Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Προκριματικά ευρωμπάσκετ 2013 8η αγωνιστική


Εξαιρετικά τα πήγαμε σε ακόμα μία αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ. Συγκεκριμένα πέρασαν η νίκη του Ισραήλ, η νίκη της Τουρκίας, η νίκη της Βουλγαρίας (και το χάντικαπ της), το χάντικαπ της Σλοβακίας (και η καλοπληρωμένη νίκη της), το χάντικαπ της Αυστρίας και το χάντικαπ της Βοσνίας. Δεν πέρασε μόνο η νίκη της Σερβίας όπου μας χάλασε την μία από τις δύο προτάσεις. Στην δεύτερη πρόταση πληρωθήκαμε με χάντικαπ Σλοβακίας και νίκη Ισραήλ.

Σήμερα διεξάγεται η όγδοη αγωνιστική όπου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για μένα. Αξίζει να γνωρίζουμε τώρα που φτάνουμε προς το τέλος πως από κάθε όμιλο περνάνε οι δύο πρώτοι και για να συμπληρωθούν οι 16 ομάδες που ψάχνουμε περνάνε ακόμα και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στον πρώτο όμιλο η Σερβία ενδέχεται πάλι να ξεσπάσει στην αδύναμη Σλοβενία όπως έκανε και πάνω στην Ισλανδία μετά την ήττα από το Ισραήλ. Δεν θα πληρώσουμε για να μάθουμε πάντως. Και το Ισραήλ που έστρωσε κερδίζει στο Τελ Αβίβ με όσο θέλει την Σλοβακία. Το Μαυροβούνιο έχει ήδη προκριθεί ως πρώτο μάλιστα άλλα παίζει όλα τα παιχνίδια του σοβαρά με συνέπεια να έχει 7 στα 7! Θεωρητικά η Εσθονία έχει το κίνητρο άλλα οι σλάβοι δεν θα χαριστούν (εδώ δεν χαρίστηκαν στην Σερβία). Δεν ξέρω αν τελικά αξίζει το χάντικαπ της Εσθονίας.

Στον δεύτερο όμιλο η Γερμανία δεν χάνει την πρωτιά και αν είναι σοβαρή καλύπτει και το χάντικαπ της Βουλγαρίας. Οι βούλγαροι είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα πάντως και βαρόμετρο αποτελεί η επίδοση του αμερικανού Σίμονς οπότε το +11,5 των γειτόνων μας είναι πονηρό. Ματσάρα έχουμε στο Μπακού με τους αζέριους να κυνηγούν το όνειρο της συμμετοχής σε τελική φάση ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ένα Αζερμπαϊτζάν που είναι «σκληρό καρύδι» εντός έδρας και με νίκη σήμερα συνεχίζει να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση μέσω τριπλής ισοβαθμίας με Σουηδία και Βουλγαρία ακόμα και ως καλύτερη 3η   (δεδομένου ότι η Γερμανία δεν θα αδιαφορήσει πουθενά ως το τέλος). Μου αρέσει το +2,5 που έχει το Αζερμπαϊτζαν. Σφιχτό παιχνίδι περιμένω άλλωστε.

Στον τρίτο όμιλο έχουμε ντέρμπυ πρωτιάς στο Σλαβόνσκι με τους γηπεδούχους κροάτες δίκαια να είναι το μεγάλο φαβορί άλλα και το χάντικαπ της Ουκρανίας (+12,5) μόνο αμελητέο δεν είναι. Προς διπλό είμαι εδώ σε μονό αποδεκτό στοίχημα όμως. Αυστρία και Ουγγαρία θέλουν αμφότερες την 3η θέση με τους ούγγρους να είναι σε θέση ισχύος (έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο). Πεισματάρηδες οι αυστριακοί εντός πάντως, μετά έχουν ρεπό και κλείνουν τις υποχρεώσεις τους εκτός έδρας με την Κροατία. Όπως καταλαβαίνει κανείς η σημερινή νίκη τους χρειάζεται πολύ. Προς τον άσσο είμαι (2,00 η νίκη της Αυστρίας) άλλα προσεχτικά!

Στον τέταρτο όμιλο η Βοσνία πάει στην Τιφλίδα για το διπλό (είχε χάσει εντός με 1π.) και το +6,5 που βρίσκω υπέρ της μου αρέσει πολύ. Πατσούλια vs Τελέτοβιτς αν και οι δύο ομάδες έχουν και άλλους πολύ καλούς παίχτες και αναμένεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Δεν αξίζει η χαμηλή νίκη της Γεωργίας για μένα επ’ ουδενί! Λογικά κερδίζει και η Λετονία στην Ολλανδία και ψάχνει πρόκριση μέσω της 3ης θέσης άλλα δεν θα έπαιζα νίκη Λετονίας με τους τρελο-ολλανδούς!

Στον πέμπτο όμιλο στηρίζω την Πολωνία που έχει ένα παιχνίδι παραπάνω από Φινλανδία-Βέλγιο και γνωρίζει πως αν χάσει σήμερα δυσκολεύει την ζωή της (δεν χάνεται η πρόκριση πάντως). Έχουν την ομάδα τα παλικάρια του Πίπαν να περάσουν με διπλό (2,30) από το Ελσίνκι. Για τους τολμηρούς πάμε με την ξερή τους νίκη. Για τους πιο συντηρητικούς πάμε με το +3,5 που υπάρχει τώρα για τους πολωνούς. Δεν θα μας απασχολήσει η αναμέτρηση Ελβετία- Βέλγιο.

Στο έκτο όμιλο τέλος, έχουμε την Ιταλία αήττητη και πρώτη και μάχη Τσεχίας- Τουρκίας για την δεύτερη θέση. Δεδομένου της αδιαφορίας των ιταλών όταν επιτυγχάνουν τον στόχο τους άλλα και της ανάγκης των τούρκων για νίκη λογικά όλη η γη θα παίξει νίκη Τουρκίας. Διαφωνώ ακόμα και ας περάσει με 30π. διαφορά. Δεν με καλύπτει το αστείο 1,35 μ.ο. και αυτό γιατί ο Πιανιτζιάνι μέχρι στιγμής κρατά σοβαρή την ομάδα (αν και περασμένη εδώ και 2 αγωνιστικές στην τελική φάση). Αν θα έπαιζα κάτι εδώ θα έπαιζα το +6,5 της Ιταλίας. Δεν ακουμπάω νίκη Τουρκίας που όπως είπα και στο πρόλογο βάσει συστήματος διεξαγωγής ακόμα και αν χάσει έχει ελπίδες πρόκρισης ως καλύτερη 3η ομάδα. Αγνοούμε το Τσεχία- Πορτογαλία.

Συνοψίζω: 

Αζερμπαϊτζάν (+2,5)    8/10    και νίκη 2,20
Ουκρανία (+12,5)    7/10
Αυστρία (+1,5)    8/10 και νίκη 2,00
Βοσνία (+6,5)      9/10
Πολωνία (+3,5)      9/10    και νίκη 2,30
Ιταλία (+6,5)      7/10


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1

ΓΕΩΡΓΙΑ- ΒΟΣΝΙΑ   2   ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΒΟΣΝΙΑΣ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ- ΠΟΛΩΝΙΑ   2   ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   2 ρίσκου

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ- ΣΟΥΗΔΙΑ   1   ΝΙΚΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ- ΟΥΓΓΑΡΙΑ 1   ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου