Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τα έξι σημεία του ορίζοντα (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακο)




Συνεχίζονται οι πληρωμές σε δύσκολους καιρούς και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Το απόλυτο είχαμε στην Ευρωλίγκα που μας πέρασε με ταμείο ΟΠΑΠ και ταμείο διαδικτύου. Συγκεκριμένα στον ΟΠΑΠ πέρασε η Κούμπαν, το άντερ της Εφές και εξτραδάκι ο άσσος της Μάλαγα. Στο διαδίκτυο πήραμε την Κούμπαν άλλα και την Ζαλγκίρις που εύκολα κέρδισε την Παρτίζαν. Καλοφάγωτα και πάλι. Σήμερα όπως κάθε Σάββατο θα πούμε δύο λόγια για όλα τα πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν.


Ξεκίνημα από Ελλάδα όπου έχουμε γεμίσει «τελικούς» πλέον. Όλοι καίγονται άλλα και κάποιος πρέπει να πέσει. Πώς να το κάνουμε. Στα Ηλύσια ο ανανεωμένος με προσθήκες Ηλυσιακός υποδέχεται τον ΚΑΟΔ και θέλει την νίκη. Είναι ομάδα έδρας αποκλειστικά και θα παλέψει λυσσαλέα. Το κακό είναι πως ο ΚΑΟΔ  έρχεται από 4 σερί ήττες άλλα με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Το καλό είναι ότι ο ΚΑΟΔ είναι επίσης ομάδα έδρας και βάσει προγράμματος είναι άνετος καθώς στην Δράμα αν πάρει τα παιχνίδια που πρέπει έχει σωθεί και εύκολα. Συνεπώς προς άσσο ακόμα και με -2,5 λόγω κινήτρου, κάψας και προγράμματος άλλα πάντα προσεκτικά σήμερα όλη η Α1.


Στην Χαλκίδα πάλι τελικός. Ο Ίκαρος με το δικό της το παιδί τον Γιαπλέ πλέον λογικά θα έχει άλλη ψυχολογία άλλα γενικά δεν πείθει η ομάδα και αν πέσει δίκαια θα πέσει τελικά. Δύσκολη συνέχεια. Μάλλον τελευταία ευκαιρία εδώ για Ίκαρο καθώς σαν Γιώργος έχω ορίσει την παραμονή στις 9 νίκες και τα κουκιά δεν βγαίνουν πλέον. Πάντως τα Τρίκαλα είναι μαχητικά, ψάχνουν το πρώτο διπλό που θα είναι και διπλό παραμονής και το +3,5 που έχουν είναι πονηρό χάντικαπ και δεν θέλω να μπλέξω. Ίσως λίγο νίκη Ίκαρος επειδή δεν έχει περιθώρια (αν μπορεί να σωθεί βέβαια).


Στην Ρόδο και άλλος τελικός. Ο Κολοσσός πάντως έχει ψιλοστρώσει και εδώ είναι σωστά δοσμένο το παιχνίδι. Η Ελευσίνα είναι επίσης ομάδα έδρας και λογικά βάσει προγράμματος αν μιλάνε οι έδρες σώνονται και οι δύο παρέα καθώς και η Ελευσίνα έχει περιθώρια και «βατά» παιχνίδια εντός έδρας.
Αφήνουμε τον Πανιώνιο με τον Άρη που έχουμε και τα προηγούμενα με το κύπελλο Ελλάδας. Λογικά κερδίζει και ο ΑΓΟΡ άλλα είναι επικίνδυνη η Πάτρα με τις αλλαγές των ξένων της και φοβάμαι την αναμέτρηση. Τέλος οι αιώνιοι κάνουν ότι θέλουν με τις διαφορές. Απλά θυμίζω έρχεται ευρωλίγκα με Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός και πάντα τα σενάρια είναι δύο. Ή κάνουν καλές νίκες ψυχολογίας ή ξεκουράζουν βασικούς και πολύτιμούς για να είναι φρέσκοι για το μεγάλο ματς. Αυτό μόνο το μυαλό του Πεδουλάκη και του Μπαρτζώκα το ξέρει οπότε δεν θα μπλέξω.


Συνεπώς από Ελλάδα αν θέλετε βάζετε μία τριάδα νικών ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ- ΙΚΑΡΟΣ- ΚΟΛΟΣΣΟΣ που έχει καλή απόδοση. Βάζετε μέτριο ποντάρισμα γιατί στατιστικά η τριάδα έχει «κενά» άλλα αν κερδίσουν αυτοί που καίγονται περισσότερο θα πληρωθούμε. Τίποτε άλλο.

Πάμε στα υπόλοιπα. 

Από Ισπανία κρατάω άσσο Μούρθια που πάντα είναι ομάδα έδρας, έχει κάνει τρομερή «κοιλιά» άλλα μαζί με τον Μάικλ πήρε και τον Κελάτι και έχει ένα καλό δίδυμο που κάνει την διαφορά πλέον και με τα Γκραν εντός έδρας μπορεί για μένα να το παλέψει ως το τέλος και γιατί όχι να κερδίσει κιόλας μιας και έχει ανάγκη την νίκη. Στα θετικά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει η Μούρθια στην συνέχεια. Αν μάλιστα κάνει 1-2 νίκες η Εστού, η Μούρθια με ήττα αύριο έσφιξε πολύ! Από την υπόλοιπη Ισπανία προσοχή στην Μάλαγα που ίσως κάνει συντήρηση μιας και έχουμε σούπερ κομβικό Μιλάνο- Μάλαγα για την ευρωλίγκα. Σεβίλλη (+9,5) επομένως έχει ένα ενδιαφέρον μικρό. Λογικά η Μπιλμπάο κάνει και νίκη ψυχολογίας εντός με την Φουένλα οπότε προς άσσο και (-8,5). Πονηρά δοσμένο το Χιπούσκοα- Βαλένθια. Διπλό δεν παίζω ποτέ. Ίσως άσσο+7,5 για την περιέργεια όμως. Αυτά από Ισπανία.


Από Ιταλία μόνο δύο ματς άλλα καλά ματς. Άσσο η Μοντεγκρανάρο που γενικά δεν πείθει άλλα αν δούμε το πρόγραμμα μέχρι τέλους αυτό το παιχνίδι με την Μπολόνια και το εντός με την Αβελίνο είναι τα πιο must win της και φυσικά θέλει να χάνει συνέχεια και η Σκαβολίνι καθώς πέφτει ένας στην Ιταλία και τώρα πέφτει η Πέζαρο σήμερα. Επίσης έρχεται σούπερ τελικός την επόμενη Κυριακή Πέζαρο- Μοντεγκρανάρο θυμίζω. Συν ότι η Μπολόνια είναι ομάδα έδρας, άλλαξε βέβαια προπονητή άλλα είναι και άνετη βαθμολογικά με 8 νίκες ως τώρα. Δεύτερο σημείο η Βενέτσια. Πριν μια βδομάδα για το κύπελλο στο Μιλάνο ίδιο ματς και νίκη Μπρίντιζι με +13. Στον ά γυρό διπλό Μπρίντιζι +5. Από δύο σερί ήττες έρχεται η Βενέτσια που είναι πάντως επικίνδυνη εκτός έδρας. Το μομέντουμ δείχνει Βενέτσια διπλό με +6,5 και ας έχει πανίσχυρη έδρα η Μπρίντιζι. 


Στην Γερμανία πονηρή αγωνιστική και πάμε με άσσο Όλιβερ (+5,5) καθώς προέρχεται από ήττα σοκ εντός με την Τούμπιγκεν και παίζει πάλι εντός με την Άρτλαντ που έρχεται από διπλό με την Τρίερ άλλα δεν είναι σταθερή ομάδα για να ακουμπήσεις πάνω της και η νίκη της Άρτλαντ μάλλον είναι τυράκι περισσότερο έτσι όπως δίνεται. Όλα τα δεδομένα αν τα βάλουμε κάτω σε αριθμούς θα έπρεπε λογικά σε αυτό το δελεαστικό 1,45 της Άρτλαντ να επενδύσουμε την περιουσία μας. Δεν είναι έτσι όμως. Ξέρουν πως το δίνουν οι εταιρίες και γιατί το δίνουν έτσι. Δεύτερο σημείο το διπλό της Μπέϊρουθ που με τον νέο προπονητή (και έχοντας βγει από ένα σετάκι πολύ δύσκολων παιχνιδιών) θα αρχίσει να ανεβαίνει. Με βολεύει κιόλας που είναι η μοναδική ομάδα χωρίς διπλό ακόμα στο πρωτάθλημα παρόλο που έχει συμπαθητικό υλικό. Η Λούντβι φέτος κάνει καλή πορεία άλλα έχει απώλειες στην άλλοτε καλή της έδρα. Με διπλό +9,5 είμαστε καλά. Προσοχή !! Η Χάγκεν παραδοσιακά δυσκολεύει την Άλμπα οπότε λίγο προς άσσο με +8,5. Η Μπάγερν επίσης έχει το μυαλό στην Ευρωλίγκα και η επικίνδυνη Βόννη εκτός (8-1 ρεκόρ) μπορεί να πληρώσει στο +13,5 που έχει.


Από Γαλλία και Leaders Cup τίποτα ουσίας.

Από Τουρκία πάμε με Εφές (+2,5) διπλό δηλαδή στο Καρσίγιακα- Εφές. Τίποτε άλλο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ    1


772. (+3,5) ΜΟΥΡΘΙΑ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ   1

784. ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ- ΒΕΝΕΤΣΙΑ (+6,5)    2

761. (+5,5) ΟΛΙΒΕΡ- ΑΡΤΛΑΝΤ    1



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   2
 

764. ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΕΪΡΟΥΘ (+9,5)   2

783. (+1,5) ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ- ΜΠΟΛΟΝΙΑ    1

779. ΜΠΑΓΕΡΝ- ΒΟΝΝΗ (+13,5)    2



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


ΜΟΥΡΘΙΑ- ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ   1  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΜΟΥΡΘΙΑ

ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ- ΒΕΝΕΤΣΙΑ   2  ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΒΕΝΕΤΣΙΑ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2



ΟΛΙΒΕΡ- ΑΡΤΛΑΝΤ    1    ΜΕ   5,5π. ΥΠΕΡ ΟΛΙΒΕΡ

ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΕΪΡΟΥΘ   2  ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΕΪΡΟΥΘ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου