Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ή ταν ή επί τας... (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)



Έφτασε η μέρα που όλοι περιμέναμε. Τελευταία αγωνιστική στην Ευρωλίγκα με ενδιαφέρον σε 4 ματς κυρίως. Τις σκέψεις μου τις έχω πει από την Τρίτη μέσω SoundCloud. Για το τι θα παίζαμε είχα αναφερθεί πολύ επιδερμικά από την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα θα δούμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. Θα πούμε το αγωνιστικό κομμάτι. Και ελπίζουμε να δουλέψει το παρασκηνιακό γιατί διαφορετικά θα είμαστε πολύ «σφιχτοί».


Να πω πως πήραμε Ούνιξ από χθες. Συνεπώς κάποιες προτάσεις τρέχουν «κανονικά» και τις οποίες θα αναφέρω στο τέλος του άρθρου.


Ξεκίνημα από την Πόλη όπου έχουμε το ντέρμπι της Πόλης με τους δύο κουμπάρους και φίλους Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς να αναμετρώνται για 4η φορά φέτος. Εκκρεμεί ακόμα μία φορά για το πρωτάθλημα. Κομπλέ η Εφές. Χωρίς Χικμαν και Ζόριτς η Ουλκέρ και αμφίβολος ο Ουγκουρλού. Ξεκουράστηκαν Γκάουντλοκ και Πρελτζιτς στο παιχνίδι με την Μπάνβιτ όπου και έχασε η Ουλκέρ. Δεν έχω ενημέρωση για κάποιον τραυματισμό. Πιθανόν να υπήρχε πάντως. Βαθμολογικά η Εφές με νίκη προκρίνεται στα προημιτελικά. Με ήττα θέλει νίκη της Μάλαγα επί της Λαμποράλ (χλωμό). Η Ουλκέρ θεωρητικά με νίκη δική και ήττα της ΤΣΣΚΑ από την Μιλάνο τερματίζει πρώτη άλλα το κίνητρο είναι της πλάκας. Ειδικά αν βγει 3η η Άλμπα. Δεν το ξέρει βέβαια αυτό η Ουλκέρ που παίζει πρώτη από όλους άλλα ίσως ο Ομπράντοβιτς να μην θέλει τον Παναθηναϊκό έτσι κι αλλιώς στα πλέι οφ. Συνεπώς από αυτή την πλευρά η Εφές έχει ένα point. Επίσης λίγο δύσκολο για το «σέρβικο λόμπι» να κάνει τέτοια ζημιά ο Ομπράντοβιτς στον Ιβκοβιτς. Θα εκπλαγώ πολύ αν τον αποκλείσει.  Εκτός αν είμαστε ρομαντικοί και δεχτούμε ότι και η Μάλαγα αργότερα θα τα δώσει όλα για να αποκλείσει την Λαμποράλ!!! Ο Ομπράντοβιτς είχε χάσει από την Παρτίζαν εντός έδρας στην πρώτη του χρονιά στην Ουλκέρ σε ένα αποτέλεσμα που έδινε πρόκριση στην Παρτίζαν τότε και η Ουλκέρ ήταν άνετη.


Κατά τα άλλα αγωνιστικά η Ουλκέρ μπορεί να κερδίσει αν θέλει με 5-8 πόντους καθώς είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Εφές την δεδομένη αγωνιστική στιγμή. Συνεπώς όσοι παίζεται στοίχημα καθαρά αγωνιστικά μην παίξετε διπλό Εφές, Εγώ το έχω τιμήσει από νωρίς πάντως και έχω μιλήσει για αυτό το σημείο.


Καλό παιχνίδι στο Βερολίνο ανάμεσα σε Άλμπα και Μακάμπι. Κομπλέ οι Γερμανοί. Χωρίς τον Πνίνι οι εβραίοι με ανέτοιμο τον Λαντεσμπεργκ που επιστρέφει λογικά.  Με νίκη η Άλμπα προκρίνεται ως 3η. Με ήττα αποκλείεται και προκρίνεται η Μακάμπι ως 3η. Μοναδικό σενάριο να περάσουν αμφότερες είναι να κερδίσει η Άλμπα και να χάσει ο Παναθηναϊκός. Η Άλμπα είναι χοτ και θα τα δώσει όλα σήμερα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τώρα αν θα κερδίσει ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα. Αν προκριθεί πάντως γράφει ιστορία στο γερμανικό μπάσκετ. Η Μακάμπι είχε ευκαιρίες να τελειώνει με το θέμα της πρόκρισης νωρίς άλλα από δικά της λάθη και μόνο έφτασε να παίζει τελικό πρόκρισης. Έχασε παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσει.  Στην πρώτη φάση των ομίλων είχαμε 2 στα 2 για την Μάκαμπι. Στο Τοπ 16 είχαμε διπλό της Άλμπα στο Ισραήλ. Στοιχηματικά ναι μεν η Μακάμπι είναι τεράστια φανέλα και η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης άλλα δεν έχει το μέταλλο που είχε επί Μπλατ και προσωπικά δεν παίζω Μακάμπι επειδή είναι η Μακάμπι και σαν όνομα θα προκριθεί. Περιμένω και μακάρι η Άλμπα να δώσει ότι έχει και δεν έχει και στο τέλος να με δικαιώσει στο +3,5 που έχει. 


Τρίτο σημαντικό παιχνίδι αυτό ανάμεσα σε Ερ. Αστέρα και Παναθηναίκό. Λάζιτς και Μποχωρίδης οι απουσίες εκατέρωθεν. Και ο Ερυθρός Αστέρας επειδή είναι Ερυθρός και μόνο, είναι αδελφοποιημένος με τον Ολυμπιακό. Συνεπώς θα παίξει στα ίσια το ματς. Άλλωστε και ο Ιβάνοβιτς είναι Μαυροβούνιος με θητεία στην Ποντγκόριτσα… Ο Παναθηναϊκός αφού αυτοκτόνησε με την Άλμπα θέλει νίκη εδώ για να προκριθεί ως τέταρτος. Άλλα ας πρόσεχε… Αν έχει κερδίσει η Μακάμπι πάντως βολεύεται και με ήττα καθώς προκρίνονται Μακάμπι- Παναθηναϊκός χέρι- χέρι ενώ και μένει έξω η Άλμπα ενώ δεν το αξίζει!!!  Στο ημίχρονο θα ξέρει τι έκανε η Μακάμπι. Συνεπώς είναι αστείο να «φορτώσει» κάποιος νίκη Παναθηναϊκού. Αγωνιστικά έτσι κι αλλιώς ο Αστέρας με την έδρα θα παλέψει και το +4,5 που έχει είναι καλό χάντικαπ το όποιο έχω κρατήσει και αν έχει κερδίσει η Μακάμπι γίνεται ακόμα πιο καλό.


Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την Λαμποράλ. Η Μάλαγα έχω πει πολλάκις ότι έχει το μυαλό στο πρωτάθλημα από πολύ νωρίς στο Τοπ 16. Η Λαμποράλ έχει το μυαλό εδώ στην Ευρωλίγκα γι αυτό άλλωστε και στην Τενερίφη διασύρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα σημείο που μέσω SoundCloud σας ανέλυσα διεξοδικά γιατί είναι τυράκι η νίκη της Λαμποράλ.  Δεν μπήκε καν σε εκείνο το ματς. Όταν θα τελειώνει η Εφές, θα παίζουμε τα πρώτα λεπτά στην Μάλαγα. Αν έχει χάσει η Εφές εγώ δεν πιστεύω πως θα χάσει η Λαμποράλ. Αν έχει κερδίσει η Εφές, το ματς είναι αδιάφορο και επιπλέον με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στην Λαμποράλ. Κομπλέ στην ουσία οι ομάδες καθώς Μπερτάνς και Βασιλειάδης δεν επηρεάζουν.  Και δύσκολο ματς στην Ισπανία για την Μάλαγα, στην Μαδρίτη με την Εστουντιάντες. Αυτά τα δεδομένα. Μόνο live εδώ για τους παραπάνω λόγους.


Τώρα τα υπόλοιπα ματς είναι λίγο πολύ αδιάφορα.


Η ΤΤΣΚΑ αναλόγως τα κέφια πράττει άλλα είναι διαβασμένο το χάντικαπ της Μιλάνο που ίσως εντός στο τελευταίο αυτό ματς στην Ευρωλίγκα να το παλέψει. Αν έχουν κερδίσει Ουλκερ και Άλμπα δεν θα εκπλαγώ αν χάσει η ΤΣΣΚΑ για να πέσει πάνω στην Άλμπα και όχι στον Παναθηναϊκό. Αν και δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα η ΤΣΣΚΑ, ότι διαλέγει αντιπάλους.


Παρασκευή της πλάκας πρόγραμμα. 

Η Ρεάλ λογικά κερδίζει και τερματίζει πρώτη στον όμιλο και πέφτει πάνω σε Εφές η Λαμποράλ. Καλύτερα από το πέσει πάνω στον Ολυμπιακό. Θέμα διάθεσης το χάντικαπ φυσικά.


Η Μπαρτσελόνα νωρίτερα παίζει με την ελλιπή Γαλατά άλλα προσέχουμε πως η Γαλατά δεν διασύρεται στην Ευρωλίγκα. Επομένως προσωπικά δεν μπλέκω.


Και ο Ολυμπιακός με της απουσίες του ίσως να μην καλύψει το χάντικαπ. Το οποίο έπεσε λογικά πλέον στο -8,5. Άλλα και εδώ δεν θα ασχοληθώ φανατικά.


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ:  ΑΛΜΠΑ (+2,5)- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+5,5)


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: ΝΙΚΗ ΕΦΕΣ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+4,5) ΚΑΙ ΑΛΜΠΑ (+2,5) ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ


ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


726. (+1,5) ΟΥΛΚΕΡ- ΕΦΕΣ   2
727. (+3,5) ΑΛΜΠΑ- ΜΑΚΑΜΠΙ   1
728. (+4,5) ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    1


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕ ΕΦΕΣ ΝΙΚΗ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (+4,5)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2


ΑΛΜΠΑ- ΜΑΚΑΜΠΙ   1   ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΑΛΜΠΑ

ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΤΣΕΡ- ΑΡΤΛΑΝΤ   2  ΝΙΚΗ ΑΡΤΛΑΝΤ

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 

Όλα τα ηχητικά μου στο Soundcloud.com με αναζήτηση giopasx που είναι ο λογαριασμός μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου