Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ώρα προημιτελικών!


Το ζήσαμε και αυτό. Ο ΟΠΑΠ εκεί όπου είχε στα θαμμένα το μπάσκετ στα κουπόνια του θυμήθηκε να μας προσφέρει τα προημιτελικά, τα ημιτελικά άλλα και τους τελικούς από το Ευρωμπάσκετ των νέων. Λόγω εθνικής; Λόγω του περιμένει στα προημιτελικά τις απαραίτητες εκπλήξεις που θα ματώσουν τον παίχτη; Το σκεπτικό το ξέρουν μόνο αυτοί. Η ουσία είναι πάντως πως και πάλι τα μισά παιχνίδια που αφορούν αγώνες κατάταξης έχουν βγει εκτός προγράμματος σε μία πάγια τακτική του οργανισμού να προσφέρει πάντα τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια μιας διοργάνωσης της οποίας δεν έχει «παρακολουθήσει» από την αρχή. Από τις 9 Ιουλίου ξεκίνησε το Ευρωμπάσκετ των νεων!!!

Από νωρίς έχουμε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 13-20. Πλην της νίκης της Εσθονίας επί της Τσεχίας (1,40) δεν θα κρατούσα κάτι άλλο πάντως άλλα και δεν θα έχω το σημείο στην πρόταση λόγω ώρας καθώς ξεκινά σε μισή ώρα τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές.

Αφήνουμε και τις θέσεις 9-12 αν και με το μαχαίρι στο λαιμό θα έπαιζα μόνο Σλοβενία με +1,5 στο παιχνίδι με την Κροατία.

Πάμε στα προημιτελικά. Από νωρίς Τουρκία και Ρωσία παίζουν για το πρώτο εισιτήριο των προημιτελικών. Είμαι ελαφρώς με το +5,5 των ρώσων καθώς όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο οι τούρκοι δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη σε μένα και ας κέρδισαν απανωτά στην δεύτερη φάση των ομίλων Λιθουανία και Ελλάδα. Είναι περισσότερο ομάδα μέρας πιστεύω και δεν αντέχει φαβοριτισμό. Αποδίδει καλύτερα σε τιμές αουτσάϊντερ.

Αφήνουμε ήσυχο το Λετονία- Μαυροβούνιο. Η λογική λέει πάντως πως η εντυπωσιακή Λετονία εύκολα ή δύσκολα κερδίζει σήμερα. Πενιχρό όμως αυτό το 1,35 για διοργάνωση νέων… Αν πάντως χάσει η Τουρκία το βάζουμε κάπου. Αν κερδίσει η Τουρκία εν τέλει έστω και με 1π. το αποφεύγουμε ως σημείο.

Το βραδάκι έχουμε το Ιταλία- Λιθουανία. Και εδώ η Λθουανία έχει προβάδισμα για μένα και δίκαια δίνεται  φαβορί. Η Ιταλία πάντως με το σπαθί τηςκέρδισε τον σεβασμό όλων, είναι στρωμένη ομάδα με συνοχή και πιστεύω πως αυτό το 1,50 της Λιθουανίας δεν αξίζει να μπει σε καλό δελτίο. Ίσως σε ένα δελτίο περιέργειας περισσότερο χαμηλών αποδόσεων να ήταν πιο χρήσιμο.

Τέλος άφησα το παιχνίδι της εθνικής μας. Στις 6 έχουμε τζάμπολ. Η Ελλάδα μετρά μόλις μία ήττα, αυτή από την Τουρκία που της στοίχισε την πρωτιά του ομίλου. Η Ισπανία παρουσιάζεται κατώτερη του αναμενομένου έχοντας κάνει ήττες που δεν έπρεπε. Ταλέντο υπάρχει μπόλικο εκατέρωθεν. Με προβληματίζει που διαδικτυακά βρίσκω την Ελλάδα με +1,5. Πιο δίκαιο το +0,5 υπέρ Ισπανίας του ΟΠΑΠ. Περιμένω ένα θριλεράκι είναι η αλήθεια και δεν ξεχνάμε πως η νοοτροπία των ισπανών επιτρέπει μία χαλάρωση στις φάσεις των ομίλων πάντα και ένα δυνατό φίνις στα νοκ άουτ. Θα δούμε αν θα συμβεί αυτό πάντως. Αγωνιστικά η εθνική μας εντυπωσιάζει. Είναι δεμένη ομάδα με καλή χημεία. Κάποιος που έχει ενθουσιαστεί με το πάθος των μικρών θα έβαζε πολλά στην νίκη της Ελλάδας. Προσωπικά θα βάλω Ισπανία γιατί δεν μου κάθεται τόσο καλά αυτό το +1,5 για Ελλάδα και επειδή όπως είπα περιμένω να δω μία πιο αποτελεσματική Ισπανία πλέον.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ/ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΟΙΝΗ (συντηρητικά)

700. ΤΟΥΡΚΙΑ- ΡΩΣΙΑ   2  ΜΕ 5,5π. ΥΠΕΡ ΡΩΣΙΑΣ

702. ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ    2   ΜΕ  0,5π. ΥΠΕΡ ΙΣΠΑΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου