Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες: Kίνα






Από σήμερα και μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες θα αναλύουμε ( όπως κάνουμε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση άλλωστε) κάθε μία ομάδα ξεχωρίστα. Πρεμιέρα με την Κίνα, όπου ως πρωταθλήτρια Ασίας πήρε από νωρίς το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΙΜΠΑ: 10η
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: 8 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΑΝΓΟΥΟΛΝΤ ΜΠΟΜΠ (Η.Π.Α.)

ΡΟΣΤΕΡ



Jinhui Ding, Φόργουόρντ,  2,04  Zhejiang Cyclones (ΚΙΝΑ)
Wei Liu, Γκαρντ, 1,90  Shanghai Sharks (ΚΙΝΑ)
Li Yi, Φόργουορντ, 2,02 Jiangsu Dragons (ΚΙΝΑ)
Shipeng Wang, Φόργουορντ, 1,97 Guandong Tigers (ΚΙΝΑ) 
Fangyu Zhu Φόργουορντ   2,01  Guandong Tigers (ΚΙΝΑ) 
Yue Sun,  Φόργουορντ,  2,06  Beijing Aoshen Olympians (ΚΙΝΑ) 
Zhaoxu Zhang,   Σέντερ,  2,21  Shanghai Sharks (ΚΙΝΑ) 
Jianlian Yi,  Σέντερ,  2,12  Washington Wizards (NBA) 
Zhizhi Wang,   Σέντερ,  2,14  Bayi Fubang (ΚΙΝΑ) 
Peng Zhou,  Φόργουορντ,  2,07  Guandong Tigers (ΚΙΝΑ) 
Jianghua Chen,  Γκαρντ,  1,88  Guandong Tigers (ΚΙΝΑ) 
Ailun Guo, Γκαρντ,  1,93  Liaoning Hunters (ΚΙΝΑ)

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Ο Γιάο Μίνγκ σταμάτησε πλέον μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που είχε και ήδη από το 2010 ηγέτης της κινεζικής ομάδας είναι ο σέντερ των Γουϊζαρντς, Γιανλιάν Γι. Αμερικανοθρεμμένος και αρκετά αξιόπιστος "ψηλά" θα δώσει τις λύσεις στην επίθεση και δίκαια θα πάρει και τις περισσότερες προσπάθειες.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Η Κίνα αν τερματίσει τέταρτη και περάσει στα προημιτελικά θα είναι υπέρ ευχαριστημένη. Ο στόχος είναι επομένως τα προημιτελικά. Δεν είναι εύκολο πάντως.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το ασιατικό μπάσκετ είναι μακράν πίσω κυρίως του ευρωπαϊκού άλλα και του αμερικάνικου ( κυρίως και λόγω Η.Π.Α.). Μολαταύτα οι κινέζοι με το πάθος και την πειθαρχία τους σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ψάχνουν για την υπέρβαση. Στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Πεκίνο, εντός έδρας η Κίνα τερμάτισε στην 8η θέση. Ίσως φέτος να μην είναι τόσο ψηλά! Θα δωθεί μεγάλη μάχη με Αυστραλία  και Μεγάλη Βρετανία για την τέταρτη θέση και κακά τα ψέμματα τόσο οι βρετανοί άλλα ακόμα και οι αυστραλοί έχουν στα "χαρτιά" καλύτερο σύνολο. Συνεπώς προσέχουμε τα μεγάλα χάντικαπ που θα δωθούν στους κινέζους (είναι μαχητικοί) άλλα μέχρι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου