Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2013 τελευταία αγωνιστική




Ανάμεικτα συναισθήματα μας άφησε η προηγούμενη αγωνιστική. Πήραμε το βασικό μας σημείο που ήταν η Γεωργία άλλα δεν μας έκαναν την χάρη τα εξτραδάκια μας της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Σήμερα είναι η τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης και 5 εισιτήρια ψάχνουν ακόμα κάτοχο…

Στον πρώτο όμιλο το Μαυροβούνιο κερδίζει και την Σλοβακία οπότε τερματίζει πρώτο και αήττητο στον όμιλο. Σερβία, Ισραήλ και Εσθονία παλεύουν ακόμα για την πρόκριση, με την ομάδα του Σιβέκ πάντως να είναι σε θέση ισχύος και την Εσθονία να χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί. Τι εννοώ. Δεδομένου πως δύσκολα θα χάσει η Εσθονία από την Ισλανδία εντός έδρας, το Ισραήλ μένει τέταρτο μόνο με ήττα 89 πόντων. Αδύνατο. Συνεπώς το Ισραήλ με μία ήττα μέχρι 19 πόντων είναι δεύτερο,  περνά απ’ ευθείας στην τελική φάση και αφήνει την Σερβία να περιμένει να δει αν θα είναι μέσα στις καλύτερες τρίτες ομάδες. Η Σερβία με νίκη 20 πόντων περνά ως δεύτερη, διαφορετικά ως τρίτη. Με ήττα λέει αντίο. Καταρχήν δεν πιστεύω πως θα μείνει εκτός η Σερβία. Ακόμα και ως 3η θα είναι στην Σλοβενία του χρόνου. Το χάντικαπ του Ισραήλ είναι στο 11,5.  Χαμηλό αν δούμε τα σενάρια παραπάνω άλλα θεωρητικά δίκαιο καθώς η Σερβία δεν έχει παίξει καλά παιχνίδια και δεν πολυπείθει. Βέβαια σε ένα εντός έδρας παιχνίδι πάντα αν βρει ρυθμό, κάνει πάρτι καθώς έχει ποιότητα. Είμαι με τον άσσο άλλα όχι ζεστά καθώς το χάντικαπ είναι πονηρό βάσει κινήτρου.

Στον δεύτερο όμιλο τα πράγματα είναι απλά. Η Σουηδία κερδίζει το Λουξεμβούργο και είναι δεύτερη αν χάσει το Αζερμπαϊτζαν, τρίτη αν κερδίσουν οι αζέριοι. Το Αζερμπαϊτζαν θέλει νίκη στην Γερμανία για να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Με ήττα, περιμένει και ήττα της Σουηδίας για να είναι τρίτο. Άτοπο! Συνεπώς κερδίζει και προκρίνεται, χάνει και χαιρετά! Η Γερμανία τώρα όπως είπα και σε προηγούμενα άρθρα, δεν είναι από τις ομάδες που χαρίζεται. Θα παίξει λογικά με φουλ ρυθμό εξ’ ου και το χάντικαπ στο +14,5 για τους φιλοξενούμενους. Το Γερμανία- Αζερμπαϊτζαν συνεπώς έχει μεν μονόπλευρο κίνητρο άλλα ο θεωρητικά αδιάφορος δεν αδιαφορεί!!! Με την άμυνα, την σκέψη ότι η ομάδα πρώτη φορά στην ιστορία της είναι τόσο κοντά σε πρόκριση, θα βάλω λίγα καθαρά για την περιέργεια στο χάντικαπ του Αζερμπαϊτζαν.

Στον τρίτο όμιλο όλα έχουν κριθεί.  Η Κροατία είναι πρώτη, η Ουκρανία δεύτερη και η Αυστρία ως τρίτη έχει χαμηλό ρεκόρ και λογικά δεν προκρίνεται.

Στον τέταρτο όμιλο η Βοσνία είναι πρώτη, η Γεωργία δεύτερη και η Λετονία αν κάνει το αυτονόητο και κερδίσει στην Ρουμανία, βελτιώνει το ρεκόρ της και πιθανότατα περνά ως μία από τις καλύτερες τρίτες στην τελική φάση του ευρωμπάσκετ. Δεν έχουν ενδιαφέρον τα χάντικαπ πάντως καθώς η Γεωργία είναι πλήρως αδιάφορη και η Λετονία χρειάζεται νίκη με μισό πόντο και τίποτα παραπάνω.

Στον πέμπτο όμιλο επίσης όλα έχουν κριθεί. Η Πολωνία είναι πρώτη, η Φινλανδία δεύτερη και το Βέλγιο με μία απλή νίκη ενός πόντου βελτιώνει το ρεκόρ του και μάλλον προκρίνεται ως τρίτο. Καμία αξία στα χάντικαπ.

Στον έκτο όμιλο τέλος, παντελώς αδιάφορο το Λευκορωσία- Πορτογαλία. Ενδιαφέρον έχουμε μόνο στο Τουρκία- Τσεχία. Οι τούρκοι ρεαλιστικά με μία απλή νίκη χωρίς διαφορά περνάνε  με 5 νίκες ως μία καλύτερη τρίτη. Βέβαια αν κερδίσουν και με 19π. τότε περνούν ως δεύτεροι από τον όμιλο. Το δυστύχημα είναι ότι οι τούρκοι είναι σε φάση ανανέωσης και μόνο ο Ερντέν κατέβηκε να βοηθήσει  από τα δυνατά ονόματα. Στον αντίποδα οι τσέχοι είναι σοβαροί και χρίζουν πάντα προσοχής. Οριακά θα πήγαινα προς τον άσσο. Ένα καλό παιχνίδι μας χρωστά η Τουρκία.

Συνοψίζω:

ΣΕΡΒΙΑ (-11,5)    7/10
ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ (+14,5)     7/10
ΤΟΥΡΚΙΑ (-10,5)    7/10

** Καλύτερα για μένα να παιχτούν όλα σε μονά αποδεκτά. Αν περάσουν τα δύο είμαστε κερδισμένοι. Εννοείται βάζουμε λίγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου