Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τελικός μουντιάλ U20 άλλα και Ευρωμπάσκετ!!!




Εν μέσω καλοκαιριού στοιχηματικά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στα μπασκετικά μας. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μία πρώτη επαφή με τα νέα από το μέτωπο του ευρωμπάσκετ. Είναι νωρίς ακόμα (αρχές Σεπτέμβρη έχουμε τζάμπολ) άλλα κάποιες πολύ σημαντικές απουσίες που έχουν προκύψει με το καλημέρα καλό είναι να ειπωθούν. 

Άλλωστε την ποιότητα που είχαμε στο ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας πολύ δύσκολο θα την συναντήσουμε ξανά. Το ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας που έρχεται ανταγωνίζεται σιγά- σιγά σε απουσίες εκείνο της Πολωνίας του 2009!!!

Πολλές οι απουσίες λοιπόν και πολλά νέα πρόσωπα επομένως. Προσωπικά μου αρέσουν «τέτοιες ειδικές καταστάσεις» καθώς μπορούμε να βρούμε κάποια χάντικαπ- δωράκια ειδικά στην πρώτη φάση των ομίλων. Πάμε να δούμε τις απουσίες ως τώρα. Θα προσπαθήσω να σας ενημερώνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα για ότι νεότερο προκύπτει.


  • Ξεκίνημα από την Ελλάδα όπου ο Τρινκιέρι δεν υπολογίζει τον Κουφό (σέντερ, ΝΒΑ) που ρίχνει το βάρος φέτος σε ένα καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Επίσης δεν θα έχει τον Καλάθη (γκαρντ, Λοκομοτίβ Κούμπαν) που επίσης θέλει να βρει ομάδα στο ΝΒΑ και γενικά είναι περισσότερο αμφίβολος και είναι θέμα διάθεσης της ομοσπονδίας πως θα αξιολογήσει την όλη συμπεριφορά του και τι κατανόηση θα δείξει. Το κλίμα πάντως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ολίγον «ψυχρό».

  • Στην Τουρκία εκτός ο Τουντσερί (γκαρντ, Εφες), εκτός ο Καντέρ (σέντερ, ΝΒΑ) που δεν είναι πάντως μεγάλη απώλεια, εκτός και ο Ακιόλ (φοργ. Γαλατασαράϊ) που έχει κάνει εξαιρετική χρονιά και φήμες λένε πως «κόπηκε» ελέω  πολιτικών πεποιθήσεων…

  • Στην Ισπανία πολλές οι απουσίες άλλα και πάλι η ομάδα είναι άκρως ανταγωνιστική. Θα την δούμε πάντως αλλαγμένη. Σημειώστε εκτός. Ναβάρο (γκαρντ, Μπαρτσελόνα), Πο Γκασόλ (σέντερ, ΝΒΑ), Ιμπάκα (σέντερ, ΝΒΑ), Ρέγιες (σέντερ, Ρεάλ), Μίροτιτς (σέντερ- φοργ. Ρεάλ). Αυτές είναι οι βασικότερες απουσίες.

  • Στην Γαλλία ενώ θα περίμενε κάποιος να εκμεταλλευτούν τις απουσίες των άλλων βλέπουμε πως και οι τρικορόλ έχουν τα δικά τους σημαντικά προβλήματα κυρίως στους ψηλούς. Εκτός λοιπόν ο Τουριάφ (σέντερ, ΝΒΑ), Νοά (σέντερ, ΝΒΑ), Μαχίμνι (σέντερ, ΝΒΑ), Σέραφιν (σέντερ, ΝΒΑ), Τραορέ (σέντερ, Άλμπα). Στην ουσία η Γαλλία στην θέση 5 είναι γυμνή.

  • Στην οικοδέσποινα Σλοβενία δεσπόζει η απουσία του καλύτερου παίχτη Ε, Λόρμπεκ (σέντερ, Μπαρτσελόνα). Ο Βούγιασιτς (γκαρντ, Εφές) δεν υπολογίζεται έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό.

  • Στην Σερβία ο Ίβκοβιτς έκοψε τον καλό Σαβάνοβιτς (φοργ. Εφές) κυρίως λόγω του τραυματισμού του. Απών και ο Έρτσεγκ (φοργ. ΤΣΣΚΑ).

  • Στην Λιθουανία ο Γιασικεβίτσιους (γκαρντ, Μπαρτσελόνα) και λόγω ηλικίας δεν θα είναι στους 12 εκλεκτούς. Πολύ καλή και η απουσία του Γιανκούνας (φοργ- σέντερ, Ζαλγκίρις).

  • Στην Ρωσία υπάρχει μεγάλο θέμα καθώς ο Κιριλένκο (φοργ., ΝΒΑ) δεν θα είναι. Και όλοι γνωρίζουν τι εστί Κιριλένκο για την «αρκουδα». Λογικά επίσης απών ο σπουδαίος Χριάπα (φοργ., ΤΣΣΚΑ) και ο Καούν (σέντερ, ΤΣΣΚΑ).

  • Στην Γερμανία θα είναι χωρίς τον ηγέτη τους. Ο Νοβίντσκι φέτος ξεκουράζεται (πέρασαν και τα χρόνια). Λογικά θα τον ακολουθήσει και ο Κέϊμαν ( σέντερ, ΝΒΑ)  πλην απροόπτου.

  • Στην Μ. Βρετανία επίσης το βαρύ πυροβολικό ο Ντενγκ (φοργ., ΝΒΑ) θα ξεκουραστεί φέτος.

  • Στην Πολωνία ο ΝΒΑερ σέντερ Γκορτάτ θα απουσιάζει.

  • Η Ιταλία βλέπει τον Γκαλινάρι (φοργ., ΝΒΑ) λόγω τραυματισμού να μην κατεβαίνει. Το ίδιο κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει και για τον Μπελινέλι (γκαρντ, ΝΒΑ).

  • Η Κροατία πονάει περιφερειακά. Πόποβιτς (γκαρντ, Ζαλγκίρις) και Πλάνινιτς (γκαρντ, Κίμκι) είναι δύο σπουδαίες απουσίες.

  • Η Γεωργία τέλος θα στερηθεί τον καλύτερο της παίχτη. Ο πολύς Ζάζα Πατσούλια (σέντερ, ΝΒΑ) δεν θα είναι παρών στο ευρωμπάσκετ.


Στοιχηματικά και από ποδόσφαιρο κρατάω μόνο το Χ2 της Ουρουγουάης στον σημερινό τελικό με την Γαλλία για το μουντιάλ U20.


ΓΑΛΛΙΑ- ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ   Χ2  Δ.Ε.    1,90 περίπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου