Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η Καταλονία εάλω... (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Η Νίμπουργκ διασύρθηκε δικαιότατα από την Ούνιξ εντός έδρας. Ήταν και το μοναδικό σημείο στην ανάλυση του Eurocup στο οποίο «αστοχήσαμε» παντελώς. Κομβικό σημείο που χάλασε και την πρόταση ΟΠΑΠ και διαδικτύου. Στα υπόλοιπα πήραμε την Βαλένθια και εύκολα μάλιστα ενώ από τις αναλύσεις προέκυψαν και η Λιέτουβος στο χάντικαπ άλλα και η Χιμίκ ένα μπετ περιέργειας όποιος ήθελε. Αυτά με το Eurocup. Σήμερα τα φώτα όλα, όπως κάθε Πέμπτη άλλωστε μονοπωλεί η Ευρωλίγκα.

Το πρόγραμμα σε αυτήν την αγωνιστική είναι «ζόρικο». Έχει όμως 2-3 καλά σημεία για μένα και σε αυτά θα στηριχτούμε αυτό το διήμερο. 

Ξεκίνημα από το Κάουνας όπου η Ζαλγκίρις υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ. Αδιάφορη βαθμολογικά η Ζαλγκίρις δεν διεκδικεί πρόκριση άλλα παίζει για το γόητρο πάντα και εντός είναι καλύτερη από ότι εκτός. Προσέχουμε πως μένει από δυνάμεις στο τέταρτο δεκάλεπτο και στην ουσία αρκετά παιχνίδια έχει χάσει εκεί μιας και μέχρι το 30’ είναι πολύ αξιόμαχη πάντα. Εκτός ο καλός Γιανκούνας. Κομπλέ η ΤΣΣΚΑ. Μία ΤΣΣΚΑ που έπαιξε εκπληκτικά με Μακάμπι και Ρεάλ άλλα με όλους τους άλλους ζορίζεται κυρίως από υπερβολική σιγουριά. Νίκη με Κρίλια εντός +4 στο τέλος, νίκη με Κούμπαν εντός με +1 σε θρίλερ ολκής, νίκη με Τριούμφ εντός με +3 πάλι με την ψυχή στο στόμα. Παίζει σύμφωνα με τις δυνάμεις της μόνο στα πολύ μεγάλα ματς. Συνεπώς σωστό το χάντικαπ εδώ μιας και συν τοις άλλοις η ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας δεν είναι τόσο καλή όσο εντός. Πάντως θέλει την νίκη καθώς διεκδικεί την δυάδα με την Ρεάλ και την Μακάμπι και ήδη έχει μία ήττα στο Βελιγράδι εκτός προγράμματος. Στο ά ματς νίκη ΤΣΣΚΑ με +15. Στοιχηματικά είμαι προς άσσο με +8,5 ή +10,5 διαδικτυακά άλλα για λίγα. Ανώτερη η ΤΣΣΚΑ που αν παίξει καλά καλύπτει εύκολα το χάντικαπ. Διαφορετικά πάμε πάλι σε θριλεράκι όπως το συνηθίζει τελευταία η «αρκούδα». Λίγο άσσο σε μπετ περιέργειας.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μιλάνο σε ένα καλό παιχνίδι. Καταρχήν ά ματς νίκη Μιλάνο +30 πόντους. Η πρώτη συντριβή ολκής του Ολυμπιακού στα 2 χρόνια την ευρωπαϊκής παντοδυναμίας του. Εκτός ο Σπανούλης, αμφίβολος ο Πρίντεζης (άλλα μάλλον παίζει), δεν υπολογίζονται Μουν και Μπέγκιτς ενώ ντεμπουτάρει ο Σερμαντίνι. Παίζει ο Λάνγκφορντ για την Μιλάνο τελικά (μας δίνονταν αμφίβολος) και ήδη το -7,5 του Ολυμπιακού κατεβαίνει σε -6,5 και βλέπουμε… Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός «καίγεται» μετά τις ήττες με Ουλκέρ και Παναθηναϊκό ενώ μετά πάει στην Βαρκελώνη για ένα ακόμα πολύ δύσκολο ματς. Η Μιλάνο είναι μόνη δεύτερη στον όμιλο με 5 νίκες, είναι ομάδα έδρας όπου πήρε όλα τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρει εντός και φυσικά πάντα έχει την ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό εκτός αν χάσει με 31π… Από τις δύο ομάδες επομένως αυτή που έχει περισσότερο ανάγκη την νίκη είναι ο Ολυμπιακός και πιστεύω εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει. Άρα χαμηλό το 1,30 για τις απουσίες του Ολυμπιακού άλλα περνά λογικά και το βάζω κάπου για κλείσιμο δυάδας. Από εκεί και πέρα με χάντικαπ πάλι προς άσσο είμαι άλλα επίσης σε μπετ περιέργειας με -6,5 ή live αν μπει δυνατά η Μιλάνο και πάρουμε μια καλύτερη τιμή.

Στην Βαρκελώνη σπουδαίο ματς. Τέταρτη συνάντηση καθώς οι δύο ομάδες έπαιζαν μαζί και στην ά φάση των ομίλων. Ξεκινήσαμε με νίκη Ουλκέρ +5 σε θρίλερ στην Πόλη, μετά νίκη εύκολα στην Βαρκελώνη για Μπαρτσελόνα +13, μετά διπλό για Μπαρτσελόνα +3 πάλι σε θρίλερ προς το τέλος και τώρα τι; Βάσει μομέντουμ καταρχήν αυτό το +6,5 της Ουλκέρ είναι το καλύτερο σημείο στην Ευρωλίγκα αυτού του διημέρου. Πρώτον είναι αήττητη η Μπαρτσελόνα και κάπου θα την κάνει, άλλα και συμμετρικά να το δούμε στην ά φάση μίλησαν οι έδρες. Τώρα ευνοούνται τα διπλά. Συν το γεγονός πως η Ουλκέρ έχει φυσικά μεγαλύτερη ανάγκη την νίκη βαθμολογικά από την αντίπαλο της. Μία Μπαρτσελόνα που για την Ισπανία πάντως έβγαλε διπλό στην Μάλαγα και έχει και το διπλό με την Εφές στην παράταση στην Τουρκία. Από την άλλη η Ουλκέρ είναι σε διαδικασία ανόδου με νίκη επί του Ολυμπιακού, πήρε και την Τόφας με καλή εμφάνιση στο τέλος. Εκτός Βίντμαρ – Σιπαχι για τους τούρκους. Εκτός ο μακροχρόνια απών Λάμπε για την Μπαρτσελόνα. Νίκη Μπαρτσελόνα δεν παίζω ποτέ. Πάμε με +6,5 για Ουλκέρ και νίκη Ουλκέρ ξερό διπλό στο 3,40.

Ενδιαφέρον παιχνίδι στο Βελιγράδι  όπου η Μπάγερν έχει ανάγκη τους βαθμούς άλλα η Παρτίζαν εντός θα το παλέψει όσο δεν πάει. Σωστά δοσμένο με +2,5 ή +3,5 για Παρτίζαν. Νίκη Μπάγερν δεν παίζω μόνο και μόνο επειδή έχει το κίνητρο. Οι γερμανοί μέχρι στιγμής είναι στο κόλπο της πρόκρισης για τα καλά άλλα τόσο με την Ζαλγκίρις εντός όσο και με την Κούμπαν πάλι εντός μας ίδρωσαν για να μας πληρώσουν καθώς στο τέλος «καθάρισαν» την νίκη και μάλιστα μέχρι και το 30’ τα δεδομένα άλλα έδειχναν. Σαφέστατα και η Μπουντεσλίγκα έρχεται δεύτερη. Θέλουν πολύ την διάκριση στην παρθενική τους συμμετοχή οι βαυαροί. Κομπλέ η ομάδα. Στον αντίποδα οι σέρβοι πλην των γνωστών απουσιών θα έχουν τον Πάβλοβιτς άλλα πάνω από όλα θα έχουν τον κόσμο τους και όπως δηλώνει ο Τέπιτς θα τα δώσουν όλα παρόλο που το μυαλό είναι στην αδριατική λίγκα όπου εκεί θέλει τετράδα οπωσδήποτε ο Βουγιόσεβιτς. Και εδώ είναι όλο το ζουμί. Στην αδριατική λίγκα ο Ερ. Αστέρας με 18 νίκες και η Τσεντεβίτα με 17 (4 στροφές πριν το τέλος) μοιάζουν να έχουν κλειδώσει το final 4. Ακολουθεί η Παρτίζαν με 15 νίκες και μετά Μπουντούσνοστ και Τσιμπόνα καραδοκούν με 14 νίκες. Μέσω αδριατικής κρίνεται η Ευρωλίγκα για τους «γιουγκοσλάβους» και όχι από τα εγχώρια πρωταθλήματα τους. Συνεπώς τίθεται και το ερώτημα. Ο Μπογκντάνοβιτς θα προφυλαχτεί; Ή θα ξεζουμιστεί σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι με την Μπάγερν; Τι έχει στο μυαλό του ο Βουγιόσεβιτς; Γενικά πολλά σενάρια μπορούν να ειπωθούν άλλα το βέβαιο για μένα είναι πως δεν παίζω νίκη Μπάγερν που ήδη τείνει να γίνει public bet λόγω κινήτρου. Το παιχνίδι είναι δύσκολο από κάθε άποψη.

Στο Κράσνονταρ η Κούμπαν υποδέχεται την Μακάμπι σε ένα καλό παιχνίδι. Τέταρτη φορά συναντώνται οι δύο ομάδες φέτος. Μέχρι στιγμής το σκορ είναι 3-0 για Μακάμπι. Το παιχνίδι το θέλουν και οι δύο απλά η Κούμπαν και λόγω μομέντουμ παραπάνω. Μία Κούμπαν που έχασε στις λεπτομέρειες από ΤΣΣΚΑ και Μπάγερν ενώ πάλεψε μέχρι τέλους και με την Ρεάλ. Νομίζω δικαιούται πλέον μία νίκη. Νίκη χρυσάφι καθώς θα είναι επί ενός μεγάλου αντιπάλου και θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης βάσει του προγράμματος που έρχεται. Η Μακάμπι θέλει επίσης την νίκη για την δυάδα κορυφής άλλα δεν πιστεύω πως θα κάνει 4 στα 4 με την Κούμπαν και κακά τα ψέματα την δυάδα εύκολα ή δύσκολα δεν την χάνουν Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Κομπλέ η Κούμπαν και με Πογκρασόφ. Πλην του Τζέιμς εκτός και ο Οχαγιόν για τον Μπλατ. Καλή απουσία. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Πιστεύω με όλα αυτά που μου έδειξε η Κούμπαν πως ήρθε η ώρα να κάνει την πολυπόθητη νίκη. Άσσος 1,70.

Περίεργο παιχνίδι στην Πόλη με την Γαλατά να υποδέχεται την Ρεάλ. Οι τούρκοι είχαν δυσκολέψει και στην Μαδρίτη την «βασίλισσα» χάνοντας μόνο με 5 πόντους. Γνωστές οι απουσίες της Γαλατά εδώ και καιρό. Εκτός Ντράϊπερ και Κάρολ για την Ρεάλ. Σωστά δοσμένο το παιχνίδι και πονηρά δοσμένο. Γιατί πονηρά; H Γαλατα εντός παλεύει τα παιχνίδια. Και με την ΤΣΣΚΑ στις λεπτομέρειες το έχασε άλλα κυρίως η Γαλατά έχει «σημαδέψει» τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει πάση θυσία για να τερματίσει 4η κα μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα σε αυτό το πλάνο. Τι θέλω να πω. Μπορεί μεν να δυσκολέψει εκ νέου την Ρεάλ. Άλλωστε η «βασίλισσα» εκτός έδρας δεν ανοίγει σκορ όπως προ μηνός. Άλλα και πάλι δεν είναι σίγουρο αυτό. Δεδομένου πάντως πως βάσει προγράμματος όλα τα σημαντικά παιχνίδια είναι τα επόμενα τρία για την Γαλατά στην ευρωλίγκα, δεν νομίζω πως αν ξεφεύγει από νωρίς η Ρεάλ πως η Γαλατά θα σπαταλήσει δυνάμεις για να περισώσει την κατάσταση. Κοινώς μόνο live εδώ και πάλι με σκέψη.

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον στην  Ανδαλουσία. Η Μάλαγα θέλει μόνο την νίκη επί της αδιάφορης βαθμολογικά Εφές και μάλλον την παίρνει και συνεχίζει να ελπίζει. Η Εφές έτσι κι αλλιώς είχαμε πει από παλιά πως μπήκε ελέω Ζαλγκίρις στο Τοπ 16 και γενικά δεν είναι καλή ομάδα. Ο Αγγέλου μόνο με άμυνα πάει να σώσει κάτι άλλα γενικά δεν πείθει και αυτός καθώς το επίπεδο είναι υψηλό και αυτός δεν «φτάνει». Βοηθά η ήττα εντός στο πρωτάθλημα της Μάλαγα από την Μπαρτσελόνα την Κυριακή. Απλά για το -7,5 είμαι επιφυλακτικός μιας και αν έχουμε δυνατές άμυνες και το +8 είναι υπόθεση. Για τοκογλυφία πάντως νίκη Μάλαγα 1,25 και νίκη Ολυμπιακός 1,30 μία δυάδα είναι καλή περίπτωση.

Στο ΟΑΚΑ τέλος ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λαμποράλ σε ένα παιχνίδι που πρέπει να πάρει και δεν τον ενδιαφέρει η διαφορά καθώς έβγαλε και διπλό στην Βιτόρια +8 στο ά γύρο. Συναντήθηκαν και στην ά φάση των ομίλων οι ομάδες. Εκεί μοιράστηκαν οι νίκες. Μίλησαν οι έδρες κοινώς. Πλην Κάρι κομπλέ οι «πράσινοι». Χωρίς Όντομ και Χάμιλτον η Λαμποράλ άλλα με Ποέτα. Και τον Πλέις να δηλώνει πως μία νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να «αναστηθεί ο πεθαμένος» (με δικά μου λόγια). Εντάξει εύκολα ή δύσκολα ο Παναθηναϊκός εντός έδρας πιστεύω θα κερδίσει. Άλλωστε είναι καλύτερη ομάδα και έχει και το κίνητρο. Απλά με +13,5 για Λαμποράλ κοιτάζω προς το διπλό. Θεωρώ πως θα το παλέψει η Λαμποράλ αυτή την φορά. Είναι και θέμα ψυχολογίας όπως λένε και στην ομάδα…

Οκτώ νίκες. Αφήνουμε έξω τον Παναθηναϊκό 1,08 και την ΤΣΣΚΑ 1,12 που είναι μηδενικές. Έχουμε Ολυμπιακό 1,30, Μπαρτσελόνα 1,30, Μπάγερν  1,60, Κούμπαν 1,70, Ρεάλ 1,20 και Μάλαγα 1,25. Σετάρω Κούμπαν- Μπάγερν και «κόβω» την Μπάγερν μιας και της Κούμπαν προκύπτει πιο στρωμένη αριθμολογικά. Από τις μικρές. Μία θα σπάσει. Εύχομαι να είναι της Μπαρτσελόνα…


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


727. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΥΛΚΕΡ  (+6,5)    2

057-311 ΚΟΥΜΠΑΝ- ΜΑΚΑΜΠΙ    ΝΙΚΗ ΚΟΥΜΠΑΝ  1,70

055- 311 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΙΛΑΝΟ   ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1,25

 ** ΌΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΣΗΣ   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ



 ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΥΛΚΕΡ   2 ΜΕ  6,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ

ΚΟΥΜΠΑΝ- ΜΑΚΑΜΠΙ  1  ΝΙΚΗ ΜΑΚΑΜΠΙ   1,72



ΠΡΟΤΑΣΗ 2 (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ  2  ΜΕ  13,5π. ΥΠΕΡ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΙΛΑΝΟ   1   ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1,30  Ή

(ΝΙΚΗ ΜΑΛΑΓΑ  1,25)




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου