Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Προκριματικά Ευρωλίγκα και Εurochallenge


Η έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν είναι πλέον γεγονός και η αρχή γίνεται με τα προκριματικά της ευρωλίγκας και του eurochallenge. Και φέτος θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και ελπίζω τον Ιούνιο το πρόσημο να είναι για ακόμα μία χρονιά θετικό.


Τα προκριματικά της ευρωλίγκα διεξάγονται στην Ιταλία στο γήπεδο της Καντού. Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και οι 8 ομάδες που λαμβάνουν μέρος θα αγωνιστούν για ένα και μοναδικό εισιτήριο που δίνει θέση στους ομίλους.


ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΟΣΤΑΝΔΗ (+3,5)      2     7/10


Αμφίρροπο παιχνίδι με τους τσέχους δίκαια να είναι ελαφρύ φαβορί. Αν το παιχνίδι γινόταν στην Τσεχία θα ήταν πάντως καλός άσσος. Η Νίμπουργκ ψάχνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση τα τελευταία χρόνια άλλα και φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα θα βρίσκεται εκ νέου στο Eurocup. Ομάδα που στηρίζεται στους αμερικανούς της, φέτος θα έχει και ελληνικό χρώμα με τον Ταπούτο. Η Οστάνδη προέρχεται από μία ονειρεμένη χρονιά, όπου και πήρε το πρωτάθλημα Βελγίου από την «πασίγνωστη» Σαρλερουά. Δείχνει με τις κινήσεις της πως θα έχει και συνέχεια. Ομάδα με έμφαση στην άμυνα. Στοιχηματικά το παιχνίδι είναι επικίνδυνο καθώς η Νίμπουργκ μακριά από το σπίτι αποδυναμώνεται. Ίσως το χάντικαπ της Οστάνδης έχει περισσότερη αξία από τον ξερό άσσο.


KANTOY- AKANTΕΜΙΚ ΣΟΦΙΑΣ (+12,5)   2       8/10


Κατ’ αρχήν να πούμε πως η γηπεδούχος Καντού έχει σούπερ ψυχολογία καθώς κατέκτησε το Σούπερ Κόπα Ιταλίας με εμφατική νίκη επί της Σιένα ενώ βρήκε και χορηγό για φέτος και μάλλον σώνει την οικονομική της «στενότητα». Ίσως αν προκριθεί στους ομίλους της ευρωλίγκα κάνει 1-2 προσθήκες ακόμα. Το γήπεδο της είναι «άκρως μπασκετικό», μία από της πιο «θερμές» έδρες όχι μόνο της Ιταλίας. Η ομάδα αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρσι άλλα στα θετικά είναι ο Τριντσιέρι στον πάγκο (που έμεινε) και η πολύ καλή χημεία της ομάδας. Η Ακαντέμικ είναι ο μόνιμος πρωταθλητής Βουλγαρίας που συνήθως έπαιζε στο eurochallenge, τελευταία και στο eurocup. Υπάρχει διαφορά ποιότητας και αν θέλει η Καντού να καλύψει και το χάντικαπ μπορεί να το κάνει. Ερωτηματικό σε τέτοια τουρνουά πάντως είναι πάντα η κούραση, δεδομένου πως το Σάββατο η Καντού έπαιξε για το Σούπερ Κόπα στο Ρίμινι και μέχρι την Παρασκευή (αν όλα πάνε καλά) θα έχει δώσει συνολικά τέσσερα επίσημα ματς! Γιατί να τα δώσει όλα με την Ακαντέμικ όταν έρχονται δύο δυσκολότερα παιχνίδια μεγίστης σημασίας; Θα ρισκάρω με το χάντικαπ της Ακαντέμικ.


ΛΕ ΜΑΝ- ΝΤΟΝΕΤΣΚ   2   NIKH   1,50     8/10


Ακόμα ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Οι γάλλοι έχουν μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκες διοργανώσεις και μέχρι πρότινος έπαιζαν στους ομίλους της ευρωλίγκα. Εν τούτοις είναι γαλλική ομάδα (που σημαίνει ίσως νεκρά διαστήματα και απότομα ξεσπάσματα στο παιχνίδι της) οπότε δεν χρίζει και πολύ εμπιστοσύνης. Η Ντόνετσκ έρχεται ως πρωταθλήτριας Ουκρανίας, έχει πολύ καλό υλικό φέτος (Πέρκινς, Σονγκάϊλα, Φίσερ κτλ) και φυσικά ζεστό χρήμα ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση. Πάμε με την νίκη της Ντόνετσκ.


ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ- ΟΥΛΜ (+11,5)     NO BET


Οι ρώσοι της Ούνιξ είναι το πρώτο φαβορί για να κερδίσουν τα προκριματικά. Ομάδα με χρήμα, άλλαξε προπονητή φέτος (έφυγε ο Πασούτιν, ήρθε ο Πέτροβιτς) ενώ ενισχύθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρσι αφού πήρε Καϊμακόγλου, Βουγιούκα, Έϊντσον, Τσάτμαν και Μπάνιτς. Έχασε βέβαια τον Ντόμερκατ που πέρσι έπαιζε μόνος του άλλα αυτό ήταν και το κακό στην περσινή ομάδα. Ότι μία ομάδα εξαρτιόταν από το σκορ του Ντόμερκατ. Ανανέωσε ο Μακ Κάρθι άλλα τραυματίστηκα και χάνει τα προημιτελικά (καλή απουσία). Η Ουλμ έκανε πέρσι μία εξαιρετική χρονιά και έφτασε μέχρι τους τελικούς της Γερμανίας. Ομάδα που στηρίζεται αρκετά στο «φυτώριο» της έκανε λίγες κινήσεις και καλές. Αμερικάνοι και γερμανοί μόνο οι παίχτες της. Φέτος θα παίζει και στο νέο της γήπεδο οπότε περισσότερες φιλοδοξίες. Στοιχηματικά ακόμα και χωρίς τον Μακ Κάρθι η Ούνιξ μπορεί να καλύψει και το χάντικαπ άλλα δεν θα μπλέξω γιατί σέβομαι την Ουλμ αν και πρωτάρα. Συνεπώς no bet.


*** Έχουμε όμως και προκριματικά eurochallenge. Για τους λάτρεις του άγνωστου πάμε με το χάντικαπ της φινλανδικής Κατάγια (+6,5), και το χάντικαπ της Ρακβέρε Τάρβας (+7,5) από την Εσθονία.


Δυστυχώς ο ΟΠΑΠ και φέτος συνεχίζει την κοροϊδία με το μπάσκετ. Δεν μας δίνει καν άντερ/ όβερ ενώ ζητά και τριάδες… Δεν θα ασχοληθώ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   8/10

ΛΕ ΜΑΝ- ΝΤΟΝΕΤΣΚ    2   ΝΙΚΗ   ΝΤΟΝΕΤΣΚ
ΚΑΝΤΟΥ- ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ   2   ΜΕ 12,5π. ΥΠΕΡ ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου