Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο "ιστορικός"¨παίζει για την ιστορία του... (Αναλύσεις- Προτάσεις Eurocup)




Ταμεία είχαμε και το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα πλήρωσε μία πρόταση ΟΠΑΠ με Μπέϊρουθ, Μοντεγκρανάρο, Βόννη. Πλήρωσε και μία πρόταση διαδικτύου με Όλιβερ και Μπέιρουθ σε καλή απόδοση. Δύο κομβικά σημεία χάθηκαν. Η Μούρθια και η Βενέτσια. Αν περνούσαν θα είχαμε ξετινάξει τα άπαντα του μπουκ. Συνεχίζουμε πάντως με πολύ όρεξη και δύναμη την προσπάθεια. Άλλωστε μετά το σχετικό πάρτι ταμείων προ δύο εβδομάδων άλλα και τα ενδιάμεσα ταμεία ημέρας έχουμε φέρει και πάλι την κάβα μας σε επίπεδα όπου μας επιτρέπει να παίζουμε χωρίς άγχος και πάντα να περισσεύει και κάτι για να έχουμε ζεστό χρήμα στην τσέπη. 


Σήμερα έχουμε την τελευταία αγωνιστική στο Eurocup. Σπουδαία ματς που πάντα όμως κάποια κρύβουν και παγίδες. Πάμε να δούμε ανά όμιλο όλα τα παιχνίδια.


Στον πρώτο όμιλο χαμός. Είναι και ο μόνος όμιλος όπου όλοι ελπίζουν σε πρόκριση. Σαφώς προβάδισμα πάντως έχουν Ναντέρ και Ουλμ που παίζουν εντός και έχουν και μία νίκη παραπάνω. Με δύο διπλά πάντως σήμερα πάμε σε τετραπλή ισοβαθμία και εκεί τα κομπιουτεράκια θα πάρουν φωτιά. Πάμε στα παιχνίδια τώρα. Η Ούλμ υποδέχεται την Καντού. Οι ιταλοί είναι ομάδα έδρας και μέχρι τώρα δεν έδειξαν ότι «καίγονται» για το Eurocup. Καλή ομάδα πάντως άλλα ψάχνει νίκη με 9π. και πάνω  και παράλληλα θα περιμένει αργότερα και νίκη της Ναντέρ με την Καρσίγιακα. Η Ούλμ με νίκη απλή προκρίνεται φυσικά. Το κακό είναι πως εντός έδρας η Ουλμ είναι ασταθής φέτος. Το κακό επίσης για τον άσσο είναι πως βολεύεται και με ήττα μέχρι 8π. αν η Ναντέρ κερδίσει την Καρσίγιακα. Επομένως δεν είναι «με την πλάτη στον τοίχο». Άλλα αίσθηση μου είναι πως θα παίξει για την νίκη καθαρά για να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα. Τι παίζουμε τώρα. Ίσως λίγο χάντικαπ Καντού περισσότερο για την περιέργεια του σεναρίου. Δεν με έχει πείσει η Καντού πως είναι μεγάλη της «κάψα» το Eurocup


Στο άλλο παιχνίδι τώρα που διεξάγεται 1 ώρα και 15 λεπτά πιο μετά. Ήδη στο ημίχρονο θα ξέρουν το αποτέλεσμα στο Ουλμ- Καντού.  Αν έχει κερδίσει η Ουλμ τότε στο live ποντάρουμε στην Καρσίγιακα. Ευχόμενοι να έχει ένα καλό χάντικαπ υπέρ της. Και αυτό γιατί η Καρσίγιακα θα θέλει νίκη με +6 για απ ευθείας πρόκριση. Αγωνιστικά η Ναντέρ προσέχουμε πως έπαιξε 3 ματς στο γαλλικό leaders cup και μια έξτρα κούραση την έχει. Και πάντα προσέχουμε την Καρσίγιακα που είναι πονηρή ομάδα και εκτός έδρας φέτος. Όσοι πιστεύετε πως η Ουλμ κερδίζει την Καντού μπορείτε από τώρα να πάρετε και Καρσίγιακα με +6,5.


Στον δεύτερο όμιλο παντελώς αδιάφορο το Γκραβελίν- Άνκαρα. Η Άνκαρα είναι πρώτη και παίρνει ανάσες. Η Γκραβελίν τελειώνει την αγγαρεία και αφοσιώνεται στο πρωτάθλημα όπου έχει μείνει πολύ πίσω. Σωστά το -5,5 στην έδρα γιατί ο τούρκος όταν αδιαφορεί φαίνεται υπερβολικά η αδιαφορία του. Μολαταύτα δεν μπλέκω. Μεγάλο ματς στην Σαρδηνία όπου η Σάσσαρι υποδέχεται την Μπάμπεργκ και θέλει νίκη με +12 για να προκριθεί. Διαφορετικά προκρίνεται η Μπάμπεργκ. Μία Σάσσαρι που στρώνει πάλι και διέλυσε στην καλή της έδρα την Βανόλι την Κυριακή με +34. Άλλα ασόβαρη στο Eurocup καθώς όταν χάνεις από την Γκραβελίν εντός πώς να σε πιστέψει κάποιος ότι καίγεσαι για τον θεσμό; Η Μπάμπεργκ εκτός έδρας φέτος έχει πρόβλημα. Και την Τούμπιγκεν την κέρδισε στο τέλος με +2 και με άγχος. Άλλα είναι καλή ομάδα και έμπειρη φυσικά. Στοιχηματικά και δεδομένου του +12 που θα ψάξει η Σάσσαρι αυτό το 1,57 της νίκης της θεωρητικά πάντα μοιάζει σούπερ ευκαιρία. Και αν παίζαμε στοίχημα αθώα και της πρώτης δημοτικού θα έπρεπε να το βάλουμε σε όλα τα δελτία μας, Δεν υπάρχει λογική στην εμφανέστατη εξήγηση «θέλει +12 άρα έστω και μία νίκη με 1 πόντο θα την κάνει». Τότε γιατί δεν μας το δίνουν 1,20; Προσωπικά δεν ακουμπάω νίκη Σάσσαρι. Ας βγει. Δεν με νοιάζει. Δεν έχω αυτή την φιλοσοφία. Συνεπώς λίγο Μπάμπεργκ +4,5 για την περιέργεια και μόνο και φτάνει.


Στον τρίτο όμιλο η Κίμκι πάει για τουρισμό στην Χάϊφα και ήδη ετοιμάζεται για την Βαλένθια. Η Χάϊφα θέλει νίκη με το θηρίο και θα περιμένει νίκη της Σιένα αργότερα. Το κακό βέβαια είναι πως αν έχει κερδίσει η Χάϊφα η Σιένα θα είναι αδιάφορη το βράδυ και μέσα σε όλα αυτά αν η Νίμπουργκ βγάλει διπλό στην Ιταλία ότι και να θέλουν Χάϊφα και Σιένα πάει περίπατο… Βέβαια η Χάϊφα που είναι καλή ομάδα έδρας και υπολογίσιμη οφείλει να κάνει το χρέος της από νωρίς και εφ όσον πετυχαίνει μία «χαλαρή» (ελπίζω) Κίμκι αυτό το +5,5 είναι καλό χάντικαπ. Επίσης ακόμα και όταν η Κίμκι δεν ήταν χαλαρή τα δύο διπλά που έκανε σε Ιταλία και Τσεχία ήταν με +6! Άρα από κάθε άποψη είμαστε καλά με +5,5. Εκτός αν η αδιάφορη Κίμκι δώσει το παιχνίδι της ζωής της χωρίς λόγο και αιτία. Για το βραδινό τώρα η Σιένα αν έχει κερδίσει η Κίμκι θέλει νίκη με +9 για πρόκριση. Γι αυτό και τόσο υψηλό το χάντικαπ της Νίμπουργκ. Αν πάντως έχει χάσει η Κίμκι βάλτε Νίμπουργκ με +6,5. Πόσο δυνατά να παίξει η Σιένα για την φανέλα και μόνο;


Στον τέταρτο όμιλο απλά όλα. Με νίκη ο Αστέρας είναι πρώτος και μάλλον την κάνει καθώς διασταυρώνεται με τον τελευταίο όμιλο όπου όλα είναι ρευστά και δεν μπορεί να διαλέξει αντίπαλο. Πανίσχυρή έδρα άλλα ματς χωρίς άγχος και σπουδαίο κίνητρο όποτε απέχουμε. Καλό παιχνίδι στοιχηματικά για μένα ο άσσος του Πανιωνίου. Αδιάφορο ματς άλλα ο Πανιώνιος δεν έχει νίκη ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι σου πάντα θέλεις να αφήσεις καλές εντυπώσεις. Βοηθά και η ήττα από τον Άρη πάλι εντός. Θα ψάξει εν ολίγοις για μένα νίκη ψυχολογίας ο Σφαιρόπουλος και μόνο για την γκρίνια περισσότερο. Βολεύει η Μπιλμπάο που εκτός έδρας είναι κακή ομάδα φέτος και ήδη έχει το μυαλό στην Ισπανία για το πώς θα σώσει μία μέτρια χρονιά. Άσσος καλός.


Στον πέμπτο όμιλο η Μπάνβιτ θέλει νίκη επί της Χάποελ και θα περιμένει το βράδυ ήττα της Μπουντιβέλνικ στην Σλοβενία για να περάσει στην ισοβαθμία. Η Χάποελ είναι αδιάφορη και η Ολίμπια επίσης. Λογικά η Μπάνβιτ και με την έδρα κερδίζει. Άλλα το -9,5 είναι μόνο μία εκτίμηση των μπουκ επειδή είναι αδιάφορη η Χάποελ. Η Μπάνβιτ και με 1π. να κερδίσει είναι οκ. Τώρα έστω ότι κερδίζει η Μπάνβιτ που είναι και το λογικό. Η Μπουντιβέλνικ κρατά την τύχη στα χέρια της. Προσοχή. Δεν έχουμε τυρακί εδώ γιατί η Ολίμπια έχει καλή έδρα και η φιλοσοφία της είναι να παίζει στα ίσια όλα τα παιχνίδια. Συν ότι η Μπουντιβέλνικ εκτός έχει θέμα. Παρόλα αυτά επειδή παίζεται μία πρόκριση πιστεύω πως κερδίζει η Μπούντι έστω και δύσκολα άλλα κρατάω μόνο την νίκη της και δεν την βάζω σε πολύ καλό δελτίο.


Στον έκτος όμιλο η Άλμπα έχει προκριθεί και η Ραντνίσκι με διπλό στο μεταξύ τους ματς περνά και αυτή καθώς έχει τις ισοβαθμίες και με Χιμίκ και με Στρασβούργο. Θα ξέρει πάντως ήδη το αποτέλεσμα στην Ουκρανία. Δεν επηρεάζει κάτι πάντως στην διαδικασία. Το ερώτημα εδώ είναι το εξής. Θα παίξει στα ίσια η Άλμπα το ματς ή θα αδιαφορήσει για να κάνει ένα δώρο στην αντίπαλο της. Εγώ πιστεύω πως θα το παίξει στα ίσια το ματς και θα κερδίσει την Ραντνίσκι και με παραπάνω από 2 πόντους που είναι το χάντικαπ. Με βολεύει και η εκτός προγράμματος ήττα στο Χάγκεν για την Άλμπα το Σάββατο. Λογικά θα έχουμε αφύπνιση εν όψει συνέχειας. Άρα άσσος έδώ. Οι σέρβοι άλλωστε είναι ομάδα έδρας και μόνο αν θέλει η Άλμπα να χάσει θα χάσει. Στην Ουκρανία σπουδαίο ματς. Ο νικητής θα περιμένει το βράδυ απλά να κάνει το αυτονόητο η Άλμπα για να επικυρώσει το εισιτήριο που κέρδισε στο παρκέ. Εδώ που φτάσαμε η Χιμίκ δικαιούται να προκριθεί γιατί από την αρχή έδειξε ότι έχει πρώτη προτεραιότητα τον θεσμό και μόχθησε πολύ κυρίως εντός άλλα και με μερικά καλά διπλά. Το Στρασβούργο είναι το όνομα άλλα πιστεύω πως σωστά δίνεται +5,5 υπέρ του. Η Χιμίκ είναι πεινασμένη ομάδα και δεν θα αφήσει θα χαθεί τέτοια ευκαιρία. Νίκη Χιμίκ επομένως.


Στον έβδομο όμιλο είχαμε χθες την τιτανομαχία με νικήτρια την Ούνιξ. Στην Πολωνία η Ζιελόνα αν θέλει για τον κόσμο της να κερδίσει έχει καλώς. Δεν αξίζει να μπλέκουμε.


Στον όγδοο όμιλο τέλος σπουδαίο ματς τελικός στο Βίλνιους. Αμφότερες Ρίτας και Τσεντεβίτα θέλουν την νίκη. Η Ρίτας έχει την έδρα άλλα η Τσεντεβίτα είναι πονηρή ομάδα και θυμίζω και το διπλό μέσα στην Τουρκία με την Μπεσίκτας που την κράτησε ζωντανή στο κόλπο. Με +5,5 είμαι με Τσεντεβίτα άλλα όχι φανατικά. Είναι θολό ματς γενικά. Στην Ισπανία η Σαραγόσα θέλει νίκη με 7π. και πάνω γι αυτό και +9,5 για Μπεσίκτας. Προσοχή όμως. Αν έχει κερδίσει η Τσεντεβίτα κάτι που θα το ξέρει η Σαραγόσα τότε της αρκεί και απλή νίκη με 1π. Οπότε το αφήνουμε καλύτερα ή ασχολούμαστε μόλις λήξει το Λιέτουβος- Τσεντεβίτα.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ



713. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (+1,5)   1

714. (+5,5) ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ- ΚΙΜΚΙ   1

745. ΜΠΑΓΕΡΝ- ΚΟΥΜΠΑΝ (+1,5)    1



***ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΠΑΠ ΑΛΜΠΑ(-2,5), ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (+5,5) ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.




ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΝΕΤ   1


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ  1  ΝΙΚΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1,75

ΜΠΑΓΕΡΝ- ΚΟΥΜΠΑΝ  1   ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ    1,72




ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΧΙΜΙΚ- ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ   1  ΝΙΚΗ ΧΙΜΙΚ   1,45

ΑΛΜΠΑ- ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ   1   ΝΙΚΗ ΑΛΜΠΑ  1,65



***ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου