Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Θα κάτσει να χάσει; (Αναλύσεις- Προτάσεις Eurocup)



Δεν ήταν καλό το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Αν εξαιρέσω τις νίκες για Μιλάνο- Μάλαγα- Γαλατά και τα χάντικαπ για Εστού και Σεβίλλη όλα τα υπόλοιπα σημεία ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Φυσικά δεν είχαν τύχη και οι προτάσεις μας οπότε είχαμε έναν χορταστικό κουβά όλο δικό μας. Σήμερα είναι Τετάρτη και παραδοσιακά θα πάμε να δούμε το Eurocup. Που φτάνει προς το τέλος του στην φάση των 32 και ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο. Η Μπάγερν πάντως ήδη βρίσκεται στην επόμενη φάση με την χθεσινή της νίκη.


Ξεκίνημα από το Καζάν όπου η Ούνιξ έχει την έδρα άλλα δεν είναι σταθερή ομάδα φέτος. Στην Γαλλία είχε χάσει με 11π. και υποδέχεται ένα Στρασβούργο που έχει πρώτη προτεραιότητα το πρωτάθλημα όπου τα έδωσε όλα με την Ντιζόν και κέρδισε δύσκολα το Σάββατο σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Συνεπώς από την μία έχουμε την Ούνιξ που λογικά θα προκριθεί ή τώρα ή την επόμενη αγωνιστική και από την άλλη έχουμε το πάντα πονηρό Στρασβούργο το οποίο όμως έχει άλλες προτεραιότητες και σίγουρα υπάρχει μία μικρή κούραση από την υπερπροσπάθεια στην καλή έδρα της Ντιζόν. Απέχουμε.


Στο Βολγκογκραντ η τοπική ομάδα (Κόκκινος Οκτώβρης) υποδέχεται την Ρόμα σε ένα πονηρό ματς. Οι ρώσοι ενισχύθηκαν με τον Πέρκινς στα γκαρντ και δείχνουν να στρώνουν πάλι μετά την μίνι «κοιλιά» τους. Πάντως δεν είναι ομάδα που θα εμπιστευόμουν εντός έδρας. Η Ρόμα είναι ομάδα μέρας και ήδη  ντεφορμέ έχει 3 συνεχόμενες ήττες. Η τελευταία μάλιστα εντός με την Βενέτσια ήταν χωρίς μάχη. Η λογική λέει πως η Βολγκογκραντ κερδίζει άλλα με ένα τέτοιο πονηρό χάντικαπ εγώ δεν ακουμπάω την αναμέτρηση.


Μένουμε στην Ρωσία όπου η Κίμκι υποδέχεται  την Καντού. Στην Ιταλία η Καντού είχε κάνει πάρτι ενώ η Κίμκι έχασε εύκολα και από την Άβτοντορ για την vtb λίγκα την Κυριακή. Τέλος και ο γάλλος ο Λόβερν. Γενικά η ομάδα δεν βγάζει υγεία τελευταία αν και έχει αξιοζήλευτο ρόστερ. Πάντως αν πει να ξεσπάσει άνετα καλύπτει το -14,5 της Καντού. Δεν μπλέκουμε. Είναι μπερδεμένη η Κίμκι.


Ξανά Ρωσία και στην Αγία Πετρούπολη τώρα όπου η Ζενίτ υποδέχεται την Νίμπουργκ. Για την vtb είχαμε νίκη της Ζενίτ με +4. Για τον πρώτο γύρο του Eurocup στην Τσεχία είχαμε νίκη πάλι της Ζενίτ με +12. Θα τριτώσει το κακό για την Νίμπουργκ; Και διπλό της Ζενίτ στο Κρασνογιαρκ με την Ενισέι σε ένα παιχνίδι που κατέβηκε μισή στην κυριολεξία λόγω ίωσης που χτύπησε το ρόστερ άλλα κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι στην παράταση. Ένα παιχνίδι που ζήτησε να αναβληθεί άλλα η vtb δεν έκανε δεκτό το αίτημα. Συνεπώς σούπερ ψυχολογία για την μεγάλη νίκη όπως ήρθε άλλα και κούραση καθώς οι Χοτζ, Μπορόβνιακ, Κάμερον και Βικχρόφ έπαιξαν κοντά 40 λεπτά και οι πρώτοι 3 είναι πενταδάτοι παίχτες που λογικά πρέπει να «τραβήξουν κουπί» και σήμερα με την Νίμπουργκ. Οι τσέχοι στον αντίποδα, βαθμολογικά καίγονται περισσότερο. Θέλουν και νίκη με +13 άλλα αυτό είναι δύσκολο. Είναι πάντως σε άνοδο. Για να μην κουράζω άλλο πάμε με το +6,5 της Νίμπουργκ καθώς εκτιμώ πως δεν θα καλυφθεί. Δεν αποκλείω ξερή νίκη Νίμπουργκ στο 2,80 περίπου.


Αφήνουμε το ματς της Κούμπαν καθώς είναι θέμα διάθεσης η διαφορά. Το αξιοσημείωτο με την Κούμπαν πάντως και την καλή δουλειά που γίνεται εκεί είναι πως στην vtb είναι η μόνη ομάδα που κέρδισε την ΤΣΣΚΑ και μάλιστα εντός- εκτός!!! Οπότε καταλαβαίνετε  αν έχει κέφια κερδίζει την Πλοϊέστι με όσο θέλει.


Αφήνουμε την Μπάνβιτ που εντός έδρας με την μέτρια Μπουντούσνοστ φέτος κερδίζει λογικά. Απλά δεν αξίζει να μπλέξουμε με ένα χάντικαπ των 9-10 πόντων.


Πάμε στην Σμύρνη για τον τούρκικο εμφύλιο ανάμεσα σε Καρσίγιακα και Μπεσίκτας. Φέτος για το κύπελλο νίκη Μπεσίκτας με +5. Για το Eurocup στην Πόλη είχαμε πάρτι της Καρσίγιακα με +28. Παιχνίδι με ιδιαιτερότητα και ίσως μικρό παρασκήνιο. Εξηγώ. Η Καρσίγιακα είναι χοτ με ένα 8 στα 8 και φυσικά έχει προκριθεί στην επόμενη φάση. Η Μπεσίκτας δεν έπαιζε καλά άλλα με ένα 2 στα 2 απέναντι στην Νεπτούνας ελπίζει σοβαρά σε πρόκριση. Στην ουσία έχει την ισοβαθμία με την Νεπτούνας και με νίκη σήμερα, εφ’ όσον έχει την Παρί εντός τελευταία αγωνιστική, μπορούμε να πούμε πως έχει προκριθεί κατά 90%. Καρσίγιακα και Μπεσίκτας δεν έχουν κακές σχέσεις και όλα δείχνουν πως το διπλό είναι μια σωστή επιλογή. Γι αυτό και διαδικτυακά ήδη πέφτει από +6,5 σε +4,5. Λογικό. Στοιχηματικά τα αποφεύγω τέτοια ματς γιατί αρκετές φορές ο φαινομενικά αδιάφορος έχει κερδίσει και μάλιστα εύκολα τον φαινομενικά ενδιαφερόμενο. Απλά είναι τούρκοι. Και χωρίς το παρασκήνιο εγώ πάλι διπλό θα έπαιζα καθώς η Μπεσίκτας και αγωνιστικά καθαρά μπορεί διπλό στην Σμύρνη. Συνεπώς κρατάω το διπλό για Μπεσίκτας και την νίκη της στο 2,40.


Αφήνουμε την Μπάμπεργκ που είναι αξιόλογη εντός έδρας και δεν θέλω να την κοντράρω. Αν και η Ολίμπια εκτός έδρας έδειξε και με την Μπάγερν πως όταν έχουμε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι δεν διασύρεται.


Αφήνουμε και το ματς στην Πολωνία καθώς μιλάμε για δύο ομάδες έδρας περισσότερο άλλα σε ένα ανοιχτό ματς και σωστά δίνεται σχεδόν στα ίσια.


Αφήνουμε και το παιχνίδι της Λιμόζ καθώς οι θεσσαλονικείς λογικά θα έχουν το μυαλό στο μεγάλο κλάσικο της πόλης που τώρα μεταφέρεται στην έδρα τους. Και η Λιμόζ είναι στα κάτω της. Αν ήταν σε καλή κατάσταση θα έπαιζα διπλό άλλα τώρα όλα είναι πιθανά.


Αφήνουμε και το ματς της Οστάνδης με την Σεβίλλη. Σας έγραφα για τον Καζίμιρο που ανέλαβε την Σεβίλλη και είχαμε νίκη με την Βαλένθια με το καλημέρα. Λογικά θα δώσει άλλο αέρα στην ισπανική ομάδα άλλα δεν παίζω διπλό με χάντικαπ καθώς η Σεβίλλη ήδη έχει στρέψει όλο το βάρος στην Ισπανία όπου και έχει μείνει στις τελευταίες θέσεις. Και ξέρει πως στο Eurocup με τόσα μεγαθήρια η υπόθεση είναι χαμένος χρόνος.


Αφήνουμε και την αλλοπρόσαλλή Παρί που υποδέχεται την Νεπτούνας. Οι λιθουανοί δεν μπορούν εκτός άλλα και η Παρί είναι ο ορισμός της ομάδας μέρας. Και ουσιαστικά αν έχουμε νωρίτερα νίκη της Μπεσίκτας το παιχνίδι δεν παρουσιάζει σοβαρό ενδιαφέρον καθώς θα ενδιαφέρεται μόνο η Παρί η οποία όμως θα πρέπει να βγάλει διπλό στην Πόλη τελευταία αγωνιστική. Πολύ δύσκολο αν και όχι αδύνατο.


Η Σαραγόσα παίζει τρίτο συνεχόμενο ματς εντός έδρας και έχει χάσει τα δύο προηγούμενα με Βολγκογραντ και Κανάριας. Και σερί 4 συνολικά. Η Τσεντεβίτα είναι πρώτη στον όμιλο άλλα πάντα είναι καλύτερη εντός. Η έδρα, το μικρό must win που προκύπτει και το μομέντουμ είναι με την Σαραγόσα. Ελπίζω να μην μας προδώσει. Νίκη στο 1,40.


Αφήνουμε το Νανσί- Βαλένθια. Αμφότερες οι ομάδες είναι ομάδες έδρας απλά η Βαλένθια έρχεται από ήττα με την Σεβίλλη και αν πει να παίξει σοβαρά καλύπτει το -6,5. Απέχουμε.


Τέλος, λογικά κερδίζουν και τα Γκραν εντός της Σάσσαρι στο νησιώτικο ντέρμπι Ιταλίας- Ισπανίας. Σωστό το χάντικαπ καθώς τα Γκραν θέλουν και μία καλή νίκη ψυχολογίας άλλα προσωπικά θα απέχω.


Επομένως πολλά παιχνίδια άλλα πάμε με βασικά ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (+5,5)- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (+6,5) και μετά ότι σας άρεσε από την ανάλυση το κρατάτε. Πάμε και με την απλή νίκη της Σαραγόσα στο 1,40.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


710. ΖΕΝΙΤ- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (+6,5)    2
713. ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (+5,5)    2
735. (+2,5) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΤΣΣΚΑ      1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΣΑΡΑΓΟΣΑ- ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ  1   ΝΙΚΗ ΣΑΡΑΓΟΣΑ  1,40
ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ- ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ   2   ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ



ΚΑΙ ΔΥΑΔΑ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ- ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ   6,50-7,00 ΜΟΝΑΔΕΣ


Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου