Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τελικοί σε Ελλάδα, σπουδαίες μάχες στα Κύπελλα ( Αναλύσεις- Προτάσεις Τετάρτη- Πέμπτη)




Εκπληκτικό ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς πέρασαν ΟΛΑ τα σημεία και με ένα 10 στα 10 σηκώσαμε την μπάνκα στον αέρα. Πλήρωσαν 2 προτάσεις ΟΠΑΠ, δύο προτάσεις διαδικτύου, μία πεντάδα ΟΠΑΠ με σούπερ απόδοση και μία εξάδα ίντερνετ με 24 απόδοση!!! Καλοφάγωτα φυσικά και η κάβα μας πλέον πάλι σε αρκετά θετικό πρόσημο για να μην παίζουμε με δικά μας κεφάλαια. Την Δευτέρα μέσω facebook σας έδωσα την Μπεσίκτας σε μονό διαδικτύου όπου πέρασε επίσης. Χθες σας έδωσα και την Σολέ κατά τον ίδιο τρόπο όπου επίσης πλήρωσε. Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή πάμε συγκρατημένα καθώς έχουμε να κάνουμε με κύπελλα σε Ισπανία και Ιταλία. Σαββατοκύριακο έχουμε Γαλλία και Γερμανία άλλα είναι περιορισμένες οι επιλογές. Κυριακή έχουμε και τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας οπότε σήμερα και αύριο εκτάκτως η Α1.

Ξεκίνημα από Ελλάδα επομένως όπου στο Αλεξάνδρειο ο  Άρης πρέπει να κερδίσει το Ρέθυμνο όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους άλλα και για να πάει στον τελικό με καλή ψυχολογία να το παλέψει. Προέρχεται από 2 σερί ήττες εκτός έδρας, εντός πάντα είναι καλύτερος πάντως. Το Ρέθυμνο ανέκαμψε άλλα έχασε στην Πυλαία. Επίσης είναι ομάδα έδρας άλλα γενικά το παιχνίδι είναι πονηρό με +4,5 και δεν θέλω να το ακουμπήσω. Βάσει προγράμματος των ομάδων εκτιμώ πως η παραμονή είναι στις 9 νίκες και ίσως οριακά στις 8 προς το φινάλε αν μείνουν 3 μόνο να παλεύουν. Επομένως βάσει προγράμματος ξαναλέω ο Άρης έχει περισσότερο ανάγκη την νίκη αν και λογικά και οι δύο ομάδες δεν θα έχουν πρόβλημα. Απλά πρέπει να τα λέμε και να τα σκεφτόμαστε όλα. Νίκη Άρη στο 1,45 περίπου ίσως μπαίνει κάπου άλλα όχι σε καλό δελτίο παρόλο που βλέπω νίκη Άρη,

Στην Δράμα ο ΚΑΟ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Επίσης ο Παναθηναϊκός έχει το κύπελλο και προέρχεται από ήττα εντός με την Μπαρτσελόνα. Λογικά θα θέλει καλή εμφάνιση εδώ άλλα ο ΚΑΟΔ είναι μαχητικός και έχει κερδίσει εντός και τον Ολυμπιακό οπότε προς άσσο με +17,5 άλλα όχι φανατικά.

Ο Ολυμπιακός θα έχει εκτός Πετγουέϊ, Πρίντεζη, Λοτζέσκι, Αγραβάνη και ίσως πάρουν ανάσες και άλλοι παίχτες εν’ όψει συνέχειας στην ευρωλίγκα άλλα ακόμα και έτσι εντός μπορεί να ανοίξει την διαφορά αν θέλει και δεν μπλέκουμε με το -27,5.

Στην Πάτρα καλό παιχνίδι με τον Απόλλωνα να είναι ανεβασμένος με τις αλλαγές στο ρόστερ του και έχει ένα 3 στα 3. Πάντως δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος και θέλει περισσότερο την νίκη από τον ΠΑΟΚ που είναι βαθμολογικά άνετος και ίσως να είναι και χωρίς στόχους προς το τέλος και ρυθμιστής της παραμονής. Στην Πυλαία ο Απόλλων είχε παλέψει και είχε χάσει με 4π. Τώρα είναι άλλα τα δεδομένα πάντως και λογικά περιμένουμε γεμάτο γήπεδο στην Πάτρα. Διαδικτυακά μέχρι +1,5 βρίσκουμε για Απόλλων. Το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα άλλα η αγωνιστική ανάταση του Απόλλωνα και η έδρα του με οδηγούν στον άσσο.

Αδιάφορο στοιχηματικά το Κηφισιά- Πανιώνιος. Ο Πανιώνιος έχει αποκλειστεί από το Eurocup (άλλα έχει ακόμα 2 παιχνίδια να δώσει) και λογικά τερματίζει τρίτος όπως και να έχει. Η Κηφισιά είναι χοτ με καλές εμφανίσεις, συνεχόμενες νίκες και καλή έδρα. Σωστά δοσμένο το παιχνίδι με +2,5 για Κηφισιά. Απέχω καθώς δεν βγάζω άκρη.

Πάμε και στους δύο τελικούς όπου ο ΟΠΑΠ μας τους δίνει με ειδική ένδειξη υποχρεωτικής τριάδας. Στα Τρίκαλα η τοπική ομάδα θέλει όσο τίποτε άλλο την νίκη με τον Ηλυσιακό σε ένα παιχνίδι που αν κερδίσει και με +11 θα είναι το τέλειο. 0 στα 4 για τα Τρίκαλα αισίως και εκτός ο ηγέτης Γκρέϊντζερ άλλα καλύφθηκε το κενό. Θα φανεί στο παρκέ πάντως αν οι νέοι παίχτες είναι καλοί ή όχι. Ο Ηλυσιακός νίκησε την Ελευσίνα και ανέπνευσε. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες με 5 νίκες και δεν ξεχνάμε πως μιλάμε για καθαρά ομάδες έδρας. Επομένως μάλλον έστω και δύσκολα κερδίζουν τα Τρίκαλα άλλα  1,36-1,40 όχι για καλό δελτίο. Είναι πολύ χαμηλή η απόδοση και θα υπάρχει και άγχος για τον γηπεδούχο όπως υπάρχει πάντα σε παιχνίδια must win για τέτοιες ομάδες όταν παίζουν στην έδρα τους. Απλά νίκη Τρίκαλα για συμπλήρωμα όχι σε καλό δελτίο.

Στην Ελευσίνα τέλος η τοπική ομάδα επίσης θέλει την νίκη και ποντάρει στην έδρα της, Την  νίκη θέλει και ο Ίκαρος βέβαια άλλα αν κάποιος πρέπει να πέσει ίσως νωρίτερα από τους άλλους φέτος αυτός είναι ο Ίκαρος ο οποίος δεν πολυπείθει γενικά. Πάντως και εδώ σετάκι το παιχνίδι με αυτό των Τρικάλων και λογικά η Ελευσίνα είναι το φαβορί άλλα όχι πάλι για 1,35. Είναι αστείες αποδόσεις. Δεν ακουμπάω το παιχνίδι. Πλέον σε τέτοια παιχνίδι αμφότερες οι ομάδες δίνουν το 100%. Πάντως βάσει πλάνου και μομέντουμ η Ελευσίνα λογικά κερδίζει.

Στην Γερμανία η Ούλμ ως οικοδέσποινα περιμένει τους 3 μονομάχους για το final 4 που θα γίνει τον Μάρτιο. Η Μπάγερν αρχίζει και ανεβάσει στροφές πάλι και κάνει ότι θέλει με την Άρτλαντ εντός. Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ να πούμε στο κύπελλο απλά και το +15,5 της Άρτλαντ δεν είναι αμελητέο καθώς οι βαυαροί ήδη διέσυραν την Όλντενμπουργκ. Ίσως εδώ να πάμε σε ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι στην διαφορά του. Και η Άλμπα στο Βερολίνο είναι φαβορί με την Βόννη άλλα προσέχουμε πως οι δύο ομάδες φέτος ήδη έχουν συναντηθεί 3 φορές (2 στο eurocup- 1 πρωτάθλημα) 2-1 υπέρ της Άλμπα το σκορ με το τελευταίο να είναι στο Βερολίνο με νίκη Άλμπα με +15. Γενικά πάντως άλλες ομάδες βλέπουμε σε σχέση με την αρχή. Η Βόννη ξεκίνησε με καλή έδρα και έχει γίνει πλέον ομάδα των εκτός έδρας. Η Άλμπα ξεκίνησε νωθρά άλλα από τον Δεκέμβριο πήρε φωτιά και τρέχει ένα μεγάλο σερί αήττητη, Πάντως εδώ περιμένω η Βόννη να το παλέψει μέχρι τέλους και πάω με το διπλό και +9,5 στον ΟΠΑΠ. 

Καλό παιχνίδι το Ολντενμπουργκ- Μπάμπεργκ. Στο ίδιο γήπεδο πριν 2 μήνες διπλό η Μπάμπεργκ με +14. Γενικά και η Όλντενμπουργκ είναι ομάδα των εκτός έδρας άλλα τώρα πετυχαίνει μία ντεφορμέ Μπάμπεργκ που είναι φέτος με πολλες αδυναμίες εκτός έδρας και έχει χρυσή ευκαιρία να την αποκλείσει. Προσωπικά εκτιμώ πως δεύτερο περίπατο στο ίδιο γήπεδο την δεδομένη χρονική στιγμή η Μπάμπεργκ δεν κάνει. Πάμε για θριλεράκι και το +2,5 του άσσου το προτιμώ από το διπλό.

Στην Τουρκία final 8 στην Άγκυρα και από τις 8 ομάδες μόνο η Τουρκ Τέλεκομ παίζει στη πόλη της άλλα δεν πέρασε ως οικοδέσποινα. Στην Τουρκία υπάρχουν τέσσερις όμιλοι  των τεσσάρων και πριν ξεκινήσει στην ουσία το πρωτάθλημα προκύπτουν οι 8 ενδιαφερόμενοι. Και επειδή οι ομάδες τότε είναι ανέτοιμες, η Μπάνβιτ για παράδειγμα που είναι top class στο πρωτάθλημα έχει μείνει εκτός κυπέλλου. Δεν κράτησα κάτι στοιχηματικά. Το ντέρμπι Μπεσίκτας- Εφές είναι θολό και Δευτέρα είχαμε νίκη Μπεσίκτας και ήττα Εφές για το πρωτάθλημα. Η Εφές γενικά το πάει στην άμυνα πάντως με τον Αγγέλου. Δεν βγάζω άκρη ειλικρινά. Προσέχουμε πως σήμερα στο Καρσίγιακα- Τέλεκομ έχουμε +3,5 περίπου για Τέλεκομ. Στο πρωτάθλημα είχαμε Τέλεκομ- Καρσίγιακα άσσος με +20. Είναι και ο μόνος λόγος που δεν παίζω διπλό έστω και λίγα για Τέλεκομ. 

Στην Ισπανία της Πέμπτης τέλος να πούμε πως το final 8 γίνεται στην Μάλαγα. Στο Ρεάλ- Γκραν η Ρεάλ κάνει ότι θέλει. Φέτος στο πρωτάθλημα στα Νησιά  είχαμε νίκη Ρεάλ δύσκολα με +5. Εδώ όμως προσέχουμε επειδή είναι συνεχόμενα παιχνίδι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα που έχουν χάντικαπ πάνω από 10π να καλύψουν ίσως δεν τα καλύψουν τελικά και κάνουν συντήρηση. Είναι και η Ευρωλίγκα και μιλάμε για γεμάτα ρόστερ άλλα και για πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια όποτε μην παίζεται αβίαστα νίκη Ρεάλ με -11,5. Σκεφτείτε πρώτα όλα τα δεδομένα. 

Στο Μάλαγα- Σαραγόσα πάω με τον άσσο και -6,5 στον ΟΠΑΠ. Για το πρωτάθλημα φέτος διπλο η Σαραγόσα στο ίδιο γήέδο πριν 2 μήνες με +9. Πάντως η Μάλαγα λογικά και με την έδρα περνά την Σαραγόσα καθώς μιλάμε για μία δυνατή έδρα και πρέπει και ο κόσμος να μείνει ζεστός για τα ημιτελικά τουλάχιστον με την Ρεάλ όπου δεν θα πέφτει καρφίτσα! Χαμηλό το 1,25 άλλα δεν χαλάει μάλλον. Καλή η Σαραγόσα που είναι και επικίνδυνη εκτός άλλα στο κύπελλο πιστεύω έχουμε και άλλες ιδιαίτερότητες που πρέπει να υπολογίζονται.

Αύριο θα πούμε για Ιταλία και ότι υπόλοιπο προκύψει.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  ΣΥΣΤΗΜΑ 3,4 ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ (ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΞΕΡΗ ΤΡΙΑΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΓΑ)


709. (+2,5) ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    1

710. ΑΛΜΠΑ- ΒΟΝΝΗ (+9,5)    2

724. ΑΠΟΛΛΩΝ- ΠΑΟΚ (+0,5)   1

730. ΜΑΛΑΓΑ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ (+6,5)    1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΕΤΑΡΤΗΣ


ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  1  ΜΕ 2,5π. ΥΠΕΡ ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ

ΜΑΛΑΓΑ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ 1  ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΓΑ   1,25 (ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ)

*** ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΚΑΟΔ (+17,5) 




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου