Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ιδού η Ρόδος, ιδού... (Αναλύσεις- Προτάσεις Σαββατοκύριακο + 5ΑΔΑ + 6ΑΔΑ)




Τα ταμεία συνεχίζονται κανονικά αυτή την φορά με Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα πλήρωσε η τριάδα μας (κοινή ΟΠΑΠ- Ίντερνετ) με ΜΑΚΑΜΠΙ- ΟΥΛΚΕΡ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ. Σχετικά εύκολα θα έλεγα μιας και η Μακάμπι ναι μεν κέρδισε με 3π. άλλα σε όλο το παιχνίδι έδειχνε πως πολύ δύσκολα θα χάσει από τον Παναθηναϊκό. Με περίπατο πήραμε την Ουλκέρ καθώς δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της. Όπως συνέβη και με την Λαμποράλ. Καλοφάγωτα.


Σήμερα έχουμε φουλ δράση στα εγχώρια πρωταθλήματα μετά το διάλειμμα των κυπέλλων. Θα δούμε επιγραμματικά όλες τις λίγκες και τι κρατάμε για να παίξουμε.


Ξεκίνημα από Ελλάδα όπου δεν ακουμπάμε σίγουρα τον Πανιώνιο, τον Άρη, την ΑΕΚ και τους «αιώνιους». Το ματς του Άρη είναι μεγάλο ντέρμπι και να θυμίσω πως η Κηφισιά στο ίδιο γήπεδο είχε αποκλείσει τον «Αυτοκράτορα» για το κύπελλο. Την δεδομένη χρονική στιγμή πάντως ο Άρης είναι ανεβασμένος άλλα πάντα με προβληματάκια εκτός έδρας. Η Κηφισιά απρόβλεπτη και σε κάμψη καθώς και τις δύο νίκες που έκανε με Ελευσίνα και Πανιώνιο τις έκανε με 1π. στο τέλος! Λίγα στην παράταση εδώ και τέλος.


Κρατάω την νίκη του ΚΑΟΔ στο 1,40 περίπου καθώς οι δραμινοί ποντάρουν εντός και το ματς είναι τελικός. Ο Κόροιβος επίσης ποντάρει στην έδρα και το ματς που κέρδισε με τον ΠΑΟΚ τον χαλάρωσε λίγο. Μομέντουμ νίκης για ΚΑΟΔ επομένως.


Κρατάω και την νίκη του Κολοσσού που βγαίνει από ένα δύσκολο πρόγραμμα με 0/3, είναι φιλότιμος εντός έδρας και πετυχαίνει έναν Απόλλων θεωρητικά φορμαρισμένο με 3/3 (δηλαδή άνετο λέω εγώ) και το μυαλό ήδη στον τελικό του Κυπέλλου που θέλει να τον πάρει στην Πάτρα για να γίνει sold out σε χρόνο μηδέν σε ένα μήνα από τώρα!


Στην Γάλλια επιστροφή στην δράση μετά από το Leaders Cup στην Ντίσνεϊλαντ όπου το Στρασβούργο το πήρε δίκαια και άξια. Την Γαλλία την παίζουμε μόνη της και δεν την μπλέκουμε με άλλα πρωταθλήματα γιατί είναι ασταθέστατη, χωρίς συνοχή και μομέντουμ.


Κρατάω την Ορλεάν στο +10,5 διαδικτυακά κυρίως λόγω κούρασης Λε Μαν που έπαιξε (όσο η Ορλεάν ανασυντασσόταν) 5 παιχνίδια παραπάνω σε διάστημα μιας βδομάδας δίνοντας 2 παιχνίδια στο Eurochallenge και 3 παιχνίδια στο κύπελλο όπου και έφτασε τελικό άλλα το έχασε από το Στρασβούργο.  Σχεδόν όλα ήταν δύσκολα παιχνίδια και δεν βρίσκω πως θα κάνει περίπατο με την Ορλεάν. Πάντως για να τα λέμε όλα χάλι μαύρο είναι η Ορλεάν άλλα δεν είναι για τόσο χαμηλά με το υλικό που έχει και ποντάρω η διακοπή να ωφέλησε την ομάδα και να δούμε ένα άλλο πρόσωπο.
Από τα υπόλοιπα πάμε μόνο με άσσο Σολέ με +7,5 που επίσης πετυχαίνει ένα κουρασμένο Στρασβούργο άλλα και χαρούμενο συνάμα και είδαμε χθες η χαρούμενη Εφές τι έκανε με την Λαμποράλ! Επίσης ντεφορμέ η Σολέ άλλα πονηρό χάντικαπ εδώ που αν δεν είχε μεσολαβήσει το κύπελλο πιστεύω θα είχαμε και άλλο όριο.


Αυτή την δυάδα από Γαλλία την βάζουμε μόνη της και ότι γίνει.


Στην Γερμανία υπάρχει ενδιαφέρον άλλα θέλει προσοχή καθώς πάμε με τα αουτσάϊντερ και ελπίζουμε. Κρατάω την Γκέτινγκεν όπου μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Βόννη εκτός έδρας και τώρα πάλι εκτός (που είναι το δυνατό της σημείο) αντιμετωπίζει μία ασταθή Ούλμ που δεν με πείθει. Και ας έβγαλε διπλό με την Άρτλαντ. Ίσως ντεμπουτάρει ο Βουγιούκας με την Ουλμ. Πιστεύω είναι καλοί οι 8,5 πόντοι χάντικαπ για την Γκέτινγκεν που εκτός έδρας είναι επικίνδυνη ομάδα.


Πάμε λίγο με τον άσσο στο +6,5 της Μπρεμερχάβεν που ενισχύεται στην προσπάθεια της να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Σε κάμψη η Όλντενμπουργκ που ναι μεν την Τετάρτη σε εξ’ αναβολής ματς κέρδισε εντός την Μίτελντοϊτσερ  άλλα φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα στις τελευταίες εμφανίσεις (με αναλαμπή το διπλό με την Άλμπα).


Εδώ να πω πως η λίγκα της Γερμανίας τιμώρησε Ομπράντοβιτς και Ρένφροε της Άλμπα για το επεισόδιο που είχαν στο ταϊμ άουτ στον αγώνα με την Λουντβι. Η ποινή είναι 2000 ευρώ έκαστος και τιμωρία μιας αγωνιστικής. Αν είναι άμεσα εκτελεστέα η απόφαση λογικά και οι δύο θα την εκτίσουν στο παιχνίδι με την Μπράουνσβάϊγκ. Δεν το έχω σιγουρέψει πάντως οπότε προς το παρών αφήνω το παιχνίδι ήσυχο στοιχηματικά.


Στην Ιταλία προσέχουμε πως η Βαρέζε απέλυσε τον Ποτζέκο και μάλλον θα αρχίσει να παίζει καλύτερα τώρα. Ο συμπαθής Ποτζέκο παθιάζεται με κάθε ματς άλλα νομίζω έμεινε ακόμα στην παικτική νοοτροπία και όχι την προπονητική όπου χρειάζεται νηφαλιότητα για να ηρεμείς τους παίχτες σου και όχι αυτοί να ηρεμούν εσένα.. Προς διπλό με +6,5 άλλα με προσοχή καθώς η Τρέντο έχει υπολογίσιμη έδρα.


Προς διπλό και η Καζέρτα που παίζει με «βατό» αντίπαλο, την Βανόλι και με τις αλλαγές έδειξε πως θα το παλέψει ως το τέλος φέτος. Και είναι καλό όνομα στην Ιταλία για να πέσει αμαχητί. Διπλό με +6,5 επομένως.


Τέλος κρατάω την νίκη της Βενέτσια όπου μαζί με την Μιλάνο, την Σάσσαρι και την Ρετζιάνα έχουν τα καλύτερα ρόστερ του πρωταθλήματος απλά ο Ρεκαλκάτι είναι εγγύηση στον πάγκο και λογικά δεν χάνει ξανά από την Μπρίντιζι μέσα σε μια βδομάδα (έχει χάσει ήδη στον προημιτελικό του κυπέλλου με 10 πόντους). 1,40 είναι χαμηλό άλλα πιστεύω πως έστω και δύσκολα περνάει.


Στην Ισπανία τέλος πάμε με 3 απλές νίκες. Νίκη για Ανδόρρα στον μεγάλο τελικό παραμονής με την Μανρέσα ανάμεσα σε δύο ομάδες έδρας.


Νίκη Σεβίλλης με την Μούρθια σε ένα κομβικό παιχνίδι για την Σεβίλλη που μετά τις αλλαγές έχει στρώσει και παίζει το μπάσκετ που αρμόζει για το όνομα της.


Νίκη Μπιλμπάο στο ντέρμπι των βάσκων καθώς τόσο η Λαμποράλ όσο και η Μπιλμπάο εκμεταλλεύονται την έδρα τους φέτος άλλα βοηθά και το διπλό χθες της Λαμποράλ με την Εφές.


Στην Τουρκία τέλος πάμε με την Καρσίγιακα στο +7,5 σε ένα παιχνίδι που περιμένω να κριθεί στην λεπτομέρειες ως συνήθως.


Επομένως έχουμε ΚΑΟΔ ΝΙΚΗ 1,40- ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΝΙΚΗ 1,70-ΟΡΛΕΑΝ (+10,5)- ΣΟΛΕ (+7,5)- ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ (+8,5)- ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ (+6,5)- ΒΑΡΕΖΕ (+6,5)- ΚΑΖΕΡΤΑ (+6,5)- ΒΕΝΕΤΣΙΑ ΝΙΚΗ  1,40- ΑΝΔΟΡΡΑ ΝΙΚΗ 1,45-ΣΕΒΙΛΛΗ ΝΙΚΗ  1,50- ΜΠΙΛΜΠΑΟ  ΝΙΚΗ  1,65- ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (+7,5)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   1


048-311  ΚΟΛΟΣΣΟΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ    ΝΙΚΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ
049-311 ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ   ΝΙΚΗ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
050-311 ΒΕΝΕΤΣΙΑ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ    ΝΙΚΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ  2


754. ΟΥΛΜ- ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ (+8,5)   2
804. ΟΥΛΚΕΡ- ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (+7,5)   2
753. (+6,5) ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ- ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ   1


**ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΚΟΛΟΣΣΟΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ   1  ΝΙΚΗ ΚΟΛΟΣΣΟΣ   1,70
ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ  1  ΝΙΚΗ ΜΠΙΛΜΠΑΟ    1,65


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΒΕΝΕΤΣΙΑ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ   1  ΝΙΚΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑ   1,40
ΟΥΛΜ- ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ  2  ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ



**ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΔΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΡΣΙΑΓΙΑΚΑ (+7,5) ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΚΑΟΔ  1,40. ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΞΑΔΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ  19  ΜΟΝΑΔΕΣ



Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου