Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τα φώτα στο Κάουνας! (Eurocup- Εurochallenge- France)




Το στοίχημα είναι κατά βάση ικανότητα και σωστή ενημέρωση. Κάποιες φορές όμως χρειάζεται και η τύχη οπωσδήποτε γιατί αν δεν την έχεις όσο σωστά ενημερωμένος και να είσαι δεν θα πληρωθείς. Την Κυριακή σας έλεγα για το Φρανκφούρτη – Μπάγερν πως ήταν ένα από τα καλύτερα σημεία του κουπονιού και το καλύτερο της Γερμανίας. Όντως ήταν και αποδείχτηκε. Δεν πληρωθήκαμε πάντως στις προτάσεις μας καθώς τρία παιχνίδια που έκλειναν τρεις προτάσεις χάθηκαν κυριολεκτικά για ένα πόντο. Όχι ένα, άλλα τρία παιχνίδια επαναλαμβάνω. Γιατί στο ένα λες έτυχε… Τα τρία είναι καθαρός ψυχολογικός πόλεμος και διατάραξη ψυχικής υγείας. Παρακολουθούσα το Μπολόνια- Ρέτζιο. Απλή νίκη ήθελα κατά βάση μιας και η Τούμπιγκεν από το Σάββατο μας χάλασε την πρόταση ΟΠΑΠ παρόλο που η Χάγκεν μας επιβεβαίωσε στην πεποίθηση μου πως η Βόννη είναι τυράκι. Η Μπολόνια λοιπόν προς το τέλος τα πήγαινε περίφημα και έδειχνε πως θα κέρδιζε έστω και δύσκολα. Μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εκεί όλα ήρθαν ανάποδα. Τελικό αποτέλεσμα. Νίκη Ρέτζιο με +1! Όταν το σκορ ήταν 68-58 περίπου 2,5 λεπτά πριν το τέλος.

Άλλα δεν ήταν μόνο αυτό. Η Ισπανία πλήγωσε δις. Το μεσημέρι η Μπιλμπάο έχασε με 7 όταν είχαμε +6,5 χάντικαπ και το απόγευμα η Μάλαγα έχασε με 8 όταν είχαμε +7,5. Σπάνια εώς καθόλου κάνω τόσο εκτενή πρόλογο. Συνήθως λέω μέσα μου «όλα μέσα στο παιχνίδι είναι, πάμε παρακάτω» άλλα αυτό της Κυριακής με ξεπέρασε. Ήταν too much. 

Κουπόνια διαίτης τα μεσοβδόμαδα από δω και πέρα με 4 παιχνίδια Eurocup και κλασικά Ευρωλίγκα ακόμα ευτυχώς με 8 παιχνίδια. Πάμε να δούμε τα εκτός Ευρωλίγκα σήμερα.

Στο Κάουνας η Μπουντιβέλνικ υποδέχεται τον Ερ. Αστέρας στον πρώτο προημιτελικό. Home- away σύστημα που σημαίνει παίζει ρόλο η διαφορά πόντων. Η Μπουντιβέλνικ έχει κρατήσει όλους τους παίκτες της και δεν βάρεσε διάλυση όπως η Ντόνετσκ λόγου χάρη ή η Κρίβμπας ή η Τσερκάσι ή η Αζόβμας και μάλλον πάμε στην Ουκρανία για έναν τελικό μελλοντικά ανάμεσα σε Χιμίκ και Μπουντιβέλνικ. Είναι ομάδα έδρας και προέρχεται από την Ευρωλίγκα. Δηλαδή έχει καλό ρόστερ κατά βάση. Απόκλεισε την Ναντέρ με 2 νίκες ενώ και στο πρώτο ματς με την Ναντέρ στο Κάουνας ο κόσμος της (λιθουανοί και ουκρανοί παρέα) ήταν συγκλονιστικός. Λογικά μια από τα ίδια θα έχουμε στην εξέδρα, με τον Λαβρίνοβιτς να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και η ομάδα ήδη ξέρει πως πρέπει να έχει έστω και μία στοιχειώδη διαφορά γιατί ο Αστέρας στο Βελιγράδι ανεβαίνει επίπεδο. Οι σέρβοι ξεμπέρδεψαν με την Αδριατική λίγκα όπου 2 στροφές πριν το τέλος πήραν την πρώτη θέση και γενικά όπως προείπα έχουν καλό ρόστερ μιας και ξεκίνησαν από τους ομίλους της Ευρωλίγκα άλλα πάνω από όλα έχουν το δεύτερο παιχνίδι στην καυτή τους έδρα όπου τυχόν λάθη σήμερα διορθώνονται εκεί. Για την νίκη θα παίξει και ο Αστέρας σήμερα άλλα είναι πιο άνετος όπως και να το κάνουμε. Ακόμα και μία μικρή ήττα με 2-3 πόντους δεν τον «χαλάει». Στοιχηματικά πιο δίκαιο είναι το -0,5 της Μπουντιβέλνικ στον ΟΠΑΠ πάρά το +1,5 διαδικτυακά. Και εφ όσον μιλάμε για ομάδες έδρας το +1,5 στο διαδίκτυο το έχω ποντάρει ήδη ένα ποσό μόνο του.


Αυτό είναι και το καλύτερο ματς από το Eurocup καθώς στα υπόλοιπα έχουμε ξεκάθαρα φαβορί.


Αύριο λοιπόν έχουμε την Βαλένθια που υποδέχεται την Άλμπα. Να κοντράρεις Βαλένθια; Για ποιο λόγο όταν διέσυρε εντός την Κίμκι με +16. Πονηρό το χάντικαπ και η Άλμπα δεν είναι της δυναμικότητας της Κίμκι. Ίσως έχουμε ένα σενάριο δηλαδή να πάει και χαλαρά η Βαλένθια με μία νίκη 8-10 πόντους και απλά στην Γερμανία να το υπερασπιστεί πιο εύκολα μιας και η Άλμπα να μεν είναι καλύτερη εντός έδρας άλλα επαναλαμβάνω δεν τρομάζει τόσο, όσο η Κίμκι και αυτό δημιουργεί διφορούμενη προσέγγιση για τις «νυχτερίδες». Επίσης επειδή κάποιοι αρέσκονται να παραθέτουν 200 στατιστικά και να μπερδεύουν τον παίκτη παρά να τον βοηθούν, μην ασχολείστε με τα φετινά Βαλένθια- Ουλμ επειδή η Ουλμ είναι γερμανική ομάδα κτλ κτλ. Εντελώς άλλα εκείνα τα παιχνίδια και άλλης βαρύτητας αυτά τώρα. Συνεπώς απέχουμε.


Επίσης προς αποφυγή το Άνκαρα- Ούνιξ και ας έχει πάλι πονηρό χάντικαπ η Άνκαρα. Οι τούρκοι θέλουν πολύ την διάκριση στο Eurocup και έφτασαν πολύ ψηλά ήδη για παρθενική συμμετοχή. Τώρα πάνε για το θαύμα. Δηλαδή να παλέψουν εντός όσο μπορούν (να μην διαδυρθούν δηλαδή με το καλημέρα όπως η Νίμπουργκ) και μετά στο Καζάν ότι βγει. Αποκλεισμός θα προκύψει άλλα καλό είναι να ονειρεύεσαι. Τζάμπα είναι. Το μυαλό πάντως είναι εδώ καθώς και με την Μπεσίκτας εντός για το πρωτάθλημα έχασαν και εύκολα στο τέλος. Το θέμα μας στοιχηματικά είναι η Ούνιξ. Οι ρώσοι αν θέλουν περνάνε σίφουνας και καλύπτουν το -8,5 άλλα ακόμα και ήττα με 1-2 πόντους δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα μιας και την έδρα τους κάνουν ότι θέλουν. Άρα δεν παίζουμε νίκη Ούνιξ ποτέ και για την περιέργεια μας ίσως βάλουμε ένα μικρό ποσό στο +8,5 του άσσου και αναλόγως το διαχειριζόμαστε στο live μετά.


Στα Ιεροσόλυμα τέλος η έμπειρη Χάποελ υποδέχεται την Νίζνι. Επίσης πρωτάρα η Νίζνι καθώς φιγουράριζε στο Eurochallenge μέχρι πρότινος άλλα οι ρώσοι έχουν καλές ομάδες φέτος ακόμα και στις μη προβεβλημένες τους. Ομάδες έδρας αμφότερες μάλλον εδώ η Χάποελ πάει για μια καλή διαφορά ώστε στο Νόβγκοροντ να την κρατήσει και να προκριθεί μιας και εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τους εβραίους. Προς άσσο επομένως, στα θετικά και η εμπειρία της Χάποελ  και ας ελπίσουμε πως η έδρα θα μιλήσει.


Στα υπόλοιπα έχουμε Γαλλία πρωτάθλημα και κύπελλο και ένα παιχνίδι για το Eurochallenge. Στο πρωτάθλημα Γαλλίας δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε. Συμφωνώ η Λε Μαν στο Ανταρές είναι ορθά φαβορί με την Παρί απλά δεν είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα τελευταία οπότε απέχω. Το φοβάμαι εν ολίγοις στον άσσο, Στο κύπελλο απλά προσέχουμε πως η Μπουργκ της Β΄κατηγορίας έχει πολύ καλή έδρα και η Ναντέρ πλέον βγάζει όλη της την κούραση από την Ευρώπη και έχει απανωτές ήττες. Προς άσσο με +6,5 επομένως. Τέλος στο Eurochallenge μεγάλη μάχη στην Εσθονία όπου ναι μεν φαβορί και με την έδρα η Ταρτού Ροκ άλλα προσοχή. Η Σζολνόκι ξεκουράστηκε στην αδριατική λίγκα καθώς αναβλήθηκε το ματς με την Παρτίζαν και πάει να παίξει τον υπερ πάντων αγώνα. Ίσως live  ένα +8,5 για αρχή. Το +4,5 των ούγγρων τώρα δεν με ελκύει.


Συνεπώς τι παιζούμε. ΟΠΑΠ τίποτα και για ευρωλίγκα ακόμα δεν είμαι έτοιμος να σας δώσω. Πάμε με Μπουντιβέλνικ διαδικτυακά και όλα τα άλλα αφού διαβάσετε τις αναλύσεις αποφασίστε αν σας ελκύει κάτι για να βάλετε


ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ- ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ  1  ΜΕ 1,5π. ΥΠΕΡ ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ    8/10

Τώρα το blog και σε Περιοδικό. Για iphone, ipad, android κτλ μέσω της εφαρμογής flipboard μας διαβάζετε καθημερινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου