Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκαθαρίζουν προκρίσεις (Ανάλυσεις- Προτάσεις Eurocup)




Τελείωσαν τα κύπελλα σε αρκετές χώρες. Στην Ισπανία σε έναν τελικό που έσπασε καρδιες το πήρε η Ρεάλ με θρίλερ. Στην Ιταλία η Σάσσαρι έκανε την έκπληξη και σήκωσε την κούπα δίκαια καθώς απέκλεισε την Μιλάνο και κέρδισε την Σιένα στον τελικό. Στην Σερβία το πήρε ο Αστέρας άλλα δύσκολα. Στην Ουκρανία η Μπουντιβέλνικ, στο Ισραηλ η Μακάμπι του Τελ Αβίβ, στην Τσεχία η Νίμπουργκ, στην Πολωνία η Σλασκ, στην Σλοβενία η Κρκα και στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός. Σε όλα τα κύπελλα είχαμε γιορτή, πλην Σερβίας και Ελλάδας. Ειδικά το ελληνικό κύπελλο καλό θα ήταν να το σταματήσουμε ως ελληνικό θεσμό. Είναι γενικά μία κοροϊδία και μισή.


Πάμε σήμερα να δούμε το Eurocup. Όλα τα παιχνίδια φυσικά ένα προς ένα. Ένα Eurocup που ξαναρχίζει μαζί με την Ευρωλίγκα. Όπως σας έχω πει πολλάκις για του Eurocup, είναι μία διοργάνωση με αρκετές εκπλήξεις. Μέχρι στιγμής βέβαια τα έχουμε πάει καλά στοιχηματικά άλλα πάντα αντιμετωπίζουμε το Eurocup με προσοχή και σύνεση, Προτελευταία αγωνιστική πλέον.


Ξεκίνημα από το Καζάν όπου η Ούνιξ φιλοξενεί την Ζιελόνα Γκόρα. Λογικό και δίκαιο φαβορί η Ούνιξ που θέλει απλή νίκη πάντως άλλα αν πιάσει καλό ρυθμό καλύπτει και το -16,5. Οι πολωνοί είναι ομάδα έδρας περισσότερο και εξ’ αρχής είχαμε πει πως με Ούνιξ και Βαλένθια στον όμιλο δύσκολα θα καταφέρουν κάτι Οστάνδη και Ζιελόνα. Αν και η Οστάνδη με την νίκη της εντός επί της Ούνιξ είναι ακόμα μέσα στο κόλπο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι νο μπετ πάντως με τέτοιο χάντικαπ. Καθαρά θέμα διάθεσης της Ούνιξ. Στην Πολωνία είχαμε νίκη Ούνιξ με +5.


Στα περίχωρα της Μόσχας η Κίμκι είναι χοτ και αήττητη σχεδόν 2 μήνες και φυσικά δίκαιο φαβορί με την Σιένα. Μία Σιένα που χάνει και την ισοβαθμία με την Χάϊφα και μάλλον έχει μαθηματικές και μόνο ελπίδες αν κάνει ένα 2 στα 2 πράγμα φυσικά εξωπραγματικό για την φετινή Σιένα. Συν του γεγονότος ότι Πα-Σα- Κυ η Σιένα έπαιξε 3 παιχνίδια για το κύπελλο Ιταλίας (όπου και έχασε στο τελικό) την ίδια ώρα που η Κίμκι έκανε προπόνηση με την Αστάνα στο Καζακστάν. Εν ολίγοις αδιάφορη η Κίμκι βαθμολογικά άλλα μόνο αν «χαριστεί» στην Σιένα θα έχουμε διπλό ακόμα και στα χάντικαπ με +14,5. Υπάρχει εμφανής διαφορά επιπέδου συν το γεγονός ότι η Σιένα φέτος εκτός είναι κακή ομάδα. Νο μπετ.


Επίσης αδιάφορο και το ματς του Πανιωνίου. Ένας Πανιώνιος που έχει 4 ήττες και εύκολες ήττες. Απλά και εδώ η Νίζνι απλή νίκη θέλει οπότε γιατί να μπλέξουμε; Βάσει εικόνας Πανιωνίου πάντως στο Eurocup ως τώρα προς άσσο με -14,5 άλλα ως μία γνώμη και μόνο. Δεν θα ασχοληθώ.


Καλό παιχνίδι στο Κίεβο όπου η Μπουντιβέλνικ υποδέχεται την Μπάνβιτ. Κατ’ αρχήν μιλάμε για δύο ομάδες έδρας. Η Μπάνβιτ είναι ξεκούραστη καθώς δεν έπαιξε στο κύπελλο. Η Μπουντιβέλνικ έδωσε απανωτά ματς άλλα ματς προπόνησης στην ουσία καθώς μόνο ο τελικός με την Ντόνετσκ είχε ένα βαθμό δυσκολίας κατά μία έννοια. Σειρήνες για Λαβρίνοβιτς ο οποίος όμως  δεν φεύγει τελικά για την Μακάμπι μετά και την δήλωση του Μπλάτ ότι έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και δεν έμεινε ευχαριστημένος!!!  Στοιχηματικά κομβικό παιχνίδι και για τους δύο απλά η Μπουντιβέλνικ θα ήθελε και +8 αν γίνεται για τις ισοβαθμίες. Λογικά η Χάποελ κερδίζει την Ολίμπια εντός οπότε τελευταία αγωνιστική η Μπάνβιτ με νίκη εντός επί της Χάποελ θα θέλει ήττα της Μπουντιβέλνικ στην Λιουμπλιάνα για να περάσει με ισοβαθμία αν ηττηθεί σήμερα μέχρι 7π. Αν κερδίσει φυσικά είναι περασμένη από σήμερα. Μεγάλη μάχη λοιπόν και πάω με την έδρα. Απλή νίκη Μπουντιβέλνικ στο 1,70 διαδικτυακά.


Στην Σερβία η Ραντνίσκι υποδέχεται την  Χιμίκ σε ένα πονηρό παιχνίδι που θεωρητικά η Ραντνίσκι με νίκη 6π. συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση αν και κατά την γνώμη μου δεν είναι αυτή η πρώτη προτεραιότητα της. Πάντως δύσκολο σενάριο καθώς τελευταία αγωνιστική έχουμε Άλμπα- Ραντνίσκι και η Άλμπα δεν θα χαριστεί ενώ έχουμε και Χιμίκ- Στρασβούργο όπου εκεί οι ουκρανοί αν είναι τελικός το ματς το κερδίζουν για μένα. Οπότε ναι μεν καλή έδρα η Ραντνίσκι για τα κυβικά της άλλα η Χιμίκ από το ξεκίνημα της διοργάνωσης έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και είμαι προς διπλό με +2,5. Κυρίως γιατί με νίκη η Χιμίκ ξεμπερδεύει με την πρόκριση από σήμερα σε μία άκρως επιτυχημένη χρονιά της.


Η Άνκαρα είναι ομάδα έδρας και μετά το 2 στα 2 με την Μπάμπεργκ στα παιχνίδια που πέρασαν μπήκε στην θέση του οδηγού στον όμιλο. Πετυχαίνει μία Σάσσαρι που είναι υπολογίσιμη άλλα ξεζουμισμένη από το ιταλικό κύπελλο όπου τα έδωσε όλα και το πήρε φυσικά. Τα πανηγύρια πολλά καθώς είναι ο πρώτος τίτλος της ομάδας που μέχρι πρότινος έπαιζε σε μικρότερες κατηγορίες. Ο όμιλος εδώ είναι ανοιχτός στις προκρίσεις απλά το μομέντουμ της Σάσσαρι ευνοεί την νίκη της Άνκαρα που την βρίσκουμε στο 1,62 περίπου. Βοηθά και η έλλειψη καλού πάγκου των ιταλών καθώς παίζει με συγκεκριμένους παίχτες επιθετικά. Αν δεν είναι ένα πονηρό τυράκι είναι ο καλύτερος άσσος της ημέρας το σημείο. Νίκη Άνκαρα 1,62.


Στην Τσεχία η Νίμπουργκ υποδέχεται την Χάϊφα σε ένα επίσης κρίσιμο παιχνίδι. Η Νίμπουργκ πήρε το κύπελλο στην Τσεχία σε παιχνίδια προπόνησης και πάντα έχει καλή έδρα. Η Χάϊφα είναι επίσης ομάδα έδρας και εκτός στο Eurocup έχει -19 με Σιένα και -39 με Κίμκι. Σωστό το χάντικαπ άσχετα αν αμφότερες οι ομάδες θέλουν πολύ την νίκη. Η Νίμπουργκ λογικά θα πάει και για +6 για να έχει την ισοβαθμία. Οριακό πολύ συνεπώς και νο μπετ.


Η Χάποελ με νίκη καθαρίζει την πρόκριση. Λογικά κερδίζει. Η Ολίμπια έχασε εύκολα στο τελικό κυπέλλου Σλοβενίας από την Κρκα στο ουδέτερο Μάριμπορ και γενικά η Ολίμπια μακριά από την Λιουμπιάνα δεν πείθει πλην 1-2 αναλαμπών. Πονηρό το +9,5 πάντως δεν θα ήθελα επίσης να μπλέξω. Η σοβαρή Χάποελ το καλύπτει. Η μέτρια όχι.


Στην Σμύρνη η Καρσίγιακα υποδέχεται την Ούλμ και έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο όμιλος με τελευταία αγωνιστική να έχουμε Ναντέρ- Καρσίγιακα, οι τούρκοι θέλουν ένα θαύμα άλλα θαύματα δεν υπάρχουν. Άλλωστε η Καρσίγιακα με την κατάκτηση του κυπέλλου στην Άγκυρα πρώτον έχει ήδη μια καλή χρονιά ως τώρα και δεύτερον λογικά έχει σκάσει από κούραση μιας και όπως και η Σάσσαρι δεν έχει σοβαρό πάγκο για να υποστηρίζει τόσα συνεχόμενα και κρίσιμα παιχνίδια. Συν τοις άλλοις η Ούλμ είναι γενικά φέτος ομάδα των εκτός έδρας. Για όλα αυτά πάω με Ουλμ και +3,5.


Η Μπεσίκτας με νίκη επί της Λιέτουβος κλειδώνει την πρόκριση άλλα οι τούρκοι είναι εξαιρετικά αλλοπρόσαλλη  ομάδα φέτος με διαρκή σκαμπανεβάσματα και δεν εμπνέουν φυσικά εμπιστοσύνη. Η Λιέτουβος επίσης θα παλέψει σήμερα, άλλα επίσης δεν πείθουν οι λιθουανοί. Κοινώς ανοιχτό παιχνίδι και όλα πιθανά. Γιατί να μπλέξουμε;


Η Μπάμπεργκ ψιλό αυτοκτόνησε με την Άνκαρα καθώς έχασε και τα δύο παιχνίδια άλλα ακόμα μπορεί να προκριθεί και πάντα είναι καλύτερη εντός. Τελευταία πάντως κάνει μικρή «κοιλιά» στην απόδοση της και ζορίζεται και στην Γερμανία με ομάδες κατώτερες της. Η Γκραβελίν έχει περίεργη συμπεριφόρά φέτος. Στην Γαλλία ακόμα δεν μπορεί να στρώσει όπως θα έπρεπε άλλα στο Eurocup προκρίθηκε στην β΄φάση και γενικά είναι επικίνδυνη και εκτός. Γι αυτό και το πονηρό +7,5 υπέρ της. Στοιχηματικά λογικά η Μπάμπεργκ δεύτερο συνεχόμενο εντός στο Eurocup δεν χάνει άλλα δεν ξέρω αν θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα και γενικά δεν αξίζει η χαμηλή της νίκη με τα σημερινά δεδομένα.


Επίσης περίεργο παιχνίδι αυτό της Τσεντεβίτα με την Σαραγόσα. Οι ισπανοί εκτός έδρας στο Eurocup δεν τα πάνε καλά άλλα και η Τσεντεβίτα εντός έδρας επίσης είναι ασταθής ομάδα φέτος. Έφυγε και ο Σέλμπι που δεν έπεισε. Μικρό φαβορί δίκαια οι κροάτες σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά θέλουν και επομένως ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Στην Ισπανία είχαμε διπλό της Τσεντεβίτα. Δεν παίζω νίκη Τσεντεβίτα. Πραγματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι για στοιχηματισμό.


Η Μπιλμπάο με την έδρα λογικά αν θέλει πρόκριση πρέπει να κερδίσει σήμερα. Έχει και την ισοβαθμία με την Νίζνι σε περίπτωση που τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι ο Αστέρας κερδίσει αναμενόμενα. Μία Μπιλμπάο που δεν έχει αμερικανούς πάντως και 0 στα 3 σερί εκτός έδρας τα τελευταία της. Ο Αστέρας είχε κύπελλο όπου το πήρε και γενικά είναι άνετος καθώς με νίκη τελευταία αγωνιστική εντός με την Νίζνι προκρίνεται και στην τριπλή ισοβαθμία. Έχει λογική η νίκη της Μπιλμπάο και για λόγους ψυχολογία εδώ. Δεν θα χάνει και συνέχεια άλλα φοβάμαι γενικά την αναμέτρηση ειδικά στα χάντικαπ. Γρίφος είναι η συμπεριφορά του Αστέρα βασικά που έχει καλό υλικό άλλα δεν πιέζεται και βαθμολογικά πολύ. Δεν ξέρω. Ίσως νίκη Μπιλμπάο απλά σε δευτερεύων δελτίο.


Στο Βέλγιο τέλος η Οστάνδη υποδέχεται την Βαλένθια. Μία Οστάνδη που έχει καλή έδρα, έχει κερδίσει και την Ούνιξ εντός και γενικά προσπαθεί να πετάξει έξω μία εκ των Ούνιξ ή Βαλένθια. Δύσκολο εγχείρημα. Αντικειμενικά η σοβαρή Βαλένθια κερδίζει και με -5,5. Από εκεί και πέρα όμως σέβομαι την καλή έδρα της Οστάνδης και τον υπέρτατο αγώνα που δίνει για πρόκριση με τα μεγαθήρια όποτε αν έπρεπε να διαλέξω κάτι θα ήταν περισσότερο Οστάνδη με +5,5. Όχι φανατικά πάντως.


Επομένως, Δύσκολη η αγωνιστική σήμερα. Πάμε με 2 προτάσεις συγκρατημένα.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ



718. ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ- ΟΥΛΜ (+3,5)   2

737. (+7,5) ΚΟΥΜΠΑΝ – ΡΕΑΛ   1

714. ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ- ΧΙΜΙΚ  (+2,5)   2



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ



ΑΝΚΑΡΑ- ΣΑΣΣΑΡΙ  1  ΝΙΚΗ ΑΝΚΑΡΑ  1,60

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ- ΜΠΑΝΒΙΤ   1  ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ   1,70




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου