Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κρίνεται η ευρωλίγκα


Πληρώθηκαν χθες όσοι μας εμπιστεύθηκαν. Συγκεκριμένα η Καντού, αν και παρά χαλάρωσε στο τέλος, κέρδισε την Νίμπουργκ με 6π. ενώ και η Λε Μαν δικαίωσε την εμπιστοσύνη που της δείξαμε καθώς κέρδισε την Ούνιξ και δεν χρειάστηκε καν το χάντικαπ που είχε υπέρ της. Σήμερα είναι ο «τελικός» ανάμεσα στην γηπεδούχο Καντού και την «ευχάριστη έκπληξη» Λε Μαν όπου ο νικητής θα είναι στην ευρωλίγκα που ξεκινά σε λίγο καιρό.

Εκτός πάντως από την ευρωλίγκα σήμερα έχουμε και το εορταστικό παραδοσιακό final 4 έναρξης στην Βαλτική Λίγκα. Μια διοργάνωση που σηματοδοτεί την αρχή της νέας σεζόν. Φέτος φιλοξενείται στο Ρακβέρε της Εσθονίας. Όπου σήμερα έχουμε τα πρώτα παιχνίδια και αύριο είναι ο «μικρός και μεγάλος» τελικός. Το πρώτο παιχνίδι είναι εσθονικός εμφύλιος ανάμεσα στην γηπεδούχο Ρακβέρε και την Τάρτου Ροκ. Το δεύτερο παιχνίδι είναι λιθουανικός εμφύλιος ανάμεσα σε Σιαουλϊάι και Λιεπάγιας. Με τους λιθουανούς δεν θα ασχοληθούμε καθώς δίκαια είναι γκραν φαβορί η Σιαουλϊάι άλλα ποτέ δεν ξέρεις με run n gun ομάδες… Με τους εσθονούς θα «λερωθούμε» λίγο καθώς ναι μεν η Ταρτού είναι καλύτερη ομάδα άλλα η έδρα και η ετοιμότητα της Ρακβέρε (που είχε επίσημο παιχνίδι στο eurochallenge την Τρίτη) με «σπρώχνουν» προς το +6,5 των γηπεδούχων. Δεν τίθεται θέμα το μυαλό της Ρακβέρε να είναι στον επαναληπτικό του eurochallenge καθώς έχει ήδη αποκλειστεί ρεαλιστικά.

Συνεπώς πρόταση της προκοπής δεν βγαίνει με τόσες λίγες και επικίνδυνες επιλογές. Απλά μία δυάδα με το μαχαίρι στο λαιμό θα ήταν νίκη Καντού (1,35) με Ρακβέρε (+6,5) από την Βαλτική Λίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου