Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βοήθα με να σε βοηθώ... (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Ένα σημείο ξεχωρίσαμε από το Eurocup. Tην Μπουντιβέλνικ! Η οποία κέρδισε με 3π. τον Ερ. Αστέρα και εν οίγοις το παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς σας το ανέλυσα καθώς έλεγα προχθες «Για την νίκη θα παίξει και ο Αστέρας σήμερα άλλα είναι πιο άνετος όπως και να το κάνουμε. Ακόμα και μία μικρή ήττα με 2-3 πόντους δεν τον «χαλάει». Στοιχηματικά πιο δίκαιο είναι το -0,5 της Μπουντιβέλνικ στον ΟΠΑΠ πάρά το +1,5 διαδικτυακά. Και εφ όσον μιλάμε για ομάδες έδρας το +1,5 στο διαδίκτυο το έχω ποντάρει ήδη ένα ποσό μόνο του.». 

Σήμερα παραδοσιακά το ενδιαφέρον όλο στρέφεται στην Ευρωλίγκα όπου φτάνουμε προς το τέλος του Τοπ 16 και η αγωνία κορυφώνεται.

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Κούμπαν και το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μόνο με την Κούμπαν άλλα η Ζαλγκίρις θα το παίξει στα ίσια το παιχνίδι και λόγω φιλοσοφίας άλλα και επειδή πάντα ένας ματς λιθουανών με ρώσων στο μπάσκετ έχει ουσία για όλους τους πρώην σοβιετικούς.Κομπλέ οι ρώσοι, σταθερά εκτός ο Γιανκούνας για την Ζαλγκίρις.  Η Κούμπαν έχασε χρυσή ευκαιρία εντός με την Γαλατά να κάνει άλμα πρόκρισης καθώς έχασε με ένα πόντο (είχαμε χρυσοπληρωθεί την Γαλατά) και τώρα καλείται να κερδίσει αυτό το ματς άλλα και τα άλλα δύο με Μπάγερν και Παρτίζαν (με την Ρεάλ λογικά χάνει) για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ. Πάντα ποιοτικό ρόστερ άλλα όπως σας έχω πει πολλές φορές η ομάδα «γουστάρει» να κάνει τα ματς θρίλερ (χάσει- κερδίσει). Αν δείτε τα αποτελέσματα της στο σύνολο θα καταλάβετε τι εννοώ. Συνεπώς δεν είναι δώρο το 1,50 της νίκης της Κούμπαν για μένα και ας «καίγεται». Η Ζαλγκίρις πάντα εντός είναι καλύτερη και πάντα μένει από δυνάμεις στο τέλος. Αυτό είχε συμβεί και στο Κράσνονταρ όταν για μεγάλο χρονικό διάστημε έδειχνε ικανή για το διπλό άλλα στο τέλος έχασε και με 5π. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά για τον άσσο με +4,5 άλλα όπως προείπα δεν παίζω και 1,50 νίκη Κούμπαν πόσο μάλλον με -4,5. Το παιχνίδι αξίζει μόνο για live μιας και η Κούμπαν με τα νεκρά της διαστήματα άλλα και τις εκρήξεις στο παιχνίδι της δίνει καλές ευκαιρίες. Δηλαδή να πάρω νίκη Κούμπαν που καίγεται άλλα να την πάρω περίπου στο 1,90. Να έχει αξία τουλάχιστον χάσω- κερδίσω.

Στο ΟΑΚΑ μεγάλο ματς και επιστροφή του Ομπράντοβιτς σε γνωστά «λημέρια». Αμφότερες οι ομάδες θέλουν την νίκη άλλα η Ουλκέρ έχει πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που αν χάσει μάλλον χάνει και τις ρεαλιστικές ελπίδες του για πρόκριση εκτός αν βγάλει διπλό στην Βαρκελώνη ή στο ΣΕΦ. Στην Πόλη είχαμε νίκη Ουλκερ με +5. Το μυαλό και των δύο είναι σε αυτό το ματς εδώ και αρκετές μέρες. Έτσι ο Παναθηναϊκός εντός με τον Ηλυσιακό κέρδισε με το ζόρι ενώ η Ουλκέρ στην Τουρκία έχασε εντός από την Μπάνβιτ και με σούπερ ανατροπή καθώς δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Γενικά η Ουλκέρ δεν θυμίζει την ομάδα της ά φάσης των ομίλων. Γι αυτό και παλεύει ακόμα για την πρόκριση ενώ βάσει της αρχικής εικόνας της μιλούσαμε τότε για «τρένο». Και με την Μάλαγα εντός ζορίστηκε πολύ άλλα είναι μαχητική ομάδα τελευταία πάντα όμως με πρόβλημα στα εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να καλύψει και το -5 του πρώτου αγώνα και προέρχεται από διπλό στην παράταση με την Εφές σε μία μπασκετική κακοποίηση του αθλήματος με πολύ άμυνα. Κλασικά ο ελληνικός τύπος υποδέχτηκε την νίκη με φανφάρες άλλα ρεαλιστικά αν το δούμε είναι τόσο ικανοί το δίδυμο Πρίφτης- Αλβέρτης ώστε να κάνουν «ματ» στον Ομπράντοβιτς που ξέρει τα «χούγια» του Διαμαντίδη και μερικών ακόμα πιο καλά και από αυτά της γυναίκας του; Μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός λόγω έδρας, λόγω φανέλας ίσως, λόγω επιθετικής ή αμυντικής ανεπάρκειας της Ουλκέρ που φέτος στα εκτός έδρας έχει θέσει εκτός εαυτού πολλές φορές τον Ζοτς. Νίκη Παναθηναϊκού πάντως δεν μπορώ να παίξω στο 1,50 όπως δεν παίξω και της Κούμπαν όπως προείπα όπως δεν μπορώ να παίξω και της Μακάμπι παρακάτω. Οι τιμές είναι χαμηλές και δεν αξίζουν για μένα. Και ας συγκεντρώνουν πάνω τους ελκυστικά αριθμητικά στοιχεία. Ίσως λίγο χάντικαπ Ουλκέρ εδώ και πάλι πάμε στο live όπου ένα χάντικαπ π.χ. Ουλκέρ στο +8,5 μέχρι το ημίχρονο για μένα είναι μια καλή περίπτωση. Εκτός ο Γκιστ, μάλλον παίζει ο Κάρι. Βίντμαρ και Σιπάχι χάνουν την χρονιά για Ουλκέρ και είναι γνωστό αυτό.Λογικά περιμένουμε αποθέωση Ομπράντοβιτς άλλα και στην Παρτίζαν στο Βελιγράδι τον αποθεώνουν κάθε φορά και σπάνια χάνει …

Στο Βελιγράδι η Παρτίζαν υποδέχεται την Μακάμπι και πάλι έχουμε μία ελκυστική απόδοση νίκης για το φαβορί στο 1,36 άλλα και πάλι προσωπικά απέχω. Η Παρτίζαν θυμίζω στρέφει το ενδιαφέρον περισσότερο στην Αδριατική λίγκα καθώς 2 αγωνιστικές πριν το τέλος κινδυνεύει να μείνει εκτός final 4 εκεί πράγμα καταστροφικό για το ευρωπαϊκό πρεστίζ της ομάδας  και πιστεύω τα δύο παιχνίδι με Τσεντεβίτα και Μπουντούσνοστ είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά στην Ευρωλίγκα πια. Πάντως η ομάδα εντός πάντα παίζει με πάθος και προ ημερών πάλι έχοντας το μυαλό περισσότερο στην Αδριατική λίγκα δεν δυσκολεύτηκε με την Μπάγερν κερδίζοντας της και εύκολα. Γνωστές οι απουσίες. Ίσως επιστρέψει ο Μπερτάνς πάντως για τους σέρβους. Μία Μπάγερν που και τότε καιγόταν. Που θέλω να καταλήξω. Ναι μεν η Μακάμπι είναι ποιοτικότερη και λογικά θελεί την νίκη μπας και κλέψει την δεύτερη θέση από την Ρεάλ που την έχει και στο Τελ Αβίβ στην συνέχεια. Από εκεί και πέρα όμως το +5,5 των σέρβων είναι πονηρό χάντικαπ και προσωπικά με έχει προβληματίσει πολύ. Θέλω να πάω προς το διπλό για όλα τα παραπάνω άλλα φοβάμαι. Θα προτιμήσω να απέχω. Στο Τελ Αβίβ είχαμε νίκη Μακάμπι +21.

Στην Μαδρίτη μεγάλο παιχνίδι και το καλύτερο από πλευράς ονομάτων αυτή την αγωνιστική. Η Ρεάλ θέλει νίκη με +15 για να υπερτερεί στην ισοβαθμία στην μάχη της πρωτιάς άλλα ουσιαστικά εφ όσον η δυάδα δίνει αβαντάζ έδρας στα νοκ άουτ αν τελικά τερματίσει και δεύτερη δεν θα κλάψει κιόλας. Εντός έδρας πάντως είναι καταιγιστική και για το πρεστίζ και μόνο θέλει μία καλή νίκη με σούπερ εμφάνιση. Σταθερά εκτός ο Κάρολ. Εκτός ο Τεόντοσιτς για την ΤΣΣΚΑ. Οι ρώσοι από την Τρίτη βρίσκονται στην Ισπανία κάτι που δείχνει πόσο πολύ θέλουν και αυτοί την νίκη σήμερα. Μιλάμε άλλωστε για δύο μεγαθήρια που είναι σε εξαιρετική κατάσταση με ελάχιστες ήττες στο πρόγραμμα τους. Στοιχηματικά η νίκη της Ρεάλ πιστεύω πως περνάει. Χαμήλο πάντως το 1,28 άλλα μπαίνει κάπου για κλείσιμο. Με χάντικαπ 7,5 είμαι προς άσσο. Και αυτό γιατί εντός έδρας η Ρεάλ έχει παίξει κατά καιρούς διαστημικό μπάσκετ και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Βοηθά και η ήττα από την Μπάγερν για να δούμε μία συγκεντρωμένη Ρεάλ.

Σπουδαίο παιχνίδι στην Πόλη και τελικός πρόκρισης καθώς ο ηττημένος μένει πίσω ειδικά αν είναι η Γαλατά. Γι αυτό και δίνεται μεγάλο φαβορί άλλα προσωπικά διαφωνώ στο 1,40. Η Γαλατά είδε τον Μαρκοϊσβίλι να επιστρέφει και να ηγείται στην μεγάλη νίκη επί της Κούμπαν στο Κράσνονταρ. Αναπτέρωσε τις ελπίδες για πρόκριση και αν δεν είχαμε την τεράστια νίκη της Μπάγερν επί της Ρεάλ, αυτό το διπλό των τούρκων θα ήταν χρυσάφι. Τέταρτη φορά συναντώνται φέτος οι ομάδες. Στην ά φάση μίλησαν οι έδρες με +10 Γαλατά και +20 Μπάγερν. Στο Τοπ 16 και στο πρώτο ματς είχαμε διπλό της Γαλατά στο Μόναχο με +6. Πράγμα που σημαίνει πως απλή νίκη Γαλατά σήμερα της δίνει την ισοβαθμία. Είπαμε για την επιστροφή Μαρκοϊσβίλι. Οι άλλες απουσίες είναι μακροχρόνιες. Κομπλέ η Μπάγερν. Το μυαλό και τον δύο είναι εδώ. Ειδικά της Μπάγερν που έχασε και από την Φρανκφούρτη την Κυριακή σε ένα ματς λουκούμι στοιχηματικά που το πληρωθήκαμε. Κοιτώντας και το πρόγραμμα για τις 3 τελευταίες αγωνιστικές βλέπουμε πως μπορεί η Μπάγερν να έχει +1 νίκες απέναντι σε Κούμπαν και Γαλατά άλλα έχει ασύγκριτα δυσκολότερο πρόγραμμα οπότε πρέπει να παλέψει δυνατά εδώ και μέχρι το τέλος. Σας έχω πει ήδη πως η Γαλατά πηγαίνει βάσει πλάνου στην Ευρωλίγκα άλλα τώρα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι δεν μπορώ να παίξω άσσο και ας υστερεί εκτός έδρας η Μπάγερν σε σχέση με τα εντός της. Κρατάω το +4,5 ή +5,5 διαδικτυακά το χάντικαπ για την Μπάγερν.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμποράλ και η λογική λέει πως εύκολα ή δύσκολα κερδίζει. Μέσα ο Σπανούλης, εκτός ο Πρίντεζης άλλα γενικά στοιχηματικά δεν αξίζει να πούμε κάτι παραπάνω καθώς η Λαμποράλ είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα εντελώς και ικανή από το να το κάνει ντέρμπι μέχρι να διασυρθεί. Απέχουμε φυσικά.

Στο Μιλάνο επίσης έχουμε παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι οι γηπεδούχοι που είναι χοτ και έχουν συνεχόμενες πολλές νίκες σε Ιταλία και Ευρωλίγκα. Το Μιλάνο που θέλει δεύτερη θέση και με νίκη εδώ παρόλο που έχει δύσκολο πρόγραμμα στα τελευταία τρία του παιχνίδια λογικά δεν θα την χάσει. Τέταρτη φορά συναντώνται φέτος οι ομάδες. Στην ά φάση των ομίλων μίλησαν οι έδρες με +20 Εφές και +4 Μιλάνο. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου εδώ είχαμε νίκη Εφές με 1π. με εκείνο το απίστευτο τρίποντο του Πλάνινιτς στο μηδέν! Εκτός ο καλός Λανγκφορντ για το Μιλάνο. Κομπλέ η Εφές αν και έχει εσωτερικά θέματα καθώς μετά τον Χόπσον που χαιρέτισε και ο Ερντέν είναι προς την έξοδο. Στοιχηματικά Μιλάνο την δεδομένη χρονική στιγμή και ειδικά εντός δύσκολα κοντράρεις. Απλά η Εφές με την άμυνα τα παλεύει και οριακά όπως έγινε και με την Μάλαγα μπορεί να πάει προς το διπλό με +10,5. Δεν ξέρω. Δεν θα ήθελα να μπλέξω.

Τέλος στην Ανδαλουσία καλό παιχνίδι και με ιδιαιτερότητα καθώς είναι ισπανικός εμφύλιος με την Μπαρτσελόνα όμως να είναι βαθμολογικά σχεδόν αδιάφορη και την Μάλαγα να καίγεται μιας και έχει δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος και δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα. Για το πρωτάθλημα φέτος είχαμε δύο διπλά. Αρχικά +7 Μάλαγα όταν η Μπαρτσελόνα ψάχνονταν. Αρχές Μαρτίου διπλό +5 Μπαρτσελόνα και επίσης νίκη Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι του ά γύρου με +4. Εν ολίγοις ντέρμπι παραδοσιακά τα μεταξύ τους παιχνίδια και όχι μόνο φέτος. Δεν θα σταθώ σε αμφίβολους. Οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και δεν έχουμε κάποια κραυγαλέα απουσία. Ήττα από την Βαλένθια την Κυριακή εκτός για την Μάλαγα και ήττα στην Πόλη από την Ουλκέρ σε θρίλερ στο τέλος. Τρένο η Μπαρτσελόνα κλασικά και αήττητη στην Ευρωλίγκα. Έχω επιλέξει άσσο με χάντικαπ για Μάλαγα. Πρωτον γιατί στατιστικά κάπου θα την «κάνει» η Μπαρτσελόνα, έχει μεγαλύτερο κίνητρο η Μάλαγα, είναι εμφύλιος με ιδιαιτερότητες και αν θέλω να κάνω μία προχωρημένη σκέψη, γιατί να σκιστεί η Μπαρτσελόνα στο συγκεκριμένο παιχνίδι όταν έχει καλές σχέσεις με την Μάλαγα σε επίπεδο πάρε- δώσε παικτών (Αμπρίνες- Βάσκεζ κτλ). Για όλα αυτά συν το διπλό για το πρωτάθλημα προ ημερών όπως προείπα για Μπαρτσελόνα στο ίδιο γήπεδο είμαι με τον άσσο στα χάντικαπ, δεν παίζω νίκη Μπαρτσελόνα και το σημείο σας το έχω διαθέσει από την Τρίτη για πάσα χρήση.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ


ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ- ΚΟΥΜΠΑΝ: Το κίνητρο είναι με την Κούμπαν ( που έχει και καλύτερο ρόστερ) άλλα δίνεται πονηρά στα χάντικαπ και το φοβάμαι το ματς.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ: Παιχνίδι με ιδιαιτερότητα και άσχετα αν κερδίσει η όχι ο Παναθηναϊκός και με την έδρα είναι χαμηλό το 1,50 και δεν με ελκύει. Μάλλον προς διπλό με +3,5.


ΡΕΑΛ- ΤΣΣΚΑ: Λογικά κερδίζει η Ρεάλ και προς άσσο με -7,5 άλλα προσεκτικά.


ΠΑΡΤΙΖΑΝ- ΜΑΚΑΜΠΙ: Eπίσης το κίνητρο με την Μακάμπι που έχει και καλύτερο ρόστερ άλλα πάλι έχουμε καλή έδρα και πάει σετ εδώ μάλλον με το Ζαλγκίρις- Κούμπαν και φοβάμαι επίσης.


ΓΑΛΑΤΑ- ΜΠΑΓΕΡΝ: Τελικός, η Μπάγερν με αδυναμίες εκτός άλλα ανεβασμένη και πάμε όλα για όλα και από τους δύο και διπλό στα χάντικαπ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Απέχουμε


ΜΙΛΑΝΟ- ΕΦΕΣ: Απέχουμε


ΜΑΛΑΓΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Aπό την Τρίτη έχω κολλήσει με το άσσο χάντικαπ και ή θα πάρουμε καλά λεφτά ή θα φάμε τα μούτρα μας.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


055-311 ΡΕΑΛ- ΤΣΣΚΑ  ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ  1,25

738. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΜΠΑΓΕΡΝ (+4,5)   2

740. (+3,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   


ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ- ΜΠΑΓΕΡΝ  2  ΜΕ  5,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΑΓΕΡΝ

ΜΑΛΑΓΑ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   1  ΜΕ  4,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΓΑ
 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΟΥΛΚΕΡ   2  ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ

ΡΕΑΛ- ΤΣΚΚΑ  1  ΝΙΚΗ ΡΕΑΛ  1,28




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου