Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Eurocup, Eurochallenge, Κύπελλο Γαλλίας και ΣΙΑ... (Όλα στο πιάτο)




Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν μακράν το χειρότερο της χρονιάς και ένα από τα χειρότερα της διετίας. Δεν είναι πολλές οι άσχημες μέρες μας. Άλλα τώρα έπεσαν τρεις μαζεμένες (Πέμπτη- Σάββατο- Κυριακή) με συνέπεια η κάβα μας να πέσει αισθητά και πρέπει άμεσα να την φέρουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν παίζουμε πάντως δυνατά στο πρώτο κουπόνι που βρίσκουμε μπροστά μας. Το Eurocup και η Ευρωλίγκα αυτό το τετραήμερο είναι για προσεκτικό ποντάρισμα. Πάμε να δούμε σιγά σιγά γιατί το πιστεύω αυτό.


Ξεκίνημα από Γαλλία όπου έχουμε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και δύο για το κύπελλο. Το Μπουλόν- Τουλόν (+10,5) δεν μας αγγίζει όπως δίνεται και πάμε στο Ντιζόν- Βιλερμπάν όπου προ ημερών είχαμε για το πρωτάθλημα Βιλερμπάν- Ντιζόν 86-65 ενώ η Ντιζόν έχει μακράν την καλύτερη έδρα της Γαλλίας φέτος. Το κύπελλο το θέλουν αμφότερες οι ομάδες και είναι εφικτός στόχος. Κρατάω νίκη Ντιζόν στο 1,60. Το χάντικαπ (-2,5 ή -3,5) είναι οριακό μιας και περιμένω θριλεράκι. Η Βιλερμπάν άλλωστε είναι χοτ με 4 σερί νίκες, απλά πάντα μιλάμε για ένα ζευγάρι όπου και παραδοσιακά να το κοιτάξουμε η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα. 


Στο πρωτάθλημα η Παρί υποδέχεται την Σαλόν. Πονηρά δοσμένο -5,5 για Παρί που δεν είναι μικρό να καλυφθεί μιας και η Σαλόν είναι σε καλή κατάσταση με 2/2 νίκες (Αντίμπ- Γκραβελίν) άλλα η σοβαρή Παρί εντός έχει ορθά τον πρώτο λόγο. Προς νίκη Παρί επομένως στο χαμηλό 1,40 πάντως και πιθανή δυάδα διπλασιασμού με την Ντιζόν που σας ανέλυσα παραπάνω για λίγα χρήματα. Μοιάζουν να μην χαλάνε οι δύο αυτές νίκες άλλα στην Γαλλία πάμε πάντα με μικρό «καλάθι» μιας και οι εκπλήξεις περισσεύουν.


Στο Eurochallenge έχουμε πλέον προημιτελικά και σε σειρά best of 3 (1-1-1) θα προκύψουν οι 4 ομάδες των ημιτελικών. Προσέχουμε και δεν ακουμπάμε τον ρώσικο εμφύλιο ανάμεσα και Ουράλ και Τριούμφ. Η Τριούμφ είναι πιο ακριβή και έμπειρή ομάδα άλλα οι ρώσοι μεταξύ τους φέρνουν ότι θέλουν και δεν μπορώ να τους ψυχολογήσω. Σίγουρα πάντως δεν αξίζει να ποντάρουμε σε φαβορί σε ρώσικο εμφύλιο.


Η Γκαζιαντέπ έχει το μυαλό στο Eurochallenge εδώ και πολύ καιρό. Φάνηκε άλλωστε και το Σάββατο που έχασε εντός από την αδύναμη και ανίσχυρη εκτός έδρας Τορκού!!! Η Μινσκ είναι το καμάρι της Λευκορωσίας άλλα πάντα πολύ καλύτερη εντός και όχι εκτός έδρας. Συνεπώς μάλλον καθαρίζει η Γκαζιαντεπ σήμερα άλλα με -9,5 δεν μπλέκω καθώς αρκεί η απλή νίκη έστω και με 1π.


Σωστό φαβορί και οι εσθονοί της Ροκ άλλα δεν αξίζει επίσης να ασχοληθούμε.


Τέλος καλό παιχνίδι ανάμεσα σε Ρέτζιο Εμίλια και Κράσνιε Κρίλια. Και σωστά δοσμένο καθώς η Ρέτζιο έχει πολύ καλή έδρα όπου και πάλεψε και με το Μιλάνο την Κυριακή άλλα έχασε στις λεπτομέρειες. Η Κρίλια είναι η 3η  ρωσική ομάδα, πάντα επικίνδυνη άλλα πιστεύω πως με την έδρα η Ρέτζιο σήμερα εύκολα ή δύσκολα κερδίζει. 1,45 είναι υποφερτό και το παίρνουμε.

Στο Eurocup έχουμε τους επαναληπτικούς σε home- away επομένως ψάχνουμε διαφορές πόντων εδώ και δεν αρκεί η απλή νίκη.


Η Άλμπα έχει +8 από το διπλό στην Σαρδηνία και έχει το Σάββατο επίσης Άλμπα- Μπάμπεργκ δυνατό παιχνίδι για το πρωτάθλημα με βαθμολογική σημασία. Η Άλμπα έχει καλή έδρα άλλα το θέμα εδώ είναι να παίξει και καλή άμυνα. Πράγμα εφικτό μιας και ο Ομπράντοβιτς ξέρει πώς να στήσει την ομάδα. Η Σάσσαρι θέλει νίκη με +9 και λογικά θα βασιστεί και πάλι στην καυτή περιφέρεια της. Είναι ομάδα έδρας οι νησιώτες άλλα εδώ τώρα πρέπει να παλέψουν όπως και να έχει, με ότι όπλα διαθέτουν. Νίκη Άλμπα δεν παίζω ποτέ. Επιλέγω το +6,5 της Σάσσαρι άλλα δεν είναι σημείο – λουκούμι μόνο και μόνο επειδή η Σάσσαρι θέλει και +9. Αν έχουμε καλές άμυνες από την Άλμπα δεν θεωρώ απίθανο από ένα σημείο και μετά και προς το τέλος η Σάσσαρι να το παρατάει κιόλας και να έχουμε νίκη Άλμπα και με -6,5… Εν ολίγοις διπλό με +6,5 άλλα προσεκτικά.


Η Ναντέρ με την έδρα θέλει και +5. Η Μπουντιβέλνικ κράτησε πάντως όλους τους παίκτες της και μάλιστα ο Λαβρίνοβιτς ήταν και MVP των πρώτων αναμετρήσεων. Οι γάλλοι παίζουν καλύτερα εντός και πάμε για ένα καλό θριλεράκι εδώ. Δεν με καλύπτει το 1,36 της νίκης των γάλλων. Λογικά κερδίζoyn άλλα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για 1,36. Δεν παίζω όμως  και χάντικαπ Μπουντιβέλνικ. Το παιχνίδι γενικά είναι μόνο για Live.


Η Ούνιξ διέσυρε την Νίμπουργκ στην Τσεχία, τώρα πάλι κάνει ότι θέλει ενώ το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο έχουμε πάλι Ούνιξ- Νίμπουργκ για την vtb. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε. Πίστευα στο πρώτο ματς να κρατηθούν τα προσχήματα άλλα οι τσέχοι ήταν εξωφρενικά τραγικοί.

Στην Μόσχα μεγάλο παιχνίδι με την Κίμκι να πρέπει να υπερβάλει εαυτόν. Οι ρώσοι θέλουν νίκη με +17. Αδύνατο; ; Όχι με αυτή την ομάδα που διαθέτουν άλλα πολύ πολύ δύσκολο καθώς η Βαλένθια είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα φέτος επίσης. Το χάντικαπ στο +7,5 για την Βαλένθια. Δεν μπορούσε να το δώσει +10,5; Όχι γιατί άσχετα που το όριο είναι οι 16 πόντοι ο Περάσοβιτς θα παίξει και πάλι για την νίκη με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνεπώς τι παίζουμε εμείς; Νίκη Κίμκι στο 1,20 είναι χαμηλή άλλα μάλλον περνάει. Με το χάντικαπ για ΟΠΑΠ ίσως προς άσσο άλλα πολύ προσεκτικά. Η Βαλένθια ξανατονίζω θα παίξει για την νίκη και όχι για να υπερασπιστεί απλά το +16.


Στο Νόβγκοροντ  η τοπική ομάδα καλείται να ανατρέψει το -17 του πρώτου παιχνιδιού. Καλή ομάδα η Νίζνι και με καλή έδρα σχετικά άλλα δεν είναι έμπειρη ευρωπαϊκά και δεν ξεχνάμε πως η Μπεσίκτας είναι ομάδα ημέρας άλλα και πολύ επικίνδυνη εκτός έδρας καθώς έχει κάνει σημαντικά διπλά (π.χ. Σαραγόσα). Οι τούρκοι είναι σε φόρμα άλλα στοιχηματικά θα αποφύγω την αναμέτρηση μιας και με +9,5 δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Όπως είχα γράψει και στην ανάλυση του πρώτου παιχνιδιού η Μπεσίκτας είναι κυριολεκτικά ικάνη για το καλύτερο άλλα και για το χειρότερο.


Στην  Άγκυρα η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Χιμίκ σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στην ά φάση των ομίλων. Εκεί είχαμε δύο διπλά. Περίπατο της Χιμίκ στο γήπεδο όπου ξαναπαίζει τώρα και διπλό στην Ουκρανία στο τέλος κια δύσκολα πάντως για την Άνκαρα. Την προηγούμενη εβδομάδα στην Πόλη και στο Αμπντί Ιπεχτσί είχαμε νίκη Χιμίκ με +4. Αγωνιστικά μιλάμε για δύο πρωτάρες ομάδες στην διοργάνωση που έχουν όμως πολύ μεγάλη δίψα για διάκριση και λογικά θα τα δώσουν όλα και σήμερα. Η Χιμίκ προέρχεται από προπόνηση και νίκη με την Μικολάϊ στην Ουκρανία για το πρωτάθλημα. Η Άνκαρα το παράτησε με την Εφές και έχασε εύκολα με -18. Η Χιμίκ έχει κρατήσει όλους τους παίκτες της όπως και η Μπουντιβέλνικ τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το Eurocup παρόλο που έχουμε μικροπολιτικά παιχνίδια και πάλι εις βάρος του αθλητισμού. Οι αμερικάνοι πιέζουν τους πολίτες- αθλητές τους να εγκαταλείψουν την χώρα από τότε που ξεκίνησε το αβέβαιο κλίμα.  Κυρίως για να δημιουργήσουν κλίμα εμπόλεμης κατάστασης όπου μπορούν παραπάνω. Το Yuzhne δεν ξεχνάμε άλλωστε πως είναι ακριβώς δίπλα στην χερσόνησο της Κριμαίας. Στοιχηματικά πιστεύω πως η Άκναρα έστω και με 1π. κερδίζει την αναμέτρηση. Δεν ξέρω ποιος θα προκριθεί. Περιμένω μεγάλη μάχη. Απλά 1,35 νίκη Άνκαρα είναι χαμηλή άλλα μάλλον δεν χαλάει. Λογικά στο καλάθι θα κριθεί η πρόκριση συμπεριλαμβανομένου και του +4 της Χιμίκ από το πρώτο ματς.


Στο Βίλνιους επίσης καλό παιχνίδι. Η Λιέτουβος με τον Πέτροβιτς στο πάγκο είναι πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με το πώς ξεκίνησε και φυσικά πλέον στην έδρα της είναι ιδιαιτέρως αξιόμαχη και αποτελεσματική. Ήττα με 6π. στο Βελιγράδι στο πρώτο ματς. Αυτό καλείται να ανατρέψει. Εφικτό πλέον. Ο Αστέρας μετρά ήδη 3 στις 3 νίκες με την Ρίτας καθώς οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και για πλαίσια της Ευρωλίγκα φέτος. Απλά δεν πιστεύω πως θα τις κάνει 4 στις 4. Έχει καλό αβανταζ πάντως για πρόκριση μιας και οι 6π. είναι αξιοσέβαστο «μαξιλαράκι». Αποφεύγω το 5,5 στα χάντικαπ που δίνεται στο όριο. Κρατάω νίκη Λιέτουβις στο 1,55.


Στα Ιεροσόλυμα τέλος η έμπειρη Χάποελ υποδέχεται την πονηρή εκτός έδρας και ανεβασμένη τελευταία Ουλμ. Στην Γερμανία είχαμε νίκη Ουλμ με 2π. Καλή έδρα η Χάποελ και μπορεί να προκριθεί (ίσως και χωρίς άγχος τελικά) άλλα 1,33 που άνοιξε η νίκη της είναι χαμηλή και -4,5 στον ΟΠΑΠ έχει αξία μόνο ως χαμηλό χάντικαπ στην αγορά. Δεν ξέρω αν τελικά είναι τόσο value να το εμπιστευτούμε. Συνεπώς απέχω. Θα προτιμούσα απλή νίκη Χάποελ στο live σε δελεαστική απόδοση καθώς περιμένω  εναλλαγές διαρκείας στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.


Στο Eurocup έχουμε πολλά φαβορί και πολλές νίκες μικρές που σε κάνουν να λες « δεν σπάει με τίποτα». Ξαναλέω και θα το λέω πάντα άσχετα με το τι θα παίξουμε πως ο παράγοντας στατιστική πάντα παίζει ρόλο και θα έχουμε σπασίματα πάλι λογικά. Και σε ματς που λέμε «δεν σπάει». Το θέμα είναι να έχουμε επιλέξει το σωστό ματς. Τι θέλω να πω. Άλμπα- Ναντέρ- Κίμκι- Νίζνι- Άνκαρα- Λιέτουβος- Χάποελ. Πλην της Άλμπα που βολεύεται και με ήττα ως ένα σημείο όλοι οι άλλοι θέλουν νίκη και με διαφορά. Άρα η απλή τους νίκη θεωρείται ψιλοδεδομένη καθώς παίζουν όλοι εντός και  όλες οι ομάδες έχουν καλή έδρα (δεν έχουμε μέσα ομάδες τύπου Ρόμα λόγου χάρη). Προσπαθώ να βρω μία καλή «χημεία». Κόβω Νίζνι που είναι ίδιας απόδοσης με της Κίμκι περίπου και λόγω Μπεσίκτας που είναι αλλοπρόσαλλη άλλα και λόγω Κίμκι που εντός είναι δύναμη. Τώρα 4 μικρές νίκες δελεαστικές για Ναντέρ- Λιέτουβος- Χάποελ- Άνκαρα. Δύο κόβω- δύο κρατάω. Κόβω Ναντέρ γιατί είναι γάλλοι και οι ουκρανοί γενικά έχουν συσπειρωθεί πλέον λόγω καταστάσεων. Κόβω και Χάποελ γιατί η Ουλμ είναι ανεβασμένη και έχει έφεση στο διπλό πιο εύκολα σε σχέση με άλλες ομάδες.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΑΠ



700. ΑΛΜΠΑ- ΣΑΣΣΑΡΙ (+6,5)   2

711. ΚΙΜΚΙ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ (+7,5)   1


**ΔΥΑΔΑ ΦΤΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΚΙΜΚΙ- ΒΑΛΕΝΘΙΑ  1  ΝΙΚΗ ΚΙΜΚΙ  1,20

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ     1   ΝΙΚΗ ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ   1,55

ΑΝΚΑΡΑ- ΧΙΜΙΚ   1   ΝΙΚΗ ΑΝΚΑΡΑ 1,35




**ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΝΙΚΕΣ (ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ)
 

ΠΑΡΙ- ΣΑΛΟΝ  1   ΝΙΚΗ   ΠΑΡΙ  1,40

ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ- ΚΡΑΣΝΙΕ ΚΡΙΛΙΑ  1  ΝΙΚΗ ΡΕΤΖΙΟ  1,45

ΝΤΙΖΟΝ- ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ  1  ΝΙΚΗ ΝΤΙΖΟΝ    1,60




Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου