Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Λίγα και καλά (Αναλύσεις - Προτάσεις Σαββατοκύριακο)



Δεν έγινε κανένα ταμείο στην Ευρωλίγκα. Και αυτό γιατί η Νίζνι ήταν και στις δύο προτάσεις. Μία Νίζνι που μέχρι και το 39’ πλήρωνε ενώ είναι πλασματική διαφορά του τελικού σκορ. Το σημείο χάθηκε με το  λάθος του Κίνσεϊ. Στις βολές παίζαμε από τους 4 στους 6 πόντους. Στην τελευταία επίθεση δεν σκόραρε η Νίζνι και τέλος. Η προσέγγιση της αγωνιστικής πάντως ήταν εξαιρετική καθώς πέρασαν η Άλμπα, η ΤΣΣΚΑ, ο Ερ. Αστέρας, η Λαμποράλ και το under στο Μπαρτσελόνα- Γαλατά άλλα και το over στο Νίζνι- Ολυμπιακός. Εν ολίγοις με 4 στα 5 σημεία συν δύο ειδικά πόντων είναι άδικο να μην πληρωθούμε. Άλλα έτσι έχουν τα πράγματα.


Σήμερα θα δούμε τα εγχώρια πρωταθλήματα στα οποία υπάρχει ενδιαφέρον. Ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί αυτή την φορά.


Ξεκίνημα από την Ελλάδα όπου κρατάω το χάντικαπ της Ελευσίνας και το  χάντικαπ της ΑΕΚ. Η Ελευσίνα συμπλήρωσε 5 σερί ήττες και ειδικά αυτή με τον Απόλλωνα εντός πόνεσε γιατί ήταν με τρίποντο στο μηδέν. Η Κηφισιά δεν είναι η περσινή καλή ομάδα και ακόμα δεν πείθει πως θα κάνει περίπατο στο συγκεκριμένο ματς. Πάω με το διπλό καθώς η Ελευσίνα σίγουρα θα παλέψει όσο μπορεί και το +7,5 ΟΠΑΠ ή +8,5 διαδικτυακά με καλύπτει.


Η ΑΕΚ ενισχύεται συνέχεια και χτίζει καλή ομάδα. Ο κόσμος έχει ενθουσιασμό και λογικά στο ΟΑΚΑ θα έχει λαό στο σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κέρδισαν τον Αστέρα και η αλήθεια είναι πως το μυαλό είναι στην Ευρωλίγκα περισσότερο. Άλλα εδώ θα παίξουν καλά γιατί είναι ένα ματς με την ΑΕΚ. Εκτιμώ πως θα το παλέψει η ΑΕΚ και το χάντικαπ +7,5 που βρίσκω μου αρέσει.


Από τα υπόλοιπα, όλα ανοιχτά στο Απόλλων – Άρης και βάζουμε 5 ευρώ στην παράταση στον ΟΠΑΠ. Το Ρέθυμνο λογικά επιστρέφει στις νίκες και αν σετάρουμε το παιχνίδι με αυτό της Κηφισιάς μάλλον πάμε για άσσο με χάντικαπ το Ρέθυμνο. Ο Κόροιβος είναι ομάδα έδρας και την νίκη που ήθελε με τα Τρίκαλα την πήρε.


Πολύ πονηρό το Τρίκαλα- Πανιώνιος καθώς η λογική λέει πως τα Τρίκαλα με την έδρα κερδίζουν απλά μοιάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή η νίκη τους. Μακάρι να βγει. Προσωπικά δεν θα ακουμπήσω. Αυτά από Ελλάδα.


Την Γαλλία την βάζω στο «ψυγείο» γιατί δεν έχει να πιαστούμε από κάπου πλέον με τόσα περίεργα αποτελέσματα τις προηγούμενες αγωνιστικές. Απλά λογικά Λιμόζ και Ορλεάν κερδίζουν. Η Λιμόζ δεν μπορεί να χάσει εκ νέου γιατί έχει ήδη μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Και παίζει εντός με την Χάβρη. Σέβομαι την Χάβρη άλλα θα πρέπει να είναι «κωθώνια» οι της Λιμόζ για να χάσουν. Η Ορλεάν με νέο προπονητή (τον παλιό της Βιλερμπάν) έφτασε να δίνει τελικό παραμονής με την Μπουλόν. Αν δεν ήταν τόσο χάλι η Μπουλόν δεν θα το ανέφερα καν. Απλά εντός έδρας, με νέο προπονητή και απέναντι στην χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος νομίζω πως θα κερδίσει η Ορλεάν. Τα σημεία δεν θα τα έχω σε προτάσεις. Η Γαλλία αν δεν στρώσει δεν θα μπαίνει σε προτάσεις.


Στην Γερμανία μέτρια αγωνιστική με λίγες επιλογές. Πρόωρος τελικός ανάμεσα σε Κραϊλσχάϊμ- Τούμπιγκεν και πάω με τον άσσο στον +1,5 άλλα σε μονό αποδεκτό διαδικτυακά μιας και αυτά τα «τελευταία χαρτιά» έχουν άλλη βαρύτητα όταν τα παίζει μία έμπειρη ομάδα και άλλη όταν τα παίζει μία μικρούλα νεοφώτιστη. Που και στην τελική κάποιος πρέπει και να πέσει. Κρατάω το διπλό της Γκέτινγκεν. Σας έγραφα την προηγούμενη βδομάδα πως η Γκέτινγκεν παίζει καλύτερα εκτός έδρας, έχει καλή πορεία ως τώρα και γενικά χωρίς άγχος έχει κάνει καλές ζημιές σε μεγαλύτερα μεγέθη από αυτήν. Το προηγούμενο Σάββατο παίξαμε Χάγκεν διπλό μέσα στην Γκέτινγκεν και δικαιωθήκαμε απόλυτα. Τώρα παίζουμε διπλό Γκέτινγκεν μέσα στην Βόννη καθώς είναι καλό χάντικαπ το +9,5 ή +10,5 διαδικτυακά και η Βόννη εφ’ όσον έρχεται από διπλό με την Άρτλαντ βοηθάει με τον τρόπο της στο να μην κάνει περίπατο σήμερα. Όπως το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον.


Στην Ιταλία έχουμε περίεργη αγωνιστική και ίσως πάλι «ομορφιές». Καταρχήν κρατάω μόνο Τρέντο στον άσσο. Η οποία είναι ομάδα έδρας και έρχεται από 4 σερί ήττες. Καλή περίπτωση για Ιταλία. Την Κυριακή έχουμε κάτι χάντικαπ που δεν έχουν λογική και είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθούν τα παιχνίδια. Στέκομαι σε δύο ματς. Βαρέζε- Βενέτσια και Πέζαρο- Ρετζιάνα. Πήρα λίγο κλίμα από τους «συναδέλφους» μπασκετικούς. Όλοι ή σχεδόν όλοι δίνουν δυάδα νίκες Βενέτσια- Ρετζιάνα ενώ όσοι απευθύνονται σε ΟΠΑΠ δίνουν δύο διπλά με -3,5 και -5,5. Η αιτιολογία η κλασική προφανέστατη. Ότι τόσο η Βενέτσια, όσο και η Ρετζιάνα είναι κατά πολύ ανώτερες από τις αντιπάλους τους που παραπαίουν (ορθά) και φυσικά τα line είναι πολύ χαμηλά και μπορούν να τα καλύψουν. Καταρχήν να πω, μακάρι να τα καλύψουν για να πληρωθεί ο κόσμος που ακολουθεί τους «συναδέλφους». Τώρα να θέσω μία ερώτηση στα παιδιά. Γιατί να μας δίνει 1,60x1,40 ο μπουκ την τόσο προφανή δυάδα; Ή κοντά 3 απόδοση αν βάλουμε και τα χάντικαπ; Χαζός δεν είναι το έχει αποδείξει. Το γεγονός να στήνει φάκα παίζει; Εγώ λέω ναι. Όσοι παρακολουθούμε Ιταλία έχουμε δει τα απίστευτα και φέτος. Να σας θυμίσω το εύκολο διπλό της «υποβιβασμένης» για κάποιους Καζέρτα στο Μπρίντιζι; Για να το κλείσω να μην κουράζω. Στην φετινή Ιταλία και μόνο που μας δίνει σε τέτοιες τιμές Βενέτσια και Ρετζιανα με τις τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος είναι αυτόματα πονηρό. Επαναλαμβάνω, μακάρι να βγουν τα σημεία άλλα όποιος τα βάλει έχει παίξει αυτόματα λάθος. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα εκπλήξεων φέτος χωρίς σταθερή λογική.


Στην Τουρκία πάμε με τον άσσο της Νταρουσάφακα στο -10,5 διαδικτυακά σε μονό αποδεκτό στο διαδίκτυο ενώ εφ’ όσον η Εφές έχασε χθες από την Ουλκέρ έχουμε το νου μας στο Live με την Καρσίγιακα για νίκη Εφές αν δοθεί σε τιμές από 2,00 και πάνω.


Στην Ισπανία τέλος υπάρχει ενδιαφέρον και πάμε με τον άσσο της Φουενλαμπράδα στο +1,5 ή της νίκης της στο 1,80 διαδικτυακά. Τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης χωρίς αντιπαλότητα και πέρσι η Φουενλαμπράδα στην έδρα της Εστουντιάντες που ήθελε νίκη έχασε όμορφα και ωραία. Δεν σημαίνει πως θα το δώσει το ματς η Εστού. Δεν θέλω να το δέσετε «κόμπο» γιατί ούτε πληροφορία από τα αποδυτήρια της Εστού έχω άλλα ούτε και η φιλοσοφία του πρωταθλήματος δείχνει κάτι τέτοιο. Απλά η Φουενλαμπράδα που ποντάρει εντός, έκανε κάποιες κινήσεις ενίσχυσης, πετυχαίνει την άνετη βαθμολογικά Εστουντιάντες και αν δεν την κερδίσει, δεδομένου της ανόδου της Σεβίλλης και του προγράμματος της ίδιας τότε θα έχει σοβαρό πρόβλημα στην συνέχεια.


Πάμε και με την Σεβίλλη στο +4,5 που όπως προείπα ανεβαίνει πλέον, το μυαλό είναι στο πρωτάθλημα (το έδειξε και με την Τούροβ μεσοβδόμαδα που δεν ξόδεψε μισή δύναμη) και πιστεύω πως θα παλέψει με την Μπιλμπάο. Δεν παραγνωρίζω πως η Μπιλμπάο είναι χοτ.


Προσοχή στα δύο μεγάλα παιχνίδια του προγράμματος Μπανταλόνα- Μπαρτσελόνα και Βαλένθια- Ρεάλ. Είναι ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα. Απλά να πω πως η Βαλένθια εντός έδρας είναι υπολογίσιμη πλέον. Και η Μπανταλόνα στο τοπικό ντέρμπι της Βαρκελώνης φέτος με τις εμφανίσεις της έχει δείξει πως θα χτυπήσει το ματς. Όπως το χτύπησε και στον πρώτο γύρο όπου και κέρδισε με 1π. στο τέλος.


Επομένως πάμε με συγκεκριμένα σημεία και ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ (+1,5) ΚΑΙ ΝΙΚΗ- ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ (+10,5) ΚΑΙ (+9,5) ΟΠΑΠ-ΣΕΒΙΛΛΗ (+4,5)- ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (+8,5) ΚΑΙ (+7,5) ΟΠΑΠ- ΤΡΕΝΤΟ ΝΙΚΗ ΚΑΙ (-1,5) ΟΠΑΠΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ (+5,5).


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   1


764. (+1,5) ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ    1
776. (+4,5) ΣΕΒΙΛΛΗ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  2


771. ΒΟΝΝΗ- ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ (+9,5)   2
755. ΚΗΦΙΣΙΑ- ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (+7,5)    2
774. ΤΡΕΝΤΟ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ (+1,5)   1


*ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΜΑΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ- ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ   1  ΝΙΚΗ ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ  1,80
ΣΕΒΙΛΛΗ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ   1  ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΣΕΒΙΛΛΗ


 ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΒΟΝΝΗ- ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ   2   ΜΕ 10,5π. ΥΠΕΡ ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ
ΚΗΦΙΣΙΑ- ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ   2   ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΥ



**ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΔΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΡΕΝΤΟ ΝΙΚΗ 1,65 ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ  (+5,5). ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΞΑΔΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ  36  ΜΟΝΑΔΕΣ.



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου