει σε όλα τα παιχνίδια όσο καλύτερα. Αυτό έκανε άλλωστε και με την Γαλλία και μας δικαίωσε στην επιλογή του χάντικαπ της. Δεν ξέρω πάντως αν αξίζει και εδώ ο άσσος με χάντικαπ καθώς και οι λιθουανοί θα θελήσουν να είναι σε ετοιμότητα για το νοκ άουτ με την Ρωσία (πιθανότατα) οπότε αν μπαίνουν τα τρίποντα δύσκολα θα μείνει κλειστή η «ψαλίδα» της διαφοράς. Προτιμώ να το αφήσω στην ησυχία του το παιχνίδι.

16.30   ΓΑΛΛΙΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ (+15,5)    2    8/10

Υπάρχουν τέσσερα ακραία σενάρια σε αυτόν τον όμιλο και θα τα πω τώρα. Πρώτο. Να χάσει η Γαλλία, να κερδίσει η Αργεντινή τΙς ΗΠΑ και η Τυνησία την Λιθουανία, οπότε έχουμε πρώτη την Αργεντινή, δεύτερες τις ΗΠΑ, τρίτη την Γαλλία και τέταρτη την Νιγηρία. Δεύτερο. Να χάσει η Γαλλία και οι ΗΠΑ άλλα να κερδίσει η Λιθουανία, οπότε έχουμε τέταρτη την Λιθουανία. Τρίτο. Να χάσει η Γαλλία και να κερδίσουν ΗΠΑ και Λιθουανία οπότε έχουμε πρώτες τις ΗΠΑ, δεύτερη την Γαλλία, τρίτη την Αργεντινή και τέταρτη την Λιθουανία. Τέταρτο. Να κερδίσει η Γαλλία και να χάσουν οι ΗΠΑ, οπότε εκεί πάμε σε τριπλή ισοβαθμία ΗΠΑ, Γαλλία, Αργεντινή με την Αργεντινή να έχει καλύτερη διαφορά πόντων από την Γαλλία. Βλέπουμε επομένως πως αν οι ΗΠΑ κάνουν το αυτονόητο, οι γάλλοι ακόμα και με ήττα νωρίτερα πάλι είναι δεύτεροι, όπως θα είναι και με νίκη δική τους επί της Νιγηρίας. Κάπως έτσι σκεπτόμενος έγραφα πριν 20 μέρες πως το χάντικαπ της Νιγηρίας έχει αξία (όσο μας το δώσουν). Αγωνιστικά οι δύο ομάδες έχουν ίδια φιλοσοφία άλλα φυσικά η Γαλλία έχει πολύ ανώτερο υλικό και αν θέλει κερδίζει με καλή διαφορά. Το θέμα είναι θα θέλει; Για όλα τα παραπάνω θα πάω με το χάντικαπ ευελπιστώντας οι γάλλοι να είναι συνεπείς σε ακόμα ένα αδιάφορο παιχνίδι για αυτούς. Εννοείται πως δεν πιστεύω οι ΗΠΑ, ειδικά μετά το χθεσινό με την Λιθουανία, να παίξουν πάλι τόσο επιπόλαια στην άμυνα.

18.45      ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ-  ΚΙΝΑ (+6,5)   ΝΟ ΒΕΤ   

Το πλέον αδιάφορο παιχνίδι. Απλά ο νικητής δεν τερματίζει τελευταίος στον όμιλο. Οι βρετανοί δεν μπήκαν να παίξουν στο β’ ημίχρονο με την Αυστραλία και ο Μιλς ασέλγησε βίαια πάνω τους με 39π. Η Κίνα έχει δείξει πως απλά δεν μπορεί. Από τα καλύτερα ΝΟ ΒΕΤ.

22.00   ΙΣΠΑΝΙΑ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ (+6,5)    2    8/10

Παιχνίδι για «βρώμικα» μυαλά. Οι ισπανοί με νίκη τερματίζουν δεύτεροι οπότε πέφτουν στην Αργεντινή και έπειτα στις ΗΠΑ. Ταβάνι το χάλκινο επομένως. Με ήττα πέφτουν στην Γαλλία και μετά στην Ρωσία… (αν κερδίσει την Λιθουανία σε ένα λογικό σενάριο πάντα). Ιταλός ο Σκαριόλο, μεσογειακός λαός οι ίβηρες!!! Αν παίξουν οι ισπανοί για να «ξεπλύνουν» την ντροπή από την ήττα της Ρωσίας και δεν υπολογίσουν συμφέρον τότε κερδίζουν την Βραζιλία, καλύπτουν εύκολα και το χάντικαπ. Το θέμα είναι θα παίξουν; Αν κάτσουν να χάσουν πάνε φουλ για αργυρό μετάλλιο και μετά έχουν μία ακόμα ευκαιρία για χάλκινο… Και η Βραζιλία; Ρώτησε κανείς τους λατίνους αν θέλουν να πέσουν πάνω στην Αργεντινή που τους κερδίζει συνέχεια τα τελευταία χρόνια και έπειτα στις ΗΠΑ; Σπαζοκεφαλιά! Απλά επειδή μας αρέσουν οι «βρωμιές» θα πάμε με το χάντικαπ και την ξερή νίκη της Βραζιλίας λόγω απόδοσης.

00.15     (+24,5) ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΗΠΑ      ΝΟ ΒΕΤ

Η Αργεντινή πάντα δυσκόλευε τις ΗΠΑ. Αν είχαν κάνει περίπατο οι ΗΠΑ με την Λιθουανία θα ήμουν αρκετά θετικός για το χάντικαπ της Αργεντινής. Τώρα φοβάμαι ένα ξέσπασμα των αμερικανών κυρίως αμυντικά, γιατί επιθετικά είναι «φωτιά»πάντα. Δεν θέλω να μπλέξω.

**Θα υπάρξει update με πρόταση ΟΠΑΠ και σημείωση για τα ιντερνετικά χάντικαπ όταν «κλειδώσουν».

UPDATE ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ       7/10
726. (+7,5)ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ- ΡΩΣΙΑ    2
728. ΓΑΛΛΙΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ (14,5)    2
730. ΙΣΠΑΝΙΑ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ (+4,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  8/10

ΓΑΛΛΙΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ    2  ΜΕ   15,5π. ΥΠΕΡ ΝΙΓΗΡΙΑΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ  2   ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

UPDATE    *** Το χάντικαπ της Βραζιλίας δείχνει να βρίσκεται μεταξύ 4,5- 5,5 πόντων. Το παίζουμε καθαρά με το σκεπτικό πως η Ισπανία θα διαλέξει αντίπαλο

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ  2  ΝΙΚΗ  για λίγα    2,90   ΒΕΤ-ΑΤ-ΗΟΜΕ (Bet-at-home 100 ευρώ bonus μέχρι 50%)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου