Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επιτέλους πρεμιέρα




Επιτέλους ξεκινά η δράση. Οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν και το αγαπημένο μας μπάσκετ βρίσκεται στο προσκήνιο από αύριο Κυριακή και μέχρι τις 12 Αυγούστου όπου θα έχουμε και τον μεγάλο τελικό του τουρνουά. Το καλό γεγονός στοιχηματικά είναι πως τα παιχνίδια γίνονται μέρα παρά μέρα. Έτσι δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα χάντικαπ και την ώρα. Το κακό είναι πως στους ομίλους το πρώτο παιχνίδι θα ξεκινά 11 το πρωϊ ώρα Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται!

Στην πρεμιέρα μας αύριο πάμε συγκρατημένα. Συνήθως συμβαίνουν εκπλήξεις στις πρεμιέρες και καλό είναι να αποφύγουμε τον έντονο φαβοριτισμό. Εμείς θα αναλύουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα υπάρχουν, αν αξίζει κάτι, και οι προτάσεις.

700. 11.00 ΝΙΓΗΡΙΑ- ΤΥΝΗΣΙΑ (+10,5)     2       8/10

Την Νιγηρία την μάθαμε για τα καλά όταν απόκλεισε την εθνική μας στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας. Ομάδα με πολύ ταλέντο και μέλλον, ανερχόμενη αφρικανική δύναμη με αμερικάνικη νοοτροπία στο παιχνίδι της και σαφέστατα θεαματική άλλα και πολύ αθλητική ομάδα. Η Τυνησία βρίσκεται εδώ ως πρωταθλήτρια Αφρικής καθώς το 2011 στην Μαδαγασκάρη πήρε τα σκήπτρα του πρωταθλήματος από την μόνιμη πρωταθλήτρια Αγκόλα στον τελικό. Δεν έχει κάτι αξιοσημείωτο σαν ρόστερ. Απλά είναι χωρά με πολύ καλές μπασκετικές υποδομές και σίγουρα αν κάτι χαρακτηρίζει το παιχνίδι της είναι το πάθος και το πείσμα. Οι δύο ομάδες είναι γνώριμες. Και αν ο υπόλοιπος κόσμος την «πάτησε» στο προολυμπιακό με την Νιγηρία, η Τυνησία έχει τον τρόπο της πιστεύω να μείνει εντός παιχνιδιού και να μην διασυρθεί. Καλό το 10,5 που έχει ως χάντικαπ. Πιστεύω δεν καλύπτεται. Σε σύνολο πόντων είμαι προς το under με το μαχαίρι στο λαιμό.

701. 13.15   ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (+6,5)   ΝΟ BET

Πονηρό παιχνίδι από την άποψη πως η Βραζιλία αν βρει καλό ρυθμό στο παιχνίδι κερδίζει καλύπτοντας και το χάντικαπ. Αν δεν βρει θα βγάλει την ψυχή σε όσους εμπιστευτούν την χαμηλή της νίκη. Γενικά η «σελεσάο» έχει μία 5άδα πολύ υψηλού επιπέδου άλλα στερείτε πάγκου. Όχι πως ο πάγκος της Αυστραλίας είναι καλύτερος βέβαια. Σαν μονάδες σημαντικές θα είναι οι μάχες του Σπλίτερ με τον Άντερσεν άλλα γκαρντ σαν τον Μπαρμπόσα δεν είναι ούτε ο Μιλς ούτε ο Ίγκλις. Δεν μπλέκουμε ούτε με το σύνολο πόντων. Καλύτερο το live εδώ καθώς αν βγαίνει το παιχνίδι στην Βραζιλία λογικά θα έχουμε σταθερή διαφορά 10π. με μικρά σκαμπανεβάσματα που ίσως εκμεταλλευτούμε.

702. 16.30   ΗΠΑ- ΓΑΛΛΙΑ (+24,5)     2       7/10

Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι σε πρόβλεψη καθώς δεν ξέρουμε αν αποφασίσουν στην πρεμιέρα οι αμερικάνοι να παίξουν σοβαρά για 40’ ή όχι. Γενικά οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει κάποια σοβαρή προετοιμασία και πλην του παιχνιδιού με την Ισπανία που έδειξαν ορεξάτοι στα υπόλοιπα φιλικά τους (με Αργεντινή και Βραζιλία κυρίως) δεν φόρτσαραν. Το ζητούμενο είναι αν θα ψάξουν διαφορές αντίστοιχες με αυτές της ομάδας του 1992 (μιας και γίνεται σύγκριση στην χώρα) ή όχι. Οι γάλλοι σαν κορμιά μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια σε κάποιες μονομαχίες. Γι’ αυτό άλλωστε η μισή τους ομάδα παίζει στο ΝΒΑ. Το θέμα είναι πως και οι γάλλοι αν διαγράψουν από νωρίς το χαμένο αυτό παιχνίδι τότε σίγουρα θα έχουμε πολλά με λίγα. Εν κατακλείδι θέμα διάθεσης το σημείο. Απλά έχω να περνάει το μεγάλο χάντικαπ της Ισπανίας και συνεπώς «σπάω» τις ΗΠΑ και περιμένω τους γάλλους με λίγη καλή άμυνα να σταθούν στο ύψος τους και να μην διασυρθούν στην πρεμιέρα. Σε σύνολο πόντων και εδώ είμαι προς το under 168,5 άλλα όχι ζεστά.

703. 18.45 ΙΣΠΑΝΙΑ- ΚΙΝΑ (+21,5)       1     7/10

Η Κίνα είναι σε μεταβατικό στάδιο χωρίς τον Μινγκ. Στο Πεκίνο εντός έδρας το 2008 είχε λίγο σπρώξιμο, είχε λίγο πάθος παραπάνω στραβά- κουτσά έφτασε στα προημιτελικά. Τώρα δύσκολα θα διακριθεί. Είναι ψηλή ομάδα πάντως και πρέπει να το προσέχουμε αυτό. Η Ισπανία παραδοσιακά δεν παίζει καλά στους ομίλους ενώ στο τελευταίο της φιλικό με τις ΗΠΑ σε ένα φιλόδοξο crush test έχασε με ευκολία. Ίσως θα θελήσει μία εύκολη νίκη στην πρεμιέρα, με τον θεωρητικά ασθενέστερο του ομίλου, και για λόγους ψυχολογίας. Ένα πόντο χαμηλότερα βρίσκουμε το χάντικαπ της Κίνας διαδικτυακά (εφ’ όσον βλέπουμε Ισπανία). Σε σύνολο πόντων δεν βγάζω άκρη.

704. 22.00   ΡΩΣΙΑ- ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (+10,5)   1   7/10

Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι οικοδεσπότες βρετανοί θα είναι σίγουρα υπέρ του δέοντος μαχητικοί άλλα η Ρωσία του Μπλατ αν βρει ρυθμό δύσκολα θα περιοριστεί. Σκληροτράχηλη ομάδα οι βρετανοί, περιμένουν πολλά από Ντενγκ και Φρίλαντ, έχουν πρόβλημα στο σκορ άλλα δεν ξεχνάμε πως ως διοργανωτές θα έχουν και το κατιτίς τους διαιτητικά… Πιστεύω πως σε άλλα παιχνίδια αξίζει να εμπιστευθούμε τους βρετανούς πιο ζεστά. Στην πρεμιέρα της η «αρκούδα» θα ψάξει ένα καλό παιχνίδι. Σε σύνολο πόντων και εδώ προς under είμαι άλλα δεν θα μπλέξω.

705. 00.15   ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (+5,5)     ΝΟ ΒΕΤ, ΟVER 164,5   8/10

Για τον ΟΠΑΠ είναι το πιο αμφίρροπο και εμπορικό παιχνίδι της ημέρας. Γι’ αυτό μονό αποδεκτό στο πρόγραμμα του και με ειδικά στοιχήματα. Δίκαιο έχει. Σχεδόν ισόποσες οι πιθανότητες νίκης των δύο μονομάχων και με μία πρώτη ματιά το χάντικαπ των λιθουανών έχει περισσότερη αξία από την μικρή νίκη της Αργεντινής. Προσωπικά δεν θα μπλέξω. Είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για τον Τζινόμπιλι, για τον Πριτζιόνι, ίσως για τον Σκόλα. Η Αργεντινή μετά τους Ολυμπιακούς αυτούς θα είναι άλλη ομάδα σαφέστατα υποδεέστερη της σημερινής. Συνεπώς ισχυρό το κίνητρο της ηγετικής ομάδας των «γκαούτσος» για μία πολύ καλή παρουσία στο Λονδίνο στην τελευταία τους παράσταση. Στον αντίποδα η Λιθουανία έρχεται κομπλέ και με προοπτική να «ξεπλύνει» το κάζο του ευρωμπάσκετ που διοργάνωσε η ίδια και αποκλείστηκε πρόωρα. Μεγάλο αβαντάζ ο Κλέϊζα που δεν έπαιξε πέρσι άλλα στα πολύ αρνητικά ο προπονητής Κεζμούρα που είναι λίγος και δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά ένα τόσο καλό υλικό. Καλύτερη επιλογή το over εδώ καθώς μιλάμε για δύο φύσει επιθετικές ομάδες που αρέσκονται στο γρήγορο μπάσκετ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

700. ΝΙΓΗΡΙΑ- ΤΥΝΗΣΙΑ (+10,5)   2
702. ΗΠΑ- ΓΑΛΛΙΑ (+25,5)   2
705. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   OVER 164,5π. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   8/10

ΝΙΓΗΡΙΑ- ΤΥΝΗΣΙΑ   2 ΜΕ     10,5π. ΥΠΕΡ ΤΥΝΗΣΙΑΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   OVER   164,5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου