Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κρεμόνα και Μαδρίτη στο πόδι! (Αναλύσεις - Προτάσεις Σαββατοκύριακο)




Όσο καλά «ξηγήθηκε» η Μακάμπι άλλο τόσο άσχημα φέρθηκε η Μάλαγα η οποία ήταν εκνευριστική στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Χθες είχαμε και την Ουλκέρ. Να μην το σχολιάσω καλύτερα. Είναι φορές που τα λόγια περιττεύουν.  4 μικρές νίκες είχε ο ΟΠΑΠ. Μπαρτσελόνα- Ουλκέρ- Ρεάλ και Ολυμπιακός. Ακόμα και τώρα αν μου έλεγαν βάσει κινήτρου και λοιπών να διάλεγα μία που να μην σπάσει θα ήταν η Ουλκέρ. Άλλα τούρκοι... Τέλος πάντων, όλα αυτά τα αφήνω στο περελθόν. Δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Η ουσία είναι πως το επιθυμητό δεν ήρθε. 


Πάμε να δούμε το φρέσκο κουπόνι. Που έχει τις δυσκολίες του και εκτός 3 παιχνίδια. Το Ηλυσιακός- Ίκαρος, το Βαγιαδολίδ- Μανρέσα και το Μπαρτσελόνα- Μπιλμπάο. Συν τοις άλλοις ουσιαστικά και χωρίς Γερμανία καθώς έχουμε κύπελλο εκεί και 2 μόνο εξ’ αναβολής παιχνίδια.


Ξεκίνημα από Ελλάδα όπου προσέχουμε την Πάτρα που στον β΄ γύρο έχει τρομερή έφεση στο διπλό οπότε ναι μεν καλή έδρα ο ΚΑΟΔ άλλα με +6,5 το διπλό έχει μία αξία πιστεύω. Στα Τρίκαλα έχουμε γιορτή μιας και η ομάδα σώθηκε πολύ νωρίς και ο Ολυμπιακός τα δίνει όλα για την Ευρωλίγκα πλέον οπότε προς άσσο με +16,5 και μέχρι +18,5 διαδικτυακά. Προσέχουμε στο «ντέρμπι» της 3ης θέσης απλά πως ο Πανιώνιος ακόμα και με ήττα εώς 8π. παραμένει τρίτος και το πρόγραμμα των δύο ομάδων είναι παρόμοιας δυσκολίας ως το τέλος. Οπότε ναι μεν νίκη Πανιωνίου ως καλύτερη ομάδα που παίζει και εντός άλλα προσεκτικά για όποιον ασχοληθεί. Τέλος στο μόνο σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής που είναι και εκτός ΟΠΑΠ ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον Ίκαρο και με ήττα πέφτει από σήμερα βάσει προγράμματος.  Με νίκη πάλι μπορεί να πέσει άλλα θα μείνει αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος. Συναγερμός κλασικά όπως συνηθίζεται. Εφ’ όσον ο ΟΠΑΠ το έχει εκτός πιθανόν κάτι ξέρει. Εγώ έτσι όπως βλέπω το πρόγραμμα και συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα θα παίξω νίκη Ηλυσιακού 1,75 άλλα δεν θα την φορτώσω.


  Στην Ισπανία έχουμε ερωτήματα. Κατ’ αρχήν στο Βαγιαδολίδ- Μανρέσα αυτό το 1,48 του διπλού είναι το δώρο του μήνα ή το τυράκι της χρονιάς. Αγωνιστικά η Βαγιαδολίδ παραπαίει και φυσικά έχει πέσει ήδη απλά ως ισπανική ομάδα πάντα παίζει όσο αντέχει και η Μανρέσα δεν είναι και το υπόδειγμα της σταθερότητας. Άλλα υπολογίζει εδώ στην νίκη με τον ουραγό στην μάχη που δίνει για την παραμονή. Δηλαδή έχουμε κίνητρο άλλα γιατί ο ΟΠΑΠ το έχει και αυτό εκτός; Τι φοβάται, αφού +5,5 θα το έδινε όπως όλοι. Νίκες απλές δεν δίνει σε τέτοια παιχνίδια. Κρατάω νίκη για Μανρέσα άλλα πάλι πάμε προσεκτικά. Για να το δέσω με τα παραπάνω η δυάδα Ηλυσιακός- Μανρέσα σε νίκες διαδικτυακά ή που θα κάνει κάποιους να οικονομήσουν καλά λεφτά ή που θα κλείσει σπίτια. Εγώ πληροφορία από τα αποδυτήρια δεν έχω γι αυτό θα την παίξω άλλα μαζεμένα και σεμνά.


Στα υπόλοιπα από Ισπανία, δεν μπλέκουμε με την Μπιλμπάο που μπορεί και να αναβληθεί μιας και εκεί οι παίχτες είναι σε αποχή λόγω οικονομικών. Προσέχουμε την Βαλένθια που έχει ημιτελικό στο Eurocup και το ενδιαφέρον στρέφεται εκεί καθώς στην Ισπανία με +3 νίκες παραπάνω από την Μπαρτσελόνα δύσκολα εώς απίθανα θα χάσει την 2η θέση στην κανονική περίοδο. Επομένως παρουσιάζει ενδιαφέρον το +14,5 της Ομπραντόϊρο. Έχουμε και δύο μικρές νίκες. Η Εστουντιάντες μάχεται για την παραμονή της και ένα από τα «βατά» παιχνίδια είναι αυτό το εντός με την συμπολίτισσα Φουενλαμπράδα. Χαμηλό το 1,36 άλλα περνάει αν υπολογίσουμε και το πώς έχασε η Εστού στην Μούρθια (με 1π. και με «αυτοκτονία»). Η άλλη χαμηλή νίκη είναι αυτή της Μάλαγα με την Λαμποράλ. Απλά ανάμεσα σε Εστού ή Μάλαγα προτιμώ Εστού.


Στην Ιταλία υπάρχει ενδιαφέρον. Η Βανόλι με την έδρα θέλει την νίκη απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει. Ομάδα έδρας η Ρέτζιο που κάνει σωστές μελλοντικές κινήσεις (Ντελά Βάλε) άλλα φέτος εκτός έδρας είναι απογοητευτική και δεν περιμένω να αλλάξει αυτό στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης θα πληρώσω για να μάθω αν η Μπρίντιζι θα «ξυπνήσει» ή «έσκασε» πλέον και κάνει την «κοιλιά» της. Τέλος, λογικά η Σάσσαρι ξεσπάει πάνω στην αποδεκατισμένη Μοντεγκρανάρο και πάμε με άσσο και -14,5.


Στην Γαλλία εφ’ όσον χθες η Αντίμπ διασύρθηκε από την αδιάφορη Σολέ, σήμερα η Ροάν παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή και δίκαια παρόλο που η ομάδα είναι τραγική έχει μόνο +3,5 υπέρ της απέναντι στην ανώτερη Ορλεάν. Θυμίζω πως αμφότερες οι ομάδες παίζουν πολύ καλύτερα εντός ενώ ενδεχόμενη ήττα της Ροάν δεδομένου τους προγράμματος αυτής και της Χάβρης την καταδικάζει, εκτός και αν τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα «ντυθεί» Μπαρτσελόνα. Τίποτε άλλο από Γαλλία.


Στην Γερμανία τέλος 2 παιχνίδια. Κρατάω μόνο το +8,5 της Τούμπιγκεν. Τρίτο σερί εντός για την αδιάφορη Φρανκφούρτη που έχει κερδίσει ήδη Ουλμ και Μπάγερν!!! Υποδέχεται την Τούμπιγκεν που «ξύπνησε» και κέρδισε την Τρίερ και ελπίζει. Η Τούμπιγκεν παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Η Φρανκφούρτη αφού είναι τόσο χοτ και καθάρισε την Μπάγερν σαν αβγό γιατί έχει μόνο -8,5 να καλύψει; Περιμένω ένα θριλεράκι σήμερα. Διπλό με +8,5.


Στο κύπελλο έχουμε το final 4 στο Ουλμ. Η Μπάγερν δεν μπορεί να αδιαφορήσει πλέον όπως κάνει στο πρωτάθλημα λόγω ευρωλίγκα καθώς κρίνεται ένας τίτλος. Θα παίξει συνεπώς κανονικά οπότε σωστό το +4,5 της Ουλμ που δίνεται έτσι λόγω έδρας. Δεν ακουμπάω πάντως. Η καλή Μπάγερν μπορεί νίκη 8-10 πόντων. Η μέτρια μάλλον χάνει. Στο άλλα μεγάλο παιχνίδι θυμίζω πως πριν 15 μέρες περίπου είχαμε Άλμπα- Μπάμπεργκ για το πρωτάθλημα 70-58. Γενικά η Μπάμπεργκ έχει στρώσει και έχει βρει σταθερότητα και είναι ένα «κλικ» καλύτερη από την Άλμπα που στηρίζεται αρκετά στην έδρα της  με καλές γκέλες μακριά από αυτήν. Εκδίκηση επομένως; Ακόμα και αν δεν τίθεται τέτοιο θέμα για την  προ ημερών ήττα, αγωνιστικά και μόνο η Μπάμπεργκ έχει βρει φόρμα όντας πιο φρέσκια μιας και η Άλμπα μέχρι και την Τρίτη που μας πέρασε είχε Eurocup. Διπλό στο -1,5 και νίκη στο 1,72.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΒΑΣΙΚΗ


758. ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ (+8,5)   2

761. (+1,5) ΑΛΜΠΑ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    2

787. ΒΑΝΟΛΙ- ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ (+0,5)    1



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ   2


768. (+3,5) ΡΟΑΝ- ΟΡΛΕΑΝ   1

760. ΚΑΟΔ- ΑΠΟΛΛΩΝ (+6,5)   2

790. ΠΙΣΤΟΪΑ- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ  (+2,5)   2



** ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   1


ΒΑΝΟΛΙ- ΡΕΤΖΙΟ   1  ΝΙΚΗ ΒΑΝΟΛΙ  1,75

ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ- ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ  1  ΝΙΚΗ ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ   1,36



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  2


ΑΛΜΠΑ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  2  ΝΙΚΗ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   1.72

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ    2   ΜΕ 8,5π. ΥΠΕΡ ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ Ο ΟΠΑΠ …
.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ- ΙΚΑΡΟΣ  1  ΝΙΚΗ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ   1,75

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ- ΜΑΝΡΕΣΑ  2    ΝΙΚΗ  ΜΑΝΡΕΣΑ   1,48



*** Η ΕΞΑΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΒΑΝΟΛΙ ΝΙΚΗ- ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ  ΝΙΚΗ- ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΝΙΚΗ- ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ (+8,5)- ΡΟΑΝ (+3,5)- ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ (+2,5)   ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 27 ΜΟΝΑΔΕΣ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου