Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τώρα αρχίζει το πραγματικό Eurocup!! (Αναλύσεις- Προτάσεις)




Με ένα ταμείο ΟΠΑΠ έκλεισε το Σαββατοκύριακο. Μπορούσαμε σαφώς πολλά περισσότερα άλλα η Φουενλαμπράδα μας στέρησε μία πεντάδα ΟΠΑΠ, ένα ακόμα ταμείο ΟΠΑΠ και ένα ταμείο διαδικτύου. Χθες απολύθηκε ο Ματέο, ο κόουτς της ομάδας. Τι να το κάνεις όμως. Η ζημιά έγινε. Για την ιστορία είχαμε ταμείο ΟΠΑΠ με ΙΚΑΡΟ- ΧΑΓΚΕΝ- ΜΑΛΑΓΑ. Πέρασαν ακόμα ως σημεία η ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΣΤΕΡ, η ΤΟΥΜΠΙΓΚΕΝ, η ΜΠΕΪΡΟΥΘ, και η ΒΕΝΕΤΣΙΑ. Όσοι παίζετε τα σημεία και σε μονά αποδεκτά χαμένοι δεν είστε πάντως καθώς σταθερά τα ποσοστά μας είναι υψηλά σε «σούμα» σημείων.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το Eurocup. Σήμερα έχουμε 2 παιχνίδια και τα υπόλοιπα 6 είναι αύριο. Βρισκόμαστε στην φάση των νοκ άουτ πλέον και ισχύει το home- away. Δηλαδή προκρίνεται αυτός που έχει σκοράρει τους περισσότερους πόντους στα δύο παιχνίδια και δεν έχουμε σειρά αγώνων όπως στην ευρωλίγκα όπου μετράνε οι απλές νίκες.

Ξεκίνημα από το Κάουνας όπου η Μπουντιβέλνικ λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία παίζει αναγκαστικά στην Λιθουανία και όχι στην φυσική της έδρα όπου είναι και η δύναμη της. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην ά φάση των ομίλων στην ευρωλίγκα φέτος εκεί όπου μίλησαν οι έδρες και είχαμε νίκη Μπουντιβέλνικ +10 στο Κίεβο και νίκη Ναντέρ +19 στα περίχωρα του Παρισιού. Το καλό με τους ουκρανούς είναι πως ελέω Ευρώπης κατάφεραν και κράτησαν τους ξένους τους. Πιθανολογώ πως αν έρθει ο αποκλεισμός από την Ναντέρ θα τους αποδεσμεύσουν όπως άλλωστε έχουν κάνει οι περισσότερες ομάδες της χώρας (πλην Χιμίκ) και συνεχίζουν να κάνουν. Άλλωστε το πρωτάθλημα με τις αναβολές έχει καταστεί ελάσσονος σημασίας φέτος και όπως όλα δείχνουν θα το πάρει αυτός που θα έχει τους καλύτερους γηγενείς παίχτες. Η Μπουντιβέλνικ έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι από της 19 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι μειονέκτημα. Στον αντίποδα η Ναντέρ προσπαθεί να ανταπεξέλθει και στα εγχώρια και στα ευρωπαϊκά. Τείνει να γίνει ομάδα έδρας αποκλειστικά καθώς εκτός ακόμα και στην Γαλλία ζορίζεται υπερβολικά πλέον. Ενδεχόμενη ήττα εδώ δεν την καταστρέφει αφού έχει τον επαναληπτικό εντός όπου όπως είδαμε και στην ευρωλίγκα παίζει πολύ καλύτερα. Τι παίζουμε τώρα; Τίποτα. Η απραξία της Μπουντιβέλνικ και το κλίμα στην Ουκρανία κάνουν μπερδεμένο το παιχνίδι, συν το γεγονός ότι γίνεται στο ουδέτερο Κάουνας. Μπορεί να τα δώσει όλα η Μπουντιβέλνικ και να περάσει αέρας ο άσσος. Μπορεί όμως να έχουμε και διπλό καθαρό. Δεν το αποκλείω.

Στην Πόλη η Μπεσίκτας φιλοξενεί την Νίζνι. Επίσης δύσκολο παιχνίδι για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά στοιχηματικά. Η Μπεσίκτας είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα, κοινώς ομάδα μέρας. Στο Eurocup στα τελευταία της παιχνίδια για παράδειγμα έχασε από Λιέτουβος και Τσεντεβίτα εντός και προκρίθηκε με διπλό μέσα στην Σαραγόσα! Η Νίζνι είναι μία ομάδα με όλη την σημασίας της λέξης και ικανή για το διπλό άλλα πάντα παίζει καλύτερα εντός όπως και κάθε σοβαρή ρωσική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της. Απέχω. Η Μπεσίκτας είναι ικανή για το καλύτερο άλλα και για το χειρότερο.

Στο Αμπντί Ιπεχτσί η Χιμίκ υποδέχεται την Άνκαρα. Η δεύτερη εκπρόσωπος της Ουκρανίας παίζει στην Τουρκία με τουρκική ομάδα ενώ αμφότερες συναντήθηκαν και στην ά φάση του Eurocup και είχαμε εκεί δύο ωραιότατα διπλά. Νίκη Άνκαρα +2 στην Ουκρανία και νίκη Χιμίκ στην Άγκυρα με +24! Πείστηκε ο Φρεϊμανίς (ο διεθνής καλός λετονός) και έμεινε στην Χιμίκ. Ισχύει ότι και με την Μπουντιβέλνικ που γράφω παραπάνω. Δηλαδή απραξία και παγωμάρα για το αβέβαιο μέλλον. Το χάντικαπ βγαίνει +2,5 για την Χιμίκ. Λογικό καθώς είναι τυπικά  γηπεδούχος άλλα ουσιαστικά φιλοξενούμενη. Η ομάδα πάντως από την αρχή της χρονιάς έχει δείξει πως θέλει όσο τίποτα άλλο την διάκριση στο Eurocup και έχει πετύχει σπουδαίες νίκες και μεγάλες προκρίσεις. Δεν μπορώ να παίξω νίκη Άνκαρα. Πάμε ή με τον άσσο λίγο με +2,5 ή απέχουμε.

Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Τσεχία με την Νίμπουργκ να υποδέχεται την Ούνιξ. Η Νίμπουργκ ποντάρει πολύ στην έδρα της και λόγω αυτής πήρε και την πρόκριση άλλωστε στο παραένα και δίκαια βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Η Ούνιξ ενισχυμένη με τον Μπίκοφ που πήρε από την Κούμπαν άλλα και γενικά χοτ ομάδα όπως είναι άλλωστε και η Κίμκι. Μαζί με την Βαλένθια τα γκραν φαβορί για την κούπα και δεδομένου πως έχουμε ματς Βαλένθια- Κίμκι η Ούνιξ προβάλλει ως η μία φιναλίστ και δίκαια μάλλον. Δεν ξεχνάμε πάντως πως η Νίμπουργκ εντός πάλεψε και με την Κίμκι και ηττήθηκε στην παράταση ενώ και για την vtb λίγκα είχαμε Νίμπουργκ- Ούνιξ 88-94. Επίσης σε μια βδομάδα έχουμε την ρεβάνς στο Καζάν άλλα και στο «καπάκι» το Ούνιξ- Νίμπουργκ για την vtb λίγκα. Εν ολίγοις η Νίμπουργκ ξέρει την μοίρα της. Θα αποκλειστεί. Άλλα έχει κάθε δικαίωμα να το παλέψει εντός μέχρι τέλους και να αποκλειστεί με ψηλά το κεφάλι στο Καζάν. Αυτό πιστεύω εγώ. Θα παλέψει η Νίμπουργκ και είμαι με το +5,5 που έχει. +6,5 διαδικτυακά. Άσσος.

Η Ούλμ είναι ασταθής εντός. Δεν έχει βάθος πάγκου και ήδη κάποια κούραση φάνηκε στις δύσκολες νίκες με Τούμπιγκεν και Μιτελντόϊτσερ. Η Χάποελ είναι έμπειρη ομάδα, ομάδα έδρας περισσότερο άλλα με την αφερέγγυα Ουλμ εντός άκρη δεν βγαίνει. Απέχουμε.

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο Βελιγράδι. Ο Αστέρας υποδέχεται την Ρίτας, δύο ομάδες που συναντήθηκαν και στην ά φάση των ομίλων στην Ευρωλίγκα με τον Αστέρα εκεί να κάνει το 2 στα 2 με +11 και +24. Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει για την Ρίτας τώρα. Στον πάγκο είναι ο Πέτροβιτς αντί του Μπάουερμαν και οι λιθουανοί παίζουν πιο ορθά και μεθοδικά και δίκαια πήραν την πρόκριση από τον όμιλο τους καθώς είναι χοτ με 8 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν (Eurocup- Λιθουανία- Vtb). Ο Αστέρας είναι πανίσχυρος εντός, πήρε και τον καλό  Λίποβι από την Ντόνετσκ και δίκαια δίνεται μεγάλο φαβορί. Προσωπικά όμως είμαι με το +7,5 της Λιέτουβος. Περιμένω δύο «σφιχτά» παιχνίδια αυτή την φορά τόσο στο Βελιγράδι όσο και στο Βίλνιους.

Πονηρό ματς στην Σαρδηνία. Η Σάσσαρι είναι στα καλύτερα της με πρόκριση στα νοκ άουτ του Eurocup, με κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας και σε απόσταση βολής από την κορυφή του καμπιονάτο. Πάντα δυνατή έδρα και μέτρια η απουσία του Ντε Βέκι που αναπληρώνεται. Πώς να κοντράρεις Σάσσαρι εντός; Η Άλμπα πάντως είναι από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ως τώρα, ξεκουράστηκε το Σαββατοκύριακο καθώς είχε ρεπό στην Γερμανία και πάνοπλη κατεβαίνει να παίξει για το καλύτερο δυνατό. Και έχει καλό υλικό άσχετα αν έχασε από την Λουντβιγκσμπουργκ εκτός πριν μια βδομάδα. Η λογική λέει πως η Σάσσαρι εντός «καθαρίζει». Η Άλμπα όμως δεν είναι Μπάμπεργκ να χάσει με -18. Πονηρό παιχνίδι πολύ. Προσωπικά απέχω.

Πάμε και στην ματσάρα του θεσμού. Βαλένθια και Κίμκι αναμετρώνται με τον νικητή μάλλον να φτάνει μέχρι τον τελικό μετά αν δεν συμβεί κάτι εξωπραγματικό. Προσέχουμε. Προ ημερών τελευταία αγωνιστική Eurocup Βαλένθια- Ούνιξ 73-76. Πανίσχυρη έδρα για την Βαλένθια άλλα και χοτ η Κίμκι όσο δεν πάει καθώς έχει να χάσει πάνω από 2 μήνες!!! Ανανέωσε ο Περάσοβιτς (κόουτς) για έναν ακόμα χρόνο για την Βαλένθια. Μεγάλο ματς. Δεν έχω να πω πολλά. Απλά η Βαλένθια θεωρώ πως δεν χάνει πάλι από ρώσους εντός έδρας και μάλιστα πιστεύω πως θα κυνηγήσει και μία διαφορά αν τα καταφέρει. Επομένως νίκη Βαλένθια 1,60 και άσσο με -2,5 άλλα αρκεί και η απλή νίκη. Μην είμαστε και αδηφάγοι.

Το γαλλικό παιχνίδι είναι προς αποφυγή.

Από την Ευρωλίγκα με μία πρώτη «ακτινοσκόπηση» ξεχώρισα Ουλκέρ (+6,5) και νίκη Κούμπαν. Την Πέμπτη θα έχουμε το κλασικό αναλυτικό άρθρο.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ


710. (+5,5) ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ   1

054-311   ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΚΙΜΚΙ    ΝΙΚΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ   1,60

727. ΜΠΑΡΤΕΛΟΝΑ- ΟΥΛΚΕΡ (+6,5)     2


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ   EUROCUP


ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ- ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ   1   ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ  

 ΒΑΛΕΝΘΙΑ- ΚΙΜΚΙ    ΝΙΚΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ   1,60


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΟΥΛΚΕΡ   2   ΜΕ 6,5π. ΥΠΕΡ ΟΥΛΚΕΡ

ΚΟΥΜΠΑΝ- ΜΑΚΑΜΠΙ  1    ΝΙΚΗ ΚΟΥΜΠΑΝ   1,72




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου