Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Προολυμπιακό τουρνουά: 3η αγωνιστική (η κομβική)






Μας χάλασε το απόλυτο ο Άγιος Δομίνικος χθες καθώς πήραμε με κόπο το under στο Σκόπια- Νέα Ζηλανδία άλλα εύκολα την νίκη της Λιθουανίας και με -6. Σήμερα τα παιχνίδια κρίνουν τις πρωτιές των ομίλων και είναι σημαντικά. Λογικά οι ευρωπαίοι (Λιθουανία- Ρωσία- Ελλάδα) θέλουν σίγουρα πρωτιά για να μην έχουμε πρόωρο τελικό στα προημιτελικά...

Οι αναλύσεις θα είναι με γνώμονα τα χάντικαπ της bwin (οι άλλοι ίσως αργήσουν). Θα υπάρχει σχετικό update αργότερα όταν "καθίσουν" οι τιμές των χάντικαπ στις περισσότερες εταιρίες.

18.00  (+9,5) ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ- ΑΝΓΚΟΛΑ   2   ΝΙΚΗ (τοκογλυφικό χωρίς βαθμολογία)

Η Νέα Ζηλανδία έχασε αναμενόμενα από τα σοβαρά Σκόπια. Η Άνγκολα με νίκη σήμερα είναι πρώτη και αποφεύγει κατά πάσα πιθανότητα την Ρωσία (εκτός και αν κάνει την μαγεία ο Χορφορντ). Με ήττα πετά στα σκουπίδια την μεγάλη νίκη της πρεμιέρας επί των σκοπιανών. Θέμα αποκλεισμού δεν τίθεται ρεαλιστικά καθώς πρέπει να διασυρθεί από τους Νεοζηλανδούς (χλωμό). Χαμηλή η απόδοση της νίκης της Ανγκόλα (1,15 μ.ο.) λογικά πάντως δεν χαλάει.

21.00   (+16,5) ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΡΩΣΙΑ   1  9/10

Πολύ κουβέντα χωρά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κατ' αρχήν ήταν νωρίς η αναμέτρηση Κορέα- Δομινικανική Δημοκρατία χθες και όσοι το είδατε θα ξενερώσατε με τους κεντροαμερικανούς. Άμυνα μηδέν. Οι κορεάτες αν σε βάζουν 85π. έχεις πρόβλημα. Σαν την μύγα μεσα στο γάλα ξεχώριζε ο Χόρφορντ. Δεν βοήθησε όσο έπρεπε ο Γκαρσία. Το ερώτημα είναι όμως το εξής. Αυτό ήταν το ταβάνι του Δομίνικου ή μήπως επειδή ακολουθούσε το παιχνίδι με την Ρωσία η "αλεπού" Καλιπάρι χάραξε άλλη γραμμή τακτικής (όσα φάμε και όσα βάλουμε αρκεί να κερδίσουμε με 1π.); Οι ρώσοι είναι σαφέστατα ποιοτικότεροι και δικαιότατα το μεγαλό φαβορί για την νίκη. Όσοι πάντως είναι λάτρεις του αμερικάνικου κολεγιακού μπάσκετ γνωρίζουν τι εστί Καλιπάρι και η επιλογή μου στηρίζεται ακριβώς σε αυτό που είπα παραπάνω. Πιστεύω πως αυτό που είδαμε χθες δεν είναι το ταβάνι του Δομίνικου. Μπορεί να παίξει και άμυνα η ομάδα ακόμα και αν απέναντι της είναι η υπερπλήρης Ρωσία. Το χάντικαπ είναι καλό. Το κρατάω και περιμένω.  

00.30    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ (+19,5)    2   7/10

Ωραίο μπάσκετ έπαιξε χθες η Λιθουανία. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα και σήμερα με την Νιγηρία. Απλά για τους αθλητικούς και πεισματάρηδες αφρικανούς το χάντικαπ έχει ένα ενδιαφέρον. Κακά τα ψέμματα δεν έχει και λόγο η Λιθουανία να τα δώσει όλα αν έχει μία σταθερή διαφορά 15 πόντων στο παιχνίδι.

03.00   (+8,5) ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ- ΕΛΛΑΔΑ   1    8/10

Το άλλο μεγαλο παιχνίδι της ημέρας που θα κρίνει την πρωτιά στον πρώτο όμιλο και ο νικητής αποφεύγει την Λιθουανία στα νοκ άουτ προημιτελικά. Ένα Πουέρτο Ρίκο που ξεκούρασε κιόλας την "άγια τετράδα" (Μπαρέα- Αρόγιο- Σαντιάγκο- Μπάλκμαν) ενώ και η εθνική μας είναι "φρέσκια" καθώς είχε ρεπό. Προπονήθηκαν αμφότερες με την Ιορδανία. Περιμένω ντερμπακι οπότε το +8,5 είναι καλό χάντικαπ.

Σύνοψη με χάντικαπ Δομινικανικής Δημοκρατίας, χάντικαπ Πουέρτο Ρίκο, νίκη Ανγκόλας και χάντικαπ Νιγηρίας

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΡΩΣΙΑ  1  ΜΕ 16,5π. ΥΠΕΡ ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗΣ
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ- ΕΛΛΑΔΑ  1   ΜΕ 8,5π. ΥΠΕΡ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

*** Όποιος φοβάται τον Άγιο Δομίνικο έτσι όπως τον είδε να παίζει χθες και δεν θέλει να ακολουθήσει το σκεπτικό μου, τον βγάζει και βάζει Νιγηρία με χάντικαπ.

1 σχόλιο: