Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ή πάμε σε ροντέο;;; (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Το απόλυτο είχαμε Τρίτη και Τετάρτη στις προτάσεις του άρθρου. Συγκεκριμένα πλήρωσε η δυάδα ΟΠΑΠ με Σάσσαρι και Κίμκι. Πλήρωσε η βασική πρόταση ίντερνετ με Κίμκι- Άνκαρα και Λιέτουβος, Πλήρωσε και το εξτραδάκι με Παρί- Ντιζόν και Ρέτζιο Εμίλια. Ήταν ένα καλό διήμερο που το χρειαζόμασταν αναμφίβολα. Σήμερα πάμε με την Ευρωλίγκα όπου κλέβει την παράσταση όπως και κάθε Πέμπτη- Παρασκευή άλλωστε.


Αρκετές αλλαγές στις ομάδες πλέον και προσέχουμε πως δεν υπάρχουν αδιάφοροι καθώς και αυτοί που βαθμολογικά μάλλον «δεν προλαβαίνουν» παίζουν για την ιστορία τους και χαρίζουν καλές εκπλήξεις όπως η Λαμποράλ που έβγαλε καθαρό διπλό στο ΟΑΚΑ άλλα και η Παρτίζαν που κέρδισε την Μπάγερν που είχε σούπερ βαθμολογικό κίνητρο.


Ξεκίνημα από την Μόσχα  όπου η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Παρτίζαν σε ένα παιχνίδι όπου μάλλον κερδίσει και εύκολα καθώς στον ά γύρο η «αρκούδα» είχε πέσει θύμα έκπληξης στο Βελιγράδι και είχε χάσει με 1π. Βαθμολογικά η ΤΣΣΚΑ θέλει την δυάδα για να έχει πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ και όπως όλα δείχνουν με +2 νίκες παραπάνω από την Μακάμπι δεν την χάνει αρκεί να κρατήσει τις ισοβαθμίες με Ρεάλ άλλα κυρίως με Μακάμπι στο παιχνίδι του Τελ Αβίβ (αν χάσει βέβαια). Αγωνιστικά κομπλέ η ΤΣΣΚΑ και με μακροχρόνιες γνωστές απουσίες η Παρτίζαν. Το χάντικαπ των Σέρβων ανεβαίνει. Πλέον +19,5 στον ΟΠΑΠ και κάπου εκεί πάει και διαδικτυακά. Και αυτό γιατί πρώτος στόχος πλέον για την Παρτίζαν είναι το final 4 της Αδριατικής λίγκα όπου μέσω αυτού κρίνονται και τα εισιτήρια για την ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Εκεί όπου η ήττα από την Ολίμπια πόνεσε την Κυριακή και στην ουσία 3 αγωνιστικές πριν το τέλος ο Ερ. Αστέρας δεν χάνει την πρωτιά, η Τσεντεβίτα λογικά τερματίζει δεύτερη και έχουμε Παρτίζαν- Μπουντούσνοστ- Τσιμπόνα για 2 εισιτήρια και αναμένεται μεγάλη μάχη. Τι παίζουμε τώρα. Ουσιαστικά τίποτα αφού η ήττα της ΤΣΣΚΑ στο Βελιγράδι δεν ευνοεί την περιέργεια για το χάντικαπ της Παρτίζαν. Συνεπώς απέχουμε.


Στην Πόλη η Ουλκέρ υποδέχεται την Μάλαγα σε ένα καλό παιχνίδι στο οποίο όμως οι τούρκοι έχουν περισσότερο ανάγκη την νίκη από τους ισπανούς. Μιλάμε άλλωστε για δύο ομάδες έδρας περισσότερο. Διασυρμός της Ουλκέρ στην Βαρκελώνη και νίκη στην Ανδαλουσία για την Μάλαγα σχετικά εύκολα με την Εφές. Μία νίκη παραπάνω έχει η Μάλαγα στον όμιλο όπου μαζί με την Μιλάνο έχουν προσπεράσει και έχουν προβάδισμα πρόκρισης έναντι των αρχικών φαβορί Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού- Ουλκέρ. Απών Βίντμαρ- Σιπάχι που είναι πλέον γνωστές και μακροχρόνιες απουσίες. Αρκετοί αμφίβολοι στην Μάλαγα καθώς Βιδάλ, Γκρέϊντζερ, Ούρτασαν, Μέντλεϊ και Σουάρεζ είναι όλοι λίγο ή πολύ ναι μεν άλλα. Κάποιοι θα παίξουν κυρίως οι Γκρέϊντζερ και Σουάρεζ που είναι και η ευχάριστη είδηση για τον Πλάθα αν συμβεί αυτό. Τι παίζουμε τώρα. Λογικά η Ουλκέρ και βάσει προγράμματος να το δούμε και έδρας δεν χάνει. Χαμηλό το 1,25 άλλα δύσκολα θα χαλάσει. Τώρα με -7,5 πάλι προς άσσο πάμε καθώς στην Ανδαλουσία είχαμε νίκη Μάλαγα με +15 και ο Ομπράντοβιτς αν του πηγαίνει καλά το παιχνίδι θα πιέσει να καλύψει αυτή την διαφορά. Το μομέντουμ ευνοεί την Ουλκέρ οπότε άσσος.


Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι λογικά θα κάνει το χρέος της και πλέον έχει και ανάσες καθώς τελείωσε η κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα Ισραήλ και μέχρι να έχουμε εκεί την συνέχεια συγκεντρώνεται αποκλειστικά στην Ευρωλίγκα. Δυνατή έδρα πάντα και στρωμένη ομάδα αν και βαθμολογικά ρεαλιστικά είναι άνετη καθώς δύσκολα θα κουνηθεί από την 3η θέση.  Η Ζαλγκίρις πάντως δεν τρομάζει και μένει από δυνάμεις στο τέλος οπότε με +13,5 δεν αξίζει να μπλέξουμε. Μπορεί να έχουμε και περίπατο Μακάμπι (που έχασε από την Κούμπαν και ίσως ξεσπάσει) μπορεί να έχουμε όμως και απλή νίκη Μακάμπι 8-10 πόντων στην οποία όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Γνωστές οι απουσίες για Τζέιμς (Μακάμπι) και Γιανκούνας (Ζαλγκίρις). Μάλλον επιστρέφει ο Οχαγιόν. Δεν θέλω να μπλέξω.


Στο Μόναχο η Μπάγερν υποδέχεται την Ρεάλ και προσπάθει να χωνέψει την βαριά ήττα στο Βελιγράδι όπου θα κοστίσει στην συνέχεια μιας και για να εξισορροπηθεί  ή θα πρέπει οι γερμανοί να κάνουν νίκη με ένα από τα «μεγαθήρια» ή να γκελάρουν Γαλατά και Κούμπαν με μία εκ των Ζαλγκίρις ή Παρτίζαν στην συνέχεια. Εδώ πάντως δύσκολα ελπίζουν σε νίκη τα παλικάρια του Πέσιτς καθώς η Ρεάλ είναι χοτ και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Στην Μαδρίτη είχαμε περίπατο της Ρεάλ φυσικά. Κομπλέ οι βαυαροί. Εκτός Κάρολ και Ντράϊπερ για Ρεάλ που δεν επηρεάζουν το «τρένο». Επίσης δεν μπλέκω. Η Ρεάλ κάνει ότι θέλει. Και με την Γαλατά όπως είδαμε στην Πόλη κέρδισε εύκολα και χωρίς να κοπιάσει πολύ. Κρατάμε το γεγονός πως η «βασίλισσα» δεν χαρίζεται σε κανέναν και απέχουμε ή περιμένουμε το live να έχουμε καμιά καλή ευκαιρία. Τι εννοώ. Η Μπάγερν μπάινει σε αρκετά παιχνίδι μουδιασμένα. Άρα ένα χάντικαπ στην δεύτερη περίοδο στο +20 ίσως έχει ένα ενδιαφέρον.


Καλό παιχνίδι στην Βιτόρια όπου η Λαμποράλ φιλοξενεί το φορμαρισμένο Μιλάνο. +2,5 υπέρ Λαμποράλ άνοιξε ο ΟΠΑΠ και αμέσως το πήρε +0,5 από την Τρίτη ακόμα. Πονηρό παιχνίδι παρόλο που ρεαλιστικά η Λαμποράλ δεν προλαβαίνει και η Μιλάνο με διπλό εδώ «καθαρίζει» την πρόκριση δεδομένου και την πανίσχυρής έδρας που διαθέτει και εκεί δύσκολα θα χάσει. Κομπλέ οι ιταλοί. Εκτός ο Χάμιλτον και ο Όντομ για την Λαμποράλ. Όλοι οι άλλοι μέσα όμως και αυτό είναι ευχάριστο. Ο Σκαριόλο είναι ένα επίπεδο κάτω από τον Μπάνκι προπονητικά. Απλά πετυχαίνουμε σε άνοδο τους ισπανούς που με το διπλό στο ΟΑΚΑ δείχνουν να «ξύπνησαν» από τον βαθύ λήθαργο που τους χαρακτήριζε. Επίσης μου αρέσει και με βολεύει πολύ το γεγονός πως το Μιλάνο έρχεται από διπλό στο ΣΕΦ. Πόσα διπλά να βγάλει αυτή η ομάδα; Εντάξει είναι σε εξαιρετική κατάσταση άλλα και το αρχικό +2,5 της Λαμποράλ ήταν λάθος και ορθά το άλλαξε ο ΟΠΑΠ. Είμαι με τον άσσο. Παρόλο που το βαθμολογικό κίνητρο είναι ρεαλιστικά περισσότερο με την Μιλάνο. Προσοχή. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο όμιλος η Μιλάνο και με ήττα σήμερα δεν καταστρέφεται και μπορεί ακόμα να ελέγχει την πολυπόθητη δεύτερη θέση.


Μεγάλο ματς στο Κράσνονταρ και ματς τελικός για την πρόκριση. Ένας από τους πολλούς τελικούς που έχουν να δώσουν ως το τέλος η τριάδα Μπάγερν- Κούμπαν- Γαλατά. Στον πρώτο γύρο είχαμε διπλό Κούμπαν με +1. Μία Κούμπαν που προέρχεται από δίκαιη νίκη εντός με την Μακάμπι. Σας έχω πει εδώ και καιρό. Η Γαλατά για μένα πάει βάσει πλάνου και έχει διαλέξει τα παιχνίδια στα οποία πρέπει να «πεθάνει» στο παρκέ. Ένα από αυτά είναι αυτό με την Κούμπαν. Και μάλιστα οι τούρκοι θα παίξουν και για το +2 γιατί έτσι όπως πάει το έργο μάλλον θα χρειαστεί. Γι αυτό και δεν σκίστηκαν με την Ρεάλ. Γι αυτό και δεν πίεσαν με την Μπάνβιτ στο τούρκικο ντέρμπι της Δευτέρας. Το μυαλό είναι εδώ και σας έχω πει από την αρχή πως η Γαλατά θέλει προημιτελικά εξ’ αρχής μιας και έπεσε και καλό όμιλο. Ρεαλιστικά να δούμε κιόλας αν περάσει με διπλό από την Κούμπαν χρίζεται άμεσα και φαβορί. Αμφίβολος ο Σιμόν για τους ρώσους (καλή απουσία αν δεν παίξει τελικά). Γνωστές οι απουσίες της Γαλατά που δεν επηρεάζουν πλέον. Το +5,5 της Γαλατά μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Προκύπτει από παντού. Από το διπλό της Κούμπαν στην Πόλη, από το γεγονός πως η Κούμπαν 8 στα 10 παιχνίδια της τα πάει στο καλάθι, από το χαρακτήρα τελικού που έχει η αναμέτρηση, από την νίκη πάλι εντός της Κούμπαν επί της Μακάμπι. Για όλα αυτά Γαλατά με +5,5 και ξερό διπλό Γαλατά σε μονό αποδεκτό.


Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» αυτοκτόνησαν με την Λαμποράλ, έδιωξαν τον Πεδουλάκη και έχουμε πλέον Αλβέρτη με Πρίφτη και ότι βγει. Εκτός Κάρι- Γκιστ. Κομπλέ οι τούρκοι. Ειλικρινά δεν θέλω να σας κουράσω πολύ εδώ. Όλοι βλέπουν την νίκη του Παναθηναϊκού βάσει μομέντουμ σούπερ εξαιρετική ευκαιρία. Από όπου και να το πιάσεις. Από το βαθμολογικό κίνητρο μέχρι την αλλαγή προπονητή κτλ. Το παιχνίδι είναι δύσκολο. Ενδεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού τον «πετάει» πολύ πίσω. Δεν παίζω χάντικαπ Εφές. Δεν μπορώ να κοντράρω τον Παναθηναϊκό. Άλλα δεν παίζω και νίκη Παναθηναϊκού. Το θεωρώ πολύ εξώφθαλμο σημείο. Μακάρι να βγει να πληρωθείτε όσοι το επιλέξετε. Εγώ θα περιμένω το live να πάρω  καλύτερες τιμές αν προκύψουν.


Τέλος στην Βαρκελώνη ο «λαβωμένος» Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την αήττητη Μπαρτσελόνα σε ένα κρισιμότατο παιχνίδι για αυτόν σε αντίθεση με τους καταλανούς που είναι άνετοι και δύσκολα θα χάσουν την πρωτιά στον όμιλο. Δεν θα χαριστούν πάντως. Πάλι χωρίς Σπανούλη ο Ολυμπιακός και μάλιστα με το Μιλάνο η απουσία του ηγέτη ήταν κάτι παραπάνω από ορατή. Αμφίβολος και ο Πρίντεζης που θα αποφασιστεί η συμμετοχή του τελευταία στιγμή. Ουσιαστικά κομπλέ η Μπαρτσελόνα. Ο Λάμπε δεν επηρεάζει. Νίκη Μπαρτσελόνα 1,25 δεν παίζω. Και ας έχει εκτός τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός. Με χαλάνε δύο πράγματα. Το αήττητο της Μπαρτσελόνα και το εύκολο διπλό στο ΣΕΦ. Προς +7,5 ή +8,5 διαδικτυακά για Ολυμπιακό είμαι άλλα όχι φανατικά. Όπως είδαμε η Μπαρτσελόνα παίζει σοβαρά και έκανε πλάκα με την Ουλκέρ. Μπορεί κάλλιστα αν συνεχίσει το βιολί της να κάνει πλάκα και στον Ολυμπιακό.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


728. ΟΥΛΚΕΡ- ΜΑΛΑΓΑ (+7,5)   1

731. (+0,5) ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΜΙΛΑΝΟ   1

735. ΚΟΥΜΠΑΝ- ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (+5,5)    2

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ    ΒΑΣΙΚΗ


ΚΟΥΜΠΑΝ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ   2   ΜΕ 5,5 ΥΠΕΡ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

ΟΥΛΚΕΡ- ΜΑΛΑΓΑ  1  ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ   1,25

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙ


ΛΑΜΠΟΡΑΛ- ΜΙΛΑΝΟ  1  ΜΕ 1,5π. ΥΠΕΡ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2  ΜΕ  8,5π. ΥΠΕΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου