Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ευρωμπάσκετ νέων: Ανάλυση- Σύνοψη- Πρόταση




Εν αναμονή του Ευρωμπάσκετ των ανδρών επειδή είμαστε και στοιχηματικά «αρρωστάκια», το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ των νέων μοιάζει να έχει κάποια καλά σημεία. Φυσικά είναι μία διοργάνωση που την παρακολουθώ από το ξεκίνημα της, απλά τα πιτσιρίκια δεν έχουν «στοιχηματική» μπέσα και απόφευγα τις καθημερινές προτάσεις. Σήμερα όμως νομίζω αξίζει να ασχοληθούμε πάντα συντηρητικά και μαζεμένα βέβαια.

Να πω πως το Ευρωμπάσκετ διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας. Έχουμε περάσει από την πρώτη φάση. Σερβία, Ουκρανία, Ισραήλ, Τσεχία, Εσθονία (host), Βουλγαρία, Σουηδία, Γεωργία παλεύουν για τις θέσεις 13-20. Προσοχή. Οι τρεις τελευταίοι, δηλαδή 18-19-20 υποβιβάζονται στην Division B. Οπότε κίνητρο υπάρχει. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν σχηματίσει 2 ομίλους των 6 και μάχονται για μία θέση στα προημιτελικά όπου περνάνε οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο.

Αγωνιστικά εκπληκτικές εμφανίσεις κάνει η εθνική μας ομάδα. Από εκεί και πέρα παραδοσιακά η Λιθουανία πάει καλά πάντα και μετά πολύ δυνατά φέτος παίζουν τα πιτσιρίκια της Λετονίας που εντυπωσιάζουν επίσης. Οι υπόλοιποι πάνω κάτω ίδιο καζάνι με μικρές διαφορές και κυρίως αναλόγως την μέρα.

Πάμε στα παιχνίδια.

Στην 1.30 για τις θέσεις 13-20 Τσεχία και Ουκρανία ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο G Group. Δεδομένου πως  Σερβία και  Ισραήλ είναι ανώτερες ομάδες, ο σημερινός νικητής από Τσεχία ή Ουκρανία μάλλον «ψιλοσώνει» και τον υποβιβασμό του. Το χάντικαπ με +6,5 υπέρ Τσεχίας πάντως είναι προς αποφυγή. Στον άλλο όμιλο η Βουλγαρία λογικά διαλύει την Γεωργία που παίζει ήδη το ματς αυτό. Στην 1.30 πάλι καλό crush test για την οικοδέσποινα Εσθονία με την πονηρή Σουηδία. Με +4,5 για Σουηδία είμαστε ελαφρώς με τους σκανδιναβούς σε ένα μπετ 7/10.

Στα σπουδαία τώρα.

Στον όμιλο της εθνικής μας. Η Ελλάς παίζει με το Μαυροβούνιο που έχει ταλέντο άλλα έχει χάσει και απανωτά δύο παιχνίδια με Λιθουανία και Τουρκία που στοίχισαν. Γενικά πάντως υπολογίσιμη ομάδα για μένα. Περισσότερο από την Κροατία με την οποία έπαιζε χθες η εθνική μας. Τα παλικάρια του Μίσσα είναι αήττητα και παίζουν με ενθουσιασμό άλλα δεν ξεχνάμε τις μεγάλες διακυμάνσεις που έχουν πάντα αυτές οι ηλικίες στην απόδοση. Αν και η Ελλάς είναι από τις πιο σταθερές ομάδες. Επειδή πάντως φοβάμαι το Μαυροβούνιο (εξαιρετική περιφέρεια) με +3,5 για Μαυροβούνιο είμαι μαζί του άλλα όπως προείπα και στο πρόλογο μαζεμένα.

Επίσης περιμένω ένα καλό, οριακό ντερμπάκι ανάμεσα σε Κροατία και Γερμανία που εν πολλοίς κρίνεται το μέλλον της Κροατίας στα προημιτελικά. Οριακά με +4,5 για Κροατία εδώ.

Η Τουρκία έχει πονηρό χάντικαπ +5,5 με την σαφώς ανώτερη Λιθουανία. Αλλοπρόσαλλη ομάδα οι τούρκοι πάντως που διέλυσαν το Μαυροβούνιο άλλα έχασαν από την Ουκρανία!!!!!  στην πρώτη φάση των ομίλων. Και εδώ με το χάντικαπ είμαι για την περιέργεια όμως μόνο.

Στον άλλο όμιλο, δεν ακουμπάμε καν το Λετονία- Ιταλία (στα ίσια δίνεται σχεδόν) άλλα ακουμπάμε την Σλοβενία στο 1,90 περίπου της νίκης της με την Ρωσία. Ισοδύναμες ομάδες με τους σλοβένους να έχουν θέσει ψηλότερο πήχη και τους ρώσους να μην θυμίζουν τους ελπιδοφόρους νέους άλλων εποχών. 

Τέλος καλό ντερμπάκι και το Ισπανία- Γαλλία. Οι Ισπανοί απογοητεύουν. Όπως και οι γάλλοι. Το συγκεκριμένο παιχνίδι το θέλουν εξ’ ίσου μετά τις χθεσινές αναπάντεχες ήττες από Ιταλία και Ρωσία αντίστοιχα. Για την περιέργεια είμαι με το +4,5 των γάλλων.

ΣΥΝΟΨΗ


ΕΣΘΟΝΙΑ- ΣΟΥΗΔΙΑ  2  ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΣΟΥΗΔΙΑΣ  (ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ)

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ    1  ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ   2  ΜΕ  3,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ    2   ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ)

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΡΩΣΙΑ  1  ΝΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ    1,90

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ  2  ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΓΑΛΛΙΑΣ   (ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ)


ΠΡΟΤΑΣΗ


ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΡΩΣΙΑ  1   ΝΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ   1   ΜΕ 4,5π. ΥΠΕΡ  ΚΡΟΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου