Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κόβει την ανάσα η Ευρωλίγκα! (Αναλύσεις- Προτάσεις)




Ταμείο είχαμε χθες. Με Χιμίκ και Άλμπα και σχετικά εύκολα. Πέρασε και η Μπουντιβέλνικ. Στον ΟΠΑΠ πέρασαν και τα δεύτερα σημεία με Άλμπα και Τσεντεβίτα. Δεν είμαι ευχαριστημένος πάντως. Ίσα ίσα θα πω μας «χρύσωσε το χάπι». Ο Πανιώνιος ήταν το βασικό μας σημείο και η ανεκδιήγητη αυτή ομάδα έχασε εκ νέου από τα κουρασμένα παλικάρια της Μπιλμπάο. Αν δεν μπορείς Πανιώνιε μην βγαίνεις Ευρώπη και κάνεις ρεντίκολο την χώρα. Μηδέν νίκες. Τα ‘Ασπρα Χώματα να έπαιζαν θα έκαναν έστω μία…  Θέλω να τον «στολίσω» πραγματικά άλλα ο χρόνος είναι πολύτιμός και η ηρεμία επίσης. Ηρεμία που προσπαθώ να ανακτήσω από χθες. Ηρεμία απαραίτητη γιατί σήμερα έχουμε Ευρωλίγκα με αρκετό ενδιαφέρον και φυσικά το κλάσικο των αιωνίων που κλέβει την παράσταση.


Ξεκίνημα από την Βιτόρια όπου η Λαμποράλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Τα δύο άκρα. Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη και αήττητη. Η Λαμποράλ τελευταία με μία μόλις νίκη και σερί αρνητικών αποτελεσμάτων σε Ισπανία και Ευρώπη. Τελευταία αυτή με την Ρεάλ εύκολα εντός για το πρωτάθλημα. Εκτός οι Χάμιλτον- Ποέτα, υπ’ ατμόν ο Χοτζ που μάλλον την κάνει για Πουέρτο Ρίκο και πλέον όλοι περιμένουν το ντεμπούτο του Λαμάρ Όντομ που σε αυτό το ματς φυσικά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής άλλα και γενικά είναι ανέτοιμος. Η Μπαρτσελόνα έχει σταθερά απών τον Λάμπε. Φέτος για το σούπερ καπ νίκη Μπαρτσελόνα με +25 και για το πρωτάθλημα στην Βιτόρια νίκη Λαμποράλ με +4. Νίκη Μπαρτσελόνα δεν παίζω στο 1,20. Νομίζω ότι όσο χάλι και να είναι η Λαμποράλ είναι ένα ισπανικός εμφύλιος με ιδιαιτερότητες και η απόδοση είναι πολύ μικρή. Ρεαλιστικά η Λαμποράλ θέλει έναν σούπερ καλό β’ γύρο για να προκριθεί. Και ο Όντομ δεν είναι και ο Τζόρνταν για να παίρνει μόνος του τα παιχνίδια. Συνεπώς ρεαλιστικά πάντα η Λαμποράλ ίσως και να ξέρει ότι ελάχιστες ελπίδες υπάρχουν για πρόκριση και επειδή μιλάμε για όμιλο φωτιά εγώ λέω μηδενικές. Θα παλεύει πάντως. Η Μπαρτσελόνα είναι άνετη άλλα μέχρι να εξασφαλίσει την πρωτιά που δίνει και πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ θα πρέπει να παίζει σοβαρά πάντα. Πάντως άνετη  γενικά ξανά λέω.  Τι παίζουμε τώρα. Ίσως λίγο χάντικαπ +8,5 για Λαμποράλ. Έρχεται από εύκολη ήττα με την Ρεάλ. Λογικά θα το παλέψει λίγο παραπάνω. Και αριθμολογικά να το δούμε, είναι και μία «τελευταία» ευκαιρία να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης. Για όλα αυτά άσσο με +8,5 άλλα όχι φανατικά.


Στο Μιλάνο σπουδαίο ματς για το οποίο εμμέσως έκανα και νύξη στην ανάλυση του Σαββάτου. Μιλάνο και Μάλαγα στηρίζονται στην έδρα τους και λογικά σήμερα το Μιλάνο θα θέλει και μία διαφορά έτσι ώστε να έχει την ισοβαθμία στο τέλος αν μιλήσουν οι έδρες τελικά. Ο νικητής σήμερα αν είναι η Μάλαγα κάνει βήμα πρόκρισης, αν είναι το Μιλάνο κάνει μικρό βήμα κυρίως απέναντι στην Ουλκέρ που βρίσκεται πίσω αυτή την στιγμή ή απέναντι στο Παναθηναϊκό (αν χάσει από Ολυμπιακό)  καθώς έρχεται και το Μιλάνο- Παναθηναϊκός. Σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες. Το Μιλάνο φιλοξενεί και το final 4 και έχει πρώτο στοχό μακράν την ευρωλίγκα φέτος. Αγωνιστικά κομπλέ οι ιταλοί. Εκτός σταθερά ο Καλογουέι για την Μάλαγα. Τι παίζουμε; Νίκη Μιλάνο και λόγω έδρας όπως είπα. Απλά δεν φορτώνουμε το σημείο άλλα δεν βρίσκω και λόγο να χαλάσει ο άσσος. Σωστό το χάντικαπ -5,5 γιατί θα ψάξει και διαφορά το Μιλάνο. Αν του βγαίνει το παιχνίδι δεν θα χαλαρώσει. Καλό και το live εδώ.


Στο Βελιγράδι η Παρτίζαν υποδέχεται την Γαλατασαράϊ σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον καθώς ρεαλιστικά η Παρτίζαν παίζει για την εμπειρία και μόνο που θα αποκτήσουν τα πιτσιρίκια της. Η Γαλατά μαζί με την Κούμπαν και την Μπάγερν λογικά θα δώσουν ένα τίμιο αγώνα ως το τέλος για το τελευταίο εισιτήριο πρόκρισης. Καλοί οι τούρκοι εκτός έδρας και θέλουν την διάκριση στην ευρωλίγκα. Αυτό έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον από το πώς έπαιξαν στο κύπελλο άλλα και στο πρωτάθλημα που δεν αποδίδουν το μάξιμουμ και ας κάνουν κάποιες νίκες που θα τις έκαναν έτσι κι αλλιώς. Το πάλεψε και με την ΤΣΣΚΑ η Γαλατασαράϊ και έχασε στο τέλος. Γνωστές οι απουσίες της Παρτίζαν με Μιλοσάβλιεβιτς, Βέστερμαν, Μπερτάνς, ο Πάβλοβιτς από το επόμενο παιχνίδι έχει δικαίωμα συμμετοχής ενώ ξεκουράστηκε ο Κίνσεϊ καθώς οι βασικοί έχουν «σκάσει» πλέον. Γνωστές και μακροχρόνιες οι απουσίες και για τους τούρκους άλλα επιστρέφει ο Μάτσβαν και αυτό είναι καλό. Το χάντικαπ το βρίσκουμε +3,5 για την Παρτίζαν διαδικτυακά και +1,5 στον ΟΠΑΠ. Καυτή ατμόσφαιρα πάντα και ένα από τα όπλα των σέρβων ο κόσμος τους. Σωστά δοσμένο και είμαι λίγο προς νίκη Γαλατά και με -1,5 για ΟΠΑΠ. Δεν είναι για πρόταση όμως το παιχνίδι. Για ένα δευτερεύων δελτίο μόνο.


Πάμε και στο ματς που θα βλέπει όλη η Ελλάδα. Αιώνιοι πράξη τέταρτη. Για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ Ολυμπιακός νίκη με +10. Για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός νίκη με +10. Για το κύπελλο στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός νίκη με +8. Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με κακό μομέντουμ πάντως καθώς πλην του πρεστίζ που πάντα έχουμε εδώ ο Παναθηναϊκός έρχεται από ένα 0 στα 3 στην Ευρωλίγκα και καίγεται στην κυριολεξία για νίκη. Κομπλέ οι πράσινοι. Μόνο ο Λο εκτός για τον Ολυμπιακό που είναι μακροχρόνιος και δεν επηρεάζει. Επόμενη αγωνιστική «παλούκι» και για τους δύο. Ο Παναθηναϊκός πάει στο Μιλάνο και ο Ολυμπιακός στην Πόλη με την Ουλκέρ. Συνεπώς όποιος νικήσει σήμερα κυριολεκτικά αναπνέει, ο ηττημένος ειδικά αν είναι ο Παναθηναϊκός θα έχει προβλήματα ουσίας. Αν χάσει πάντως ο Ολυμπιακός και κάνει το 0 στα 3 μέσα σε 2 μήνες θα έχουμε μεγάλη γκρίνια επίσης. Αγωνιστικά οι δύο ομάδες γνωρίζονται και έχουν φέρει 3 στα 3 άντερ και εύκολα. Άρα το άντερ εδώ είναι το προφανές σημείο έστω και στους 140 πόντους. Δεν θα ακουμπήσω πάντως. Δεν μου αρέσουν τα προφανή σημεία. Ξένοι διαιτητές για πρώτη φορά. Άρα σαχλές δικαιολογίες για μεροληπτικά σφυρίγματα που είχαμε ως τώρα δεν ισχύουν. Τι παίζουμε τώρα. Θα πάω με χάντικαπ Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής είχαμε 3 εύκολες νίκες για τους γηπεδούχους. Τώρα δεδομένου και της κρισιμότητας του παιχνιδιού περιμένω θρίλερ και από στατιστικής πλευράς είμαστε καλυμμένοι για αυτό. Για την παράταση τα έχουμε πει πολλάκις. Βάζετε λίγα. Λίγα και στις ανατροπές από ημίχρονο σε τελικό εκατέρωθεν.

 Όρια παικτών δεν έχω κρατήσει κάτι. Ούτε και στον ΟΠΑΠ σε πρώτο σκόρερ ή head to head. Λογικά ο Σπανούλης πρέπει να κάνει ένα καλό παιχνίδι άλλα αν πάλι τον κλείσουν καλά αξίζει να ποντάρουμε πάνω του; Δεν κράτησα κάτι γιατί πλέον σε κάθε παίχτη που θέλω να επιλέξω υπάρχει και ένα μεγάλο αλλά. Να πάμε σε Λοτζέσκι ή Περπέρογλού; Και αν τελικά ο Σπανούλης κάνει όργια; Στον Παναθηναϊκό μια από τα ίδια. Ηγείται ο Διαμαντίδης άλλα το παιχνίδι μοιράζεται. Μασιούλις, Λάσμε, Γκιστ (αν και ψιλοανέτοιμος), δεν ξέρω ποιος μπορεί να αποδειχθεί «λίρα εκατό» σήμερα. Ακόμα και ο Μπράμος έχει το σουτάκι το μακρινό και αν πάμε σε σφιχτό παιχνίδι εκ νέου μπορεί να εξελιχθεί σε top player. Γι αυτό και δεν έμπλεξα με παίχτες. Συνεπώς ξεκινάμε με +3,5 για Ολυμπιακό και φυσικά έχει πολύ live το παιχνίδι. Για ασφάλεια οι «πακετάδες» αγοράζουν από τώρα νίκη Ολυμπιακού και λογικά θα βρουν και νίκη Παναθηναϊκού πάνω από 2 μέσα στο παιχνίδι.


Μεγάλο παιχνίδι και στην Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μακάμπι και το χάντικαπ είναι σωστό. Η ΤΣΣΚΑ όπως έκανε και με την Ρεάλ, θα τα δώσει όλα για μία νίκη με καλή διαφορά. Ξέρει ότι τόσο στην Μαδρίτη όσο και στο Τελ Αβίβ στον β΄γύρο θα χρειαστούν οι διαφορές. Είναι τρεις ομάδες για δύο προνομιούχες θέσεις. Μέχρι στιγμής η ΤΣΣΚΑ έχει +14 την Ρεάλ και η Ρεάλ έχει +6 την Μακάμπι. Αγωνιστικά κομπλέ οι ρώσοι και με Γουϊμς φυσικά. Απών ο Τζέιμς άλλα και ο Σμιθ για την Μακάμπι που πήρε τον Ζίζιτς για την ρακέτα λόγου του τραυματισμού του Τζέιμς. Ο Μπλάτ μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στην  Ρωσία και η ΤΣΣΚΑ είναι η μισή εθνική Ρωσίας!!! Στοιχηματικά λογικά κερδίζει η ΤΣΣΚΑ άλλα χαμηλό αυτό το 1,25. Από το 1,25 της Μπαρτσελόνα και το 1,25 της ΤΣΣΚΑ θα διάλεγα την ΤΣΣΚΑ πάντως, Με χάντικαπ προς άσσο είμαι πάλι άλλα θα απέχω τελικά. Στο live μπορεί να βρω καλύτερη τιμή για την νίκη της «αρκούδας».


Στην Βαυαρία επίσης κομβικό παιχνίδι και σπουδαίο. Είπαμε η Μπάγεν με την Κούμπαν και την Γαλατά πάνε για ένα εισιτήριο και η Μπάγερν έχει ήδη μία εντός έδρας ήττα από την  Γαλατά άλλα και ένα 0 στα 4 τελευταία με Ρεάλ- Γαλατά- ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι. Στο Ισραήλ πάλεψε πάντως μέχρι τέλους. Όπλο η έδρα πάντα. Η Κούμπαν επίσης παλέυει όλα τα ματς. Και με την Ρεάλ έχασε στο τέλος. Είναι επικίνδυνη εκτός έδρας και πάντα υπολογίσιμη. Έχει μία νίκη παραπάνω από την Μπάγερν ενώ αμφότερες οι ομάδες είναι πρωτάρες στην ευρωλίγκα. Η Μπάγερν εν πολλοίς εδώ και στο επόμενο με την Ζαλγκίρις παίζει το μέλλον της στην ευρωλίγκα. Η Κούμπαν έχει δύσκολο πρόγραμμα τώρα άλλα στρώνει μετά και αίσθηση μου είναι πως στο νήμα θα κριθούν όλα γι αυτό και επιλέγω νίκη Μπάγερν τόσο στον ΟΠΑΠ όσο και στο διαδίκτυο. Κομπλέ η Μπάγερν λογικά και με Ντέντοβιτς. Έφυγε ο Μπίκοφ για την Κούμπαν η οποία πήρε τον Πογκρασόφ άλλα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. 


Αδιάφορο το Ρεάλ- Ζαλγκίρις. Απλά για την ιστορία οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην ά φάση και είχαμε δύο νίκες για Ρεάλ με +28 εντός και +20 εκτός.


Πάμε και στον τούρκικο εμφύλιο ανάμεσα σε Εφές και Ουλκέρ. Για το πρωτάθλημα είχαμε 2 στα 2 για Ουλκέρ. Με +19 τον Οκτώβριο με Μαχμούτι που η Εφές δεν βλεπόταν. Με +9 στο Αμπντί Ιπεχτσι πριν 15 μέρες με Αγγέλου η Εφές που δεν είχε στρώσει ακόμα. Και τώρα έστρωσε; Θα πει κάποιος. Υπάρχει διαφορά ποιότητας άλλα πόσες φορές η Ουλκέρ κουβάδιασε κόσμο στα εκτός έδρας της στο Τοπ 16; ; Ήττα στο Μιλάνο, ήττα και στην Μάλαγα. Γιατί να παίξω τώρα διπλό 1.50; Θυμίζω δεν υπάρχει κοινή έδρα και φυσικά υπάρχει αντιπαλότητα πάντα. Και ρεαλιστικά ίδιες πιθανότητες οι δύο ομάδες για πρόκριση μιας και ισοβαθμούν με 2 νίκες άσχετα αν η Ουλκέρ λόγω  Ομπράντοβιτς και ρόστερ την ανεβάζουμε πάντα ένα επίπεδο. Βίντμαρ και Σιπάχι εκτός για την Ουλκέρ. Ο Σιπάχι χάνει και όλη την χρονιά. Εκτός ο Μπάρατς για την Εφές, επιστρέφει ο Ερντεν άλλα είναι ανέτοιμος. Στοιχηματικά τώρα. Προς άντερ είμαι άλλα επίσης δεν το κρατάω. Πάντως ο Αγγέλου θα το πάει στην άμυνα αλλιώς θα χαθεί η Ουλκέρ από το ορατό του πεδίο. Πονηρό το χάντικαπ +3,5 για Εφές και νίκη Ουλκέρ δεν παίζω όπως σας είπα παραπάνω. Πάω με άσσο με +3,5 για Εφές με σύμμαχο και το στατιστικό στοιχείο να μην τριτώσει το κακό για Εφές άλλα και δεδομένου πως η νίκη της Ουλκέρ θα είναι λογικά αύριο ένα public bet που προσωπικά τα κοντράρω όταν υπάρχει μομέντουμ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


054-311 ΜΙΛΑΝΟ- ΜΑΛΑΓΑ     ΝΙΚΗ ΜΙΛΑΝΟ

738. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (+3,5)    2

058-311 ΜΠΑΓΕΡΝ- ΚΟΥΜΠΑΝ    ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ


***ΕΙΠΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΦΕΣ (+3,5), ΛΙΓΟ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+8,5), ΛΙΓΟ ΓΑΛΑΤΑ (-1,5) ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΑΔΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΙΓΑ ΟΜΩΣ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΜΠΑΓΕΡΝ- ΚΟΥΜΠΑΝ   1   ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ  1,72

ΜΙΛΑΝΟ- ΜΑΛΑΓΑ   1  ΝΙΚΗ ΜΙΛΑΝΟ 1,50


**** ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΙΠΑΜΕ ΛΙΓΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ 1 ΣΕ 2 ΚΑΙ ΑΠΟ 2 ΣΕ 1.



ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΧΗΜΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΟΠΑΠ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (+3,5), ΕΦΕΣ (+3,5), ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+8,5) ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 1,57.




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου