Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πολλά φαβορί, ποιο θα σπάσει; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Δεν έλειψαν και χθες οι εκπλήξεις που όπως πάντα έχουμε στο Eurocup. Αστοχήσαμε και με την πρόταση ΟΠΑΠ καθώς Χιμίκ και Ουλμ έχασαν δίκαια και εύκολα άλλα συνεχίσαμε το καλό σερί με τα ταμεία στο Eurocup καθώς η πρόταση διαδικτύου πλήρωσε και σε καλή απόδοση μάλιστα. Συγκεκριμένα η Μπουντιβέλνικ κέρδισε έστω και πολύ δύσκολα την Μπάνβιτ ενώ αργότερα η Άνκαρα πολύ εύκολα διέσυρε την Σάσσαρι στην έδρα της. Σας είχα γράψει ότι αν δεν έχουμε τυράκι εδώ η νίκη της Άνκαρα είναι το καλύτερο σημείο της αγωνιστικής βάσει μομέντουμ. 


Σήμερα θα πάμε παραδοσιακά με την ανάλυση όλης της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Σε μία δύσκολη αγωνιστική πάντως όπου ξεχωρίζει ο έντονος φαβοριτισμός και βάσει χάντικαπ στην ουσία μόνο ένα παιχνίδι δίνεται αμφίρροπο. Αυτό της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό.


Ξεκίνημα από το Κράσνονταρ όπου η πάντα επικίνδυνη Κούμπαν υποδέχεται την κυπελλούχο Ισπανίας, το τρένο της Ρεάλ! Οι μαδριλένοι είναι μακράν η πιο χοτ ομάδα της Ευρώπης και έχουν χάσει μόνο από την ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν. Με συνεχόμενα παιχνίδια και έναν τελικό θρίλερ πήραν και το κύπελλο στην Ισπανία την Κυριακή με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Εκτός ο Κάρολ. Η Κούμπαν είναι καλή ομάδα αν και πρωτάρα με όχι πανίσχυρη έδρα άλλα δεν παρατά ποτέ τα παιχνίδια της και έχει κάνει καλές ανατροπές. Εκτός ο Μπίκοφ που τα «έσπασε» με τον Πασούτιν και μάλλον αποχαιρετά. Καλή απουσία. Βαθμολογικά η Ρεάλ δεν έχει πρόβλημα πρόκρισης και λογικά καπαρώνει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο που της δίνει και πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ. ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι οι άλλες δύο ομάδες που ισοβαθμούν με την Ρεάλ. Λογικά εδώ θέλει νίκη με την Κούμπαν για να μην μείνει πίσω άλλα σε σύνολο 14 αγωνιστικών εκτιμώ πως και η Μακάμπι και η ΤΣΣΚΑ θα έχουν και άλλες γκέλες. Οπότε μία ήττα σήμερα δεν στοιχίζει τόσο, όσο ίσως με μία πρόχειρη εκτίμηση κάνει κάποιος. Η Κούμπαν ανήκει στην δεύτερη ταχύτητα του ομίλου και μαζί με Γαλατά και Μπάγερν θα παλέψει για το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο πρόκρισης στα προημιτελικά. Οι ρώσοι ξεκουράστηκαν καθώς το πρόγραμμα τους ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό και λογικά περιμένουν με ανυπομονησία αυτό το μεγάλο παιχνίδι με την Ρεάλ. Στοιχηματικά είμαι με το +7,5 της Κούμπαν στον ΟΠΑΠ και μέχρι +9,5 το βρίσκουμε διαδικτυακά. Νίκη Ρεάλ δεν παίζω ποτέ. Θεωρώ πως αν κερδίσει η Ρεάλ δεν θα είναι με περίπατο. Με βοηθά σε αυτό και τα συνεχόμενα παιχνίδια του κυπέλλου που είχε η Ρεάλ άλλα και η νίκη με την Μπαρτσελόνα έτσι όπως ήρθε. Πάμε συνεπώς για μία επαγγελματική νίκη περισσότερο (4-5 πόντους) και αυτή αν έρθει ξανατονίζω. ‘Ασσος με χάντικαπ επομένως


Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Παρτίζαν σε ένα παιχνίδι γοήτρου περισσότερο καθώς ελπίδες πρόκρισης ρεαλιστικά δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες. Η Παρτίζαν έχει τις καλές απουσίες της και για τον λόγο αυτό πήρε τον Πάβλοβιτς από το ΝΒΑ που είναι ανέτοιμος πάντως άλλα και έτοιμος να ήταν στην ευρωλίγκα μπορεί να παίξει από τον δεύτερο γύρο των ομίλων και μετά. Πάντα ομάδα έδρας. Έχει μία νίκη αυτή με την ΤΣΣΚΑ εντός. Στο κύπελλο αδιαφόρησε (προτίμησε την ξεκούραση) και έχασε στην παράταση από την Ζελέζνικ στα προημιτελικά. Τα άκουσε και ο Βουγιόσεβιτς για αυτή την αδιαφορία άλλα εδώ και χρόνια στην ομάδα άπαντες δουλεύουν με πλάνο και ρεαλιστικά να το δούμε μία κόντρα Αστέρα- Παρτίζαν στο φετινό κύπελλο την δεδομένη χρονική στιγμή (αν δεν διακοπτόταν από επεισόδια) μάλλον θα έβγαζε νικητή τον Αστέρα που είναι πιο πλήρης και «πεινασμένος». Η Ζαλγκίρις δεν έχει φέτος vtb λόγω του χορηγού της (που είναι  τράπεζα και ασκήθηκε «βέτο» από τον βασικό σπόνσορα της vtb που είναι επίσης τράπεζα). Επομένως έχει μία «χαλαρή» χρονιά και περιμένει απλά τους τελικούς στην λίγκα της Λιθουανίας με την Λιέτουβος από δω και πέρα. Ο Λαβρίνοβιτς την «έκανε» για την Βαλένθια χθες άλλα γενικά η ομάδα με όπλο την έδρα πάντα θα προσπαθήσει για την πρώτη της νίκη στο Τοπ 16 και αντικειμενικά αυτό το παιχνίδι είναι το πιο «βατό» από όλα. Μία Ζαλγκίρις που μένει από δυνάμεις στο τέλος πάντως και χάνει παιχνίδια που φαινομενικά ελέγχει. Το προσέχουμε και αυτό. Στοιχηματικά επομένως από τις δύο μικρές νίκες Ρεάλ- Ζαλγκίρις θα προτιμούσα την Ζαλγκίρις ενώ με χάντικαπ δεν θέλω να μπλέξω καθώς όπως είπα οι λιθουανοί μένουν από δυνάμεις και οριακά μπορεί να έρθει και διπλό με χάντικαπ.


Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εφές και δίκαια είναι φυσικά το φαβορί. Μέσα και ο Πρίντεζης. Για την Εφές αμφίβολος ο Ερντέν και έκτος ο Χόπσον που είναι προς την έξοδο γενικά. Προσοχή! Τα επόμενα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είναι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός και Εφές- Ουλκέρ. Δηλαδή δύο παραδοσιακά μεγάλα ντέρμπι που πλην βαθμολογικής σημασίας έχουν και πολύ γόητρο μέσα. Ειδικά για τον Ολυμπιακό που πάει για τρίτο σερί παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και έχει χάσει τα προηγούμενα 2 για πρωτάθλημα και κύπελλο. Η Εφές με την άμυνα που έβαλε ο Αγγέλου στο παιχνίδι της πλέον κάνει καλές εμφανίσεις, έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου Τουρκίας άλλα τον έχασε από την Καρσίγιακα ενώ και στην Ευρωλίγκα ενώ «δεν έστριβε» πλέον έχει 2 νίκες με 2/2 στα τελευταία της παιχνίδια με Μιλάνο και Λαμποράλ. Στοιχηματικά είμαι με το under 146,5 και πολύ λίγο με το +10,5 της Εφές. Ο καλός Ολυμπιακός διαλύει κάθε άμυνα βέβαια άλλα πιστεύω πως ήδη το πολύ μεγάλο ματς είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής για τους πειραιώτες  και δεν υπάρχει λόγος για έξτρα πίεση στους πρωτοκλασάτους. Ήδη διαδικτυακά έχουμε Εφές στο +9,5.


Στο Τελ Αβίβ η χοτ Μακάμπι υποδέχεται την Μπάγερν σε ένα πονηρό παιχνίδι. Οι γερμανοί στρώνουν πάλι και κερδίζουν τα παιχνίδια τους με καλές διαφορές. Βέβαια στην Μπουντεσλίγκα αυτά άλλα θυμίζω πως για ένα διάστημα ζορίζονταν και στην Μπουντεσλίγκα. Μακροχρόνια η απουσία του Ντέντοβιτς δεν επηρεάζει πλέον. Λογικά το μυαλό είναι περισσότερο στην επόμενη αναμέτρηση εντός με την Κούμπαν. Άλλα σίγουρα θα παλέψει και εδώ μήπως και πάρει αναπάντεχο αποτέλεσμα. Η Μακάμπι είδε τον Τζέιμς να τραυματίζεται σοβαρά και έκλεισε τον Ζίζιτς από την Αστάνα που όπως είπα και νωρίτερα όλοι αυτοί οι νέοι παίχτες θα βοηθήσουν από τον β΄γύρο και μετά. Στοιχηματικά δεν βγάζω πολύ άκρη. Θέλω να πάω λίγο προς διπλό άλλα η Μακάμπι εντός βρίσκει ρυθμό συχνά και η Μπάγερν δεν έχει εμπειρία από Γιαντ Ελιάου και μπορεί να μπλοκάρει! Δεν ξέρω.. Νο μπετ.


Στην Πόλη η Ουλκέρ υποδέχεται την Λαμποράλ και όλοι μιλάνε για ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Και για το λένε όλοι έτσι και θα είναι. Ποιος θα περίμενε, η ακριβή Ουλκέρ που έθελξε στην πρώτη φάση των ομίλων αίφνης να είναι ουραγός τώρα και με απουσίες στους ψηλούς καθώς ο Βίντμαρ τραυματίστηκε σοβαρά, ο Ζόριτς πιο ελαφρά και δίνεται αμφίβολος άλλα είναι ανέτοιμος, ο Σαβάζ είναι μακροχρόνια απών. Έτσι άρων άρων αγοράστηκε ο Σέκουλιτς από την Τενερίφη άλλα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι. Εκτός και ο Σιπάχι και εν ολίγοις η Ουλκέρ είναι «γυμνή» στην ρακέτα. Η Λαμποράλ πάει καλύτερα; Μάλλον όχι καθώς Χάμιλτον και Ερτέλ είναι εκτός. Ποέτα και Κοσιέρ ταξίδεψαν στην Πόλη άλλα δεν έχει αποφασιστεί η συμμετοχή τους ή όχι. Συν όλα αυτά την «κάνει» και ο Χοτζ που μάλλον παίζει με την Ουλκέρ άλλα για τελευταία φορά πιθανότατα στην ομάδα καθώς υπάρχει αντιπάθεια εκατέρωθεν με τον Σκαριόλο. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε -7,5 για Ουλκέρ. Για δύο ομάδες ψιλονοσοκομεία. Και για δύο ομάδες που «καίγονται». Μεταξύ μας η Λαμποράλ δεν μπορεί. Και λόγω προπονητή θα έχει μετριότατη χρονιά φέτος. Λογικά η Ουλκέρ κερδίζει άλλα πραγματικά δεν θέλω να μπλέξω ούτε καν με το μικρό 1,25 της νίκης της. Λογικά κερδίζει πάντως αυτή την Λαμποράλ…


 Στην ανδαλουσία σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε Μάλαγα και Παναθηναϊκό και όπως είπα και στον πρόλογο μου το μόνο στοιχηματικά βάσει χάντικαπ αμφίρροπο. Εκτός ο Καλογουέι για την Μάλαγα. Κομπλέ ο Παναθηναϊκός καθώς ταξίδεψε και ο Γκιστ. Κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Δίκαια δοσμένο αν και λόγω έδρας και +1,5  να έδινε για την Μάλαγα (δηλαδή να μην είχαμε ούτε το δίποντο στο τέλος ή τις βολές) πάλι λογικό θα μου φαινόταν. Μέχρι +3,5 πάει διαδικτυακά, δηλαδή έχει και το τρίποντο η Μάλαγα. Προφανώς και παίζεται πολύ η νίκη του Παναθηναϊκού, πράγμα το οποίο δεν με βρίσκει και πολύ σύμφωνο. Αγωνιστικά η Μάλαγα είναι μπερδεμένη. Διοργάνωσε το κύπελλο άλλα αποκλείστηκε με το καλημέρα από την Σαραγόσα. Τουλάχιστον ξεκουράστηκε. Δύο νίκες στον όμιλο με Εφές- Ουλκέρ και έχει φέτος 0 στα 3 με τον Ολυμπιακό, την άλλη ελληνική ομάδα. Θέλει διάκριση και είναι μαχητική εντός έδρας. Ο Παναθηναϊκός έχει στρώσει για τα καλά. Η ήττα πάντως από την Μπαρτσελόνα εντός τον πήγε λίγο πίσω. Με νίκη εκεί έφτιαχνε βήμα πρόκρισης. Δεύτερο κολλητό με ισπανική ομάδα και μετά το σούπερ ντέρμπι όπως είπαμε και παραπάνω. Καταρχήν πολύ δύσκολο ματς. Κοιτάζω και το πρόγραμμα της Μάλαγα. Μετά εκτός με Μιλάνο και Λαμποράλ. Είναι και περισσότερο ομάδα έδρας η Μάλαγα. Οριακά πάω με τον άσσο για να βγει και τριάδα στον ΟΠΑΠ. Δεν αποκλείω παράταση ενώ σε όσους περισσεύουν βάλτε και λίγα στην εκατέρωθεν ανατροπές από άσσο σε δύο και από δύο σε άσσο.


Η Μπαρτσελόνα την Παρασκευή λογικά κερδίζει την Μιλάνο απλά το +10,5 της Μιλάνο δεν είναι αμελητέο. Κομπλέ οι ιταλοί που έδωσαν τον Τζίλι στην Ρέτζιο άλλα δεν επηρεάζει. Αμφίβολος ο Λάμπε για την Μπαρτσελόνα. Προσέχουμε πως το Μιλάνο φέτος έχει ως πρώτο και μεγάλο στόχο την διάκριση στην ευρωλίγκα (διοργανώνει και το final 4) και αυτό φάνηκε και στο κύπελλο Ιταλίας που έχασε με το καλημέρα χωρίς να σπαταλήσει περαιτέρω δυνάμεις. Επίσης η Μπαρτσελόνα λογικά θα έχει μία επιπλέον κούραση καθώς και με την Βαλένθια και με την Ρεάλ τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει ανάσα. Και το χάντικαπ παρόλο που τα δεδομένα δείχνουν προς διπλό, διαδικτυακά το βρίσκουμε και +11,5. Περίεργα πράγματα. Προσωπικά θα περιμένω τα δύο σημερινά Ολυμπιακού- Μακάμπι. Αν έχουμε 2/2 στον άσσο, αύριο θα βάλω σε μονό αποδεκτό ένα ποσό στο +11,5 της Μιλάνο. Τίποτε άλλο.


Στην Πόλη τέλος η Γαλατά υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ. Οι τούρκοι έχουν τις γνωστές τους απουσίες άλλα έχουν μάθει με αυτές και γενικά είναι αξιόμαχοι στην ευρωλίγκα. Η ΤΣΣΚΑ είδε τον Γουιμς να επιστρέφει και έχει εκτός μόνο τον Χάϊνς άλλα εκτός έδρας δεν κάνει σταθερά καλές εμφανίσεις πάντα αν και τελευταία παίζει πολύ καλύτερα και καλύπτει χάντικαπ που αρχικά δεν κάλυπτε ποτέ. Μπερδεμένο ματς. Σέβομαι την Γαλατά. Το θέμα είναι αν θα δούμε την ΤΣΣΚΑ του Βελιγραδίου ή την ΤΣΣΚΑ του Μονάχου. Δεν ξέρω.


Λοιπόν, έχουμε πλην Παναθηναϊκού 7 νίκες πολύ μικρές από 1,15 εώς 1,30. Προσοχή μην πέσετε στην παγίδα. Η ιστορία έχει δείξει ότι θα έχουμε σπάσιμο. Πάντα έχουμε σπάσιμο στην Ευρωλίγκα. Ρεάλ-Ζαλγκίρις- ΤΣΣΚΑ- Ολυμπιακός- Μακάμπι- Ουλκέρ- Μπαρτσελόνα. Προσωπικά λέω πως Ζαλγκίρις- Ολυμπιακός- Ουλκέρ- Μπαρτσελόνα περνάνε. Μένουν Ρεάλ- ΤΣΣΚΑ- Μακάμπι για σπάσιμο ίσως…


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ



737. (+7,5) ΚΟΥΜΠΑΝ- ΡΕΑΛ   1

739. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΦΕΣ   UNDER   146,5

***Εγώ θα σταματούσα στην δυάδα. Όποιος θέλει τριάδα βάσει της παραπάνω ανάλυσης ίσως Μάλαγα (+2,5)



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΚΟΥΜΠΑΝ- ΡΕΑΛ  1  ΜΕ 8,5π. ΥΠΕΡ ΚΟΥΜΠΑΝ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΠΑΡΤΙΖΑΝ   1   ΝΙΚΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   1,25 (ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ)



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου