Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Προολυμπιακό τουρνουά: Τελική ευθεία






Φτάσαμε αισίως στα προημιτελικά του προολυμπιακού τουρνουά. Πλέον τα παιχνίδια είναι νοκ- άουτ και τα λάθη δεν συγχωρούνται. Οι νικητές των αγώνων σήμερα είναι με το ένα πόδι στο Λονδίνο καθώς οι 3 από τις 4 ομάδες προκρίνονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσέχουμε λίγο στα μεγάλα χάντικαπ ενώ έχουμε στο νου μας και πως διασταυρώνονται οι ομάδες στα ημιτελικά (υπάρχει χθεσινό άρθρο).

18.30   ΡΩΣΙΑ- ΑΓΚΟΛΑ (+18,5)     1     7/10

Για την Ρωσία τα έχουμε πει και στην φάση των ομίλων. Στην ουσία χρειαζόμαστε και τύχη στα χάντικαπ της καθώς μέχρι τώρα δεν ήταν και χαμηλά αυτά που έπρεπε να καλύψει. Μας "πάει" όμως η "αρκούδα" καθώς μας πλήρωσε και με την Κορέα στο -26,5 άλλα και με τον Άγιο Δομίνικο στο +16,5 (του Άγιου). Ομάδα υπερπλήρης αν θέλει να φορτσάρει καλύπτει τους 18,5π. μ.ο. που βρίσκουμε το χάντικαπ της Αγκόλα (τσιμπημένο το +21,5 του ΟΠΑΠ). Οι αφρικανοί έχουν την εμπειρία άλλα εδώ που φτάσαμε, μόνο αν θελήσουν οι ρώσοι ( χαλαρώσουν- δεν είναι σοβαροί) η  Αγκόλα θα είναι μέχρι τέλους στο παιχνίδι με ανεκτές διαφορές πόντων. Επειδή έχω να "σπάει" άλλο παιχνίδι στο χάντικαπ προτιμώ τον άσσο εδώ και ελπίζω η Ρωσία να μας δικαιώσει για τρίτη φορά.

21.00  ΕΛΛΑΔΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ (+15,5)    2     8/10, UNDER 157,5  9/10

Τεταμένες οι σχέσεις Λιθουανίας - Βενεζουέλας και κερδισμένη η Νιγηρία. Οι λιθουανοί έδειξαν με τον πιο εμφανή τρόπο την δυσαρέσκεια τους για την ανάθεση του τουρνουά στην Βενεζουέλα από την FIBA, αφήνοντας με συνοπτικές διαδικασίες εκτός προημιτελικών τους διοργανωτές και μάλιστα με άκομψο τρόπο. Η Νιγηρία πάντως είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για την εθνική μας, είναι ανερχόμενη αφρικανική δύναμη, έχει αθλητικά αλτικά κορμιά και σίγουρα αν υποτιμηθεί θα είναι λάθος. Η Ελλάδα άρεσε με το Πουέρτο Ρίκο σε ένα παιχνίδι πάντως στυλ "run and gun". Περιμένω να δω σήμερα πως θα αντιδράσει στην άμυνα των νιγηριανών καθώς οι "τιγρεις" εκτιμώ πως θα θελήσουν σήμερα να μας βγάλουν εκτός γρήγορου ρυθμού παιχνιδιού. Καλό το +15,5 της Νιγηρίας ίσως  καλύτερο το under 157,5 στην αναμέτρηση.

00.30  ΠΓΔΜ- ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (+3,5)   2   9/10

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι των προημιτελικών και φυσικά ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα νίκης. Σωστά δοσμένο και το χάντικαπ. Τα Σκόπια παρά την ήττα από την Αγκόλα στην πρεμιέρα εκμεταλλεύτηκαν το δώρο της Νέας Ζηλανδίας και απόφυγαν την Ρωσία εν τέλει στα νοκ άουτ. Ομάδα που παίζει με πάθος και με συγκεκριμένους παίχτες που παρακαλά ο Λαζόφσκι να είναι σε καλή μέρα πάντα γιατί αν δεν τραβήξει ο Μακ Κάλεμπ κυρίως άλλα και ο Άντιτς τότε τα Σκόπια δεν πάνε πουθενά. Ο Άγιος Δομίνικος έχει χρυσή ευκαιρία να είναι στα ημιτελικά καθώς με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα αν έπεφτε θα ήταν αποκλεισμένος κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Θα το παλέψουν τα παλικάρια του Καλιπάρι και πάλι με αιχμή του δόρατος τον Χόρφορντ. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι από τον Γκαρσία επιτέλους. Αν το κάνει ο Άγιος Δομίνικος κερδίζει τα Σκόπια. 

03.00   ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ    1   ΝΙΚΗ   8/10

Ξεκάθαρο φαβορί η Λιθουανία που αγωνιστικά υπερτερεί των κεντροαμερικάνων βάσει ρόστερ. Το Πουέρτο Ρίκο άμυνα δεν παίζει. Ίσως αν παίξει να δούμε και άλλο ματς από αυτό που περιμένει να δει όλος ο κόσμος. Το θέμα είναι πάντως πως Αρόγιο και Μπαρέα δεν βοήθησαν με την Ελλάδα όσο έπρεπε (κυρίως στο καθαρό μυαλό εκεί που πονά το Πουέρτο Ρίκο) άλλα δεν μπορώ να ξεγράψω με την μία την ομάδα ακόμα και αν όλα φωνάζουν νίκη Λιθουανίας. Το χάντικαπ είναι πονηρό. Το παιχνίδι ή θα είναι μία επανάληψη αυτού που έκανε το Πουέρτο Ρίκο με την Ελλάδα ή θα δούμε όντως κάτι καινούργιο. Δεν μπλέκω με το χάντικαπ. Κρατώ την νίκη της Λιθουανίας στο 1,40 απλά.

ΠΡΟΤΑΣΗ  1   9/10

ΕΛΛΑΔΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ   UNDER   157,5 π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
ΠΓΔΜ- ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  2  ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ  2   8/10

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ  1   ΝΙΚΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ   2 ΜΕ 15,5π. ΥΠΕΡ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

μονό αποδεκτό Ρωσία (-18,5)  για να έχει ενδιαφέρον το απόγευμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου