Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Προολυμπιακό Τουρνουά: O θάνατος σου, η ζωή μου


Δεν μας δικαίωσε χθες η Ρωσία στο χάντικαπ. Μία Ρωσία που για 30 και κάτι λεπτά είχε την διαφορά κοντά στους 15 πόντους άλλα το καλό τέταρτο δεκάλεπτο και πάλι της Νιγηρίας άλλαξε τα δεδομένα.  Ορθά δεν μπλέξαμε με το Λιθουανία- Δομινικανική Δημοκρατία καθώς όπως είδαμε όταν άρχισε το παιχνίδι να χάνεται οριστικά για τους κεντροαμερικάνους ο Καλιπάρι έριξε στο παρκέ "εφεδρείες" και η διαφορά άνοιξε πολύ.

Σήμερα έχουμε το τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά. Νιγηρία και Δομινικανική Δημοκρατία παίζουν για μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τεράστιο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Στοιχηματικά δεν θα έλεγα τόσο...

Η Νιγηρία με τις εμφανίσεις της έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και κυρίως του ΟΠΑΠ που σε αντίθεση με όλους σχεδόν τις υπόλοιπες εταιρίες άνοιξε χάντικαπ μόλις +2,5 για τους αφρικανούς. Για εμένα και οι δύο ομάδες είναι ανερχόμενες δυνάμεις στις ηπείρους τους και το είχαμε γράψει στις αναλύσεις μας πολύ πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Πιστεύω ένα μικρό προβάδισμα έχει ο Άγιος Δομίνικος κυρίως λόγω προπονητή που είναι έμπειρος και από τελικούς άλλα  και από "ειδικές καταστάσεις". Στα αμιγώς αγωνιστικά θα έχουμε την τιτανομαχία Χόρφορντ- Αμινού στα σέντερ άλλα στα φόρφουορντ υπερτερεί ο Άγιος Δομίνικος που βλέπει τον Γκαρσία να έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο που είχε πέσει στους ομίλους και να κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Αλτικότατοι οι νιγηριανοί. Δεν πάνε όμως πίσω και τα παλικάρια από τον Άγιο Δομίνικο. Σε σύνολο πόντων δεν μου άρεσε κάτι. Θα βάλω στον ΟΠΑΠ μόνο Δομινικανική Δημοκρατία (-2,5) ως το χαμηλότερο χάντικαπ. Η απλή νίκη του Άγιου (1,45) δεν πολυαξίζει καθώς το παιχνίδι θα είναι αμφίρροπο.

ΟΠΑΠ

706. (+2,5) ΝΙΓΗΡΙΑ- ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   2     8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου