Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πρεμιέρα Προολυμπιακό τουρνουά Μπάσκετ

Ξεκινά σήμερα το προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στην Βενεζουέλα. Επιτέλους λίγη μπασκετική δράση! Για το πως διασταυρώνονται οι όμιλοι, ποιοι περνάνε άλλα και το τι στόχους έχει η κάθε ομάδα τα είπαμε σε προηγούμενα άρθρα. Σήμερα πάμε καθαρά στοιχηματικά να δούμε να παιχνίδια της πρεμιέρας.

18.30  ΡΩΣΙΑ- ΚΟΡΕΑ (+26,5)   1      8/10

Καμία σχέση οι δύο ομάδες μεταξύ τους. Η Κορέα μάλιστα ίσως είναι και η χειρότερη ομάδα του τουρνουά. Οι ρώσοι είναι ψηλά κορμιά με πλούσιο ταλέντο και καλό ρυθμό. Οι κορεάτες (αν εξαιρέσουμε έναν) είναι κοντοί παίχτες για μπάσκετ και μέσα στην ρακέτα θα έχουμε ... πάρτυ! Η καλή Ρωσία κερδίζει πάνω από 30π. και καλύπτει εύκολα το χάντικαπ. Η Ρωσία που αν θέλει να κάνει συντήρηση θα μας βγάλει την ψυχή. Επειδή πάντως αύριο η Ρωσία έχει ρεπό πιστεύω σήμερα δεν κάνει συντήρηση με την Κορέα. Άσσος.

21.00 ΕΛΛΑΔΑ- ΙΟΡΔΑΝΙΑ (+28,5)   2    6/10

Παιχνίδι παρόμοιο με αυτό της Ρωσίας μόνο που η Ιορδανία είναι λίγο καλύτερη από την Κορέα και η εθνική μας δεν έχει βάθος στα κλασικά σέντερ (Μπουρούσης- Μαυροειδής μόνο) οπότε ίσως δώσει ανάσες ο Ζούρος. Η Ιορδανία είναι "αμερικανικής" νοοτροπίας άλλα τα ρόστερ παίζουν μπάσκετ και σαν ρόστερ δεν δείχνει απειλητικό. Κρατάω πάντως μικρό καλάθι για το χάντικαπ. Συνήθως σε τόσο μεγάλα χάντικαπ ένα περνά στο φαβορί και ένα "σπάει" στο αουτσάϊντερ. Έχω να περνάει της Ρωσίας οπότε για το παιχνίδι της Ελλάδας ή Ν/Β ή προς το διπλό...

00.00  (+7,5) ΑΝΓΚΟΛΑ- ΣΚΟΠΙΑ    Ν/Β

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι τα είπαμε και την Παρασκευή όπου αγοράσαμε νίκη Σκοπίων στο 2,05. Η Ανγκόλα από τις θεωρητικά "μη ισχυρές" είναι η πιο έμπειρη από τέτοιες διοργανώσεις καθώς συμμετείχε σχεδόν σε όλες ως μόνιμος κυρίαρχος της Αφρικής. Τα Σκόπια τρέλαναν κόσμο με την πορεία τους στο ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, λογικά κερδίζουν σήμερα εδώ καθώς μιλάμε για την ίδια σχεδόν ομάδα με πέρσι. Βλέπω να κερδίζουν τα Σκόπια άλλα το 1,25 δεν με καλύπτει πλέον. Σε χάντικαπ δεν θα μπλέξω. Η εμπειρία της Ανγκόλα μπορεί να φανεί καταλυτικός παράγοντας.

03.00  (+9,5)  ΝΙΓΗΡΙΑ- ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ    1    6/10

Λογικά ο νικητής σε αυτό το παιχνίδι ακολουθεί την Λιθουανία στα προημιτελικά. Κομβικό παιχνίδι. Το χάντικαπ της Νιγηρίας είχε αξία όταν δόθηκε σε εταιρία κοντα 17,5π. Ο ΟΠΑΠ πάντα διαβασμένος και τελευταίος στο να προσφέρει χάντικαπ μας δίνει +9,5. Πονηρό. Από την μία η Νιγηρία είναι η ανερχόμενη δύναμη στην Αφρική, με αθλητικά αμερικανοθρεμένα κορμιά άλλα άτεχνα. Από την άλλη οι διοργανωτές με φουλ σύνθεση θέλουν σίγουρα να είναι στα προημιτελικά άλλα δεν ξέρω αν στην πρεμιέρα τους θα μπορέσουν να κάνουν και περίπατο. Με το "μαχαίρι στο λαιμό" θα πήγαινα με το χάντικαπ.

Στην ουσία μόνο με Ρωσία είμαστε σήμερα στον άσσο!

*** Γενικά στο προολυμπιακό περιμένουμε συγκεκριμένα παιχνίδια για να "χτυπήσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου