Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Εβδομάδα κυπέλλων με πινελιά Α1 (Αναλύσεις- Προτάσεις Τετάρτη- Πέμπτη)


Ένα πάρτι στήσαμε στις πλάτες του «Μπουκ» το σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς πλήρωσαν αδρά πολλές προτάσεις μας. Συγκεκριμένα πλήρωσε για δεύτερη σερί φορά η πεντάδα ΟΠΑΠ μας με Φουενλαμπράδα- Σεβίλλη- Γκέτινγκεν- Πανελευσινιακός- Τρέντο. Οπότε αυτόματα πλήρωσαν και οι δύο προτάσεις ΟΠΑΠ που είχαμε με αυτά τα σημεία. Διαδικτυακά άλλα δύο ταμεία. Στην πρώτη πρόταση με Φουενλαμπράδα – Σεβίλλη και στην δεύτερη με Γκέτινγκεν- Ελευσίνα. Αγγίξαμε το θαύμα με απόδοση περίπου 36 μονάδες στην εξάδα μας!!! Μας τα χάλασε η Μπανταλόνα και η εξάδα χάθηκε δίκαια.


Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα κυπέλλων και έτσι θα πάει μέχρι την Κυριακή. Θα υπάρχουν κάποια παιχνίδια πρωταθλήματος (καλή ώρα όπως σήμερα η Ελλάδα) άλλα η βάση είναι τα κύπελλα ανά την Ευρώπη οπότε και πάμε εξ’ ορισμού συγκρατημένα.


Ξεκίνημα όμως με την Ελλάδα όπου έχουμε δράση ελέω κυπέλλου την Κυριακή με παιχνίδια που χρίζουν προσοχής πάντως.


Αφήνουμε τον Παναθηναϊκό που είναι θέμα διάθεσης το σκορ. Αφήνουμε και τον Ολυμπιακό που ναι μεν η ΑΕΚ είναι μαχητική και με καλό ρόστερ  άλλα μέσα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει καταιγιστικός αν θέλει.


Αφήνουμε και τον Άρη που είναι δυνατός εντός και προέρχεται από εύκολη ήττα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα οπότε λογικά δεν χάνει. Άλλα με -8,5 χάντικαπ για έναν Άρη που ξεκινά με βάση όλων την άμυνα δεν ξέρω κατά πόσο θα καλυφθεί. Μακάρι να καλυφθεί.


Πανιώνιος και Ελευσίνα παίζουν «τελικούς».  Ο Πανιώνιος υποδέχεται το Ρέθυμνο και το παιχνίδι δίνεται στα ίσια σχεδόν (με ανάποδο χάντικαπ διαδικτυακά πάντως +0,5 Πανιώνιος) επειδή ο Πανιώνιος καίγεται. Λες και δεν ξέραμε ότι θα καιγοταν όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Και μόνο που παίζει στην Α1 ο Πανιώνιος είναι επίτευγμα και είναι άδικο να πέσει άλλη ομάδα φέτος πλην Πανιωνίου η οποία θα είναι πιο νοικοκυρεμένη. Άλλωστε και να σωθεί ο Πανιώνιος πολύ πιθανό πάλι τον Σεπτέμβριο να έχουμε τα ίδια που είχαμε και φέτος. Ησυχάσαμε από το Περιστέρι. Τώρα θα έχουμε τον Πανιώνιο. Ο οποίος έχει ως κόουτς τον Χουγκάζ. Και έναν μπασκετικό φίλαθλο να έπαιρναν από την «πλατεία» το ίδιο κάνει. Ποιος Χουγκάζ τώρα… Μόνο με σούπερ εμφάνιση των παιχτών κερδίζει ο Πανιώνιος και αυτό θα το δούμε Live. Πριν εκκινήσει το ματς δεν ακουμπάμε και ας καίγεται ο Πανιώνιος.


Η Ελευσίνα επίσης καίγεται κα αδικείται λίγο καθώς 2 συνεχόμενα παιχνίδια τα έχασε στο τέλος με 1π. Μαχητική εντός έδρας μπορεί την νίκη με τον Κολοσσό. Απέχουμε πάντως με -2,5 γιατί μπορεί πάλι να έχουμε θρίλερ. Και το 1,65 όποιος θέλει να το βάλει ας μην το βάλει σε πολύ καλό δελτίο. Από τους δύο που καίγονται πάντως προτιμώ την Ελευσίνα από τον Πανιώνιο.


Κρατάω την Κηφισιά στο +6,5 ΟΠΑΠ και +7,5 διαδικτυακά. Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας για τον Απόλλωνα μετά τον θρίαμβο επί του Άρη. Και πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου με διπλό στην έδρα της Κηφισιάς σε ένα επεισοδιακό ματς τότε με δηλώσεις Παπαθεοδώρου άκρως αποκαλυπτικές για την διαιτησία. Οι αθηναίοι δεν παίζουν καλά άλλα εκτιμώ πως εδώ θα παλέψουν ως το τέλος. Βοηθά και το δεύτερο σερί εντός του Απόλλωνα άλλα και η άνετη νίκη στο πρώτο εντός.


Κρατάω και τον Κόροιβο που ποντάρει εντός για να σωθεί και  έχασε μεγάλη ευκαιρία με το Ρέθυμνο όπου διασύρθηκε στην παράταση άλλα για 40 λεπτά η ομάδα ήταν πολύ καλή και άγγιξε την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν την αρχική τους φρεσκάδα και λογικό είναι αφού το ρόστερ είναι περιορισμένο. Ακόμα και η εκνευριστική τους τύχη με την οποία κέρδισαν παλαιότερα κάποια παιχνίδια μοιάζει να μην είναι μαζί τους. Και φυσικά το μυαλό είναι στον ημιτελικό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Και κάτι άλλο. Αν κερδίσεις βρε Σούλη και ο γιος σου εν τέλει απολυθεί θα σου αρέσει περισσότερο; Δεν λέω πως θα απολυθεί άλλα και οι πελοποννήσιοι σου λένε. Άντε στην Πυλαία κάνει μπαμ. Τώρα εδώ με τέτοιο μομέντουμ δεν μπορεί  βρε Χάρη ο μπαμπάς σου λίγο να μας βοηθήσει; Εικασίες κάνουμε βέβαια άλλα γιατί όχι; Δεν παίζουμε δα και στην αδέκαστη Ισπανία. Ελλάδα παίζουμε. Να μην τα πολυλογώ καθαρά αγωνιστικά και ελέω κυπέλλου ο Κόροιβος μπορεί να περάσει στο +3,5 που έχει και το κρατάω.


Πάμε και στα κύπελλα.


Στην Τουρκία έχουμε final 8 με οικοδέσποινα την Γκαζιανπέπ. Στο πρώτο ματς χρονικά η Καρσίγιακα είναι χοτ βέβαια και έχει φέτος ήδη ένα 2-0 με την Μπάνβιτ άλλα αυτό που πέφτει είναι το χάντικαπ της Μπάνβιτ! Στο +2,5 πλέον από +3,5 και αυτό σημαίνει πως ο κόσμος παίζει Μπάνβιτ. Και ορθά παίζει γιατί θα το παλέψει η ομάδα άλλα με +2,5 απέναντι στην χοτ Καρσίγιακα δεν μπλέκω. Δεν μπορώ να κοντράρω.


Προ ημερών στο ίδιο γήπεδο είχαμε Γκαζιαντέπ- Ουλκέρ  59-71. Και τώρα +8,5 για Γκαζιαντέπ είναι καλό χάντικαπ. Δεδομένου πως η Ουλκέρ θέλει τελικό άρα πάει για τρία ματς σερί μέσα σε 5 μέρες άλλα μην ξεχνάμε πως ο κύριος στόχος είναι η Ευρωλίγκα. Δηλαδή πρέπει και οι πρωτοκλασάτοι να πάρουν δύο ανάσες και να μην έχουμε κανέναν σοβαρό τραυματισμό. Η Γκαζιαντέπ και με τον κόσμο μέσα θα το παλέψει πιστεύω.


Αύριο τα παιχνίδια δεν παρουσιάζουν τόσο ενδιαφέρον. Λογικά κερδίζει η Εφές την προβληματική Γαλατά άλλα όχι για 1,35. Και το -6,5 είναι πονηρό χάντικαπ. Και η Νταρουσάφακα η ενισχυμένη με τον Φάρμαρ αν θέλει μπορεί νίκη και με -7,5 την Άνκαρα άλλα επίσης δεν μπλέκουμε μιας και είναι κύπελλο και πάντα υπάρχουν εκπλήξεις.


Στην Γερμανία έχουμε τα προημιτελικά νοκ άουτ ματς. Η Όλντενμπουργκ ως οικοδέσποινα έχει πάει στο final 4 και την άλλη εβδομάδα έχουμε τον τρίτο προημιτελικό ανάμεσα σε Βόννη και Γκέτινγκεν. Στα σημερινά παιχνίδια.


Ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα το Άλμπα- Μπάγερν και δεν ακουμπάμε. Η Μπάγερν είναι χοτ και έχει καλό μομέντουμ μιας και φέτος μετρά δύο ήττες από την Άλμπα (Σουπερ Καπ και πρωτάθλημα) άλλα η εντός έδρας ήττα της Κυριακής της Άλμπα από την Όλντενμπουργκ που κατέστρεψε όλη την σκέψη για το διπλό που σκόπευα να παίξω. Είχαμε και την ένταση ανάμεσα σε Ομπράντοβιτς και Ρένφροε άλλα αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικός παράγοντας. Γενικά μπερδεμένη η Άλμπα με τα τελευταία γεγονότα και μόνο με live θα ασχοληθώ εδώ.


Καλό παιχνίδι ανάμεσα σε Ουλμ και Μπάμπεργκ. Με την Ουλμ να μην είναι  στα καλύτερα της και να διασύρεται  εντός από την Μίτελ εύκολα για το πρωτάθλημα. Ένα αποτέλεσμα σοκαριστικό. Πάλι εντός τώρα σε ένα do or die ματς με την φορμαρισμένη Μπάμπεργκ άλλα πάντα καλύτερη εντός έδρας. Πάμε με το +5,5 της Ουλμ. Εδώ το 1,45 της Μπάμπεργκ μπορεί να αποδειχθεί τυράκι βάσει αριθμών.


Πάμε και στην Ισπανία όπου οικοδεσπότες είναι τα Γκραν Κανάρια. Στα παιχνίδια της Πέμπτης αφήνουμε το Μπαρτσελόνα- Βαλένθια. Στην ουσία δεν μπλέκουμε με την Βαλένθια καν που μακριά από το σπίτι φέτος δεν μπορεί και πολλά άλλα σε μία μπερδεμένη χρονιά πάντα είναι επικίνδυνη ως Βαλένθια. Δεν μπορώ να την ψυχολογήσω εδώ όμως και αφήνω την αναμέτρηση,


Κρατάμε το διπλό με +5,5 της Μπιλμπάο με την Μάλαγα. Η Μάλαγα το έχουμε πει πολλάκις πως τα δίνει όλα για το πρωτάθλημα. Την ενδιαφέρει και το κύπελλο άλλα δεν περιμένω να έχει εύκολο έργο με την Μπιλμπάο. Οι βάσκοι είναι φέτος στρωμένη ομάδα και εξόχως μαχητική. Και ας έχασε στην Σεβίλλη το Σάββατο. Καλό θα της κάνει. Στόχος είναι το κύπελλο (άσχετα αν δεν τα καταφέρει) και ποντάρει στο χαλάρωμα λόγω Ευρωλίγκας των «μεγάλων» και στο στοιχείο του αιφνιδιασμού. Η Μπιλμπάο και η Μπανταλόνα σε αυτό το Copa Del Rey κατεβαίνουν ως αουτσάϊντερ «ναι μεν αλλά» και νομίζω αξίζουν της προσοχής μας.


Και πινελιά από vtb λίγκα πάμε με νίκη Ούνιξ Καζάν στο 1,75 με την Κούμπαν.


Επομένως πάμε με ΚΟΡΟΙΒΟΣ (+3,5)- ΚΗΦΙΣΙΑ (+7,5) ΚΑΙ (+6,5) ΟΠΑΠ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (+5,5)- ΟΥΛΜ (+5,5)- ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ (+8,5)- ΟΥΝΙΞ ΝΙΚΗ 1,75 και όχι φανατικά ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗ 1,65.     



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   1 (ΕΛΛΑΔΑ)


700. ΑΠΟΛΛΩΝ- ΚΗΦΙΣΙΑ (+6,5)    2
702. (+3,5) ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΠΑΟΚ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  2


709. (+5,5) ΟΥΛΜ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   1
707. (+8,5) ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ- ΟΥΛΚΕΡ   1
713. ΜΑΛΑΓΑ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (+5,5)    2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΑΠΟΛΛΩΝ- ΚΗΦΙΣΙΑ  2   ΜΕ 7,5π. ΥΠΕΡ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ- ΟΥΛΚΕΡ   1  ΜΕ  8.5π. ΥΠΕΡ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  2


ΟΥΛΜ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ     1   ΜΕ  5.5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΜ
ΜΑΛΑΓΑ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ    2   ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΙΛΜΠΑΟ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  3


ΚΟΡΟΙΒΟΣ- ΠΑΟΚ  1  ΜΕ 3,5. ΥΠΕΡ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΟΥΝΙΞ- ΚΟΥΜΠΑΝ  1  ΝΙΚΗ ΚΙΜΚΙ   1,75


**ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 6 ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΗΜΕΙΕΣ. ΠΛΗΝ ΚΙΜΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΥΑΔΕΣ.



***ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΕΝΤΑΔΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΕΞΑΔΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου