Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ώρα τελικού άλλα και βραδιά Σούπερ Καπ..



Αρχίζουν σιγά, σιγά τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σήμερα έχουμε τα σούπερ καπ σε Ιταλία και Ισπανία. 

Στην Ιταλία ο αγώνας διεξάγεται στο ουδέτερο του Ρίμινι. Προσέχουμε πως η Σιένα δεν είναι το μεγαθήριο που είχαμε συνηθίσει, ενώ και η Καντού χαμήλωσε το μπάτζετ της και έχασε μερικά βασικά «εργαλεία» της σε σχέση με πέρσι.

Η νέα Σιένα έχει νέο προπονητή τον βοηθό του Πιανιτζιάνι, τον Μπάνκι και μία ομάδα κατά 80% αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι. Λιγότερο ποιοτική φυσικά. Η Καντού κράτησε τον Τριντσιέρι στον πάγκο (και καλά έκανε) άλλα χαμηλώνοντας και άλλο το μπάτζετ ποντάρει φέτος αποκλειστικά στην χημεία καθώς παίχτης που να κάνει την διαφορά δεν υπάρχει. Πρώτο επίσημο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και το +5,5 που έχει η Καντού έχει ενδιαφέρον δεδομένου πως μέχρι να «δέσει» η ανανεωμένη Σιένα θα πάρει (όπως συνήθως γίνεται) λίγο χρόνο.

Στην Ισπανία το σούπερ κόπα έχει άλλο τρόπο διεξαγωγής. Με τέσσερις ομάδες (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Βαλένθια και Σαραγόσα) οπότε έχουμε ημιτελικά σήμερα και τελικό αύριο. Γενικά δεν ξεχνάμε πως οι ισπανοί αντιμετωπίζουν το σούπερ κόπα άλλα και το κύπελλο Ισπανίας ως μπασκετική γιορτή στην οποία ο κόσμος χαίρεται περισσότερο θέαμα και λιγότερη σκοπιμότητα.

Η Σαραγόσα ως οικοδέσποινα αντιμετωπίζει την Ρεάλ. Δυνατή έδρα οι γηπεδούχοι, που πάνω κάτω περιμένω να κινηθούν στα περσινά επίπεδα παρά τις αλλαγές στο ρόστερ. Η Ρεάλ και φέτος «χώνει» χρήμα και θέλει σίγουρα το πρωτάθλημα γιατί όχι και τα πάντα! Ο Ρούντι θα ηγηθεί της φετινής προσπάθειας με προπονητή τον Λάσο που ξεκίνησε υπηρεσιακός και δείχνει να μένει μέχρι … νεοτέρας! Ίσως λόγω καλής έδρας να αξίζει περισσότερο το χάντικαπ της Σαραγόσα άλλα το παιχνίδι αν βρει σταθερό καλό ρυθμό η Ρεάλ μπορεί να καταλήξει πολλά με λίγα.

Στο άλλο παιχνίδι, η Βαλένθια έχει σημαντική απώλεια μόνο τον Ντε Κολό άλλα πήρε τον παλιό της γνώριμο Κελάτι οπότε θα έχει περισσότερο σκορ σε σχέση με πέρσι (πάντα θεωρητικά). Η Μπαρτσελόνα δεν άλλαξε και πάρα πολλά. Στην ουσία έχασε παίχτες που δεν έδεσαν πέρσι με το σύνολο ενώ τόσο ο πιτσιρικάς Αμπρίνες (διαφημίζεται ως το καλύτερο ταλέντο τώρα στην Ισπανία) όσο και ο Τόμιτς (που πήρε από την Ρεάλ) θα δώσουν άλλο χρώμα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας. Στα θετικά η ανανέωση του προπονητή Πασκουάλ για άλλα 4 χρόνια. Καλό συνεπώς το κλίμα μιας και ο κόουτς δεν είχε «βεντέτες» με παίχτες όπως συμβαίνει αλλού! Στοιχηματικά οι 8,5π. δεν είναι λίγοι για την Βαλένθια άλλα καλύτερα να περιμένουμε το λάιβ εδώ. Βάζουμε λίγα στο  το under στους 143,5π. όριο.

Για τους πρωϊνούς παίζουμε νίκη Ιαπωνίας (1,75-1,80) στον τελικό του ασιατικού κυπέλλου.

Συνεπώς

ΙΑΠΩΝΙΑ ΝΙΚΗ  8/10
ΚΑΝΤΟΥ (+5,5)   8/10
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ UNDER  (143,5)   7/10
ΣΑΡΑΓΟΣΑ (+7,5)   7/10

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 

ΙΑΠΩΝΙΑ- ΙΡΑΝ   1   ΝΙΚΗ
ΣΙΕΝΑ- ΚΑΝΤΟΥ    2  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΚΑΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου