Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αφιλόξενη Ρωσία; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Δεν πήγε καλά το φινάλε των ομίλων του Eurocup. Ίσως μπορούμε να πούμε πως έγινε και η μεγαλύτερη «σφαγή» των φαβορί καθώς έσπασαν περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Τι να πρωτοθυμηθώ. Στρασβούργο- Τσεντεβίτα- Μπεσίκτας- Σεβίλλη- Σάσσαρι- Βαλένθια νομίζω είναι αρκετά. Φυσικά κουβαδιαστήκαμε και εμείς μιας και πήραμε μεν Πλοϊέστι και Νίμπουργκ άλλα χάσαμε Λιμόζ και Νεπτούνας  οπότε δεν ευτυχίσαμε. Έβλεπα χθες το Νεπτούνας- Καρσίγιακα. Πλασματική η διαφορά στο τέλος άλλα κρατάω τον εκνευρισμό που μου προκάλεσαν οι λιθουανοί όντας ασόβαροι τελείως λίγο πριν το τέλος που μπορούσαν να κάνουν ένα +5 και αντ’ αυτού έκαναν ότι βλακεία του κατέβαινε στο κεφάλι. Καμία σχέση δηλαδή με την Πλοϊέστι που όμορφα και ωραία μπήκε και κέρδισε την Νανσί και έδωσε χαρά στον κόσμο. Δικαίωση μέσω facebook πάντως για την Καντού στην νίκη της με 5-10 πόντους και στο +9,5 του ΠΑΟΚ. Πέρασαν και τα δύο ταυτόχρονα. Τέλος πάντων. Πλέον πάμε στα νοκ άουτ στο Eurocup όπου είναι και πιο σοβαρά τα πράγματα. Δεν στεναχωρήθηκα καθόλου που τελείωσε αυτός ο όγκος αγώνων του Eurocup. Το είχα γράψει από την αρχή. Η διοργάνωση είναι αντιστοιχηματική και ορθά τις περισσότερες φορές πήγαμε συντηρητικά και σας το έγραφα επίμονα.


Σήμερα παραδοσιακά έχουμε Ευρωλίγκα. Είναι η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Μία αγωνιστική με μέτριο ενδιαφέρον καθώς έχουμε  αρκετά ξεκάθαρα φαβορί. Πάμε λίγο σύντομα να δούμε τι έχουμε σε κάθε παιχνίδι.


Ξεκίνημα από το Νόβγκοροντ όπου η Νίζνι υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Κομπλέ οι ομάδες καθώς Παπαπέτρου και Αγραβάνης δεν επηρεάζουν. Ο Ολυμπιακός έρχεται από μεγάλη νίκη με την ΤΣΣΚΑ και συνήθως μετά από τεράστιες νίκες έρχονται, αν όχι ήττες, τουλάχιστον μέτριες εμφανίσεις. Η Νίζνι θα τα δώσει όλα όπως πάντα και εντός έδρας ανοίγει σκορ καθώς παίζει πιο επιθετικά και γρήγορα. Θυμίζω το προηγούμενο εντός της με την Εφές όπου «σφυροκοπούσε» τους τούρκους επί 40 λεπτά! Στοιχηματικά πάμε λίγο προς όβερ 151,5 μια γνώμη και άσσο με +5,5. Εκτιμώ πως δεν θα έχουμε εύκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό και φυσικά δεν παίζω νίκη Ολυμπιακού σε καμία περίπτωση. Καλό και το live.


Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Ρεάλ για 3η  φορά φέτος καθώς είχαν συναντηθεί οι ομάδες και στην πρώτη φάση. 2-0 για την Ρεάλ με κόπο πάντως καθώς είχαμε +9 στην Μαδρίτη και +2 στο Κάουνας σε θρίλερ ματς. Σωστό το +8,5 επομένως αν και η Ρεάλ έχει βρει καλό ρυθμό και ανοίγει διαφορές τελευταία. Άλλα πάντα εκτός έδρας δεν είναι αξιόπιστη για μένα σε τόσο ενθουσιώδης έδρες όπως της Ζαλγκίρις. Κομπλέ οι ομάδες και δεν ακουμπάμε την αναμέτρηση καθώς δεν βοηθάει το μομέντουμ της Ρεάλ.


Στο Τελ Αβίβ καλό παιχνίδι με μεγάλο φαβορί την Μακάμπι φυσικά. Επίσης 3η φορά φέτος συναντώνται οι ομάδες και επίσης η Μακάμπι είναι στο 2-0 με εύκολο διπλό στο Βερολίνο και δύσκολη νίκη στο Ισραήλ με +6. Και φυσικά χοτ η ομάδα που έχει να χάσει 1,5 μήνα.  Άλλα πολλά θρίλερ τελευταία στην Ευρωλίγκα με αίσιο τέλος βέβαια. Άλλα μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… Στην Πόλη με την Γαλατά κέρδισε στην παράταση με τρίποντο στο μηδέν του Πάργκο ενώ για να πάει στην παράταση χρειάστηκε μία χαμένη βολή του Έρτσεκ  σχεδόν πάλι στο μηδέν! Με την Ρεάλ εντός κέρδισε με ανατροπή ένα ματς χαμένο και μπράβο της γιατί έδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Κάτι αντίστοιχο έκανε και με την Μπαρτσελόνα. Γενικά αρέσκεται στα θρίλερ. Η Άλμπα μετά τον Παναθηναϊκό έχασε και από την Φρανκφούρτη στην παράταση και μοιάζει να είναι ντεφορμέ. Άλλα είναι πιο επικίνδυνη όντας ξεγραμμένη σε ένα ματς οπότε το +10,5 έχει ενδιαφέρον. Πάω με το διπλό επομένως πιστεύοντας πως δεν θα διασυρθεί η Άλμπα άλλα αν είχα περισσότερες και καλύτερες επιλογές δεν θα το είχα σε πρόταση το σημείο. Κομπλέ οι ομάδες.


Στην Βαρκελώνη τέλος η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Γαλατά και οι ισπανοί είναι σωστά το μεγάλο φαβορί. Μία Μπαρτσελόνα που διασύρθηκε από την Ρεάλ και περίμενα να ξεσπάσει στην Κανάριας άλλα δεν το έκανε. Δείγμα του ότι έχει προβληματάκια φέτος άλλα περιμένουμε να «φορτσάρει» από τον Μάρτιο και μετά όπου και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν. Εκτός ο Λάμπε μάλλον για τους καταλανούς ενώ η Γαλατά εμφανίζεται κομπλέ, όσο κομπλέ μπορεί να είναι, σε μία δύσκολη χρονιά με πολύ «κρύο- ζέστη» και αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις. Πάντως τα εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα δεν είναι το φόρτε της αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Αστέρα. Τελειώνει και τον Μάριτς ο Αταμάν που συνέχεια αλλάζει το ρόστερ σε μία προσπάθεια να σωθεί η χρονιά αν και δύσκολο το βλέπω να κάνει κάτι καλό η Γαλατά φέτος (στην Τουρκία αναφέρομαι γιατί στην Ευρωλίγκα δεν θα προκριθεί στα νοκ άουτ). Δεν ακουμπάω στοιχηματικά το χάντικαπ και ίσως λίγο under 159,5 κυρίως λόγω... επιθετικής πολυφωνίας  της Γαλατά (συγκεκριμένοι παίχτες δίνουν πόντους) αν η Μπαρτσελόνα παίξει την κλασική της άμυνα περιφερειακά και κρατήσει τους τούρκους στους 70 πόντους μάξιμουμ.


  Πάμε και στην Παρασκευή.


Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μιλάνο και η λογική λέει πως ξεσπάει πάνω της μετά τις 3 συνεχόμενες ήττες της. Πάντως αν εξαιρέσω το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τόσο με Κούμπαν όσο και με Κίμκι στην vtb έχασε στις λεπτομέρειες. Με την Κίμκι δε, με τρίποντο στο μηδέν και με  σουτ παρατραβηγμένο. Η Μιλάνο έχει πάρει μάλλον απόφαση πως η πρόκριση είναι κάτι ανέφικτο και φροντίζει να κάνει περίπατο στην Ιταλία για να δικαιολογήσει το κατά πολύ ανώτερο ρόστερ σε σχέση με τις άλλες ομάδες στην χώρα. Αν εξαιρέσουμε το διπλό στην Μάλαγα η ομάδα στην Ευρωλίγκα εκτός έδρας συνήθως χάνει εύκολα. Συνεπώς μία ΤΣΣΚΑ που έρχεται από 0 στα 3 μπορεί να διασύρει την Μιλάνο άλλα δεν μπορεί να είναι σοβαρό ένα στοίχημα με όριο -17,5. Πάντως όποιος θέλει βάζει άσσο για την περιέργεια που είναι πιο πιθανός από το διπλό. Εκτός ο μακροχρόνιος Χριάπα για τους ρώσους και αμφίβολος ο Τζεντίλε για τους ιταλούς.


Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας είναι δύναμη και λογικά θα κερδίσει τον Αστέρα. Ένας Αστέρας που δεν θα προκριθεί και η ήττα εντός από την Ζαλγίρις ήταν η υπογραφή του αποκλεισμού του. Πάντως με ελεύθερο μπάσκετ είναι επικίνδυνος και μπορεί να μην διασυρθεί. Εκτός ο Παππάς για τους αθηναίους και αμφίβολοι Ντάνγκουμπιτς – Γιόβιτς για τον Αστέρα. Μεγάλο διπλό για τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο όπου λογικά τώρα δεν αυτοκτονεί άλλα η νίκη του είναι αστεία στο 1,15 για Ευρωλίγκα. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε σοβαρά με την αναμέτρηση αν και για την περιέργεια θα έβαζα λίγα στο +9,5 του Αστέρα. Μετά το 0 στα 19 τρίποντα με την Ζαλγκίρις λογικά θα είναι πιο εύστοχος περιφερειακά και ίσως να μείνει κοντά στο σκορ ως το τέλος.


Καλός εμφύλιος στην Βιτόρια ανάμεσα στην Λαμποράλ και την Μάλαγα. Κομπλέ η Μάλαγα και σχεδόν κομπλέ η Λαμποράλ που δεν μας διευκρινίζει ποιοι είναι καλά και ποιοι όχι. Απλά αναφέρεται πως κάποιοι δεν είναι 100% έτοιμοι. Εγώ συμπεραίνω πως είναι κομπλέ η ομάδα άλλα μέσα στο παιχνίδι θα φανεί ποιοι μπορούν να τα δώσουν όλα και ποιοι πρέπει να κάτσουν στον πάγκο περισσότερο. Μία Λαμποράλ που έστρωσε επιτέλους και ειδικά εντός έδρας είναι καταιγιστική. Προ ημερών για το πρωτάθλημα στην έδρα της Μάλαγα είχαμε νίκη των ανδαλουσιανών με +2 στο τέλος. Για το πρωτάθλημα πάλι στον πρώτο γύρο είχαμε πάλι νίκη της Μάλαγα στην Βιτόρια εύκολη άλλα τότε η Λαμποράλ ήταν ένα χάλι μαύρο με τον Κρέσπι να μην ξέρει ποιος κάνει τι μέσα στην ομάδα. Διαφορετικοί οι στόχοι των ομάδων με την Μάλαγα να στρέφεται 100% στο πρωτάθλημα και έπειτα στο κύπελλο Ισπανίας. H Λαμποράλ αντίθετα θέλει να το παλέψει στην Ευρωλίγκα μιας και το κακό της ξεκίνημα την έχει θέσει εκτός κυπέλλου στην Ισπανία και αρκετά πίσω στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Πάμε με την νίκη της Λαμποράλ στο 1,40. Είναι καλό σημείο και όλα δείχνουν πως δεν θα χαλάσει.


Πάμε και στον τούρκικο εμφύλιο τέλος ανάμεσα σε Εφές και Ουλκέρ. Στο πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής και με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κομπλέ οι ομάδες και για το πρωτάθλημα φέτος στο ίδιο γήπεδο είχαμε πάρτι της Εφές με +18. Χοτ αμφότερες οι ομάδες με την Ουλκέρ να παίζει καλύτερα στα εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα ως τώρα ενώ εντός έκανε την πρώτη της νίκη με την Λαμποράλ με 1π. και πολύ ζόρι. Η Εφές είχε μία μίνι «κοιλιά» άλλα την ξεπέρασε με την εμφατική νίκη επί του Ολυμπιακού ενώ με το μεγάλο διπλό στο Μιλάνο στην ουσία ξεκαθάρισε ποιοι πάνε για πρόκριση στον όμιλο και ποιοι μένουν εκτός (πλην απροόπτου βέβαια γιατί έχουμε έναν γύρο ακόμα). Σωστό το +2,5 υπέρ της Ουλκέρ. Λογικά δεν χάνει πάλι εύκολα και μάλλον πάμε για καλό θρίλερ οπότε η παράταση είναι πολύ πιθανή. Δεν αποκλείω να έχουμε διπλό τώρα και διπλό επίσης στον δεύτερο γύρο. Το βασικό στοίχημα θα είναι στο live καθώς οι ομάδες έχουν ξεσπάσματα και μπορεί να βρούμε καλές τιμές. Αρχικά θα κινηθούμε με τις ανατροπές εκατέρωθεν από 1 σε 2 και από 2 σε 1.


Προσέχουμε πως δύο μόνο νίκες είναι δελεαστικές. Το 1,50 του Ολυμπιακού και το 1,40 της Λαμποράλ. Το ματς της Εφές πάει παντού ενώ οι υπόλοιπες νίκες είναι του 1,10 και δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Από τις δύο αυτές προτιμώ αυτή της Λαμποράλ. Άρα αυτόματα φοβάμαι για σπάσιμο τον Ολυμπιακό.


Επομένως δύσκολη αγωνιστική με λίγες επιλογές. Πάμε με ΝΙΖΝΙ (+5,5)- ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΝΙΚΗ  1,40 και μετά ΑΛΜΠΑ (+10,5) και για την περιέργεια σε μονά ΤΣΣΚΑ (-17,5)- ΑΣΤΕΡΑΣ (+9,5).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


733. (+5,5) ΝΙΖΝΙ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1
735. ΜΑΚΑΜΠΙ- ΑΛΜΠΑ (+10,5)   2


**ΜΙΚΡΟ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ ΑΣΤΕΡΑΣ (+9,5) ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΥΑΔΑ ΜΟΝΟ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΝΙΖΝΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1  ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΝΙΖΝΙ
ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΜΑΛΑΓΑ  1  ΝΙΚΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ  1,40.


**ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΑΛΜΠΑ (+10,5) ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ.


**ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΣ- ΟΥΛΚΕΡ



***ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΣ- ΟΥΛΚΕΡ ΑΠΟ 1 ΣΕ 2 ΚΑΙ ΑΠΟ 2 ΣΕ 1.


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου