Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αίμα και άμμος στην Πόλη... (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Πληρώθηκαν χθες όσοι εμπιστεύθηκαν τις τύχες της Γερμανίας στα χέρια μας. Συγκεκριμένα πλήρωσε η πρόταση ΟΠΑΠ με Άρτλαντ, Βέχτα και Όλιβερ. Πλήρωσαν και τα «ψιλά γράμματα» στο διαδίκτυο με δυάδα Άρτλαντ και Όλιβερ. Καλοφάγωτα να είναι για πολλοστή φορά και είναι ένα ταμείο με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας ως καθαρά γερμανική πρόταση και αυτό με χαροποιεί ένα κάτι παραπάνω. Σήμερα παραδοσιακά έχουμε ευρωλίγκα στο φουλ.

Ξεκίνημα δεύτερου γύρου με πολλά νέα πρόσωπα άλλα τελική ευθεία πλέον για τις 4 πρώτες θέσεις κάθε ομίλου που δίνουν πρόκριση. Πλέον οι ήττες δύσκολα θα «καλύπτονται» και τα φαβορί τουλάχιστον αν θέλουν να μην βρεθούν προ εκπλήξεων θα πρέπει να είναι σοβαρά. 

Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και τα ερωτήματα είναι δύο. Θα μπορέσει η μέτρια Εφές να παραμείνει με την άμυνα της ανταγωνιστική ως το τέλος ή θα «μείνει» από δυνάμεις όπως έμεινε και με την Ουλκέρ; Δεύτερο σερί εντός στην ευρωλίγκα (και τρίτο σερί γενικά) για τα παλικάρια του Αγγέλου που για να τα λέμε όλα ρεαλιστικά δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης εκτός αν αυτοκτονήσουν ομαδικά οι μισές ομάδες του ομίλου.  Εκτός ο Μπάρατς και σταθερά θέλει να φύγει ο Χόπσον και δίνεται πάλι αμφίβολος. Και γενικά η Εφές δεν πείθει με το μπάσκετ που παίζει. Η Μπαρτσελόνα είναι άνετη και αήττητη και λογικά αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στον όμιλο. Ο Λάμπε συνεχίζει να είναι εκτός ενώ έχει ήδη ένα διπλό στην Τουρκία με την Ουλκέρ. Στο πρώτο παιχνίδι στην Βαρκελώνη είχαμε νίκη Μπαρτσελόνα +19. Παρόμοιο χάντικαπ είχε να καλύψει η Μπαρτσελόνα και στο προηγούμενο παιχνίδι της με την Λαμποράλ εκτός έδρας. Τότε το είχε καλύψει στο τέλος με νίκη +12. Τι παίζουμε τώρα. Νίκη Μπαρτσελόνα στο 1,25 είναι χαμηλή μιας και δεν «καίγεται» η ομάδα και στατιστικά δεν αξίζει όπως αναλύω παραπάνω. Πάμε προς άσσο με +7,5 με την ελπίδα η Εφές να αντέξει ως το τέλος πάντα με όπλο την άμυνα της.

Στην Βιτόρια ισπανικός εμφύλιος με την Λαμποράλ να έχει μόλις μία νίκη στον όμιλο, αυτή στην Ανδαλουσία επί της Μάλαγα στην πρεμιέρα. Στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα είχαμε νίκη Λαμποράλ με +7. Κοινώς 2 στα 2 για την Λαμποράλ φέτος. Ντεμπούτο του Όντομ και γι αυτό είναι φαβορί η Λαμποράλ παρόλο που αμφότερες οι ομάδες έχουν καλές απουσίες και επιπλέον οι βάσκοι δεν πείθουν. Ακόμα και την Βαγιαδολίδ εντός δεν την διέσυραν όταν όλοι οι άλλοι στην Ισπανία κάνουν περίπατο με την συγκεκριμένη ομάδα. Απών οι Χάμιλτον- Ποέτα. Έφυγε και ο Χοτζ. Απών οι Βάσκεθ-Χετσχέϊμερ- Βιδάλ για την Μάλαγα που ρεαλιστικά πάντως είναι αυτή που ελπίζει ακόμα σε κάποια πρόκριση και όχι η Λαμποράλ που πρέπει να γίνει «τρένο» από δω και πέρα άλλα ο Όντομ δεν είναι Τζόρνταν να την πάρει από το χέρι και να κάνει σερί. Σωστά δοσμένο πάντως το παιχνίδι και λόγω απουσιών της Μάλαγα. Δεν ξέρω. Δεν θα ήθελα να ακουμπήσω. Το παιχνίδι είναι μπερδεμένο στοιχηματικά. Ίσως στο live να έχουμε κάποια ευκαιρία σε ένα γενναιόδωρο χάντικαπ της Μάλαγα πολύ καλύτερο του +3,5.

Στο Τελ Αβιβ η Μακάμπι υποδέχεται την Γαλατά  Μία Μακάμπι που είναι σε καλή κατάσταση και φυσικά πάντα εντός πολύ καλή ομάδα. Προέρχεται από διασυρμό με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και αυτό ενισχύει την νίκη της εδώ καθώς Ρεάλ- ΤΣΣΚΑ- Μακάμπι δίνουν μάχη για την δυάδα στον όμιλο που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Η Γαλατά πάει βάσει πλάνου. Κερδίζει τα παιχνίδια που πρέπει (διπλό με Παρτίζαν- διπλό με Μπάγερν, νίκη με Ζαλγκίρις) προσπαθεί με τα «θηρία» άλλα χάνει. Στην θέση που είναι ξέρει πως το τέταρτο εισιτήριο είναι εφικτό αρκεί να συνεχίσει το πλάνο της και να μην «γκελάρει» με Μπάγερν ή Κούμπαν κυρίως. Επομένως χωρίς άγχος εδώ όπως και στο επόμενο με Ρεάλ εντός και μετά πάμε σε παιχνίδια- τελικούς  με Κούμπαν εκτός- Μπάγερν εντός και Ζαλγκίρις εκτός. Γνωστές οι απουσίες της Γαλατά εδώ και εβδομάδες. Εκτός Τζέιμς- Τάιους- Οχαγιόν για Μακάμπι και ντεμπούτο Ζίζιτς στα σέντερ που πονάν οι ισραηλινοί. Προς άσσο είμαι. Θεωρώ καλύτερο 1,25 της Μακάμπι από αυτό της Μπαρτσελόνα. Απλά σωστά δοσμένο στα χάντικαπ λόγω των απουσιών της Μακάμπι η οποία και με την Μπάγερν ζορίστηκε εντός πολύ. Λίγο προς άσσο με -7,5 άλλα όχι για πρόταση.

Στο Μιλάνο σούπερ ματς με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Κομπλέ η Μιλάνο. Εκτός ο Κάρι για Παναθηναϊκό και μέσα ο Ράϊτ που ήταν βασικός με την Μπάμπεργκ στην ά φάση και έχει εμπειρία. Πολύ καλή εντός έδρας η ομάδα του Μπάνκι και αξιόπιστη μέχρι στιγμή. Καθάρισε και την Μάλαγα και την Ουλκέρ και τον Ολυμπιακό και με νίκη σήμερα κάνει βήμα πρόκρισης. Αν μάλιστα καταφέρει και το +17 κάνει άλμα πρόκρισης.  Ο Παναθηναϊκός πήρε τον ελληνικό εμφύλιο και έκανε το 3 στα 3 με τον αιώνιο του οπότε σούπερ ψυχολογία και με διπλό βάζει από κάτω την Μιλάνο σε όσες πιθανές ισοβαθμίες προκύψουν. Μέγα κίνητρο επομένως και για τους δύο. Προσέχουμε πως μετά έχουμε Ολυμπιακός – Μιλάνο (άσσος δηλαδή) και Παναθηναϊκός- Λαμποράλ (προς άσσο λογικά). Άρα το Μιλάνο «καίγεται» περισσότερο και δεδομένου της πανίσχυρης έδρας είναι σωστά το φαβορί. Ένα Μιλάνο πως διέσυρε εντός και τον Ολυμπιακό ενώ ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας παρουσιάζει προβλήματα. Κατέρρευσε και στην Μάλαγα όσοι θυμάστε. Τι παίζουμε τώρα. Λογικά εύκολα ή δύσκολα η Μιλάνο κερδίζει άλλα το σημείο δεν θέλω να το βάλω κάπου καθώς 1,70-1,75 σε παιχνίδι «σφαγή» δεν αξίζει παρόλο που για νίκη στο μπάσκετ είναι από τις καλές αποδόσεις. Θα πάω με τις ανατροπές από 2 σε 1 και από 1 σε 2 με έμφαση στην ανατροπή από 2 σε 1. Και φυσικά πάντα live σε τόσο κρίσιμα ματς και παράταση. (Α γύρος Παναθηναϊκός νίκη +16).

Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ είναι σωστά και δίκαια το μεγάλο φαβορί άλλα δεν έχει καλό μομέντουμ ο άσσος με -10,5. Κομπλέ η ΤΣΣΚΑ, ντεμπουτάρει ο Πογκρασόφ που αποκτήθηκε για την θέση του Φριντζόν για την Κούμπαν. Στο Κράσνονταρ είχαμε νίκη θρίλερ ΤΣΣΚΑ στην παράταση. Γενικά η Κούμπαν είναι και επικίνδυνη εκτός έδρας και μάλλον χτυπάει το παιχνίδι καθώς μιλάμε για ρώσικο εμφύλιο και υπάρχει ενδιαφέρον. Προσέχουμε πως η ΤΣΣΚΑ είναι ένα επίπεδο πάνω άλλα παίζει σούπερ με Μακάμπι και Ρεάλ (στα crush test) και στα υπόλοιπα δείχνει χαλάρωση ή υποτιμά τον αντίπαλο εντός έδρας. Της βγαίνει αυθόρμητα. Υπερβολική σιγουριά θα λέγαμε. Δεν πιστεύω πως θα χάσει η ΤΣΣΚΑ άλλα με +10,5 για Κούμπαν είμαι με το διπλό. Προσεκτικά όμως.

Η Ρεάλ κάνει ότι θέλει με την διαφορά εντός με την Παρτίζαν. Δεν αξίζει να το κουράσουμε πολύ εδώ. Ντεμπουτάρει ο Πάβλοβιτς για την Παρτίζαν πάντως και επειδή πάλι εντός στο προηγούμενο παιχνίδι της η Ρεάλ διέσυρε πανεύκολα την Ζαλγκίρις έτσι για την περιέργεια και μόνο θα έβαζα λίγα στο +25,5 της Παρτίζαν που βρίσκω αυτή την στιγμή διαδικτυακά. Ποντάρω δηλαδή σε μία μικρή χαλάρωση της «βασίλισσας» από τους συνεχόμενους περιπάτους.

Η Μπάγερν παίζει σούπερ κομβικό παιχνίδι για αυτήν και το συγκεκριμένο παιχνίδι το έχω ταυτίσει τόσο με το Τούμπιγκεν- Μπάγερν της Κυριακής που μας πλήρωσε αδρά όσο και με το Μπάγερν- Άρτλαντ της Τρίτης που επίσης μας πλήρωσε αδρά. Σας έλεγα μάλιστα πως δεν πρέπει να μπλέξετε με προσαρμοσμένα χάντικαπ -7,5 πχ για Μπάγερν γιατί ακόμα και μία ήττα των βαυαρών δεν τους στεναχωρεί μιας και στην Γερμανία προελαύνουν και το μυαλό είναι στην ευρωλίγκα πάντα καρφωμένο. Η Μπάγερν έχασε από την Άρτλαντ εντός έδρας!!! Συνεπώς κάτι άλλο πλην νίκης της εδώ δεν μπορώ να δω.  Κομπλέ η ομάδα. Η Ζαλγκίρις έκανε μία νίκη με την Παρτίζαν εντός και φυσικά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης άλλα ξεμένει και από δυνάμεις καθώς παίζει με συγκεκριμένο τρόπο και είναι προβλέψιμη. Λογικά μόνο αν είναι πολύ εύστοχη με το τρίποντο το κάνει θριλεράκι μέχρι τέλους. Άλλα και ο Πέσιτς είναι καλός προπονητής και δεν πιστεύω πως θα αφήσει το παιχνίδι να ξεφύγει τόσο. Συνεπώς για όλα τα παραπάνω πάμε με νίκη Μπάγερν 1,20 και στον ΟΠΑΠ με άσσο (-9,5) αναγκαστικά καθώς δεν έχω πολλές επιλογές σε αυτή την αγωνιστική.

Στην πόλη τέλος ματσάρα. Ουλκέρ και Ολυμπιακός τα δίνουν όλα και ενδεχόμενη ήττα της Ουλκέρ την ψιλό «καταδικάζει». Σιπάχι- Βίντμαρ εκτός. Μέσα Σέκουλιτς- Τζάκσον και γενικά η Ουλκέρ χώνει  χρήμα συνέχεια και καλύπτει απώλειες καθώς φέτος θέλει  final 4 και έχει υπερπλήρης ρόστερ. Άλλα τούρκοι όπως πάντα. Κακή νοοτροπία δηλαδή. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα με τον Παναθηναϊκό και «έσφιξε» άλλα πάλι περισσότερο ανάγκη έχει η Ουλκέρ την νίκη. Με Μουν πλέον, κλασικά χωρίς Λο, μάλλον δεν προλαβαίνει ο Σερμαντίνι ενώ έχει ενοχλήσεις ο Σπανούλης και χθες είχε ο Περπέρογλου άλλα όλα καλά σήμερα για τον Στράτο και λογικά  θα είναι μέχρι αύριο πιστεύω καλά και ο Σπανούλης και αυτά όλα είναι ρεπορτάζ ανούσια δημοσιογράφων που πρέπει να γράφουν και το παραμικρό συμβάν για να δημιουργούν αβεβαιότητα στο αναγνωστικό κοινό. Ματς τελικός. Ο Ομπράντοβιτς ακόμα δεν χώνεψε το πώς ήρθε το -13 ήττα στο ΣΕΦ σε ένα παιχνίδι όπου στο τέλος έβλεπαν οι του Ολυμπιακού βαρέλι το καλάθι και με βομβαρδισμό γονάτισαν τους αντιπάλους τους. Θεωρητικά η Ουλκέρ θέλει και +14. Ρεαλιστικά θέλει νίκη και «καίγεται». Θα έπαιζα all in στην νίκη της Ουλκέρ αν είχε βγάλει διπλο ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Τώρα το μομέντουμ έχει χαλάσει και απέχω. Θα πάω με το live που πιστεύω έχει ψωμάκι και πάλι με ανατροπές και με έμφαση στο 2 ημίχρονο 1 τελικό.  

Συνεπώς λίγα πράγματα η ευρωλίγκα αυτή την  φορά και πολύ live ειδικά στα ελληνικά παιχνίδια που λογικά θα δώσουν ευκαιρίες για καλό μεροκάματο. Πάμε συγκρατημένα αρκετά στον ΟΠΑΠ και διαδικτυακά επίσης αρκετά μαζεμένα.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


726. (+7,5) ΕΦΕΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1

734. ΤΣΣΚΑ- ΚΟΥΜΠΑΝ (+10,5)   2

736. ΜΠΑΓΕΡΝ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (+9,5)    1

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΕΦΕΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1  ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΕΦΕΣ

ΜΠΑΓΕΡΝ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ   1  ΝΙΚΗ ΜΠΑΓΕΡΝ  1,20 (για κλείσιμο)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  2


ΜΑΚΑΜΠΙ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   1  ΝΙΚΗ ΜΑΚΑΜΠΙ   1,25  (για κλείσιμο)

ΤΣΣΚΑ- ΚΟΥΜΠΑΝ  2  ΜΕ   11,5π. ΥΠΕΡ ΚΟΥΜΠΑΝ

***Πάμε με ανατροπές και παρατάσεις στα ελληνικά παιχνίδια με έμφαση στα 2 ημίχρονο- 1 τελικό.



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου