Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Στο ρελαντί η Μπάγερν; (Αναλύσεις - Προτάσεις Γερμανία- Eurochallenge)




Με ένα μόλις ταμείο έκλεισε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Πλήρωσε η δυάδα με Βανόλι και Τούμπιγκεν. Στα υπόλοιπα είχαμε σωστές κρίσεις (Πανιώνιος- Μπραουνσβάϊγκ- Άλμπα μέσα από την ανάλυση-  Χάβρη- Μούρθια-Τρίκαλα κτλ) άλλα είχαμε και κομβικές απώλειες κυρίως από την Ιταλία. 

Σήμερα θα δούμε λίγο το Eurochallenge όπου έχουμε την τελευταία αγωνιστική και φυσικά την εμβόλιμη αγωνιστική στην Γερμανία μιας και το Eurocup περνά στην φάση των νοκ άουτ και αυτή την βδομάδα «ρεπάρει».

Στο Eurochallenge και στον πρώτο όμιλο λοιπόν όπου η Τάρτου Ροκ από την Εσθονία έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και είναι παντελώς αδιάφορη στο παιχνίδι με την Γκας Μετάν από την Ρουμανία. Τα δύο άκρα του ομίλου και ερωτηματικό είναι μόνο αν οι εσθονοί θα τελειώσουν με νίκη ή αν θα αδιαφορήσουν και οι ρουμάνοι θα κάνουν εντός την πρώτη τους νίκη στον όμιλο. Σωστό το χάντικαπ που μάλλον φωτογραφίζει αδιαφορία των εσθονών, συνεπώς για την περιέργεια και μόνο ίσως +3.5 για Γκας Μετάν. Στην Σαμάρα η Κράσνιε Κρίλια υποδέχεται την Αντβέρπ από το Βέλγιο και ο νικητής προκρίνεται ως δεύτερος από τον όμιλο στα νοκ άουτ. Φαβορί οι ρώσοι, σωστά άλλα 1,20 σε παιχνίδι- τελικό δεν παίζω ποτέ και μάλιστα όταν η Αντβέρπ έχει αποδείξει πως δεν είναι αμελητέα ποσότητα. +4 νίκη για Σαμάρα στο Βέλγιο. Τώρα πάμε με +8,5 για Αντβέρπ.

Στον δεύτερο όμιλο η Σζολνόκι με νίκη επί της παντελώς αδιάφορης Σολέ προκρίνεται και αναλόγως αν έχει κερδίσει η Ρέτζιο τότε ως δεύτερη, αν έχει κερδίσει η Κρκα τότε ως πρώτη. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε εδώ με το χάντικαπ και τους τρελογάλλους της Σολέ που έχουν πάντως και το μυαλό στο πρωτάθλημα και στο Λε Μαν- Σολέ που έρχεται. Στο άλλο παιχνίδι στο Νόβο Μέστο η Κρκα υποδέχεται την Ρέτζιο Εμίλια και ο νικητής προκρίνεται στα νοκ άουτ. +3,5 για Ρέτζιο απόλυτα λογικό καθώς ναι μεν έχει καλύτερο υλικό από την Κρκα άλλα είναι ομάδα έδρας οι ιταλοί και φυσικά δεν ξεχνάμε πως οι σλοβένοι της Κρκα είναι στην ουσία χωρίς στόχο στην αδριατική λίγκα και μόνος χειροπιαστός στόχος που έμεινε είναι η διάκριση στο Eurochallenge. Νίκη Κρκα έστω και στο 1,60 για μένα άλλα προσεκτικά.

Στον τρίτο όμιλο και στον τέταρτο τα παιχνίδια είναι αδιάφορα και τα χάντικαπ πάνε αναλόγως την διάθεση.

Στην Γαλλία αποφεύγουμε το Λιμόζ- Ορτέζ. Είναι παιχνίδι με τεράστια ονόματα πάντως. Απλά η Λιμόζ  θέλει κορυφή και η Ορτέζ θεωρητικά θέλει πλέι οφ άλλα ρεαλιστικά μία άνετη παραμονή και με -7,5 δεν ακουμπάμε Λιμόζ.

Στην Γερμανία, σας έλεγα για την συντήρηση της Μπάγερν και πληρωθήκαμε και εύκολα τον άσσο τιης Τούμπιγκεν την Κυριακή. Τώρα οι βαυαροί λογικά πάλι κερδίζουν «επαγγελματικά» την Άρτλαντ καθώς έρχεται την Παρασκευή το Μπάγερν- Ζαλγκίρις που πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία μιας και η καλή πορεία στην ευρωλίγκα είναι μεγάλος στόχος φέτος. Δύο στα δύο για την Μπάγερν με +15 στο ίδιο γήπεδο για το κύπελλο και +13 στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Καλό το +13,5 της Άρτλαντ τώρα ελέω ευρωλίγκα… Μην ακουμπάτε μειωμένα χάντικαπ -7,5 ή -6,5 για Μπάγερν. Η ομάδα δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό στην Γερμανία (Άλμπα- Μπάμπεργκ είναι πίσω) και ακόμα και μια ήττα σήμερα δεν την χαλάει…

Στα υπόλοιπα αυριανά παιχνίδια. Στο Βουρτζμπουργκ προσέχουμε πως η Όλιβερ είναι -2 βαθμούς με απόφαση της ομοσπονδίας και χρειάζεται την νίκη πολύ περισσότερο από την άνετη Τρίερ για την παραμονή της. Τρίερ- Όλιβερ 82-77. Δύσκολο πρόγραμμα για τη  Όλιβερ με Μπάμπεργκ εκτός- Ουλμ εκτός- Μπραουνσβαϊγκ εντός – Μπάγερν εκτός οπότε όλα δείχνουν πως έστω και δύσκολα η Όλιβερ κερδίζει. Μία Όλιβερ που δεν είναι το χάλι του πρώτου γύρου, κέρδισε την Άρτλαντ εντός, πάλεψε μέχρι τέλους και στο Χάγκεν και έπεσε ηρωϊκά σε ένα παιχνίδι θρίλερ στο τέλος. Συνεπώς νίκη Όλιβερ και -2,5 ΟΠΑΠ άσσος.

Πονηρά δοσμένο το Λούντβιγκσμπουργκ- Άλμπα με την Άλμπα να ξεσπάει στην Μιτελντοϊτσερ άλλα τώρα το μομέντουμ μπερδεύτηκε καθώς η ήττα από την Χάγκεν ισοφαρίστηκε από την νίκη με την Μίτελ και μαζί με το σημερινό έχουμε 3 εκτός έδρας κολλητά για την Άλμπα στην Γερμανία με σχεδόν όμοιο χάντικαπ για τον «μικρό» που είναι γηπεδούχος. Δεν ακουμπάω. 

Η Μπάμπεργκ είχε ρεπό και δεν έχει και Ευρώπη πλέον. Δεύτερο κολλητό εντός για Μπραουνσβάϊγκ. Κέρδισε την Λούντβι, θέλει πλέι οφ η ομάδα άλλα δεν πείθει τελευταία στο θέμα της διάρκειας της.  Μπάμπεργκ- Μπραουνσβαϊγκ 79-77. Η Μπάμπεργκ έδωσε τον Ράϊτ στον Παναθηναϊκό και τον Βελίτσκοβιτς στην Μέγα Βιζούρα. Θέλει τον Τζόρνταν από την Βόννη για να καλύψει το κενό του Ράϊτ και εκτός έδρας φέτος έχει αδυναμίες και τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού μιας και ο περσινός αρχισκόρερ Νάχμπαρ έφυγε και απόντος Ράϊτ δημιουργείτε πρόβλημα στο pointguard. Θολό παιχνίδι και δεν θέλω να μπλέξω.

Αφήνουμε το Μπρεμερχάβεν- Χάγκεν ήσυχο. Η Χάγκεν είναι σε φόρμα άλλα είναι ομάδα έδρας κυρίως και τριπόντου και δεν αξίζει να ασχοληθούμε σοβαρά εφ’ όσον και η ομάδα της Βρέμης δεν καίγεται βαθμολογικά.

Αφήνουμε και την Ούλμ που είναι μεν καλή ομάδα άλλα ασταθέστατη εντός έδρας και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ακόμα και με την Μίτελντόϊτσερ.

Πάμε στο πονηρό παιχνίδι της Όλντενμπουργκ με την Μπέϊρουθ. Η ομάδα της Βαυαρίας στο δικό της τελικό εντός με την Μπρεμερχάβεν έχασε δίκαια και οι ελπίδες μειώνονται για την παραμονή. Κυρίως στρέφεται στα δύο επόμενα παιχνίδια με Βέχτα και Χάγκεν εντός έδρας άλλα με +13,5 δεν μπορώ να πάω με την Ολντενμπουργκ στον άσσο έστω και χλιαρά. Τα παλικάρια του Μαχόφσκι παίζουν καλύτερα εκτός έδρας και ναι μεν είναι εντός τετράδας που ήταν και ο μεγάλος στόχος άλλα άγνωστο αν είναι ικανοί εντός να «σκοτώσουν» την Μπέϊρουθ ή όχι. Συνεπώς λίγο διπλό ή απέχουμε.

Στην Σαξονία τέλος και στην μικρή πόλη της Βέχτα η τοπική Ράστα αντιμετωπίζει την Βόννη σε ένα κομβικό παιχνίδι για αυτήν. 5 σερί ήττες για την νεοφώτιστη ομάδα που μοιάζει να κάνει «κοιλιά» άλλα είναι ανά πάσα στιγμή μαχητική και λογικά από δω και πέρα δεν έχει περιθώρια να διαλέγει σε ποια παιχνίδια θα τα δώσει όλα ή όχι. Πονηρό το +5,5 και προσοχή, έρχεται ο «τελικός» Μπέϊρουθ- Βέχτα όπου εκεί ο άσσος δίκαια και λογικά έχει προβάδισμα. Η Βόννη είναι ομάδα των εκτός έδρας άλλα το 1,50 της νίκης της μου μοιάζει τυράκι εδώ και θα προτιμήσω το +5,5 του άσσου δεδομένου και του προγράμματος της Βέχτα. Με Κόνροϊ αντί Τάλεϊ η Βέχτα σε μία προσπάθεια να διορθώσει ατέλειες.

Συνεπώς ας κάνουμε την «σούμα». Από Eurochallenge Άντβερπ (+8,5) και νίκη Κρκα (1,60). Από Γερμανία Άρτλαντ (+13,5) που διαδικτυακά πέφτει πλέον. Και μετά Όλιβερ νίκη και -2,5 ΟΠΑΠ και Βέχτα +5,5.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


700. ΜΠΑΓΕΡΝ- ΑΡΤΛΑΝΤ (+13,5)   2

709. ΟΛΙΒΕΡ- ΤΡΙΕΡ (+2,5)   1

715. (+5,5) ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ- ΒΟΝΝΗ    1

**Συγκρατημένα

Στο διαδίκτυο πάμε μαζεμένα έτσι κι αλλιώς καθώς eurochallenge και Γερμανία δεν είναι διοργανώσεις  για να «φορτώσεις». Μπορούμε να πάμε με μία δυάδα Γερμανίας Άρτλαντ (+12,5)- Όλιβερ νίκη και μία ακόμα με eurochallenge τα δύο σημεία Αντβέρπ (+8,5) και νίκη Κρκα ή μπορείτε να κάνετε δική σας χημεία.     



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου