Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τιτανομαχίες! (Αναλύσεις- Προτάσεις Ευρωλίγκα)




Φτάσαμε αισίως στην Πέμπτη όπου η Ευρώλιγκα και πάλι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας. Τις υπόλοιπες μέρες είχαμε Eurocup και λοιπές άλλες λίγκες άλλα δεν άξιζε κάτι να πονταριστεί δυνατά οπότε και απήχαμε. Χωρίς πολλά άλλα λόγια πάμε να δούμε τα 8 παιχνίδια αυτού του διημέρου. Εξαιρετικά κομβική αγωνιστική.


Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Μπάγερν και λογικά αν παίξει ως ΤΣΣΚΑ κερδίζει και με διαφορά. Μία ΤΣΣΚΑ που έχασε δίκαια στην Μαδρίτη και μάλιστα δεν κατάφερε να κρατήσει και την διαφορά για να έχει την ισοβαθμία με την Ρεάλ στο τέλος. Λογικά αν θέλει να ξεσπάσει, ξεσπάει. Ξεμπέρδεψε και με την vtb λίγκα προσωρινά οπότε θα έχουμε και τις σχετικές ανάσες αν και το ρόστερ είναι τόσο καλό και πλούσιο που δεν «κολλάει» στην κούραση πιστεύω. Εκτός ο Τεόντοσιτς. Κομπλέ η Μπάγερν. Οι γερμανοί  δεν τα κατάφεραν στην Πόλη με την Γαλατά άλλα ακόμα τους κρατάει στο κόλπο η μεγάλη νίκη με την Ρεάλ εντός. Έτσι κι αλλιώς η Μπάγερν είναι περισσότερο ομάδα έδρας πάντα. Δύσκολο πρόγραμμα  πλέον με Μακάμπι εντός και Κούμπαν εκτός οπότε ψάχνει την υπέρβαση από δω και πέρα όπου θα σημαίνει και πρόκριση. Στην ουσία όμως πληρώνει την ήττα στο Βελιγράδι που μάλλον θα στοιχίσει. Δεν θέλω να μπλέξω στοιχηματικά. Υπάρχει διαφορά ποιότητας και ειδικά η Μπάγερν εκτός δεν πείθει όσο εντός για να βασιστείς στο χάντικαπ. 


Στο Κάουνας  η Ζαλγκίρις φιλοξενεί την Γαλατάσαραϊ και φυσικά το βαθμολογικό κίνητρο είναι μόνο με την Γαλατά άλλα το παιχνίδι δίνεται πονηρά. Σωστά δοσμένο πάντως  αν το μελετήσουμε προσεκτικά. Η Ζαλγκίρις εντός έδρας παίζει καλύτερα και είναι μαχητική πάντα κυρίως λόγω  φιλοσοφίας. Οι λιθουανοί αγαπούν το μπάσκετ και σε κάθε παιχνίδι δίνουν το 100%. Αμφίβολος ο Γιανκούνας για την Ζαλγκίρις, εκτός ο Μενσά Μπονσού για την Γαλατά εκτός των μακροχρόνιων. 1,45 η νίκη της Γαλατά πολύ δελεαστική θα έλεγα για ομάδα που παίζει must win απέναντι σε αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα. Προσέχουμε όμως. Η Ζαλγκίρις εντός πάλεψε και με την Κούμπαν (ήττα με 1π.) και με την ΤΣΣΚΑ (ήττα με 2π.). Λογικά παλεύει και σήμερα και αν κρίνω από την αγωνιστικότητα της το 1,45 δεν πολυαξίζει. Στον αντίποδα σας έχω πει πως η Γαλατά κυνηγά την πρόκριση και πάει βάσει πλάνου. Χτυπάει συγκεκριμένα παιχνίδια και το σημερινό είναι εντός πλάνου. Άρα έστω και με 1π. μπορεί και πρέπει να κερδίσει. Συν ότι έχει μετά ΤΣΣΚΑ εκτός και Παρτίζαν εντός. Που σημαίνει πως μία νίκη με Παρτίζαν φτάνει και περισσεύει αν κερδίσει σήμερα και την Ζαλγκίρις. Έχει καλύτερο πρόγραμμα από την Μπάγερν και παρόμοιο με την Κούμπαν (Ρεάλ εκτός- Μπάγερν εντός). Οπότε μάλλον θα βγουν και κομπιουτεράκια στο τέλος για τις διαφορές. Για να μην το κουράζω πάντως λογικά όλα τα στοιχεία δείχνουν νίκη Γαλατά. Απλά έτσι όπως παίζει η Ζαλγκίρις εντός εγώ 1,45 νίκη δεν παίζω. Το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων και αυτή η απόδοση δεν ανταποκρίνεται στην δυσκολία της αναμέτρησης. Συνεπώς ή λίγο άσσο +4,5 ή live νίκη Γαλατά άλλα σε πολύ καλύτερη τιμή πχ 1,90.


Στην Πόλη η Εφές υποδέχεται την Λαμποράλ σε ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο απογοητεύσεις που ρίχνουν ήδη το βάρος στο πρωτάθλημα. Η Εφές μάλιστα θυμίζω πως επί Μαχμούτι πέρασε ελέω Ζαλγκίρις στο Τοπ 16 με το διπλό με την Μπάμπεργκ. Δηλαδή δεν είναι η ομάδα για Τοπ 16 φέτος. Η Λαμποράλ με το ξεκίνημα του Τοπ 16 κατέρρευσε, συν του «λίγου» Σκαριόλο που πήρε κάποτε ένα παλικαρίσιο πρωτάθλημα με την Μάλαγα και εξασφάλισε μέσω αυτού την ζωή του και τους απογόνους του! Ο Μπαλμπάϊ εκτός για τους τούρκους. Ο Χάμιλτον εκτός για την Λαμποράλ. Ο Αγγέλου έχει μάθει μόνο από άμυνα. Επομένως η ερώτηση μου είναι. Μπορεί με την άμυνα να κάνει νίκη με -6,5; Και αν είναι σε καλή μέρα η Λαμποράλ με το τρίποντο αξίζει αυτό το 1,40 νίκης της Εφές σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι; Η λογική λέει πως η Εφές ως πιο συγκροτημένη ομάδα από την αντίπαλο της κερδίζει εύκολα ή δύσκολα άλλα δεν υπάρχει λόγος να ποντάρουμε ένα τέτοιο παιχνίδι.


Μεγάλο ματς στο Τελ Αβιβ. Η Μακάμπι είναι 3η στον όμιλο και μάλλον 3η θα είναι ως το τέλος άλλα τέτοια παιχνίδια έχουν και πολύ γόητρο μέσα και χαρακτηρίζονται με ιδιαιτερότητες. Καταρχήν εκτός ο Τζέιμς για την Μακάμπι και ο Κάρολ για την Ρεάλ. Το μυαλό της Μακάμπι είναι στο σημερινό ματς εδώ και μέρες. Γι αυτό και ταπεινώθηκε εντός στο πρωτάθλημα από την Χάποελ με ήττα -28!! Ένα αποτέλεσμα που έσφιξε άπαντες και καλό για εμάς που θα παίξουμε άσσο με χάντικαπ αυτή η συντριβή. Που έρχεται να προστεθεί στην ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν που ουσιαστικά έκοψε τα φτερά για την προνομιούχο θέση. Όμως η Μακάμπι πρέπει να δώσει απαντήσεις σήμερα και πιστεύω πως θα δώσει. Η Ρεάλ είναι η γνωστή διαστημική Ρεάλ που όμως πλέον ζορίζεται εκτός έδρας (έχει ήδη δύο ήττες από Μπάγερν και ΤΣΣΚΑ) και φυσικά καθώς έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το ξεκίνημα της σεζόν δεν έχει την αρχική της φρεσκάδα. Άλλα πάντα είναι η Ρεάλ, η πιο πετυχημένη ομάδα μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη. Νίκη Ρεάλ δεν παίζω 1,33. Γελάει ο κόσμος. Δηλαδή να βάλω νίκη Γαλατά- Ρεάλ-Εφές- Ολυμπιακός αν θα πληρωθώ θα είναι περισσότερο από τύχη για μένα καθώς μιλάμε για εγκληματική χημεία. Θεωρητικά η Ρεάλ θέλει πρωτιά στον όμιλο για λόγους πρεστίζ άλλα  και 2η να τερματίσει δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά. Συν τοις άλλοις  και η ΤΣΣΚΑ τελευταία αγωνιστική πάει στο Τελ Αβίβ οπότε με ήττα εκεί και στις διαφορές πάλι ακόμα και με ήττα της Ρεάλ σήμερα η «βασίλισσα» τερματίζει πρώτη. Στέκομαι τόσο σε αυτά για να καταδείξω πως, εντάξει καλύτερη ομάδα η Ρεάλ, άλλα δεν παίξει τον υπερ πάντων αγώνα για 1,33. Μέσα στο Γιαντ Ελιάου μάλιστα. Και με την Μακάμπι που είναι πανίσχυρη εντός και έχει επίσης φανέλα. Για όλα αυτά πάω με +6,5 ή +5,5 ΟΠΑΠ με την Μακάμπι. Καλό σημείο.


Στην Ανδαλουσία έχουμε τελικό. Σπουδαίο ματς με την Μάλαγα φέτος να μετρά 0 στα 3 με τον Ολυμπιακό καθώς ήταν και στην ά φάση στον ίδιο όμιλο. Θα κάνει ο Ολυμπιακός το 4 στα 4; Εκτός Πρίντεζης – Περπέρογλου για Ολυμπιακό. Εκτός Χετσχάϊμερ- Βιδάλ και ίσως και ο Μέντλεϊ για την Μάλαγα. Που δεν είναι στα καλύτερα της καθώς έχει 4 σερί ήττες (2-2 πρωτάθλημα – ευρωλίγκα) και ειδικά οι τελευταίες δύο  εντός με την Μπανταλόνα  και ο διασυρμός με την Μπαρτσελόνα πόνεσαν πολύ. Με ήττα η Μάλαγα λογικά δεν προκρίνεται καθώς έχει Παναθηναϊκό εκτός και Μιλάνο εντός. Με νίκη ο Ολυμπιακός κάνει άλμα πρόκρισης καθώς έχει Εφές εκτός και Παναθηναϊκό εντός (εφικτό το 2/2). Άρα με την πλάτη στον τοίχο είναι η Μάλαγα σε σχέση με τους δύο. Στοιχηματικά πάλι το ίδιο ερώτημα. Θα κάνει 4 στα 4 ο Ολυμπιακός; Δεν πιστεύω βρε παιδιά τι να πω. Δεν είναι κακή ομάδα η Μάλαγα και ας δείχνει ντεφορμέ. Αίσθηση μου είναι πως στον όμιλο αυτό μέχρι τέλους θα κριθούν οι προκρίσεις και σε ισοβαθμίες οπότε ο άσσος με +3,5 διαδικτυακά ή +2,5 ΟΠΑΠ μου αρέσει περισσότερο.  Τον κρατάω.


Στο Κράσνονταρ η Κούμπαν υποδέχεται την Παρτίζαν και δεν θα μας απασχολήσει η αναμέτρηση με -10,5. Μία Κούμπαν που αρέσκεται στα θρίλερ και μία Παρτίζαν που προκρίθηκε στο final 4 της αδριατικής και είναι ήρεμη πλέον άλλα εκτός έδρας έχει μεγάλες αδυναμίες. Κομπλέ η Κούμπαν. Που θέλει νίκη εδώ και μετά τα παίζει όλα για όλα με Ρεάλ εκτός και Μπάγερν εντός Προς άσσο απλά μια γνώμη. Τίποτε άλλο.


Καλό παιχνίδι στην Πόλη με την Ουλκέρ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό να θέλει μόνο νίκη σήμερα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το «βατό» της πρόγραμμα (Λαμποράλ εκτός- Εφές εντός) αν είναι σοβαρή στα 3 αυτά ματς προκρίνεται κιόλας. Η Μιλάνο θέλει την 2η θέση. Είναι σε δαιμονισμένη φόρμα άλλα το παιχνίδι με την Ουλκέρ είναι πολύ δύσκολο πλέον κυρίως λόγω της απουσίας του σπουδαίου Λάνγκφορντ. Που ξεκλείδωνε άμυνες. Βέβαια και η Ουλκέρ έχει σοβαρά προβλήματα ακόμα και εντός. Με την Μάλαγα ίδρωσε να κερδίσει. Με τον Ολυμπιακό επίσης ίδρωσε και γενικά δεν είναι ομάδα να βασιστείς στο -6,5. Θα κρατήσω μόνο νίκη Ουλκέρ στο χαμηλό 1,30 απλά πιστεύω και λόγω μομέντουμ δεν χαλάει. Τίποτε άλλο.


Στην Βαρκελώνη τέλος ο Παναθηναϊκό πάει για το διπλό άλλα η Μπαρτσελόνα όπως είδαμε δεν χαρίζεται σε κανέναν και δεν αναμένεται να χαριστεί στο Παναθηναϊκό. Οι καταλανοί έχουν βρει καλό ρυθμό και κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο δίμηνο. Και φυσικά εύκολες νίκες με Ολυμπιακό- Μάλαγα- Ουλκέρ δηλαδή τους άλλους 3 διεκδικητές των 2 εισιτηρίων. Κομπλέ οι ομάδες. Και διπλό +8,5 δεν παίζω. Δεν κοντράρω την Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της από την στιγμή που δεν χαρίστηκε ούτε στην Μάλαγα σε εκτός έδρας παιχνίδι μάλιστα. Τίποτε άλλο. Η Μπαρτσελόνα αν παίξει όπως παίζει τον τελευταίο μήνα το παιχνίδι είναι νίκη της 12-15 πόντους. Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός με την φανέλα και την άμυνα και την ψυχή θα μπορέσει να κρατήσει το +8,5 που έχει.


 ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ

723. (+5,5) ΜΑΚΑΜΠΙ- ΡΕΑΛ  1
724. (+2,5) ΜΑΛΑΓΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1
057-311 ΟΥΛΚΕΡ- ΜΙΛΑΝΟ  à  ΝΙΚΗ ΟΥΛΚΕΡ 1,28


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΜΑΚΑΜΠΙ- ΡΕΑΛ   1   ΜΕ 6.5π. ΥΠΕΡ ΜΑΚΑΜΠΙ
ΜΑΛΑΓΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1  ΜΕ 3,5π. ΥΠΕΡ ΜΑΛΑΓΑ


***ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΥΑΔΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου