Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Προολυμπιακό τουρνουά: Ημιτελικά!






Το ζήσαμε και αυτό χθες. 105 πόντοι συνολικά σε 30' και 53 μόλις σε 10'. Μάλιστα με ένα 30-23 επιμέρους για την Νιγηρία. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου στοιχηματικά (τρίποντο από την σέντρα στο μηδέν σε ματς Λιμόζ- Βισί... και να χάνεται η νίκη) άλλα μερικά πράγματα είναι "μαγεία", αγγίζουν το όριο του παράλογου ειδικά έτσι όπως εξελίσσονται. Σπάνια στέκομαι τόσο σε ένα σημείο άλλα θα συμφωνήσετε μαζί μου πως το χθεσινό τέταρτο δεκάλεπτο στο Ελλάδα- Νιγηρία θα μας μείνει στο νου...

Κατα τ' αλλα πιστοί και συνεπείς με το ταμείο ήμασταν και χθες. Πληρωθήκαμε το under 86,5 πόντους της Ελλαδας, πήραμε εύκολα την Δομινικανική Δημοκρατία ( είπαμε και για τον Γκαρσία) ενώ και η Λιθουανία μας δικαίωσε. Φυσικά πανεύκολα πήραμε και το χάντικαπ της Νιγηρίας. Σήμερα έχουμε τα ημιτελικά. Δεν είμαι πάντως ζεστός πολύ για κάτι. Τα παιχνίδια γίνονται ξημερώματα Κυριακής (00.30 και 03.00) οπότε αργότερα ίσως επανέλθουμε με ειδικά στοιχηματα που θα αξίζουν πιο πολύ.

Θυμίζω πως σε αντίθεση με τα προημιτελικά, στα ημιτελικά σήμερα οι χαμένοι έχουν ακόμα μία ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες αύριο στον "μικρό" τελικό.

00.30   (+13,5)  ΝΙΓΗΡΙΑ- ΡΩΣΙΑ    2    8/10, UNDER 149,5  8/10

Την Νιγηρία όσοι δεν την είχαν δει να αγωνίζεται σε επίσημο ματς την είδαν χθες για τα καλά. Εμείς είχαμε επισημάνει από νωρίς ότι είναι ανερχόμενη δύναμη. Εντάξει δεν έπαιξε και η εθνική μας σοβαρό μπάσκετ άλλα για τα δεδομένα της Αφρικής η Νιγηρία δείχνει πως το μέλλον είναι δικό της. Όταν έχεις ελατήρια στα πόδια όλο και κάτι κερδίζεις... Η Ρωσία στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα παιχνίδια της έκανε ακόμα μία εύκολη νίκη με την Αγκόλα. Λογικά αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο κερδίζει την Νιγηρία και είναι στον τελικό. Το χάντικαπ είναι χαμηλό εξαιτίας της νίκης της Νιγηρίας χθες. Δεν είναι όμως και το σωστό καθώς οι Ρώσοι δύσκολα θα είναι παιδική χαρά στην άμυνα όπως η εθνική μας και κακά τα ψέματα θέλουν να κερδίσουν εύκολα και να τελείωνουν με την υπόθεση πρόκριση. Αν με ρωτούσατε σε σύνολο πόντων θα προτιμούσα το under 149,5 που βρίσκω τώρα. Στην τελική η Νιγηρία χάνοντας έχει την ευκαιρία της και αύριο. Αν δει ότι το παιχνίδι ξεφεύγει και χάνεται γιατί να τα δώσει όλα όπως χθες;;;

03.00   ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (+7,5)   N/B

Μεγάλη προσωπική δικαίωση για τον Άγιο Δομίνικο που πίστευα από την αρχή του τουρνουά πως με την "αλεπού" τον Καλιπάρι στον πάγκο μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Με καταπληκτικό Γκαρσία χθες δεν άφησε περιθώρια στους σκοπιανούς ενώ σήμερα μάλλον το μυαλό θα είναι περισσότερο στο αυριανό παιχνίδι με την Νιγηρία (πιθανότατα) όπου ρεαλιστικά μπορεί να γίνει η 12η ομάδα του Ολυμπιακού τουρνουά. Η Λιθουανία και σήμερα θα παίξει με εναντιωμένη εξέδρα άλλα αυτό ουδόλως απασχολεί την μπασκετομάνα Λιέτουβα. Έχει την ποιότητα να κερδίσει άλλα το χάντικαπ (όπως και χθες με το Πουέρτο Ρίκο) είναι πονηρό. Προκλητικό θα έλεγα. Φυσικά και καμμία αξία στοιχηματικά η νίκη της Λιθουανίας. Δεν θέλω να μπλέξω. Ειλικρινά. Σήμερα δεν έχουμε ομάδες με την πλάτη στον τοίχο και επομένως καλό είναι να βαδίσουμε συντηρητικά. No Bet για μένα εδώ.

Σύνοψη μόνο με Ρωσία (-13,5) και UNDER 149,5  8/10

*** Ότι ειδικό υπάρξει αργότερα και αξίζει θα δωθεί σε update.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου