Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Reload... (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Στο τελευταίο μας άρθρο είχαμε το απόλυτο με 3 στα 3 επιβεβαιωμένα σημεία. Οπότε έγινε και ταμείο φυσικά με Λε Μαν, Αβελίνο και εξτραδάκι την Μπρεμερχάβεν.  Στα κύπελλα είναι η αλήθεια πως απέχαμε. Ήταν δύσκολα παιχνίδια με τα χάντικαπ και καθαρή άκρη δεν έβγαινε. Οπότε περάσαμε ένα σαββατοκύριακο χαλάρωσης και πλέον είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη στην Ευρωλίγκα. Όπου ξεκινά ο β΄γύρος. Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του β΄γύρου είναι δύσκολο ενώ έχουν ξεχωρίσει οι ομάδες που μάλλον προκρίνονται στα νοκ άουτ. Θα πάμε να δούμε όλα τα παιχνίδια όπως κάνουμε πάντα απλά με συγκρατημένη διάθεση καθώς σε αρκετά από αυτά έχουμε ξεκάθαρο φαβορί.


Ξεκίνημα από το Νοβγκοροντ όπου η Νίζνι φιλοξενεί την Μιλάνο. Ρεαλιστικά αμφότερες οι ομάδες δύσκολα θα προκριθούν στα νοκ άουτ απλά (η Νίζνι τουλάχιστον) θα παλέψουν ως το τέλος για το καλύτερο δυνατό. Προσθαφαιρέσεις στην Νίζνι καθώς τραυματίστηκε ο καλός Κίνσεϊ ενώ ήρθαν ο Κούκσιλς και ο Μέκελ όπου και είναι σημαντική ενίσχυση. Πάντως οι ρώσοι δεν είναι σε καλό «φεγγάρι» καθώς μετρούν τρεις σερί ήττες εντός με Ολυμπιακό, Κίμκι και Ούνιξ σε δύσκολα παιχνίδια πάντως. Τέταρτο σερί εντός επομένως και δίκαιο φαβορί εδώ. Η Μιλάνο κατάφερε να χάσει το κύπελλο από την Σάσσαρι την Κυριακή και το έχασε δικαιότατα μάλιστα καθώς κυνηγούσε από το ξεκίνημα ως το τέλος. Ομάδα χωρίς χημεία που θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ιταλία κυρίως λόγω ρόστερ που δεν διαθέτουν οι άλλοι. Γιατί η Σάσσαρι μπορεί να πήρε το κύπελλο σε έναν τελικό άλλα σε μία σειρά best of 7 δεν έχει τύχη. Τέλος ο Meacham αναμενόμενα. Μέσα ο  Έλεγκαρ. Και κούραση για την Μιλάνο από 3 συνεχόμενα παιχνίδια στο κύπελλο.  Και εύκολο διπλό της Νίζνι στο παιχνίδι που έγινε στο Μιλάνο. Στοιχηματικά λογικά η Νίζνι κερδίζει άλλα δεν με ελκύει η νίκη της στο 1,35 και φοβάμαι πάντα την Μιλάνο που είναι απρόβλεπτη ομαδα μέρας. Απέχουμε.


Μικρού ενδιαφέροντος παιχνίδι και στο Κάουνας όπου η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Γαλατασαράϊ. Εκτός ο Γουντάϊτις για την Ζαλγκίρις που είναι (και σχετικά εύκολα) η νέα κυπελλούχος Λιθουανίας με 3 σερί ματς άλλα εκτός του τελικού με την Ρίτας στα άλλα δεν ζορίστηκε για να επικαλεστούμε κούραση. Η Γαλατά επίσης είχε κύπελλο άλλα από νωρίς αποκλείστηκε από την Εφές. Εκτός ο Αρόγιο και αμφίβολος ο Μάριτς.  Ομάδα έδρας οι τούρκοι που διανύουν μία ταραχώδη χρονιά με οικονομικά προβλήματα. Ομάδα έδρας και οι λιθουανοί και +9 νίκη για την Γαλατά στον πρώτο γύρο. Ρεαλιστικά και εδώ δεν ελπίζει κάποια ομάδα σε πρόκριση, εκτός αν κάνει τρελό σερί νικών, οπότε πάμε σε ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και πάντα με φαβορί την έδρα της Ζαλγκίρις. Τώρα 1,45 νίκη Ζαλγκίρις σαφώς είναι καλύτερο από το 1,35 της Νίζνι ως απόδοση άλλα και πάλι δεν θα το έβαζα κάπου μιας και οι τούρκοι επίσης είναι αψυχολόγητοι φέτος και τους φοβάμαι όσο και την Μιλάνο.


Καλό παιχνίδι στο Τελ Αβίβ όπου η Μακάμπι υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Χωρίς Λαντεσμπεργκ οι εβραίοι και χωρίς Νέλσον ο Παναθηναϊκός. Μέσα ο Φορτέ για την Μακάμπι και ο Λαβάλ για τους αθηναίους.  Οι «πράσινοι» προέρχονται από πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου μέσα στην Πυλαία που κατάφεραν να κάνουν ντέρμπι ένα ελεγχόμενο δικό τους παιχνίδι και χρειάστηκε ο Γιάνκοβιτς να αποκαταστήσει την τάξη. Καλή ψυχολογία επομένως και με διπλό εδώ κάνει σημαντικό βήμα για την δεύτερη προνομιούχο θέση. Η Μακάμπι διέλυσε την Χάποελ μέσα στα Ιεροσόλυμα και κατέκτησε ακόμα ένα κύπελλο στην χώρα της. Στρωμένη ομάδα πλέον και πάντα φυσικά πανίσχυρη έδρα. Στην Αθήνα είχε νίκησει ο Παναθηναϊκός με +7 σε ένα παιχνίδι όπου η Μακάμπι έδειχνε για 30 λεπτά πως δεν το χάνει! Επομένως η Μακάμπι θέλει νίκη και με +7 αν γίνεται. Στοιχηματικά δεδομένου πως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα έδρας περισσότερο και δεδομένου επίσης της ήττας της Μακάμπι από την Άλμπα εντός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα πάμε με την νίκη της γηπεδούχου στο 1,45 που εκτιμώ πως εύκολα ή δύσκολα θα έρθει. Ο Παναθηναϊκός αν διαφυλάξει το +7  του πρώτου ματς νομίζω δεν θα στεναχωρηθεί πάρα πολύ καθώς η Μακάμπι έχει δυσκολότερο πρόγραμμα στην συνέχεια. Παράταση και ανατροπές αν σας περισσεύουν λίγα χρήματα βάλτε τες.


Στην Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχεται τον Αστέρα σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί. Και σειρήνες για Μαριάνοβιτς από Ισπανία και Βαλένθια που θέλει να τον εντάξει μελλοντικά στο ρόστερ της. Αμφότερες οι ομάδες πήραν το κύπελλο στην χώρα τους. Η Ρεάλ παίζοντας σαφώς δυσκολότερα παιχνίδια άλλα είναι τόσο καλό το ρόστερ της που δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με τον Αστέρα. Για να μην σας πολυκουράζω εδώ, θέμα διάθεσης είναι το χάντικαπ για την Ρεάλ απλά μετά από ένα γεμάτο Copa Del Rey ποιος ο λόγος αν το ματς έχει κριθεί με σταθερή διαφορά 10 πόντων να ξεσκιστεί η Ρεάλ να κάνει περίπατο; Πάμε με το διπλό στο +15,5 του Αστέρα (+16,5 διαδικτυακά).


Πάμε και στην Παρασκευή.


Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Ουλκέρ ίσως στο καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής και ας είναι μεγάλο φαβορί η ΤΣΣΚΑ. Που ζει σε ρυθμούς Κιριλένκο ο οποίος αν έχει δηλωθεί έγκαιρα ντεμπουτάρει κιόλας αν και είναι ανέτοιμος. Αμφίβολος ο Μπογκντάνοβιτς για την Ουλκέρ. Ξεκούραστη η ΤΣΣΚΑ που έκανε «προπονήσεις» στην vtb λίγκα την ίδια ώρα που η Ουλκέρ έδινε δύσκολα παιχνίδια στο Κύπελλο όπου και το έχασε στον τελικό από την ανώτερη Εφές δίκαια. Επομένως κουρασμένη είναι η Ουλκέρ όπως και να το δει κανείς. Στον παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαμε νίκη ΤΣΣΚΑ την παράταση με +3. Στοιχηματικά εδώ 1,20 νίκη ΤΣΣΚΑ την αποφεύγουμε. Όχι πως δεν περνάει άλλα δεν έχει και αξία ακόμα και να είσαι «πακετάς» Έχουμε δει πολλά στην Ευρωλίγκα! Από εκεί και πέρα αρχίζουμε και σκεφτόμαστε και λίγο πονηρά. Να χάσει δις και εύκολα ο Ομπράντοβιτς από τον Ιτούδη; Αμαχητί δηλαδή; Θυμίζω πως τελευταία η Ουλκέρ παίζει καλύτερα εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα σε σχέση με το εντός. Και ένα +8,5 που βρίσκω διαδικτυακά έχει ένα ενδιαφέρον. Εν ολίγοις και να χάσει (που είναι το λογικό) δεν περιμένω να διασυρθεί. Το σημείο δεν προσφέρεται για να «επενδύσουμε» άλλα σε μία δύσκολη αγωνιστική είναι επιλογή στις προτάσεις.


Στην Πόλη επίσης καλό ματς με φαβορί την Εφές και αμφίβολο τον Περπέρογλου. Που κατέκτησε το κύπελλο Τουρκίας δικαιότατα κερδίζοντας  με την σειρά Γαλατά- Νταρουσσάφακα – Ουλκέρ. Θέλει την νίκη εδώ καθώς με ήττα η Λαμποράλ μπαίνει στο παιχνίδι της πρόκρισης αυτόματα. Νίκη στην Βιτόρια με +5 για τους τούρκους σε ένα παιχνίδι που το πήρε στο τέλος ο Ίβκοβιτς με την «μαεστρία» του. Πάντως η Λαμποράλ από τότε ως τώρα έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο. Και με την Ουλκέρ πάλι στην Πόλη έχασε με 1π. στο τέλος με δραματικό τρόπο. Στα θετικά πως οι Ισπανοί είναι ξεκούραστοι καθώς λόγω του κακού τους ξεκινήματος στο πρωτάθλημα δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο κύπελλο. Και θέλουν να το παλέψουν στην Ευρωλίγκα όσο πάει σε μία χρονιά που ξεκίνησε άσχημα επαναλαμβάνω.  Στοιχηματικά με +6,5 για Λαμποράλ πάμε προς το διπλό. Επίσης 1,35 η νίκη της Εφές όπως αρκετές ως τώρα, δελεαστική ίσως για τους «πακετάδες» άλλα στατιστικά κάπου θα έχουμε σπάσιμο. Σπανιότατα περνάνε όλα τα φαβορί σε μία αγωνιστική. Ποντάρω στην ξεκούραστη Λαμποράλ και στην χαρά των τούρκων για την κατάκτηση του κυπέλλου και είμαι με το +6,5 του διπλού.


Στην Βαρκελώνη η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Άλμπα και λογικά εύκολα η δύσκολα θα την κερδίσει. Με πίκρα πάντως η Μπαρτσελόνα που μετά το Σούπερ Καπ έχασε και το κύπελλο πάλι στον τελικό με την μισητή Ρεάλ. Και ίσως ξεσπάσει εδώ καθώς στο Βερολίνο είχε χάσει με τραγική εμφάνιση από την Άλμπα. Μία ήττα που της στοιχίζει καθώς την κρατάει μακριά από τις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις του ομίλου. Η Άλμπα πήρε την πρόκριση στο final 4 του κυπέλλου με νίκη επί της Μπάγερν άλλα στην συνέχεια έχασε από την Λουντβιγκσμπουργκ και δείχνει να έχει χάσει την μέχρι πρότινος σταθερότητα που την χαρακτήριζε. Έχει και δύο καλές απουσίες, του Μακ Λιν και του Χάμοντς οπότε η προσπάθεια για κάτι καλό στην Βαρκελώνη γίνεται δυσκολότερη. Δεν θέλω να μπλέξω με την αναμέτρηση. Η Μπαρτσελόνα αν έχει διάθεση κερδίζει πολύ εύκολα.


Τέλος στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάλαγα σε ένα παιχνίδι με επίσης ξεκάθαρο και μεγάλο φαβορί. Τον Ολυμπιακό. Ο οποίος είναι φρέσκος, έχει πανίσχυρη έδρα και λογικά δεν χάνει. Είχε νικήσει και στην Ισπανία με +8 ενώ θα θυμίσω πάλι πως η Μάλαγα εδώ και αρκετό καιρό ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το πρωτάθλημα εκεί όπου τα δίνει όλα πραγματικά.  Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω εδώ. Το 9,5 όριο είναι πονηρό μεν άλλα σωστό γιατί ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μία καλή ισπανική ομάδα. Μέσα ο Τσαϊρέλης για τον Ολυμπιακό και αμφίβολοι οι Πρίντεζης – Κατσίβελης. Μέσα και ο Γκάμπριελ για την Μάλαγα. Στοιχηματικά δεν θέλω να μπλέξω γιατί θεωρώ πως έχουμε ίσες πιθανότητες να καλυφθεί το χάντικαπ είτε όχι.


Επομένως προσέχουμε γενικά σε μία δύσκολη αγωνιστική και πάμε με ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΙΚΗ 1,45- ΟΥΛΚΕΡ (+8,5) και (+7,5) ΟΠΑΠ – ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+6,5) και μετά σε μονό αποδεκτό περιέργειας ΑΣΤΕΡΑΣ (+16,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ/ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΟΙΝΗ


051-311 ΜΑΚΑΜΠΙ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   ΝΙΚΗ ΜΑΚΑΜΠΙ  1,45
724. ΤΣΣΚΑ- ΟΥΛΚΕΡ (+7,5)    2 και (+8,5) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
725. ΕΦΕΣ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ (+6,5)    2


**ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΤΗΣ ΟΥΛΚΕΡ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ



 ***ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΥΛΚΕΡ ΚΑΙ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΑΛΛΑ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΒΓΕΙ , ΒΓΗΚΕ!!

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου