Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Προκριματικά ευρωμπάσκετ 2013 9η αγωνιστική



Η αγωνιστική που μας πέρασε για τα προκριματικά του ευρωμπάσκετ θα μείνει ευχάριστα χαραγμένη στην μνήμη και την τσέπη μας καθώς ότι προτείναμε πλήρωσε! Συγκεκριμένα είχαμε την μεγάλη δικαίωση για το άγνωστο στους πολλούς Αζερμπαϊτζαν στο χάντικαπ και στην νίκη του, πήραμε τα χάντικαπ της Ουκρανίας και της Ιταλίας, το χάντικαπ και την νίκη της Αυστρίας και φυσικά τα εννιάρια μας. Το χάντικαπ και την νίκη της Πολωνίας άλλα και το διπλό της Βοσνίας. Εννοείται πως πλήρωσαν και οι δύο προτάσεις που δόθηκαν.

Σήμερα η αγωνιστική δεν είναι για πολλά. Όπως λέω πολλές  φορές ότι «έχει ψωμάκι», σήμερα δυστυχώς «δεν έχει ψωμάκι» καθώς πολλά τα μεγάλα χάντικαπ που πρέπει να καλύψουν τα φαβορί ενώ προσέχουμε πως ήδη είμαστε στην προτελευταία αγωνιστική και σε γενικές γραμμές αρκετά έχουν κριθεί.

Στον πρώτο όμιλο η Σερβία ταξιδεύει στο Ταλίν με στόχο την νίκη. Μπορεί να την πάρει άλλα το χάντικαπ της Εσθονίας δεν είναι μικρό εκτός αν σοβαρευτούν οι σέρβοι και περάσουν περίπατο. Συνεπώς γρίφος! Γενικά πάντως Ισραήλ και Σερβία περισσότερο έχουν το μυαλό τους στην τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι παρά στα σημερινά που είναι με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Το Μαυροβούνιο συνεχίζει αήττητο και μάλλον έτσι θέλει να τελειώσει και την προκριματική φάση. Παιχνίδι ελεύθερο, χωρίς άγχος περιμένω στο Ρέικιαβικ οπότε το χάντικαπ των Ισλανδών είναι πονηρό και δεν θα μας απασχολήσει. 

Στον δεύτερο όμιλο η Γερμανία είναι και τυπικά πρώτη. Αντιμετωπίζει εκτός της Σουηδία που θέλει νίκη. Οι γερμανοί δεν είναι από τις εθνικές που φημίζονται για την αδιαφορία τους και λογικά θα παίξουν και αυτοί για την νίκη. Το παιχνίδι δίνεται στα ίσια σχεδόν και με αυτά τα δεδομένα η νίκη της Γερμανίας πληρώνει καλά. Περισσότερο ζεστός πάντως είμαι για το live εδώ καθώς οι γερμανοί δεν παύουν να είναι μία αδιάφορη ομάδα  που αντιμετωπίζει εκτός μία ομάδα με κίνητρο. Δεν ασχολούμαστε με το παιχνίδι της Βουλγαρίας.

Στον τρίτο όμιλο η Ουκρανία κερδίζει με όσο θέλει, αν θέλει οπότε απέχουμε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Ουγγαρία- Κροατία. Οι κροάτες «συμπαθούν» περισσότερο τους αυστριακούς και σήμερα αν κάνουν το αυτονόητο και κερδίσουν τους ούγγρους αυτόματα εξασφαλίζουν την τρίτη θέση για την Αυστρία που υπερτερεί στην ισοβαθμία της Ουγγαρίας. Το κακό είναι πως οι κροάτες είναι πλήρως αδιάφοροι καθώς και δύο ήττες να κάνουν στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια πάλι πρώτοι τερματίζουν καθώς έχουν την ισοβαθμία με την Ουκρανία. Πονηρό το χάντικαπ των ούγγρων και μικρό «τυράκι» το 1,35 των κροατών, δεν θέλω να μπλέξω. Πολύ καλύτερο το live όπου θα έχουμε εικόνα της διάθεσης της Κροατίας.

Στον τέταρτο όμιλο υπάρχει ενδιαφέρον. Καταρχήν το χάντικαπ της Ρουμανίας στο παιχνίδι με την Βοσνία είναι υπολογίσιμο για μένα. Οι βόσνιοι έχουν το κακό ελάττωμα να παίζουν εξαιρετικά στα μεγάλα ματς και να κάνουν χαβαλέ με τους θεωρητικά κατά πολύ υποδεέστερους τους. Τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό, συνεπώς χρειάζονται την νίκη άλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα παρουσιαστούν σοβαροί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ώστε να καλύψουν και το χάντικαπ. Αν έπαιζα κάτι εδώ το χάντικαπ της Ρουμανίας θα ήταν. Στο σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της μέρας, στην Ρίγα, η Λετονία φιλοξενεί την Γεωργία σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη εξ’ ίσου. Πολύ δυνατοί εντός οι λετονοί, καλύτερο υλικό οι γεωργιανοί όλα είναι πιθανά άλλα με χάντικαπ +2,5 για Γεωργία προτιμώ το διπλό για την παρέα του Ζάζα. Λογικά πάντως και ο τρίτος από αυτόν τον όμιλο, με τις νίκες που θα έχει στο τέλος,  θα είναι στην Σλοβενία του χρόνου  οπότε δεν είναι το παιχνίδι ζωής και θανάτου. Απλά η δεύτερη θέση είναι καλύτερη της τρίτης στην υπόθεση κλήρωση! (Η Λετονία αν κάνει το 2 στα 2 τερματίζει πρώτη).

Στον πέμπτο όμιλο προσπερνάμε το Πολωνία- Αλβανία ενώ είναι πονηρά δοσμένο το Βέλγιο- Φινλανδία. Θεωρητικά οι βέλγοι θέλουν νίκη στα 2 τελευταία ματς ώστε να φτάσουν τις 5 και ακόμα ως 3η ομάδα στον όμιλο να πάρουν ένα εισιτήριο για την τελική φάση. Το θέμα είναι πόσο μπορείς να εμπιστευθείς μία ομάδα όπου πέταξε χρυσή ευκαιρία την προηγούμενη αγωνιστική με την … Ελβετία. Και οι φινλανδοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Δεν ξέρω.. Νίκη Βελγίου σε αυτή την απόδοση εγώ δεν θέλω να παίξω. Ας έρθει ότι θέλει.

Στον έκτο όμιλο τέλος, η Ιταλία πλην απροόπτου  τελειώνει αήττητη και αυτή τις υποχρεώσεις της με νίκη απέναντι στην Λευκορωσία άλλα εμείς απέχουμε από το χάντικαπ γενικά. Λογικά και η Τουρκία περνά με διπλό από την Πορτογαλία και ίσως εδώ καλύψει και το χάντικαπ των πορτογάλων που κακά τα ψέματα είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου.

* Δεν είναι ανάγκη τα λεφτά που βγάλαμε την προηγούμενη αγωνιστική που είχε καλά παιχνίδια να τα σπαταλήσουμε σε μία αγωνιστική με μικρό ενδιαφέρον. Συνεπώς πάμε μαζεμένα αυτή την φορά και καραδοκούμε!!!

Συνοψίζω

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (+17,5)    7/10
ΓΕΩΡΓΙΑ (+2,5)     8/10
ΤΟΥΡΚΙΑ (-12,5)   7/10

** Βάση η Γεωργία και διαλέγετε Ρουμανία ή Τουρκία. Το ίδιο είναι για μένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου