Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο νόμος του ΣΕΦ (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Πήγε στράφι η πολύ ωραία προσέγγιση στο ματς της Ζενίτ με την Νίμπουργκ χθες. Όπου κύλησε όπως περίμενα να κυλήσει (και πάλι όχι τόσο εύκολα). Πήγε στράφι καθώς η Μπεσίκτας στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν για μπάτσες. Είναι το πιο κόσμιο που μπορώ να πω και πάλι είμαι ήρεμος. Χθες δεν ήμουν. Έχασε και η Σαραγόσα στην παράταση. Το κερασάκι στην τούρτα που λέμε…


Από τις αναλύσεις προέκυπταν και άλλα σημεία βέβαια άλλα στέκομαι σε αυτά των προτάσεων. Σήμερα είναι Πέμπτη και παραδοσιακά πάμε να δούμε την Ευρωλίγκα. Μία αγωνιστική που έχει αρκετά σημαντικά ματς και φυσικά την παράσταση κλέβει ο αγώνας στο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ.


Ξεκίνημα από την Πόλη όπου η Γαλατά υποδέχεται την Μακάμπι. Και το χάντικαπ της Γαλατά παίρνει την ανηφόρα με +6,5 στον ΟΠΑΠ και +7,5 διαδικτυακά λόγω του ότι ο πολύς Αρόγιο τραυματίστηκε στο χθεσινό διπλό προπόνησης και η συμμετόχη του θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή. Με πιο πιθανό να μην παίξει άλλα οι τούρκοι δεν ξεχνάμε πως είναι μάστορες στην παραπληροφόρηση οπότε αν τον δούμε στο παρκέ προσωπικά δεν θα μου προξενήσει έκπληξη. Αγωνιστικά η Γαλατά εντός έδρας θα παλέψει και βοηθά το μομέντουμ καθώς έρχεται από δύο καλές ήττες με Άλμπα εντός και Παναθηναϊκό εκτός. Δύσκολο έργο πάντως αν τελικά δεν αγωνιστεί και ο Αρόγιο. Η Μακάμπι είναι χοτ. Φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλου και είναι λογικά μεγάλο φαβορί. Πάντως νίκη Μακάμπι δεν είχα σκοπό να παίξω ούτε πριν την πτώση. Το παιχνίδι είναι πονηρό και η Γαλατά φέρεται περίεργα φέτος σε μία χρονιά που περνά από σαράντα κύματα. Πλην Αρόγιο κομπλέ είναι οι ομάδες και στοιχηματικά πάω σε μονό αποδεκτό με το +7,5 της Γαλατά σε ένα μπετ περιέργειας.


Στο Βελιγράδι ο Αστέρας υποδέχεται την Ζαλγκίρις. Εκτός ο Γιόβιτς για τους σέρβους μάλλον ενώ οι λιθουανοί είναι κομπλέ. Ο Αστέρας είχε στο πρόγραμμα να πάρει τρία παιχνίδια εντός. Με Γαλατά, με Άλμπα και Ζαλγκίρις. Με την Γαλατά έχασε λόγω καταστάσεων και άγχους. Με την Άλμπα δεν είχε πρόβλημα. Μένει η Ζαλγκίρις. Σε ένα δύσκολο μομέντουμ όμως καθώς μιλάμε για δεύτερο συνεχόμενο εντός δικό του και δεύτερο κολλητό εκτός της Ζαλγκίρις μετά την εύκολη ήττα με την Μπαρτσελόνα. Σε συνδυασμό με το πονηρό χάντικαπ 7,5 δεν θέλω να μπλέξω στα χάντικαπ. Παρόλο που η Ζαλγκίρις εκτός έδρας δεν είναι κάτι σπουδαίο και ο Αστέρας εντός είναι δυνατός. Όλα αγνά και αθώα δείχνουν καλό άσσο και με -7,5 εν ολίγοις άλλα προβληματίζομαι. Θα κρατήσω μόνο την χαμηλή νίκη του Αστέρα στο 1,25. Εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει και ελπίζω εύκολα για να βολέψει και αυτούς που θα πάνε με το -7,5. Πολύ πονηρό χάντικαπ πάντως.


 Το παιχνίδι της αγωνιστικής στο ΣΕΦ με sold out και βράβευση Χάινς. Σε ένα μεγάλο  crush test και για τις δύο ομάδες και απειλείται σοβαρά το αήττητο της ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα. Ερωτηματικό οι Καββαδάς και Παπαπέτρου. Εκτός ο Αγραβάνης. Άλλα όλοι είναι «μπακαπάκια». Συνεπώς κομπλέ ο Ολυμπιακός από βασικά στελέχη. Εκτός ο μακροχρόνιος Χριάπα για την ΤΣΣΚΑ και ο Τζάκσον. Μέσα ο Γουϊμς άλλα ελαφρώς ανέτοιμος καθώς επιστρέφει από τραυματισμό. Αγωνιστικά μιλάμε για ένα σπουδαίο παιχνίδι στο οποίο μπορεί να κερδίσει τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΤΣΣΚΑ. Με βολεύει πολύ η ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές άλλα με χαλάει η ήττα της ΤΣΣΚΑ από την Κούμπαν (και μάλιστα εντός) για την vtb . Αν δεν είχε χάσει θα είχα Ολυμπιακό στο +2,5 max bet. Τώρα πάλι πάω με τον άσσο άλλα προσεκτικά καθώς η ήττα της ΤΣΣΚΑ από την Κούμπαν δηλώνει αυτόματα πως το μυαλό των ρώσων εδώ και μια βδομάδα είναι κολλημένο στο σημερινό παιχνίδι όπου με νίκη καθαρίζουν την πρωτιά (θα έχουν κερδίσει Ουλκέρ- Εφές- Ολυμπιακό εκτός έδρας!!!) και ταυτόχρονα θα στείλουν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την συνέχεια.  Στοιχηματικά το έγραψα και χθες, πάω με τον άσσο του Ολυμπιακού στο +2,5. Και +1,5 διαδικτυακά πάλι με τον άσσο είμαι. Εκτιμώ πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει έστω με 1π. και φυσικά παίζουμε παράταση και ανατροπές εδώ μιας και είναι όλα πιθανά. Καλό και το Live.


Πάμε και στο κλάσικο της Ισπανίας ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Που είναι το δεύτερο σούπερ παιχνίδι της αγωνιστικής. Λογικά μέσα ο Ναβάρο που «ψοφάει» για τέτοια ματς, Κατά τα άλλα χωρίς απουσίες οι ομάδες πλην μακροχρόνιων που δεν επηρεάζουν. Για το πρωτάθλημα προ μηνός περίπου στην Βαρκελώνη νίκη για Μπαρτσελόνα με +8. Για το σούπερ καπ φέτος περίπατος της Ρεάλ με +21. Μία Ρεάλ που έχασε από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Ένα παιχνίδι που φαινομενικά έλεγχε. Την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα έκανε προπόνηση με την Ζαλγκίρις άλλα ακόμα πληρώνει το κακό της ξεκίνημα και είναι πίσω στην βαθμολογία κατά μία νίκη από την Ρεάλ. Ανανέωσε ο Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα. Στοιχηματικά το παιχνίδι είναι μεγάλο ντέρμπι άλλα με ορθό φαβορί την Μαδρίτη. Που μετά την ήττα από την Μακάμπι δύσκολα θα χάσει εκ νέου πιστεύω άρα ψιλολογικό το 1,45 της νίκης της. Δεν μπορεί να το δώσει και παραπάνω μιας και θα αποτελούσε ευκαιρία του στυλ « το παίζω και ας χάσω». Έτσι όπως δίνεται είτε κάποιος πάρει το 1,45 καλώς το παίρνει, είτε πάρει το +5,5 της Μπαρτσελόνα πάλι καλώς το παίρνει μιας και περιμένω θριλεράκι με νικητή της Ρεάλ. Δηλαδή καλό είναι και νίκη Ρεάλ 1-5 πόντους εδώ πέρα όπως και η παράταση άλλα και οι ανατροπές επίσης. Στην ουσία είναι της ίδιας κατηγορίας με το Ολυμπιακός- ΤΣΣΚΑ. Δεν μπορούμε να ξεγράψουμε την Μπαρτσελόνα σε ένα ελ κλάσικο και δεν υπάρχει και λόγος. Επομένως απλή νίκη Ρεάλ και μετά τα ειδικά όπως τα λέω παραπάνω.


Πάμε και στην Παρασκευή.


Στην Πόλη η Ουλκέρ φιλοξενεί την Λαμποράλ και είναι σούπερ φαβορί χωρίς λόγο πάντως μιας και εντός έδρας ακόμα δεν έχει νίκη. Θα μου πείτε είχε δύσκολα ματς εντός έδρας. Συμφωνώ. Άλλα προσωπικά φοβάμαι να παίζω άσσο με -8,5 ή -9,5. Και ας είναι χάλι μαύρο η Λαμποράλ εκτός έδρας. Με τις τελευταίες τις προσθαφαιρέσεις οι ισπανοί βρίσκουν ταυτότητα και το ματς στο χάντικαπ είναι προς αποφυγή. Τώρα από τις δύο χαμηλές νίκες δηλαδή του Αστέρα και της Ουλκέρ θα επέλεγα αυτή του Αστέρα. Κομπλέ οι ομάδες να πούμε. Επιστρέφει και ο Χίκμαν για την Ουλκέρ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Ίσως μόνο Live εδώ να αξίζει να ασχοληθούμε.


Στο Βερολίνο καλό ματς με τον Παναθηναϊκό να θέλει την νίκη που είναι βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, νίκη που θέλει και η Άλμπα για να συνεχίσει να ελπίζει βάσιμα. Εκτός ο Παππάς για τους αθηναίους  και οι μακροχρόνιοι δύο της Άλμπα που δεν επηρεάζουν.  Μία Άλμπα που κέρδισε εντός την Μπαρτσελόνα άλλα έχασε από την Ρεάλ. Μιλάμε πάντως για μία δυνατή έδρα και μία στρωμένη ομάδα από τον Ομπράντοβιτς άσχετα αν έχασε με κάτω τα χέρια στο Βελιγράδι. Εκεί λίγο και ο Ομπράντοβιτς δεν πίεσε τα «αδέρφια». Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα έδρας φέτος. Εκτός έδρας κάνει προσπάθειες (όπως με την Μπαρτσελόνα) άλλα γενικά δεν πείθει. Βέβαια η λογική λέει πως ως Παναθηναϊκός θα κάνει και ένα διπλό εκτός έδρας . Απλά δεν νομίζω πως θα είναι στην Άλμπα. Ειδικά όταν τα επόμενα δύο της Άλμπα είναι εκτός έδρας με Μακάμπι και Μπαρτσελόνα! Τέλος πάντων δύσκολο ματς και ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα απλά λόγω διασυρμού της Άλμπα στο Βελιγράδι και λόγω του δύσκολου προγράμματος που έρχεται πάω με τον άσσο στο +2,5.


Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την Νίζνι και εν τάχει εδώ δεν θα ακουμπήσω την αναμέτρηση. Υπάρχει η λογική ότι μία νίκη θα κάνει κάποτε η Μάλαγα και ο αντίπαλος ως μέγεθος βολεύει. Άλλα, πρώτον η Μάλαγα ξεκάθαρα πλέον ενδιαφέρεται μόνο για το πρωτάθλημα εκεί όπου ονειρεύεται ακόμα και τίτλο. Δεύτερον η Νίζνι έχει κάνει ουκ ολίγες εκπλήξεις φέτος οπότε εγώ νίκη Μάλαγα στο 1,45 δεν παίζω ποτέ! Απέχουμε.


Τέλος στο Μιλάνο έχουμε ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε Μιλάνο και Εφές, Κομπλέ οι ομάδες και η νίκη της Εφές ίσως αποδειχθεί καλό τυράκι. Η Μιλάνο δεν είναι σταθερή και φυσικά δεν πείθει. Διασύρθηκε στην Βιτόρια με την Λαμποράλ και νωρίτερα εντός η Ουλκέρ την κέρδισε εύκολα. Την ίδια ώρα η Εφές κέρδιζε με εμφατικό τρόπο τον Ολυμπιακό και πλέον δείχνει σε ανοδική πορεία. Και μέσα σε όλα αυτά η νίκη της Εφές είναι 1,70 στον ΟΠΑΠ και 1,60 στο διαδίκτυο. Και ρωτώ. Αφού υπάρχει διαφορά ποιότητας και αφού η Μιλάνο είναι ανίκανη στο Τοπ 16 ως προς τι το 1,70 της Εφές;;; Δώρο;;; Έχουμε γιορτές; Μπορεί να βγει δεν ξέρω. Μπάσκετ είναι. Άλλα αν έπαιζα κάτι θα προτιμούσα ένα μπετ περιέργειας στο +3,5 της Μιλάνο διαδικτυακά και όχι νίκη Εφές.


Συνεπώς έχουμε πολλές νίκες αυτή την φορά και να δούμε που θα είναι το σπάσιμο. Στα ίσια ο Ολυμπιακός και τον βγάζουμε. Από τα υπόλοιπα σχεδόν ίδιες τιμές πλέον Αστέρας-Μακάμπι- Ουλκέρ και ήδη φοβάμαι Μακάμπι και Ουλκέρ με περισσότερο την Μακάμπι. Και από δελεαστικές νίκες έχουμε Ρεάλ- Μάλαγα-Παναθηναϊκός και Εφές. Εγώ πιστεύω πως περνά της Ρεάλ και οι άλλες τρεις είναι υπό σκέψη. Αν περνά και η Ουλκέρ και η Μακάμπι τότε πολύ πιθανό να έχουμε και διπλό σπάσιμο πχ σε Εφές και Παναθηναϊκό. Προσοχή στις απλές σας νίκες. Θέλει καλή χημεία.


Επομένως πάμε με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (+2,5) και ΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ  1.90- ΓΑΛΑΤΑ (+7,5) ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΝΙΚΗ  1,25 ΡΕΑΛ ΝΙΚΗ 1,45- ΑΛΜΠΑ (+2,5)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


735. (+2,5) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΤΣΣΚΑ   1
742. (+2,5) ΑΛΜΠΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1


**ΚΑΙ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ


053-311 ΡΕΑΛ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ     ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  1


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΤΣΣΚΑ    1   ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1,90
ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ  1  ΝΙΚΗ ΑΣΤΕΡΑΣ   1,25


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΡΕΑΛ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  1   ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ
ΑΛΜΠΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1   ΜΕ 2,5Π. ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ


**ΕΙΔΙΚΑ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗ 1-5 ΠΟΝΤΟΥΣ   4,25
ΡΕΑΛ  ΝΙΚΗ 1-5 ΠΟΝΤΟΥΣ   4,25


ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ 2 ΣΕ 1 ΚΑΙ ΑΠΟ 1 ΣΕ 2 ΣΕ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ- ΤΣΣΚΑ
ΡΕΑΛ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ




ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ- ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΑΛΜΠΑ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου